Inlägg

Inlägg som Napster91 har skrivit i forumet
Av Napster91
Skrivet av Iskra:

Helt klart en myt. Ju lägre lön man går in på desto längre kommer det ta att få upp den, och desto lägre kommer taket för vad man kan komma upp i att vara.

Jo så kan det vara. Samtidigt ska man ta betalt för sin erfarenhet och kunskap, inte tid.

Av Napster91
Skrivet av Rupenbritz:

Nu har jag ingen koll på hur inflationen ändrat ingångslönenerna men jag har varit utvecklare nu i ganska exakt 10 år. Jag hade endast gymnasie utbildning och hade sjukt tur att börja som junior utvecklare på första företaget jag ansökte till. Tror dom tog en chans på mig som lönade sig.
Jag började på 18500 då som 19åring, är idag 29 och tjänar lite över 60000.
Jag visste att det var lågt, men ärligt talat ville jag bara jobba - så jag tog det och är väldigt glad att jag gjorde. När du har 1-2 års erfarenhet kan du byta jobb och enkelt begära 30k+

Allt handlar om att få in foten i arbetsmarknaden sen är det smooth sailing faktiskt.

Detta alla dagar i veckan. Är det ont om kneg inom en bransch på ort eller annan anledning. Gör 1-2 'hundår' och kamma hem vinsten sen.

Av Napster91
Skrivet av Startrance:

Tror Svenskar måste komma samman snart och göra ett skatteuppror.

500 kr mer per tv bara för dom ska "förnya, förbättra sin administration"

Det tror jag tyvärr inte, vi är inte som fransoserna, polackerna eller brasilianer. Vi kommer fortsätta knyta näven i fickan och spy galla på anonyma nätforum. Tyvärr.

Av Napster91

Damn, this is the way. OM det blir produkt.

Av Napster91
Skrivet av Tom76:

Hej. Noctua är top of the line generellt sett i vanlig ordning. Nf-a12x25 är toppmodellen men också dyrast. Kanonfläktar, 300-350kr.

Phanteks T30 har fått finfina betyg också i jämförelse med ovan, kolla in dem. Något lite tjockare (120x30) och minst lika bra och tyst som ovan. Samma prisklass som Noctua.

På budgetsidan har Arctic P12 fått fina betyg i jämförelse med Noctuan här ovan.

Kolla dessa tre så ska du nog hitta något vettigt.

Tackar! Blev ett par noctua till kylaren och kände mig äventyrlig och snål så en variant av Arctic F12 i chassit

Av Napster91

Nya fläktar - köpråd

Hej,

Nu har mina 'uråldriga' fläktar börjat fallera en efter en. Upptäckte får något halvår sedan att en av front fläktarna, fractal design 120mm från ~2016 stannat. OK sket i det. För någon vecka sedan blåskärmade datorn flera gånger under spel. Tänkte att det var dax för rening och ny kylpasta, så fixade. Till mitt förtret hittade jag boven när datorn startade efter ingrepp, en av cpu fläktarna stod still! Det är någon noctua 120mm från 2015 som följde med 'NH-U12P'. Så fick ta bort en av fläktarna på kylaren och placera den andra på framsidan med lite skärsår som följd

Så till frågan, är noctua ännu 'goTo' för tysta bra fläktar eller finns det bättre/billigare/andra bra alternativ? Tänker mig upp till 400;-/fläkt max, om det är 'bästa' kvalitet och går ner mkt i varv för friden av tystnad

----
EDIT: Gäller 120mm fläktar.
----

Hoppas någon svarar

Av Napster91

Ett fåtal år i vfx branschen som compare och projektkoordinator, gick sen till industrilackering och "nu" drifttekniker på vattenverk.

Trivs kalas, ingen stress, helt fritt arbete. Är inriktad på instrument/mätning/verifiering av processdata.

Kul att se det är såpass spridda skurar ändå på nördforum

Av Napster91
Skrivet av TraXx:

Breaking news: Samhället är fyllt med parasiter som vill att allt här i livet ska vara gratis.

Övriga nyheter: Vatten är vått.

Berätta gärna mer om dessa parasiter och utveckla tack alt. sluta projicera.

Av Napster91

Jag emulerar också mina i tanken köpta spel på PC, fast PC-spel, där emulerar jag nyckeln till spelet med något som namnet liknas vid en drog. Men då är det moralpanik om stackars fattiga utvecklare som Dice, Rockstar, 'INDIE'-scenen m.fl...

Men ja, alla utvecklare har väll rätt att släppa sina spel på sina villkor. Att inte veta att emu används till 99% olaglighet... Ja då är man faktiskt dum på riktigt. Ja även 'du' som gör backuper på 'dina' spel, snälla visa mig vilken utrustning du använder - inte bild fån nätet tack

Skulle nog vara bra med någon lag som släpper fritt film, musik, spel och annan media efter ett tag, kanske 50år? Ur copyright och vad det heter.

