Inlägg

Inlägg som Semjonov har skrivit i forumet
Av Semjonov
Skrivet av napahlm:

Låter lockande! Och alltid rea på elen?
Men jag är för mycket av en golfnörd att jag inte kan hålla mig till att spela "bara" 7(?) av årets 12 månader. Här nere spelar vi ju året runt förutom när det är som varmast såklart.

7? Tänk snarare mellan 4-5 månader.

Du kan ju kanske få billigare/mindre dyr el men du ska ju mest troligt skatta betydligt mer på din lön. Räkna med runt 20 000 mindre i plånboken än genomsnittet i landet.

Totalt förakt mot de norra delarna av landet orsakat av avstånd, låg befolkningstöthet och kyla/snö.

Av Semjonov
Skrivet av medbor:

Hur fan ska man hantera grannfejder? Bor i ett trapphus med två grannar som bråkar, den översta har hemmagym och tränar till två-tre på natten flera dagar i veckan, personen mellan mig och den får därmed aldrig sova, nu har de börjat anmäla varandra fram och tillbaka (störningsjour, hyresgästföreningen, hyresvärden, socialen, …)

Nu senast var det alltså socialen angående oro för barnen, problemet var vara att idioten högst upp skrev min frus namn! Är inte det förtal eller något? Anmäla fel person med namn!? Hur fan kan man vara så dålig att man inte kan läsa på ett brevinkast?

Vart anmäler man att fel personer bor på en adress? Den som har kontraktet har jag inte sett sen jag flyttade in och bott här i snart 5 år och jobbar mest hemifrån, tror det fuskas med det…

Grannen mellan oss har nytt kontrakt från och med om några månader, så tror det kommer lugna ner saker en del, men allvarligt, vill nog inte bo kvar

Vi har pratat med socialen och klargjort att det inte handlar om oss, så den biten är löst i alla fall

Så jävla arg! Vafan gör man?

Kapa träningsidioten vid alla kontakter med hyresvärd och soc. Se även till atthyresvärden verkligen fattar att fel person bor i lägenheten.

Av Semjonov

Det var då ett himla tjafs om att det är varmt, flytta norrut så kan ni frysa både på sommaren och vintern. Ni behöver inte längre än till Umeå innan ni har 7-8 grader på natten och typ 17-18 på dagen i juni, och det blåser alltid.

Av Semjonov

5-15cm snö, betyder tydligen runt 25-30cm, kom ut till bilen och det såg ut som att jag skaffat en suv, lite högre än vanligt.

Nu har jag fått all snö jag behöver, klarar mig tills det smälter bort nu. Tack vinter, jag är nöjd nu.

Av Semjonov

Trodde man skulle klara sig då man bor i region 2, kan ju direkt säga att det blir inte kul för de som bor norrut och har betydligt saftigare kyla även med bergvärme och luftvärmepump som typ alla kör med. Vi bor har dock bara runt 300Kwh i månaden, så även vid 10kr blir det "bara" 3k. Själv har man fjärrvärme och bor inne i stan och den skulle dom bara höja med 5%.

Så nu är det alltså att elen inte längre är billig här uppe, nu ska vi se:
Vädret suger pung både vinter och sommar, på vintern är det fucking kallt, och på sommaren, ja då är det fortfarande kallt.
Det är förjävla mörkt, förutom på sommaren, då är det så ljust att det är problem att sova trots rejäl mörkläggning.
Skatten är fucking hög tack vare extra kostnader som fucking kyla och snöröjning samt avstånd.

Vi måste faan flytta, jag åker ju varken skoter eller hänger i liften.

Med det sagt. Vi försöker hålla nere på belysningen, dock gör det så lite och försöker torktumla mindre tvätt.

Av Semjonov
Skrivet av hellmix:

Hur tänker scalpers här att man ska kunna tjäna på denna generations GPU när det va uppenbart från början.

1: De kommer vara svindyra direkt.
2: Mining bubblan är spräckt.
3: Osäker ekonomi i hela världen
4: Halvledarna har börjat komma i kapp på sina områden.
5: EVGA lämnar Nvidia

Lika synd om scalpers som gråter ut som de som gråter ut att de köpte bostad nu när räntorna är på väg upp och marknaden svalnat. Symtomen/tecknen/signalerna fanns redan där för ½-1år sen men att de inte kan tolka/tänka oj vad synd men så är livet är huvudet dumt så kommer man få lida på ett eller annat sätt.

Fast jmf med bostäder så måste ju folk bo någonstans, om man har för lågt bostadsbyggande samt massimporterar människor som glider före i bostadskön som redan innan var åratal i stora delar av landet tvingar ju in folk i dyra bostadsköp, ja, om de inte vill bo på gatan då. Så inte riktigt samma sak.

Av Semjonov
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Sjävlklart fanns det extremister, dessa fanns redan på 90talet. Jag vill minnas att SVT hade ett reportage om hur man kunde göra om sitt nätaggregat till temperaturreglerat redan på 90talet. Skruva isär den, löda loss kablar och lägga in något som ökar resistans efter värme. Där de la lite varningar om att det var riskfyllt.

