Inlägg

Inlägg som sneth har skrivit i forumet
Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mjaa
Såg inte bra ut, byt till:

cpu: amd 720
mobo: 770-ud3
gfk: hd4770

Mycket bättre! Eller eventuellt phenom 2 940BE om du har råd

Av sneth

Vad kul! jag var med i en klan för nästan 3 år sen. Men sen hoppade jag av för min dator var så jävla slö. Det tog typ 10min att ladda banan och laggade ganska friskt på klanservrarna. En tid efter det blev den klanen en av de bästa i Sverige. ^^ Men nu kickar min dator BF2s rumpa så varför inte! Jag är på!
BC2 kommer ju i vinter för övrigt!

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Det är din 6000+ som flaskhalsar. Själv har jag en 5000+ (klockad nästan till 6000+) och 4850 512mb och det _är_ CPU:n som är flaskhalsen.

Däremot så får du antagligen bättre prestanda i spel om du köper nytt grafikkort. Cpu:n kommer flaska ännu mer om du köper t.ex. ett 4870x2 men du kommer få bättre prestanda än om du skulle uppgradera cpu:n även om du skulle köpa en Phenom II 940BE + nytt moderkort. Anledningen till detta är att processorn aldrig sätter tvärstopp utan bara drar ned grafikkortet olika mycket.

Jag kan visa vad jag menar:
Ditt 4850 flaskhalsas kanske 20% av din 6000+.
Om du skulle köpa ett 4870x2 flaskhalsas kanske 35% av din 6000+.

Om du skulle ha kvar ditt 4850 och köpa phenom II-system (cpu+mobo till motsvarande kostnad för ett 4870x2) så skulle ditt 4850 bli av med den 20% prestandasänkning som den nu får, men fortfarande inte nå upp till den prestanda som du skulle få av ett 4870x2 fastän 35% inte skulle kunna användas.

Nu har jag bara använt massa siffror som är framgissade på två sekunder men det är ungefär såhär det är. Visst är ett 4870x2 overkill för 6000+ men tänk dig kanske ett gtx260-216 för 2k och motsvarande cpu+moderkort för 2k.

Happ nu har jag sagt för mycket men det är såhär jag själv tänker.

.... Så länge inte spelet är helt begränsat av CPUn som t.e.x. i GTA 4 där man i princip måste ha en X4 för att det inte ska lagga. Knappt spelbart alls med 6000+ och 4850. Även om jag klarat spelet iallafall ^^
På ett uppdrag var FPS:en typ 10... Rätt drygt. Men oftast låg den på runt 25.

Nu kanske GTA 4 är ett specialfall eftersom det är så dåligt optimerat till PC, vad vet jag. Men i framtiden behöver man nog en X4:a för att kunna lira.

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs
2gb ska bli 4gb. Beror på vilket spel.

CPUn kör inte ditt grafikkort fullt ut. 4850 är bättre än man tror. Ditt moderkort har bara 2 minnes platser och max 4gb stöd så det blir nytt moderkort o minne också. Vilket i sin tur betyder pengar.

Börja med 4gb minne för ca 500kr.

Men han kör ju xp 32bit, vilket väl endast stöder upp till 3gb?

Av sneth

Jag satte på en 40mm fläkt (fractal design) på min NB på ett Gigabyte MA790X-DS4. Sänkte tempen med typ 4 grader... Från 85 till 81. Och ja, NBn ska tydligen vara så varm. Eller, ska och ska, men alla MA790X-DS4 verkar ha det så och ingen har haft problem vad jag vet.

Mer info om varm nb på MA790X-DS4 (lite off topic) http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=916...

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Nej ska inte ta någon skada... Du behöver inte vara orolig först de börjar gå till 90-100grader.

Tack

Av sneth

Ojj shit! Såg riktigt spännande ut ju! Men mirror's edge 2 lär det ju inte vara, då mirror's edge är i första person. Och filmerna i mirror's edge är av mycket simplare grafik.

Av sneth

1an är svinbra! Synd att man inte har xbox360 eller ps3

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Det ska inte vara någon bugg utan den är faktiskt så varm...

Okej. Tack!
Men du råkar inte veta om den tar skada av detta? Jag vill gärna ha min dator i många år framöver!

