Inlägg

Inlägg som burn har skrivit i forumet
Av burn

Jag är ganska säker på att det är bättre bild på Pannasonic 42PV70 än det är på Limited Label, allt är inte upplösningar... mycket hänger på elektorniken i tvn också hur bra "grafikkort" den har alltså hur bra den bearbetar signaler och sedan skalar den.

Har själv en Pannasonic 42PV60 och är toknöjd trotts att det bara är 720P/1080i

Av burn

Det är mycket finare bild (skarpare konturer mera skärpa i bilden)
ljudet är nog snäppet bättre det också men inte lika märkbart som bilden

Jag skulle inte tveka och köpa 1940.

Nu är länken fixad, nej det var inte P21. Det var QED Qunex HDMI-P

När jag var inne på HiFi klubben i måndags för att titta på Denons nya Reciever 2808 så frågade jag lite om HD-DVD och de sa att en sådan spelare inte kan mata ut lika fin bild från en DVD film som tex 1940 kan, men sen går det ju inte riktigt att jämföra när man sätter i en HD-DVD...

Man ser inte så stor skillnad på 720P och 1080P på en 42", för att man skall se stor skillnad ska du upp i +50"
Men du gör inget dåligt köp med en HD-DVD till en 720P tv (HD-Ready) men då behöver du en DVD spelare också.

Själv tänker jag vänta tills det kommer spelare så att man kan spela både HD-DVD och Blu-ray på samma till humanare priser, när vi ser sådana spelare för 5000:- kommer jag att slå till men jag kommer att behålla min DVD spelare. Just Denon DVD 1940 är en mycket bra CD spelare också om det är något som lockar, där är den också bättre än HD-DVD.

Nu fick du lite till att tänka på.

Av burn

om du har en "gammal" tv så har du ingen användning av HDMI för tillfället, det kommer med PLASMA/LCD eller proj

Av burn

Tur att jag köpte 2*2 Gb till iMacen i går då... typ 780:- med frakt och faktureringsavgift

skall nog sllå till på 2*1 Gb till HTPCn och 2*1 Gb till den bärbara innan priserna går upp nu då

Av burn

Jag skulle utan tvekan skaffa en Denon 2808 på HiFi-klubben du får leta länge efter en stärkare som är bättre till ett lägre pris

http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/receiver/denon_a...

Av burn

Men varför inte en plasma? det går aldeles utmärkt att spela på en plasma +att det är skönare följsammare bild, inga 8 ms där inte

det går inte att jämföra svärtan på en Plasma och en LCD.

Jag hade utan tvekan skaffat en Pannasonic FULL-HD Plasma till spelande. sitter på en 42PV60 som är HD-Ready alltså 720P/1080i och lirar 360 på den, hur fint som helst... Gears of war!!!!

Av burn

om jag vore du skulle jag titta på en Denon DVD1940, har själv en Pannasonic 42PV60 plasma och en Denon DVD1930 som är helt suverän

denklarar av DivX Ultra/Xvid och för bilden står Faroudja-chip på 12 bitar. Ljudet står D/A-omvandlare från Burr-Brown 24-bit/192 kHz för. Detta är en underbar DVD spelare som skulle kunna kosta långt mycket mera.
länk:
http://www.hifiklubben.se/produkter...elare_svart.htm
sedan skaffar du en bra HDMI kabel till den, om pengarna tillåter skall det vara en Monster cable länk:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=301308
annars går det bra med en QED länk:
http://www.hifiklubben.se/produkter/kablar/bild/qed_qunex_hdm...

jag snålade lite och tog QED kabel. Jag är otrologt nöjd med bilden och framför allt ljudet som är helt otroligt bra på denna dvdspelare

Om det är för mycket pengar finns det en mindre modell som också är bra, Dennn DVD 1740, jag skulle helt klart köpa Denon. De verkar vara extremt på hugget nu med sina nya DVD spelare och recivrar för den delen. länk: http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/dvd-spelare/deno...

Av burn

Jag skulle gå på en Pannasonic 42" plasma, du får inte bättre tv för de pengarna...

Av burn

Sen så kan inte Xbox 360 köra ut spel i 1080P bara 720P och 1080i. HD-DVD kan man mangla ut i 1080P genom D-sub eller HDMI om du har en nyare Xbox 360.

