Inlägg

Inlägg som sneth har skrivit i forumet
Av sneth

Mitt Sapphire 4850 med tjockisfläkten mäter bara 21cm! Tyckte din bild såg jättekonstig ut för jag har ju gått om plats mellan kortet och fläkten, men så mätte jag och upptäckte att mitt var kortare Men då kanske det finns kortare 4870 också?

Av sneth

Jag klockar min 6000+ till 3340MHz med 1.4 i vcore i AMD Overdrive utan att den kraschar i AMD Overdrives stabilitetstest. För att komma högre måste jag antagligen höja volten ännu mer men 1.4 är max i Overdrive och den ligger redan på 60c i load^^

Det sjukaste är att när jag testade GTA IVs benchmark så ökade jag medelFPS från 26 till 35 med nya klocken mot orginalklocken (3000MHz)!

Av sneth

Om Swecs test:
Värt att nämnas är väl ändå att nätagget har en verkningsgrad på runt 80% så eftersom de har mätt strömförbrukningen i väggen är den väl lite missvisande. Datorn exklusive nätagget drar mindre ström (upp till 20% mindre?) än vad som står i diagrammet, eller är jag helt ute och cyklar nu?

Av sneth

Jag har i princip samma dator som du och det är samma sak för mig! Det konstiga är att det laggar nästa mindre om du drar upp grafiken och view distance till så högt det går (eller strax under) men sänker shadow density till 0!

GTA 4 är riktigt dåligt optimerat till PC, du måste nog ha en 4kärnig processor för att det ska flyta riktigt bra. Förresten, det finns redan en tråd om detta! Läs den!

Av sneth

Jag tycker själv att Burnout Paradise suger. Men GTA 4 är riktigt kul att köra bil i! Man kan ju köra race bara genom att ringa brucie. Visserligen suger motståndarna men iallafall

Av sneth

Har du gjort som du sa nu! Tack så mycket!! Hoppas det blev bättre!

Av sneth

Datorn startar om sig efter BF2 och BF heroes!

Hejsan!

Min dator har börjat starta om sig helt utan förvarning efter att jag spelat battlefield 2 eller battlefield heroes helt utan anledning. Alltså inte en vanlig omstart utan snarare som att det har blivit strömavbrott i en sekund. Vad kan det bero på? Det sker ca. 10 - 50sekunder efter att jag stängt av spelet.
När jag kör mer krävande spel som GTA 4, COD 4, Burnout, Prince of persia har det aldrig hänt, bara just med Battlefield spelen! Och problemet uppstod redan innan jag hade battlefield heroes (för battlefield 2) men det har inte alltid varit så.
Och det är inte varje gång som det händer heller utan bara nån gång ibland. Och kanske varannan gång står det "Datorn har återställts efter ett allvarligt systemfel"

Jag fattar inte vad som är fel! Någon som har en aning?

Datorn: AMD 6000+ , ATI 4850, XP proffesional service pack 3, Gigabyte GA-MA790X-DS4.

Tack på förhand!

Av sneth

Är inte effekterna i Mirror's edge rätt snygga när glasrutor och sånt splittras av helikopterns kulspruta? Jag kan inte lira det på max men jag tycker det är riktigt snyggt och det lär väl bara bli snyggare med physx och sånt

Av sneth

Iriver och Iaudio har väl bäst ljud på marknaden. Iriver e10 är Irivers bästa ljudmässigt. Men jag tror att clix2 är väldigt nära den nivån också
h100 har ju ett par år på nacken så jag är inte säker på om ljudet på den är riktigt i samma nivå som e10.

Av sneth

hallå, ni får ju klicka vidare också!

http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=31205

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av _frenzied_
Nån som har problem med ljudet? Allt dånar ju som fan, har pröva sänka och sånt i spelet och stoppa dialoger på max, men hör ju inte ett piss av vad dom säger..

Jag hade exakt samma problem. Bara att gå in på ditt moderkorts hemsida och tanka senaste ljud-drivrutinerna!

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Det finns ingenstans där du kan hoppa och Elika kan rädda dig vidare då?

Ja precis, du vet att om man trycker på e så kommer Elika och kastar en vidare? Antagligen så du ska göra.

