Inlägg

Inlägg som Napster91 har skrivit i forumet
Av Napster91

Är det inte vettigt att välja ett 4080/70 istället och spara pengarna till nästa generations kort "5080/90" som kommer med nya roliga tekniker och bättre rtx? +7-8k till nexgen så lägga undan 500;- i månaden och köpa "5080Ti" på releasedagen

Av Napster91
Skrivet av Perdonotknow:

Har du med mycket problem med när du öppnar menyer eller huben. Det sista året har varit mycket hakig.

Hubben är seg till och från, menyerna/inställningar är som hubben i respons, dock så kan det tillfälligt lösas med att man startar om TVn genom att hålla inne avknappen tills "Samsung UHD" syns som första gången TVn sattes igång. Men går aldrig in i TVns egna gränssnitt längre då allt är inställt som jag vill ha det, utan startar direkt in i google tv /cast vad den nu heter egentligen Senaste uppdateringen för TVn var 2020 om jag inte minns fel.

Edit: Vill vara tydlig med att jag inte testat hubben/inställningar eller TVns appar sen juli/augusti förra året när jag köpte senaste chromecasten.

Av Napster91
Skrivet av Perdonotknow:

Det är en 55" SUHD 4K Flat Smart TV KS8005 som jag har . Så det är ingen ny direkt. Så troligen är detta problemet. Men Netflix har jag aldrig problem med.
Jag hitta detta.

SmartTV-programuppdatering
För SmartTV garanteras stödet och mottagandet av programvaruuppdateringar under minst tre år efter produktlanseringen. Vi har som mål att tillhandahålla ytterligare stöd för kritiska uppdateringar och säkerhetskorrigeringar efter den här perioden, där så är möjligt.
Se de vill att vi sak köpa ny tv var 3 år

Har själv en ks7005, alltså modellen innan din. Disney fungerade knackigt i början för att tillslut ge upp efter ~6månader. Netflix och HBO fungerade alltid och antar de ännu fungerar bra.

Men hur som så efter mycket googlande och forumläsande från världens hörn, så kastade jag in handduken och drog fram gamla chromecast som uppgraderades till nyare modellen med fjärr förra året. Har aldrig tittat tillbaka men synd tv-tillverkarna inte håller sin skit uppdaterad. Ingen idé att ens skicka med apparna i TVn till att börja med.

Av Napster91

Gillar de långa avsnitten... 40min+, det måste inte vara felfritt manus med retake och nogrann klippning för någon säger fel eller får "hjärnsläpp" tillfälligt. Gillar resonemangen som ett komplement till artiklarna/nyheterna som intresserat mig + att man får info om det som inte fångade uppmärksamheten och oftast gör det i videoformat mer än en rubrik.

Av Napster91

Själv har jag 3st externa diskar av olika fabrikat med samma data på 3 olika platser + 2 interna diskar och en tredje intern "vid dörren" som endast kopplas in när backup ska göras. Handlar endast om ~4,6TB bild/film. Funderar också på onlinelösning.

Av Napster91

Ärligt talat... Vem bryr sig? Det inte så att plagiat försvinner för det faller en dom för eller emot Ai konst. Plagiat/pirat/Ai/månadens inne grej är här för att stanna. Känns lite som DNA patent eller vad det nu var för några år sedan. Men men, kanske någon får sig lite quickieCashyCash.

Allt det handlar om stålarna, inte som några personer eller organisationer vill påstå om "verkens unika blablabla". Missförstå mig rätt, kreatörer ska såklart ha sitt, men behöver de greppa efter halmstrån? Ligger det på nätet utan betalvägg används det. Jo även digitala kreatörer, jag vet, har vart en på medelstor firma i Sverige för ett antal år sedan.

Av Napster91
Skrivet av Parmenides:

Det är väl det som konspirationsteorierna handlar om, att läkemedelsrester (som passerat genom kroppen får antas) spolas ner och sedan hamnar i naturen. Om vi antar att så är fallet är väl frågan vilken effekt om någon detta får?

Jag skulle nog inte kalla det konspirationsteorier utan intressekonflikter från olika aktörer, och vem som ska stå för kostnader/ta ansvar vid eventuella konsekvenser som kan härledas till något specifikt läkemedel. Exempelvis att en sällsynt art försvinner där man släpper ut renat avloppsvatten, eller att en person som absolut inte får ta hormoner får i sig dessa med sjukdom som följd.

