Inlägg

Inlägg som ravensc har skrivit i forumet
Av ravensc

Jag spelar knappt med folk jag inte känner. Man blir så trött på folk annars. Folk blir otrevliga när saker är anonyma. :/

Av ravensc

Hjälp med montering av 775 stock fläkt!

Hej!

Det är så att jag har väldiga problem med att montera min socket 775 stock fläkt. För er som haft oturen att träffa på en sådan fläkt tidigare, behöver jag inte berätta om de fördjävliga plastskruvarna man ska snäppa fast i moderkortet.

Problemet jag har är att dessa "plastskruvar" eller vad man nu ska kalla dom, vägrar snäppa fast i hålen i moderkortet. Jag har sökt och sökt och sökt och inte hittat någon annan med det problem jag har.

Jag kan nämligen inte snäppa fast fler än två av de fyra skruvarna. Det sitter en i varje hörn, och jag kan absolut inte få dit fler än två bredvid varandra, det går alltså inte att snäppa dit dem diagonalt.

Om jag väl tryckt dit en av dem, blir det som att hela fläkten och heatsinken "lutar" åt det hållet, vilket gör att jag inte riktigt kan trycka ner de skruvarna på den andra sidan. Jag har tryckt så mycket jag vågar, det har nästan knakat lite i moderkortet.

Min fråga nu är, är det någon som varit med om någonting liknande? Är det jag som gör fel eller är det något fel på min stockfläkt?

Har ett P5Q-E moderkort och en Q9550 processor.

För att underlätta för er har jag tagit lite bilder på djävulsfläkten.

Fläkten:
http://img261.imageshack.us/img261/8324/s6303810sg7.jpg

Bild på fläkten på plats (ej fastsnäppt):
http://bayimg.com/image/maeagaacn.jpg

Bild på moderkortet och hålen:
http://bayimg.com/image/maeahaacn.jpg

Svar uppskattas otroligt mycket!

MVH,
David

Av ravensc

Har konton i både HoN och LoL betorna. Har lirat ca 300 games HoN och kanske bara 20 games LoL, men jag tycker inte man kan jämföra spelen på det sättet som alla verkar vilja göra. HoN är en klar och tydlig DotA klon, medan LoL är någonting mer än så.

LoL är mer som ett helt nytt spel fast i moba-genren om man frågar mig. Klart att det har inslag från DotA, men de har ändrat väldigt mycket, så det känns mer som ett helt annat spel, medan man snabbt kommer in i HoN om man är en inbiten DotA lirare.

Jag tycker båda liren är riktigt kul, men lirar klart HoN mest då jag inte har några polare i LoL-betan (har varit avsevärt svårare att få keys dit, tyvärr).

Just my two cents.

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buio
Är det tänkt att HoN ska ha något solospel/kampanj eller satsar de enbart på multiplayer?

Vad jag vet finns det inga tilltänkta solodelar ännu.. Någon annan som vet mer om den saken?

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bamse_jp
hur är HoN jämfört med dota ? fick redan på om det här spelet igår när ja satt o spelade DAoC(dark age of camelot) lol, hörde att de va svårt o få tag i key, sant ?

Läs igenom tråden, finns ganska bra beskrivningar. Annars får du ta och vara liite mer specifik på vad det är du vill veta. (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jontalinen
Väntar på att FB-gruppen ska nå 10 000 så man får testa! Verkar helt klart lovande.

Vilka skillnader finns det på själva kartan, creeps i skogen osv?

Har inte tänkt på några specifika skillnader på kartan. Creeps syns i skogen osv. Det enda jag störde mig på, på just minimapen, var att jag inte hittade alternativet som finns i wc3 då man kan få sitt team en färg, och det andra teamet en annan färg, heroes inkluderade. Lite störande då jag alltid spelat så och inte är alltför bra på färgerna, men det lär man sig väll i guess. (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Det var du värd! Jag hade tyvärr redan använt mina tre Jag tror att du kommer bli nöjd, vilket nick har du?

Nickar Klahr in-game.