Men det jag säger är att min bild att folk i allmänhet bara tog en cpukylare med bra betyg på den butik som köpte resten av delarna på. Vissa köpte bättre och dyrare än andra.
Jag har dock ingen bild av att folk diskuterade så mycket om vilken det var eller granskade dem så noggrant. Skulle de köpa en ny dator och en viss kylare inte fanns hemma, så skulle de på 2 sekunder bara välja en annan som i butiken hade toppbetyg utan att ens söka efter recensioner etc.

Folk i allmänhet överklockade inte, då behövdes bara kylaren som kom med. Hängde man i ett "nördgäng", då överklockades det.

Av Semjonov
Skrivet av RPGWiZaRD:

Nvidia med andra ord har hittat "rätt nivå" då scalpers inte lyckas göra nån business på att scalpa längre? Marknaden har nog inte helt oväntat hittat en toppnivå va gäller pris nu troligtvis.

Får ens nvidia några sålda? Ja, förutom de ovan då.

Av Semjonov
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Frågan jag ställer mig är när började den "vanliga datanörden" i större grad bry sig om vilken cpukylare den hade? Innan år 2000 är min bild att de flesta tog både den nätdel och cpukylare som ingick. Strax efter köpte folk lite bättre cpukylare, men man tog bara en som man såg var bättre utan att ha granskat den så mycket. För min del typ 300kr Cooler Master eller liknande, inte helt kass. Samtidigt inget man granskade jättenoggrant utan man valde billigaste i lagret på butiken med bra betyg och låga decibel.

För min del var det inte före de större Noctua fläktarna som jag började satsa på lite bättre. Men det hänger mycket ihop med min ekonomi, då jag innan inte precis skulle lägga över 1000kr på en cpukylare.

Hur skulle vi annars kunna öerklocka en celeron 366 nästan 100% om vi inte hade en fet kylare...=)

Amd wraith prism tycker jag är rätt snygga för att vara cpu-kylare.

Av Semjonov
Skrivet av Yorgo_:

Inet hade PowerColor Radeon RX 6600 8GB FIGHTER till salu igår för 2799kr under första luckan på deras julkalender.
Bra kort för pengarna?

Absolut, finns ju inget annat i den prisklassen att köpa som har ens i närheten av prestandan.

Av Semjonov

Annonsen är avslutad

Av Semjonov

SKickat mess till glennborg

Av Semjonov

Noterat, tar tag i det hela under kvällen.

Av Semjonov

rx 6700xt

Helt nytt, aldrig öppnat, inköpt på inet, kvitto finns.

Om det ska skickas är det förskottsbetalning som gäller och köparen betalar frakten.

Har returrätt på det men tänkte kolla av om ngn ville ha det först. Var en kompis som skulle ha det, men han har ångrat sig.

Läs hela annonsen här

Av Semjonov

"Sista priset?"

Vad i helvete, är det jag som det är fel på eller "alla" andra? Ska jag pruta ner mitt eget pris..

Av Semjonov

Det var inte rätt vecka att jobba kväll..jag har ju ett jobb där jag förväntas att utföra arbete.

Av Semjonov

Vi har väl fått max 10cm, Umeå. Dock varit hyfsat kallt ibland. Förra december höll vi dock på att frysa ihjäl allihopa.

Av Semjonov

Angående hemarbetet. Arbetsledning och chefer roterade runt med hemarbete medans övrig "kritisk" personal till stor del fortfarande var på jobbet allihopa samtidigt under covid . Om ett par arbetsledare/chefer blev sjuk skulle det inte märkas men om fel personner i arbetsstyrkan blev sjuka samtidigt var det i princip game over.

Men det blev ju mycket renoverat hos en del iaf.

Hehe, lite jante..=)

Av Semjonov
Skrivet av ztenlund:

Hehe, de på Lidingö får inte åka över kommungränsen. Det är 70 över Lidingöbron.

Sedan kan man väl fråga sig om det är någon större skillnad på mörktonade bakljus jämfört med alla stolpskott som inte förstår hur man ställer ljusreglaget, med resultat att bakljusen är släckta dygnet runt… Förr var det en och annan importbil, men sedan EU-idiotin med varselljus bara fram, är det mer eller mindre varannan bil ibland.

Men visst har antalet släckta bakljus gått ner rejält nu? Var bra länge sen jag såg någon nu så att folk faktiskt förstått att dom har fått en ny "feature" på sina bilar.

Sen angående chefer. Deras jobb är till stor del att delegera neråt så dom kan vara ute och jaga mer eller vad dom nu har för hobby. Man märker det ordentligt tydligt ibland då man får en ny chef, som plötsligt vill delegera bort saker som tidigare chefen gjorde själv.

Sen försöker dom tänka själva utan att ha en aning om vad som egentligen händer i verksamheten, sen då dom får mothugg och inser att deras idé som dom säkert funderat på en stund är fullkomligt idiotiskt så delegerar dom vidare idéen lite snyggt till ngn arbetsgrupp som får peta i det en stund och sen låter dom den självdö i förhoppning om att den aldrig kommer att pratas om igen och chefen lyfter aldrig frågan igen utan hoppas att ingen annan nämner det.

Sen om det finns budgett kan man utöka timmar, och snyggt lasta över mer saker på sina anställda för "kvalitét får kosta". På mitt arbete har vi fått massor av nya mellanchefer/arbetsledare varav det är bäst att en del av dessa håller sig på sitt kontor och inte stökar till ngt.

Av Semjonov

Jag har must kvar än från jul och påskrensningen på ICA/Coop. Kallar det numers "säsongsmust".