Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed
Skrivet av Cr4zyt0e:

What if Microsoft stoppar så att man inte kan ladda ner och använda Chrome i framtiden...

Ingen risk, det vore ett gigantiskt konkurrensbrott som de skulle få lida rejält för.

Av backfeed

Brer nuförtiden på ordentligt, då jag flera gånger stött på problem med för lite kylpasta när jag kört med ärtan på senare tid (exempel: 2080 Ti, 3950X, 5950X).

Lite för mycket är mycket bättre än lite för lite.

Av backfeed

Fuk.

Av backfeed

Aldrig gillat WinRAR (eller WinZip), och sedan 7-Zip dök upp har jag inte sett någon anledning att titta åt något annat håll.

Av backfeed

Har sålt en hel del, skänkt en hel del, men tyvärr även sparat en hel del och sparandet har ökat senaste åren främst för att jag är för lat för att orka sätta ut annons eller liknande.

Har en jäkla massa att göra mig av med, och grejerna blir bara äldre och mindre intressanta över tid så jag behöver skärpa mig...

Rensa personlig information är däremot normalt inget problem, särskilt Secure Erase är ju trevligt när det stöds.

Återvinna är heller inget problem, elektronikskrot hos ÅVC:n.

Av backfeed

Bästa ombudsleverans: Instabox
Bästa hemleverans: Best

Jag bor dock relativt centralt.

Av backfeed
Skrivet av SiRai:

För 6500 - 7000 kr kan det vara intressant.

Ja, det vore någorlunda rimligt.

(Kommer självklart inte bli så.)

Av backfeed
Skrivet av walkir:

Dock vet vi alla att Delphi är bäst

Christian Ghisler (Total Commander) håller med (förutom kanske under den långa vänteperioden innan 64-bit-versionen av Delphi till slut lanserades ).

Av backfeed

Skrev ett eget miniprogram för ett tag sedan som löser samma uppgift, men som fyller 99% av utrymmet med en fil med slumpmässig reproducerbar (och därmed valideringsbar) data och kör sedan ett verifieringspass, men det tar givetvis betydligt längre tid än att göra stickprov, särskilt om det är en extremt långsam usb-pinne (vilket ju tyvärr är vanligt).

Av backfeed

Hmm ... test av "perfekt" prototyp som Igor själv medverkat i att ta fram, som ger väldigt fina resultat med just Igors utrustning ... det finns stor risk för oavsiktligt överpositiva glädjesiffror här (dvs att fläkten oavsiktligt optimerats för just Igors specifika mätutrustning).

Men jag fortsätter hoppas att det är sant, det ser ju helt underbart ut på papper.

Av backfeed

Som redan sagt så undrar även jag om det verkligen är tillåtet. Det är definitivt INTE ok i EU, så det kommer med all rätt bli livat, men vet ej hur det ser ut i USA. Givetvis skiter Muskenfusken i det och gör det ändå, men jag hoppas innerligt att han åker på en rejäl näsbränna.

Av backfeed

Alldeles för tidigt för mig, men inte pga tradition (och det spelar mig noll roll hur andra gör), utan för att jag helt enkelt löper stor risk att totalsabotera eventuell julkänsla genom att väcka den för tidigt så den hinner gå ned i oväckbart ide långt innan julen faktiskt kommer.

Det har hänt förr, och det är även därför jag hyser agg mot butiker som börjar försöka kränga julprylar för tidigt, fan ta dem.

Av backfeed

De är helt ok och har blivit mycket bättre, men är fortfarande inte förstahandsvalet.

Skrivet av SUMITOMO:

Förstår inte riktigt hur det kan vara ett rån.

20-40kr för en burkläsk på pizzerien betalar folk utan att klaga.
Eller 30kr för en enkel resa med bussen till stan.

Men att skicka ett brev för 15kr uppåt 200 mil är dyrt?

20-40 för en sketen burk läsk är svindyrt. Jag klagar.

Buss åker jag aldrig så ingen aning.

15 kr för ett frimärke är svindyrt, och det räcker bara till ett brev på max 50g. Antalet gånger det räckt med bara ett frimärke för min del är väldigt nära noll. Tur nog är det väldigt sällan det behövs (och det är ju även därför Postnord har höjt priset, men de hade ju inte även behövt sabotera leveransen genom att bara dela ut varannan dag).