Dt är ju helt underbart, haha. Älskar att de kunnat göra alla spells mer personliga till just den heroen, istället för att de i princip fått ta vad de kunnat tidigare via wc3 scripts. T.ex. Chronos (Void), hans "block" spell ger honom en liten minibubbla runt sig, samma när han bashar fast då på target, en bubbla som ser ut som hans ultibubbla. Riktigt fint gjort, återkommer med mera info.

Shopsystemet känns väldigt grötigt nu i början, men det har förmodligen bara att göra med att allting bytt namn och ikoner, annars tror jag att det kommer gå snabbare och smidigare att handla med detta systemet när man väl lär sig. Det är en shop man klickar på, så får man upp en lista med olika kategorier. När man klickar på ett item, t.ex. Orchid, så får man upp ett tooltip om vad den gör, och så kan man klicka så man ser alla delar den kräver. Istället för att behöva leta rätt på alla specifika delar kan man köpa dom direkt "via" Orchid ikonen. Riktigt smidigt. (:

Svarar gärna på frågor!

@Derivator, will do! (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derivator
Varför tar du inte reda på hur spelet känns själv?
(skickar en betakey till din mail)

Fan vad nice! Tackar enormt mycket. Återkommer med feedback efter nattens spelande. (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
De som vill dela med sig av keys skriver här så sluta tigga.

Nu får du ta och göra en grundlig genomgång av skillnader och likheter mellan DotA Allstars och HoN. Jag är nyfiken!

Ni som har betakeys får ta och berätta vad det är ni upplever, vad ni ser som bra/dåligt osv. Så man vet vad man har att se fram emot. (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Hotkeysen är skitbra i HoN, det kan jag säga

Som ni ser så är där en hel del som är identiska med de som är i Dota, andra är blandningar. Jag tror att vi kan snacka fritt men inga videos eller screenshots. Man kan ha healthbars igång hela tiden. Alla items som fanns innan 6.60 finns, de ger samma grejer och kostar lika mycket.

Fan vad trevlig info, man tackar! Sitter och hoppas på att facebook gruppen skall uppnå 10k medlemmar så fort som möjligt och hoppas man får tag på en key. Är så galet taggad, ska bli underbart med lite förändringar, speciellt grafikmässigt.

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Mmm, det är som dota fast snyggare grafik, snyggare animationer och ett högre tempo. Måste säga att det är mer teamwork också.

Det enda jag kan klaga på är att det känns lite grötigt/rörigt i början, fast redan andra gamet så vande jag mig

Du beskriver det ungefär som jag förstått det, vilket låter vääldigt lovande.

Mjo, grötigt kan jag tänka mig det blir, men så blir det väl alltid med nya ändringar och nya spel. Alltid kul med nya saker att lära sig. Nu är jag ju så sugen på att ställa massa frågor, hur är det med NDA'n nu, får ni besvara frågor och sådant?

EDIT: Missade inlägget ovan, fint! Hur är det med de heroes som tidigare existerat och som finns med nu, är de flesta spells och abilities någolunda som tidigare eller har dom reviderat det mesta?

Hur är det med hotkeys, kan man konfigurera de fritt som med t.ex. warkeys eller måste man vänta tills någon snäll själ programmerar någonting liknande till HoN?

Healthbars, kan man ställa in så de syns helatiden för lättare lasthitting eller hur fungerar de i HoN?

Tacksam för svar,
raven

Av ravensc

Suttit och läst allt jag kunnat om spelet, men det finns fan inte mycket som har läckt ut. En polares brorsa hade visst fått tag på en invite och satt och lirade för några dagar sen, såg grymt läckert ut! Dock är det ju så att han och hans polare åkt iväg till Grekland ett par veckor, så där får man inte tag på några invites.

Tycker det ser jävligt trevligt ut allmänt, ser ut att bli ännu mer uppspeedat än vad dota är just nu, vilket jag ser som väldigt positivt. Blir skönt med lite nya grejer, man har ju ändå suttit och kikat på samma wc3-motor de senaste åren.