(om jag inte mins helt fel.)

Av burn

Skaffa en dedikerad DVD-spelare i stället. Denon DVD 1940 är en suverän DVD-spelare som klarar DivX Ultra/Xvid och för bilden står Faroudja-chip på 12 bitar. Ljudet står D/A-omvandlare från Burr-Brown 24-bit/192 kHz för. Detta är en underbar DVD spelare som skulle kunna kosta långt mycket mera. Den bild och ljudkvalitet som man får från en sådan spelare är långt mycket bättre än en som man kan spela in på.
länk:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/dvd-spelare/deno...
sedan skaffar du en bra HDMI kabel till den, om pengarna tillåter skall det vara en Monster cable länk:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=301308
annars går det bra med en QED länk:
http://www.hifiklubben.se/produkter/kablar/bild/qed_qunex_hdm...

Av burn

Jag har en Pannasonic 42PV60 (plasma) och jag är jättenöjd. Jag tittar på SD-TV och DVD med en Dennon DVD1930 720P uppskalat HDMI(en lite dyrare dvd men inget svindyrt 3300:- när den var ny. Med en kvallite som är milsvida från ICA Maxi noname dvd för 599:-) spelar Xbix 360 720P och har en HTPC 720P kopplad till den och jag tycker att bliden är klockren på allt utom SD-TV och då spec. TV3 som har en så fruktansvärt låg bitrate det är en smetad gröt på tvn. Men om man ser på något med lite kvallitet på signalen så blir det underbar bild. Det är ju så enkelt som skit in skit ut och inget scaling chipp i världen kan fixa till det. Jag personligen tycker inte att en LCD kan mäta sig med en plasma när det gäller att se på film, det blir ett helt annat djup och tyngd i bilden. Den blir följsam och trevlig att se på. LCD är vasst och skarpt. Men akta dig, om du går in på Elgiganten eller något liknande så ser LCD mycket bättre ut när det är ljust i en stor lokal. Plasman lirar bäst i en lite mörkare miljö, det är då man ser den stora skillnaden. Sen hur mycket säljaren än vill tala om att det inte förekommer släpningar på en LCD så gör det det i alla fall. Svärtan ska vi inte tala om. Om man tar en ny DYR LCD och jämför med min ”gamla” (snart 2 gen gammal, så då får man säga gammal) Plasma så är det bättre på plasman.

Sedan det att jag skrev 720P på dvdn, där är det också en sanning med modifikation. Men det vet du antagligen redan att tvn skalar upp signalen till skärmens native upplösning, Bara det att DVD har Faroudja-chip som sköter linjedubbling mycket bättre än vad tvn klarar av.
Sedan går ju utvecklingen framåt. Min tv är ju an snart två år gammal modell och dagens tv skalar antagligen bättre än vad den gör + att allt annat antagligen också är lite bättre på dagens tv.

SKA DU SE PÅ FILM FINNS DET INGET VAL, SKAFFA PLASMA!

Av burn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Postaldude
Priset är bra tycker jag men sen så undrar man on man inte ska köpa en HD-DVD till xbox 360 eftersom den ochså ska fungera med pc + att man kan få dom lite biligare och får en fjärkontroll o film på köpet....

nån som har en 360 HD-DVD o kan ge för o nackdelar mot en PC HD-DVD?

Har ingen HD-DVD till Xbox, Men jag har en Xbox 360 och en HTPC. Det finns ingen tvekan om att det är i HTPCn man ska ha en HD-DVD eller Blu-ray om man vill ha det. Xboxen är ju inte direkt tyst. Min HTPC är mycket tystare, går inte att jämföra och då har jag 6 chassiefläktar i olika storlekar från 60-120mm +en 80mm på grafikkortet och en 120mm på cpun.

Den enda fördelen är att du får med filmer till xboxens HD-DVD för fjärr finns det ju även till HTPC, sen om jag har förstått detta helt rätt så kan man inte ta usb sladden och sätta i datorn utan man måste skruva isär Xboxens HD-DVD spelare om man vill ha den i datorn. Det verkade krångligt. Har sett någon kille på nätet som har tagit isär en xbox hd-dvd för att sätta i en pc men det tycker jag var onödigt krångligt och det sitter även en del elektronik i lådan som måste med i en flytt till datorn. Priset på Xbox HD-DVD har legat på 1500 länge nu och ser inte ut att röra på sig. Det kommer inte att dröja länge innan spelarna till datorer sjunker i pris.