Av sneth

Tjena! Jag har också ett Sapphire HD 4850 och lider av precis samma problem som du Jag vet inte om det är just mitt kort då men enda gången min fläkt går ner i varv är om jag kör fläkten på 1% och då är temperaturen fortfarande bara på 44grader i idle och runt 60 i load. Stora skillnaden är att datorn inte låter som en hårtork längre.

Iallafall, jag löser problemet genom att jag fortfarande kör på 8.9 drivrutinen, då kan man gå in i [C:\Documents and Settings\Erik\Lokala inställningar\Application Data\ATI\ACE\Profiles] och där ändra i profilen "FanSpeedAlgorithm" till maual och sen fylla i percent target med då 10% om du kör på det.
Det finns trådar om det om du inte förstår vad jag menar
Det är väldigt synd att detta inte funkar men den nya CCC med fläktkontrollen.

Men killarna ovan skrev ju också att man kunde ta bort spärren på Riva Tuner. Något att testa sen kanske

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cruzad3r
Den fläkten låter ju mindre än vad 4870's fläkt gör x) Polarn har ett från MSI, referenskylning... Nej, ska ta o testa det där med profilerna igen på morsans dator med ett x850 från ATI o ser om det fungerar. Samma sak med polarens 4850 och mitt 4870 sen nån gång (2 veckor tills jag är tillbaka i Kiruna där min dator står, speldator) tills dess så tror jag på dig!

Testa läs mitt ursprungliga inlägg igen... Jag skrev att jag har sapphires NYA hd4850, vilken har en fläkt som kyler mycket bättre än den gamla men som dock låter mycket mer. Antagligen snurrar den mycket snabbare än standardfläkten. Det är DÄRFÖR som jag måste ha ner den till 1% för att få lite tyst på den, och precis som jag skrev blir den inte ett dugg varmare om jag bara ser på surfar o sånt.

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cruzad3r
Okej... Udda.... vilket grafikkort har du om jag får fråga...? Jag har ett 4870 och jag kan inte höra grafikkortsfläkten på 25%, då överröstar CPU-kylaren den med råge...en annan lösning är att du skaffar dig en sån där fyndig passiv kylning typ en Accellero S1 eller S2 beroende på vilket kort du har
Aja. tyckte själv inte att det var nån direkt ökning i prestandan av att välja 8.10 själv... Gillar dock fortfarande fläktkontrollen

Det står om du skrollar upp lite!

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cruzad3r
avaktivera kontrollen av fläkten i overdrive sen så gör du som du gjorde innan, inte mer tjorv än så!

Är det så enkelt? Jag trodde jag testade det, men tydligen inte då... Jag kör 8.9 igen nu bara för att jag inte kunde ändra fläkten till under 20%!

Av sneth

Jag hade inga problem med att installera 8.10. Dock är jag besviken på fläktkontrollen! Jag sitter på sapphires nya hd 4850 där fläkten låter ganska mycket i normalt läge (hade hoppats på nåt tystare). Den enda gången man hör skillnad på fläkten är om man sätter den på 1% , då blir den ganska tyst och temperaturen går faktiskt inte upp nånting alls när man bara ser på film eller så. Men med 8.10 så funkar inte det gamla hederliga sättet att ändra fläkthastigheten på (när man ändrar i profilen o allt det) och man kan bara dra ner fläkten till 20%, så det blev en avinstallation och back to 8.9 för mig

BTW, mitt grafikkort ligger på 46 grader, har haft den uppe i max 58 eller nåt sånt (kollade efter 1h spelande av COD 4)

Av sneth

Ny Sapphire hd4850!!??

Tjena! Mitt första inlägg här.
Iallafall, jag kollade runt lite på grafikkort på komplett, tänkte först köpa ett hd 3870 eftersom 4850 är dyrt och varmt. Men så såg jag på komplett.se att de hade ett 4850 för 1349kr, och ännu bättre, enligt bilden så är det den nya Sapphire med förbättrad kylning! Någon som kan tala om för mig hur det verkligen ligger till?

Enligt användarrecensionerna på komplett ska detta grafikkort vara hyffsat svalt också...

Jag ber om ursäkt ifall det redan finns en tråd om detta, men jag hittade inget när jag sökte lite snabbt.

Tack på förhand!

Edit: Länk också!
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=365213