Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

Gah, vafan, måste jobba mycket hårdare på att förtränga allt extremt värdelöst konsolvetande (dvs ALLT konsolvetande, fan ta dem allihop).

Har faktiskt ägt en Xbox ... ööh ... S ... eller vad fan den hette, väldigt vit och väldigt ful, vars enda uppgift var att leka mediaspelare tills jag hittade något bättre (Apple TV 4K). Varken installerade eller startade ett enda jäkla spel.

Av backfeed
Av backfeed
Av backfeed
Av backfeed
Skrivet av flashen:

Ännu en anledning att bojkotta Kina om man läser mellan raderna

Skrivet av m4gnify:

Nästan allt tillverkas dock där. Dom bra sakerna också i väldigt många fall.

En regel som jag följer: Om priset är orimligt lågt och särskilt om tillverkaren är ett inhemskt kinesiskt företag, undvik (för antingen är det skitkvalité eller hårdkoppling till CCP)!

Legotillverkning* är en annan sak (som generellt inte håller skitkvalité och har åtminstone lösare koppling till CCP, och hur mycket man än skulle vilja så är det ju som bekant extremt svårt i praktiken att undvika sådana produkter nuförtiden).

* även kallat kontraktstillverkning

Av backfeed
Av backfeed

Konsolidering är ett satans otyg som sakta men säkert fördärvar världen. Konkurrenslagarna globalt är alldeles för puttenuttiga och borde skärpas rejält.

Av backfeed
Skrivet av Ozzed:

Och vad händer när de 15 åren har löpt ut? Tänker de inte så långt? Att erbjuda "snälla" åtgärdar för att få ett köp att gå igenom borde lysa rött så fort de är tidsbegränsade.

Precis. Som om konkurrensproblemet magiskt skulle sluta vara ett problem efter ett visst antal år. Då behöver det åtminstone tillkomma någon klausul om att det inte bara tillåts rinna ut i sanden när dessa år har passerat.

Av backfeed

Haft en 65" LG B6 sedan 2016 och är fortsatt lika nöjd och glad. Fortfarande i toppskick, inga inbränningar, inga pixelfel.

Av backfeed

Så just Iphone 12 har extra usla antenner då antar jag, alternativt extra mycket antennblockering pga korkad design (det är ju inte första gången Apple har haft antennproblem pga utseende/statusfixerad design)?

Annars finns ju ingen anledning att dra upp sändareffekten så förbaskat, det är bara dåligt, bland annat käkar det mer batteri helt i onödan.

(För högt inställd sändareffekt måste det ju rimligen vara, annars skulle de inte enkelt kunna fixa problemet med mjukvara.)

Av backfeed
Skrivet av Olle P:

Jag reagerar över detta:
Ganska många icke-fungerande kontrollsystem där!

Ja, det luktar lite efterhandskonstruktion, de kanske inte hade några kontrollsystem på plats överhuvudtaget.

Av backfeed
Av backfeed

Hybrid, 50% hemma.

Var 100% hemma under pandemin, och fick jag välja helt fritt så skulle jag bara vara på kontet en dag i veckan, det räcker gott.

Har ungefär samma ergonomiska förhållanden både hemma och på kontoret, exempelvis samma märke och modell på både stol och datorbord. Grejerna jag har hemma har jag betalat för själv, men de hade jag ju redan innan jag började jobba hemma så det har helt enkelt inte funnits något inköpsbehov, än så länge.

Upplever inga egentliga problem, annat än att jag är dålig på att ta pauser och blir därför sittandes för länge i stöten (vilket leder till vissa griniga överarbetade muskler), men det är ju lätt att lista ut vems fel det är.

Av backfeed

Yays. Det var nog första gången jag faktiskt varit säker på samtliga svar.

Av backfeed

24GB, men inte för att jag behöver det utan för att det under lång tid var omöjligt att få tag på ett 3080.

Av backfeed
Skrivet av Findecanor:

Jag skulle hellre vilja stänga av stöd för webp i webläsaren helt.

Det är inte signifikant bättre än JPEG, och Google har använt webp som svepskäl för att inte implementera nya versionen av JPEG - JPEG-XL i Chrome, vilket faktiskt skulle varit en förbättring över båda.

Fast webp ersätter ju även png och gif, och komprimerar bättre. Så jag är inte emot det.

Av backfeed

Ah, så det var antagligen därför Firefox började kasta upp flik med "nu måste du starta om!" igår.

Förutom webbläsare så gäller det ju säkerligen även IrfanView (m.fl. givetvis), som jag av en händelse upptäckte har inbyggt stöd när jag experimenterade med webp för ett par dagar sen.

Korrigering: stödet är inte inbyggt i IrfanView, det är en separat plugin.

Av backfeed
Skrivet av BergEr:

Kan rekommendera CyberChef för att läsa en fråga

Eller gamle atob.

Av backfeed

En klantmiss men även en turgissning, så det blev ju rättvist.

Av backfeed

USB-C, men hade länge Micro-USB, och det har faktiskt även farsans nytillverkade senioranpassade Doro-lur.

Dock aldrig varit med om någon USB-kontakt som varken glappat eller pajat, någonsin, oberoende av kontakttyp eller ansluten manick, så jag undrar ju lite hur folk hanterar sina prylar egentligen (eller om det kanske är extremt billigt skräp).

Annat var det med Ericssons gamla skräpstandard som var baserad på spetskontakt, det blev snabbt glapp pga att kontaktytorna blev kontaminerade.