Mitt tips blir således köp en ”vanlig” spelare att sätta i HTPCn eller en LG kombospelare som tar både HD-DVD och Blu-ray. Jag kommer att sätta in en kombospelare eftersom jag bara har en 5,25” plats i min låda.

Av burn

Har beställt ett 3870 på datorbutiken.com nu, kom på att jag antagligen kommer att lira nått spel på den nån gång. Plus att jag får ut den varma luften ur lådan om nu fläkten är så tyst så att jag orkar ha den kvar. Har blivit fruktansvärt kräsen sedan jag skaffade iMac, den är grymt tyst. Så skall en dator låta

J*VLA datorbutiken.com, de flyttade fram datumet från den 10:e till den 17:e. Nu blev jag ledsen i ögat.

Av burn

Alla dessa klagomål på dataprince, jag har iof bara köpt en sak där men det gick som smort.

köpte en AMD Athlon 64 X2 4200

Av burn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
bryr mig inte ett dugg om hdmi, så det kan man ju skippa.

Du har tydligen ingen dvdspelar och plasma lcd tv??!! Om man har en Bättre DVD spelare än en 299:- från biltema och en tv som stöder HDMI så är det en mycket bra standard.

Jag sitter på en Denon DVD1930 och en Pannasonic plasma och jag är på väg att skaffa en Denon reciver med HDMI växel, HDMI är mycket bra till hemmabio, har även HDMI till HTPCn, jag skulle bli mycket ledsen om de tog bort HDMI nu när snart alla prylar i min hemmabio har HDMI kontakter...

Av burn

mycket trevligt

Av burn

ja men jag ska inte köpa en helt ny dator. har ett asus p5b deluxe och jag tror inte det har inbyggt grafikkort, annars hade det varit en helt ok lösning.

Nej mitt X800XL duger också aldeles utmärkt om man bortser från HDCP och att det är ett litet skumt fel, jag har kopplat in tvn med en dvi till HDMI kabel och första gången som jag slår på HDMI kanalen på tvn så går det alldeles utmärkt men om jag byter kanal en stund så kan jag inte återgå till HDMI ingången för då får tvn ingen signal, bara att starta om datorn om man vill få någon bild, kör med senaste drivrutinen och vista home premium, och inget pirat eller så, det är ärligt köpt för att jag ville slippa krångel, tyckte inte att jag hade tid att krångla med ett pirat windows.

Om jag köper ett 3850 och funderar på att byta kylare till en bättre/tystare så är man nästan uppe och nosar på ett 3870 eller ett passivt kylt 3850, att allt alltid skall vara så svårt. lite lyxproblem... men ett problem

Av burn

Ja jag vill iaf kunna spela lite om jag får för mig det... funderade en stund på HD2600XT IceQ för 8-900kr men jag tyckte att det var värt att gå upp till 1295 för ett 3850

Av burn

Ja då har jag bestämt mig för 3850 http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=342813

Då är 100 kronors frågan, vad för kylare skall jag sätta dit?.
En som finns på komplett.se, (ska till götet i helgen och tänkte plocka upp det då) eller behöver jag inte byta? är det TYST ändå, jag har ju min nuvarande Zalman VF700-CU att jämföra med, och det får inte bli mycket högre inte, skulle vilja att det blev tystare

Av burn

Zalman CNPS7700-Cu cpu-cooler 120mm
Zalman VF700-CU på grafikkortet -så det blåser inte ut luften i dag heller
1*120 mm 1*80mm som suger in
1*80mm, 2 *60 mm som blåser ut

Tempen i lådan är helt ok. 35-40 grader. Det som är problem är att det inte går att kyla hdd. 5*7200 rpm hdd och de blir varma

Ett 3850 alstrar mindre värme än 3870 eller?

Villket av dem har tystast fläkt? det spelar kanske inte så stor roll då org. fläkten antagligen inte kommer att få sitta kvar.