Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov

Lol, det där var rätt svårt..

Av Semjonov

Personligen tycker jag att alla högpresterande förra generationens kort under 7900xt och 4070ti hamnat i ett jobbigt läge nu. Visst, mer vram, men är korten ungefär som 4070 i prestanda och pris köper jag 4070 alla dagar i veckan.

Även om 6950xt kostat 6500kr hade jag nog, funderar dock än på detta, tagit 4070 ändå tack vare raytracing prestanda, dlss3 och jävligt mycket lägre strömförbrukning. Med det sagt är jag inte sugen på att betala mer än 6k för 4070 ...lol

Sitter också i en skrubb i källaren typ med datorn...

Av Semjonov
Skrivet av heretic16:

Jag gillar C++. Det är snabbt och kraftfullt samt att gör man ett projekt i C++ så kommer projektet överleva långt trots uppdateringar. Men jag märker att språket börjar allt mer och mer bli komplext då det kommer in nya funktionaliter.

Oftast är det funktioner som utför allt på en enda rad kod.
Då börjar jag se likheter mellan C++ och MATLAB/R/Python där allt kan utföras på en enda kodrad.

Är detta liksom grejen med C++ nya funktioner i C++23?
Om du vill summera ihop två vektorer där ena ska vara upphöjt till 3 så finns det en superoptimerad funktion för detta?

Jag säger inte att det är fel att ha dessa funktioner. Men att komma ihåg dessa funktioner och kunna använda dom känner jag kommer bli en utmaning. C++ växer enormt.

Notera att även Java börjar gå denna väg också. Java 20 har också flera funktioner som utför typ många operationer på en enda kodrad.

Är detta som är framtiden med programmeringsspråken?

En sak man får tänka på är att då man gör allt "rörigt" så måste man kommentera bättre och mer.

Av Semjonov

Just ja, noterade att en del av korten faktiskt har två stycken nvme.

Av Semjonov
Skrivet av avm65:

Tack.

Ok. Tillverkaren borde vara lite mer tydlig med detta kan jag tycka.

Ah, ok. Fullt logiskt att så är fallet.

Jasså. Vad är det för slot den sitter i då isf?

En msata slot? Tänk nvme slot fast det ryms oftast bara JÄTTEKORTA kort. Sloten i aktuella fallet verkar klara både PCIe och Sata.

Av Semjonov

PowerColor Radeon RX 6600 Fighter HDMI 3xDP 8GB
Pris:2815kr
https://www.datagrottan.se/powercolor-fighter-rx-6600-8gb/cat...

2815kr känns ju fortfarande lite "dyrt" men det finns ju inget annat som ens prestar i närheten tills man kommer upp runt 4000.

Av Semjonov
Skrivet av LeeVanCleef:

Synd att Pixel 6a inte har ett 3.5mm-uttag, annars hade det varit en väldigt prisvärd telefon.

Sprungit och testat den lite mot en Samsung S22, många bilder blir faktiskt likvärdiga, en del blir bättre, och en del blir sämre. Man kan behöva justera ljusstyrkan manuellt i en del bilder på 6a medans på samsungen är ljusstyrkan eftersom det är en Samsung på typ max som bara går, samt att många bilder ser helt otroligt överdrivet färgglada ut. Men 60hz skärm, det känns!

Av Semjonov
Skrivet av hACmAn:

Jag blir förs.
Brand eller Översvämning igen?

Bägge!

Av Semjonov

Uppriktigt sagt så borde det där ju duga för det flesta, överklockning på en Ryzen är ju i stort sett menlöst om man inte gillar att lägga ner mycket tid på lite extra prestanda.

Jag hade gärna sett att dom var ännu billigare, för de lär ju sprida ut sig runt 1500kr här i Sverige. Sen bara en nvme lär ju vara den största begränsningen? Eller finns det några som har flera?

Av Semjonov
Skrivet av [SH]:

Har denna sedan åtta år tillbaka. Kan iofs vara en föregångare - vet inte hur länge modellen levt men min ser likadan ut. Funkar riktigt bra.

Gubbgnäll på snön... 30+ cm snö i Uppsala 27-28 mars. Omvandlas till slask på gator och trottoarer dagtid och frusen sörja på natten. Ge mig riktig vår. Nu.

Tydligen är det bara 75cm snö i Umeå nu, sen om man kan kalla det snö är ju en annan fråga. Har varit så varmt och så mycket regn i perioder så jag antar att det kommer att ta en stund innan den här nya inlandsisen tinat bort.

Av Semjonov

Ser fram emot ett kort med 3080 prestanda, till över 3080 msrp, ett par år efter 3080 kom ut. Woho.

Av Semjonov
Skrivet av maLakai:

Asså jag menar ca 45-60 åringar som är helt kapabla till att gå. Skulle aldrig falla mig in flytta vagnen för tex en pensionär eller liknande fattar ni väl. Kanske bara är jag som är med om folk som kör fram sin vagn till alla diskar osv så man blockerar medans man står där och plockar.

Du kanske ska sluta anta att t.ex. 60-åringar är fullt friska, finns rätt många som gått i pension redan för medicinska problem.

Av Semjonov
Skrivet av maLakai:

Personer (nästan alltid äldre kvinnor) som krampaktigt håller fast i sin kundvagn i matbutiken och parkerar så nära kyldörrarna man kan när man ska ta ett paket mjölk att man samtidigt blockerar tre andra dörrar 🤬 Och när man flyttar ut deras vagn 1m (gör jag alltid) så andra kommer åt tittar de på en med stora ögon. Helt hjärndött i min värld, vad är man rädd för? Att någon ska lägga i något konstigt i deras vagn? Måste man ha med sig vagnen hela vägen in i kylen?

Många äldre är ju inte fysiskt friska, så du kanske flyttar det stöd dom har för att gå. Dom kanske ställer den så nära så att dom har ngt att ta tag i om dom behöver.

Så helt hjärndött beteende att flytta vagnarna.

Av Semjonov
Skrivet av Puttrickio:

Snö är naturligt! Att vi tvunget ska kunna förflytta oss över stora sträckor snabbt, instängda i plåtlådor, vare sig det är på hjul, i luften eller över vatten är något vi har hittat på.

För att plufsa i djup snö var fucking fantastiskt? Men är väl mycket som folk "hittat på" helt ur det blå.

Av Semjonov
Skrivet av medbor:

Höjde de inte priserna nyligen?

yes, för ett par månader sen. I juni kunde man köpa ett 128MB Quest 2 för 4000kr, sen höjde dom till över 5k här i Sverige. Just nu ser jag att dom kostar 5400kr som billigast, vilket medför att om man tittar på kronans värde är billigt.

Tack vare den starka kursen på kronan blir det nya priset 5200kr, samma som tidiagre eftersom de inte ändrade priset alls för det, för versionen som alla köpt...;o)

Av Semjonov

Inget Ryzen 7600 eller 7700?

Av Semjonov

Ett billigt Ryzen 7700 eller 7600 hade ju varit nice, bra priser dock på grejorna i Bonanzan.

Av Semjonov

Har en värre...jag fick dra en karensdag på årets stora dag på jobbet. Vi får alltid semlor, goda semlor.

Av Semjonov
Skrivet av SLINKY95:

<Uppladdad bildlänk>

Det ser ut så här för min CPU när jag kör Battlefield, något man kan göra åt saken?

Kan säkert hjälpa att posta vad du har. Om du har en dator från 2012 kan det ju bli en del problem.

Av Semjonov

Tydligen har jag inte sovit helt.