Av Napster91
Skrivet av haijen:

Hmm, jag har ett minne av att det var jag som fick sköta allt det där till föräldrarna :).

A sjävklart är det olika hos alla vem som gjorde vad, det bara min uppfattning av vad jag såg att alla i min närhet hanterade det själva. Men visst var det där någonstans 2008/09 'all dl' bara stannade upp, eller minns jag fel?

Måste ju skriva något ontopic med. I hushållet är vi överens om att säga upp netflix och fortsätta dela på disney+

Av Napster91
Skrivet av storm72:

Finns inget bekvämt med att behöva ta hem serie/filmer.
Sen har jag svårt att se vanliga svensson lära sig ta hem filmer, packa upp dem, installera en spelare på TV, få över filmen till TV, hitta svensk text eller leva med engelsk.

Att det inte är bekvämt innan man hittat sina ställen/metod ja. Men när det begav sig innan moralpanik var det ju faktiskt alla som tankade, minns morsan hämtade film och musik till sig på kazaa och sedan tpb, kompisars föräldrar gjorde det samma med andra klienter/tpb, undertexter fanns på undertexter. De känns som det dog ut ~2008 och 'bara' vi som var i 14-20 års ålder gjordet sen, kanske för dvdFilmerna blev rätt billiga, typ 25-60;- för något år gammal rulle, och ny musik är ju bara kass

Av Napster91

Jaojao de ju lungt, fria marknaden löser detta som allt annat, typ malta eller vad it motsvarigheten är. Jag menar, vi är ju inte ett övervakningssamhälle, fra och dess följdlagar med korruption utan dess like till skillnad från kina eller andra "hatade" delar av världen.

Men jag undrar hur myndigheter/landsting/kommuner ska göra sitt jobb... En hel del data som måste skickas krypterat + trams med gdpr där många "tar i" för att inte göra fel. Kan bli jobbigt om detta går igenom.

Av Napster91

Hade en rätt bra dator när vista kom, så inga problem med att driva det och spela på, kanske bara resten av jordens befolkning som hade kassa system? Tyckte alltid det var konstigt folk höll kvar vid XP utan de då häftiga dx10 effekterna.

Av Napster91

Efter kristiflygare är det chassiJ nedstigning, det är sen länge.

Av Napster91

Bara att blockera på, stöd de få som faktiskt gör något vettigt via patreon eller annan tjänst som de ofta meddelar i video. Finns ett fåtal som gör innehåll, inte "innehåll", som lever på donationer via youtube utan reklam på sina videos.

Av Napster91

Kanske lite av samma anledning som buteljerat vatten köps... allmän dekadens. Men den är god som satan får jag ändå erkänna!

Av Napster91
Skrivet av ronz:

Nä detta är delen som täcker hela fronten. "Hasplasten" börjar under denna. Det är "hasplasten" jag ser på insidan av hålet

Ajdå jag är väll blind

Av Napster91

Det är "hasplåten" eller blir väll has-plasten. Man kan montera bort den helt och hållet om man vill utan någon påverkan. Fyller ingen funktion mer än att hålla lite skit borta från motorrummet, som "alla" plastkåpor i motorrummet + att man hör tidigt när det dags att backa, kanske räddar den någon rem och en spännrulle 1 år till för det är renare med den på. Men försök laga själv på något sätt !

Jag hade skruvat loss och rengjort + limmat en ny platsbit från "insidan". Eller något hårdare flexibelt gummi bör lösa hålet med.

Av Napster91
Skrivet av jawik:

Instegskorten borde starta på 14K. Så det blir lite status i det hela. Vilken pöbel som helst ska inte kunna köpa ett grafikkort.

Detta alla dagar! Vadå folk är väll inte fattiga? Sen att komma med "tjaa ptjaa jaojao de inte väert mina pengar MEN JA HAR RÅD!" pffft fattiglappar!

Av Napster91
Skrivet av MrS1monsson:

Okej låt mig förklara.

Efterfrågan går ner. Tillverkarna sänker priserna för att höja efterfrågan. Funkar inte så de sänker lite till. Tillslut är vi på 500kr för 16gb men efterfrågan kommer inte. De hittar alltså inga kunder. De kan inte sänka mer för då går dom med förlust. Då tvingas de sänka volymerna för de kan inte tillverka massa minnen när det inte finns några köpare.

Efterfrågan går ner för det är dyrt. Vare sig företag och dess lakejer tycker det eller inte. Hade privatpersoners marginal tillåtit hade alla haft 128gb+, även prebuild från elgiganten. Kan ett företag inte vara konkurrenskraftigt får det väll lägga ner helt enkelt. Att tycka synd om företag som på detta sättet, kapar tillgänglighet för att få upp priset, istället för att lansera en bra produkt som sticker ut från mängden? Det gör inte jag iaf, dom kan gott vara utan kunder. Alt göra om och rätt.