Eventuellt ska jag uppgradera till en phenom 2 x4 i framtiden. Jag läste på prisjakt att en kille hade grymma problem med att få systemet stabilt med detta moderkortet och en x4 125w. Han skickade in den till Inet och de bekräftade hans problem. Dock med x2or gick det bra. Lät inte helt hundra. Fixar det sig med ny nb-kylning tro?

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
Alltså är den förnbannat varm när du känner på den?
Isåfall sitter den troligen rätt.

Nej, den är inte förbannat varm. Jag kan ha fingret på den i kanske två sekunder men sen vill man ta bort fingret för då gör det ont och brännkänslan satt kvar i någon minut. Det var precis efter att jag stängt av datorn.

Jag har tyvärr ingen uppfattning om hur varmt något är när man tar på det.

Av sneth

Hej!
Speed fan visar 82C för mig när datorn precis startat, efter någon minut är den uppe i 85C! Jag satte på en liten 40mm fläkt på flänsen och då sjönk den till 81C! Så jag tvivlar på att det är en bugg.

Också, om jag drar på mina chassifläktar till max så sjunker tempen men en - två grader.

Jag använder speed fan när jag kollar tempen btw.

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
Kolla upp så den sitter på ordentligt.

okej. Men hur vet jag att den sitter rätt? Har ingen erfarenhet av sådant.
Jag kände på den och om man trycker i mitten verkar den sitta tätt inpå, men om man trycker på underkanten eller överkanten så vippar den. Ska det vara så?
Den sitter ju fast med två stycken skruvar, men det sitter vita, runda pluppar på dom. Är det bara att ta av dom också sitter skruvhuvudet där under eller sitter skruvhuvudet på andra sidan av moderkortet (baksidan)? Eller har det något att göra med garantin att ta bort dom?

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tyson-Fawlay
Om det var stock temps så verkar det inte riktigt rätt?

Vettifan, men jag har läst om andra här på forumet som har haft samma temps på nordbryggan med samma moderkort, så jag antar att det är okej.
Kan den ta skada av att vara så varm tro? Isåfall är det ju riktigt dåligt av gigabyte!

Av sneth

På mitt gigabyte ma790x-ds4 (AMD) var nordbryggan skitvarm, 85C enligt speedfan och man brände sig när man tog på flänsen. Jag satte dit en 40mm fläkt: https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/fract... och temperaturen sänktes med 4C... kändes inte särskilt lönt i efterhand... Vet inte om man borde byta ut hela kylflänsen till något bättre egentligen.

Av sneth

Varför 250gb hårddisk när 320gb kostar 2kr mer?
https://www.inet.se/datorkomponenter/haarddiskar/320gb-seagat...

Av sneth

Scythe Ninja 2 verkar ganska bra. Har inte den själv men funderar på att köpa. Kostar 393kr på inet!

Av sneth

Va?! Jag tror absolut att 350W kommer att räcka! Ett i7 system med 4870 1gb drar 227W vid belastning enligt swecs "världens snabbaste grafikkort"-test (284 x 0,8 = 227, eftersom det är mätt vid väggen och nätagget har en verkningsgrad på max 80%)
Länk: http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6155&page=9

OBS Jag är ingen expert på detta men jag tycker att detta testet visar ganska tydligt att en dator drar inte särskilt mycket ström!

EDIT: Och då var ändå processorn klockad till 3.6GHz

Av sneth

Men då har det inte den dubbla betydelsen att det betyder "ägd" också... Så det funkar tyvärr inte mina herrar. ^^

Av sneth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BesteN
Nej, isf skulle jag väll inte be om beta key?

Oj sorry, jag fick för mig det för betan gjordes om då 30e mars och det stod typ "Now it's for real" och lite annat och man var tvungen att börja om från början med att skapa en gubbe så jag bara antog att det då var det riktiga spelet, men det var det visst inte! Fast vi får tydligen behålla dessa gubbar i riktiga spelet sen.

He-he-he, lite najs om man själv är i lvl 20 och alla andra precis börjat lira ^^
pwn pwn pwned!! (uttalas som laserskott!)

Av sneth

Vadå det har väl släppts?? släpptes väl 30:e mars?