Av backfeed

Definitivt och absolut INTE Chrome, det är då ett som är säkert. Har inte den skiten installerad på någon maskin överhuvudtaget (oberoende av OS).

Däremot installerar jag om Windows så extremt sällan att jag helt enkelt inte minns, och det är heller inte relevant för min del.

Det brukar ta ~2 veckor innan jag har allt installerat och konfigurerat korrekt igen, det är därför jag hatar att göra det.

Vet inte vilket år jag gjorde det sist, men det var någon gång efter att Fallout 4 släpptes och jag fick problem med stuttering i SLI, och eftersom jag aldrig hittade någon annan lösning så fick det bli ett ofrivilligt hopp från Windows 7 till 10.

Av backfeed

Helt klart intressant.

Jag tror inte en sekund på de där fantasimätningarna, men har jag fel är ingen gladare än jag, och då köper jag troligen på mig en hel bunt av dessa.

Prestandan/effektiviteten är ju dock förstås det viktigaste - den här fläkten kan vara hur tyst som helst och flytta massor med luft, men om den i praktiken är medioker eller rent kass på en kylfläns så faller den ju platt. Om man nu inte enbart har den till att ventilera motståndsfritt förstås.

Skrivet av AkUs:

En stillastående betongvägg i ett sovrum avger typ 22-23db genom att bara existera och nudda luften du andas.

En stillatående betongvägg genererar väl rimligen inget ljud överhuvudtaget (bortsett från expansion/kontraktion vid eventuella temperaturförändringar)?

Om man utgår från exemplen hos https://noiseawareness.org/info-center/common-noise-levels/ så ligger andning i 10 dB-trakten, och 20 dB är i trakten av en viskning på 1,5 meters avstånd.

22-23 dB är inte särskilt tyst om du frågar mig, vem som helst med normal hörsel skulle höra det utan problem.

Men ja, bakgrundsbrus är svårt att eliminera, och har man exempelvis ett ventilationssystem i huset som låter mer än fläktarna i datorn så ger det givetvis inget att sänka datorfläktljudet ytterligare.

Skrivet av AkUs:

Skulle nu denna fläkten ge under 20db vid 1000rpm.... ja då får den helt klart godkänt. Även för den kräsnaste i världen.

Det återstår att se, jag är kräsen som satan.

Av backfeed
Skrivet av medbor:

Man kan ju tro att tråden är hjärntvättad eller något. Hur är det bra att saker monopoliseras mer än det redan är? Vi såg ju hur det gick med Bethesda och alla exklusiviteter direkt efter påskriven affär

Det är åt helvete, och konkurrenslagarna behöver definitivt skärpas.

Av backfeed

För min del är det väl skit samma vad som är default, så länge som det går att byta, MEN ... The Power of Default ska aldrig underskattas, och jag tippar på att de allra flesta inte har en aning om hur man byter sökmotor (eller att man ens kan göra det).

Skulle föredra om Oogle inte var default överallt (visst, undantag finns, men många är de inte).

Av backfeed

När (inte om) Microsoft får för sig att antingen sluta stödja lokala installationer och/eller konverterar Windows till en prenumerationstjänst så hoppar jag av, Linux är redan fullt tillräckligt bra, det enda som saknas är en "moln/prenumeration"-knuff.

Av backfeed

Ser ingen anledning att sidgradera (för "uppgradera" vettefan om jag tycker det är frågan om), och att det inte kommer en massa nytt skit till 10:an är bara en fördel.

Har en 11 i en virtuell maskin, sparkas igång ett fåtal gånger per år för skojs skull, varpå jag åter igen stör mig på att jag måste ha ett jävla tredjepartsprogram för att få sekundvisning i tray-klockan, och sen stänger jag ned skiten och kommer till samma slutsats: snedgradering till 11:an ger mig ingenting.

Det enda som skulle kunna vara intressant är det påstått bättre HDR-stödet i 11, men eftersom det fortfarande inte ens finns att köpa någon skärm med HDR som uppfyller mina krav så har jag inget incitament där heller.

Av backfeed

Till mitt försvar: de allmänt urusla betygen för "Pixels" har lett mig till att totalundvika den smörjan.