Jag ställer mig i kö som alla andra, finns det något vänlig själ där ute som är sugen på att slänga ut en key, vore det guld!

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ramerix
Bildern funkar dock inte för mig, men du måste ju typ bli döv om du kör din fläkt på 60% !:O

Jag kör mitt kort i 815 / 1125 och fläkten på 31% och den har aldrig blivit 50 i spel eller benchmark !

Sitter du på samma kort med stock kylaren? Sitter normalt i spel med fläkten på 50%, annars 30%.. Kan ju bero på att jag har ett antec three hundred där psu fläkten sitter mot grafikkortet. Drar lätt 50 grader i load med 50%.

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tJev
då lirar du på mindre upplösning än mig Jag har inga problem så vitt jag vet, har dock inte testat alla warfare banor då jag föredrar TDM eller v-ctf. men på dom banorna ligger jag runt 110+ fps med min rigg :S Tror verkligen att det är din CPU som flaskar dig.

Aa precis varit detsamma för mig. Glidit på fint som fan så jag blev rejält förvånad när jag körde den warfare mapen. Beror nog på att det är en sjukt enorm regnskogsliknande sak man spelar i, extrema mängder löv som bara suger åt sig all fps! Beställt en TRUE nu, så det ska nog ordna sig. (:

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tJev
vad lirar du för upplösning om kortet nu verkar flaskar? vad jag hört behövs lite mer än 3ghz CPU för att CPUn inte ska bottlenecka en 4870.

1680*1050, sitter i skolan just nu men ska se om jag får upp den i typ 3.2-3.4 med stock kylaren.. orkar inte vänta på en annan kylare ><

Av ravensc

haha, jag har sjukt hög volym så det stör mig inte ;p Tack för tipset, la mig på 790/1005 på 50% nu, glider på fint Lite tråkigt att kortet flaskar på den map'en.. får lägga i ett till i crossfire till jul : D

Av ravensc

Där satt jag med stock kylaren på 60%, är det för mycket begärt att den ska palla 780/1045?

edit: Haha, nyss inhandlat burken för att palla med det, men behövde lite extra kräm för att maxa på den map'en. Tydligen tyckte inte mitt grafikkort om det. Inte lirat mycket online, försöker komma in i det en del nu. Lirade UT2k4 en hel del, och det är ju grym skillnad mot detta.

Av ravensc

Överklockat 4870 problem...

Har jag fel om jag gissar på att detta uppkommer pga för hårt klockat grafikkort? (:

http://img411.imageshack.us/my.php?image=grafikprobsde2.jpg

Asus HD4870 1GB @ 780/1045

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lindbergski
Bajuka:
Vänd agget så fläkten är uppåt ( riktad mot moderkort m,m ).
Har själv ett corsair 750w och det hörs knappt

sitter precis och installerar ett själv (650w, inte 750w), i ett three hundred dock.. Satt och tänkte "vafan, nu blir det ju fel.." när jag satte fläkten neråt.. Sen vände jag och tänkte detsamma om den blåser ut varmluft på grafikkortet Är dom anpassade för att man ska ha dom i överkant på "vanliga" chassin med hål i topp? Antar att jag får sätta det med fläkten uppåt ändå o.o

Av ravensc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AtreX
Ser jättebra ut För egen del hade jag valt mellan Sapphire och Asus, och fördelen hade nog hamnat på Asus, bara för att köpa till annan kylning och hänga originalet på väggen, Men jag är ju som jag är ^^

Lycka till med köpet och glöm inte att tala om för oss hur många fps du får i CS!

Tss, tss.. CS, haha ^^ Sitter och väntar på svar från Dustin om jag får bli studentmedlem eller inte.. Försöker lira UT3 så gått det går på det jag sitter just nu, men är ju så sjukt sugen på att kunna maxa det. Såg att komplett hade fått in asus 1gb's nu, så beroende på rabatten på dustin kanske det blir ett http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=366706

Edit: Dustin ville inte ha mig som kund, så det blir inet på allt förutom kortet från komplett i url'en ovan. (: