Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed
Av backfeed

Svarade nej, för jag räknar inte SFP+-nätverkskortet som jag köpt för att ersätta 10 gbps-nätverkskortet som är integrerat i moderkortet, då det är en sidgradering (kräftgradering?), varken upp eller ned.

Av backfeed

Fråga facket. Är du inte med i facket? Gå med i facket.

Och framför allt: låt dig inte köras över!

Av backfeed

Som någorlunda frekvent användare av både Print Screen och Pause/Break så kan jag inte annat än sätta mitt personliga betyg 0. Tar man bort knappar från standard TKL så är det banne mig inte TKL, det är en jäkla abomination.

Klart synd, för verkade annars relativt intressant.

Av backfeed
Skrivet av Field-Mouse88:

Hände mig när jag körde NextCloud. Min C: disk råkade bli full och då kunde inte NextCloud skriva till en log-fil, det fick som effekt att NextCloud servern helt enkelt började ta bort alla filar, både på klienten och servern. Det finns en ticket men felet kvarstår. Kan tala om att jag inte använder NextCloud längre, kör seafile istället och backupar det.
Man bör ta backup på sånt som ligger i molnet, det finns specifika programvaror just för att sånt här händer ibland. Backup ingår inte i tjänsten.

Snacka om en extremt allvarlig bugg, det är nog bäst jag varnar om detta på jobbet, där vi kör NextCloud on-prem främst för internbruk.

Av backfeed

Har egentligen bara en sak att säga: HA HA (Nelson, Simpsons)

Skulle aldrig lita en sekund på någon off-site-lagring, oberoende av leverantör, annat än enbart för ren 100%-ig redundans (dvs bara ett av minst två olika lagringsplatser, varav den primära för min del självklart ska vara on-site, och de viktigaste filerna lagras lämpligen även offline).

Om kunderna som drabbats varken har backup eller annan redundans så säger jag det en gång till: HA HA

Av backfeed
Skrivet av NaaR:

Anti-kinesiska hållningen här är ju ball.

Du blandar ihop "anti-kinesiskt" med vad det egentligen handlar om här: anti-CCP.

Kineser i allmänhet: inget problem.
CCP: stort problem.

Det märks att CCP har lyckats bra med sin propaganda.

Av backfeed

Men NEJ, så här får du ju inte göra, ditt attans rackartyg!

Ditt skrivande här har uppskattats och det är mycket tråkigt att det upphör. Men lycka till med annat framöver!

Av backfeed

Jag håller inte med om svaret på fråga 9. Så vitt jag vet har väl Nvidia själva uttryckligen sagt att "Ti" inte betyder något?

Eller handlar frågan bara om vad "Ti" normalt brukar vara en förkortning för? I så fall ska den som skrev frågan ha ordentligt med stryk, attans patrask, för böfvelen, helskotta!

Av backfeed

Jag ser för övrigt enbart fördelar med detta; antingen måste Tesla acceptera kollektivavtal, eller så lämnar de Sverige. Win/win.

Av backfeed
Skrivet av BasseBaba:

Absolut inte, men om du läser allt jag skriver, så säger jag att på 100% av arbetsplatserna där jag varit så använder man kollektivavtalet som argumentet emot det. "Ska du jobba hos oss får du gilla läget på att det som gäller är att följa kollektivavtalet, det blir fel och orättvist om vi börjar förhandla individuellt". Min sambo får höra samma sak på sin arbetsplats. 100% av mina vänner som jobbar på arbetsplatser med kollektivavtal får höra samma sak där.

Därav är min ytterst personliga erfarenhet att om man är vad folk i tråden kallar för "en stark arbetstagare" så är det mer gynnsamt att jobba där man kan driva en stark individuell löne- & förmånsförhandling.

På dom 4 år som jag varit på min nuvarande arbetsplats har vi tappat i runda slängar 10 riktigt bra personer från IT pga av att man konsekvent vägrar förhandla lön. När folk får 10-15-20% mer av att byta till en annan tjänst så förstår jag att dom går.

Det här handlar ju då alltså om företag som skyller på och "utnyttjar" kollektivavtal för att hålla ned löneförhöjningar på miniminivå. Det betyder inte att kollektivavtal är en nackdel, bara att det finns företag som tänker med plånboken och inte hjärnan (och sådana finns det gott om, oberoende av kollektivavtal).

Jag har jobbat på företag med kollektivavtal + individuell lönesättning, där kollektivavtal överhuvudtaget aldrig nämnts under löneförhandlingen.

Av backfeed

Personligen blev jag inte ledsen om fenomenet dog ut, så jag slapp betala överpris under veckorna/månaderna innan när butikerna har höjt inför rean. För att de gör så är ju extremt uppenbart, trots att det inte är tillåtet.

Jag köper när jag behöver, och råkar det vara precis när det är rea så är det bara en bonus.

Av backfeed

Bra, kommer sannolikt avinstallera alltihop direkt, särskilt Edge då jag har noll nytta av den.

Vivaldi är den bästa Chromium-baserade hittills för min del (både desktop och Android), men till vardags är det Firefox som gäller (både desktop och Android).

Av backfeed
Av backfeed

Ptjah, Asuka är väl förvisso lite som en lejoninna, så det passar väl.

Av backfeed
Av backfeed

Aldrig använt skiten, och har alltid dödat ihjäl den så hårt jag kan varje gång den visat sitt fula tryne. OneDrive platsar på en soptipp, brinnandes.

Av backfeed

Har använt den nya smörjan mer än någonsin nu, för att se om jag kan stå ut med skiten, men hittar hela tiden bara fler försämringar.

Hur fan tänkte de egentligen med "nya" Prisjakt, den är ju genomrutten?

Värst för mig är att Kommentar-funktionen har försvunnit (kommentarsdatat kommer visserligen finnas kvar i deras databas, men det finns inget sätt att ens se dem längre, och jag har klagat på dem under flera års tid angående detta men inget händer).

Verkar ju inte ens gå att spara filtrerade sökningar i ens listor. Hur mycket funktionalitet har de egentligen mördat?

Och hur fan kan man göra produktegenskapsförändringar (att direkt sätta dem, eller lämna ändringsförslag)? Hittar inget sätt?

Finns det överhuvudtaget något som är bättre med den nya skiten?

Av backfeed
Skrivet av Findecanor:

Opera köptes upp och blev till dynga.
Grundarna lämnade och utvecklade webläsaren Vivaldi.

Jag har inte provat Vivaldi, men den sägs vara mer lik hur Opera var förr i tiden.
Den har inbyggda blockerare för trackers, reklam och popups.

Vivaldi är den bästa Chromiumbaserade enligt min mening, främst pga sin extrema konfigurerbarhet, så det är den jag har som alternativwebbläsare för Chromiumtester.

(Annars är det 111% Firefox som gäller för min del.)

Av backfeed
Skrivet av Cr4zyt0e:

What if Microsoft stoppar så att man inte kan ladda ner och använda Chrome i framtiden...

Ingen risk, det vore ett gigantiskt konkurrensbrott som de skulle få lida rejält för.