Det finns flera rapporter som ligger ute på svensktvatten (ofta betalvägg) och otaliga utländska källor som påvisar (inte bevisar såvitt jag vet) att främst hormonläkemedel påverkar flora och artbestånd där renat avloppsvatten utan extra läkemedelsavskiljning släpps ut. Det är en av anledningarna till att vi inte använder dessa utsläppspunkter att ta vatten till dricksvattenproduktion. Det är en befogat att ha en rädsla för hormonstörande läkemedel där dessa inte hör hemma.

Offtopic så är det största anledning till varför inte mänsklig avföring används på åkrarna.

Nu gäller ju detta i Sverige, det finns flera platser i världen där man testar (och kanske använder helt, vet inte) att ta avloppsvatten och renar det till dricksvatten med stora dyra processer som flerstegs sedimentering --> fällning --> snabbfilter --> avsaltning och tillslut mineralisering och klorering.

Av Napster91

Jag arbetar på vattenverk och kan säga, även om många anläggningar runtomkring i Sverige är gamla och det finns en stor sammhällsskuld till nybyggnation, renovering och ledningsnät, så är vattnet säkert sålänge det är kommunalt. Visst vi kan inte larma DIREKT, eftersom provsvar måste komma från labb, samtidigt tar det lång tid i många fall för vatten att omsättas i nätet innan de allra värsta föroreningarna når kund.

På livsmedelsverkets hemsida finns gränsvärden för allt, f.o.m. i år finns nytt regelverk som ändrar vissa parametrar till striktare. Exempelvis tas tjänligt med anmärkning bort. Jämför gärna kommunalvatten med buteljerat så kan man snabbt se vilket som håller sig under gränsvärdena.

Hur som, grejerna du länkar fungerar antagligen, dock så påverkar det inte ditt vatten nämnvärt om du endast fäster något filter i kranen.

Edit:
Tillägger att läkemedelsrester är ett JÄTTEPROBLEM i Sverige, dock på avloppsreningssidan och vad som släpps ut i vattendrag/hav, inte där vi tar vatten som högt belägen sjö, grundvatten och flod.

Av Napster91

Vill tacka Sweclockers (+ de som lämnat oss) och alla medlemmar för ännu ett gott år med info, givande diskussioner, läsning, video och argument. Är inte "en av de gamla" men lurkade sen 2007 till sen 2008 och reggade mig tillslut. Det kan inte varit lätt för nya i redaktionen att fylla de "stora skor" som lämnats tomma, men detta har gjorts med bravur och jag är numer glad för det nya blodet som fyller SweC med ännu mer vältextad och (nja med tanke på idag ) fina video inslag!

Av Napster91

Nice! Mot bättre priser på sikt, får gärna rasa på med försäljningen. Förr handlade diskussionerna om det verkligen var värt att lägga 5-6000;- på topTier korten, idag är 12k pangpris. Med dagens hemska inflation och kretsbrist bör ändå priserna på topkorten ligga runt 8-10k. Förutom specialvarianterna ultra, mars och allt vad det heter.

Av Napster91

Jobb bilen är rätt kass för att kosta över 500k, id4, från 39-45mil beroende av föraren till 15-25mil då det blev lite kyligt. Samt att det dags för byte av sommardäck efter 5månader då den är förbannat tung. Fin bil och så i övrigt, men seriös konkurrent för mer än stadskörning och mindre utflykter? Nääääää.

Av Napster91
Skrivet av trickeh2k:

"Fördelen" med covid, kretsbrist och nu senast för oss i Europa - energikrisen, är ju att man förhoppningsvis lär sig att det är en rätt usel idé att lägga alla ägg i samma korg. Snarare märkligt hur man bara låtit det fortgå så pass länge, framför allt när vi i tid och otid drabbats av diverse naturkatastrofer som gjort komponenter som lagring och minne till en bristvara.

Redundans verkar liksom inte ha varit ett existerande begrepp för många storföretag. Dumsnål? Förebygga problem är ju alltid billigare och bättre än att vara reaktiv... i efterhand.

"Man", det är plånboken som talat, inte lättare eller svårare än så. Jag köper inte en produkt för säg 5k istället för 2k bara för den är lokalproducerad. Tror inte många på detta forum eller överlag med handen på hjärtat gör det heller.

Edit:
Shieee så just att någon "trollat till" och jag skriver i en gammeltråd.

Av Napster91

Köp hellre en vettig madrass eller 2 + bäddmadrass du är nöjd med efter provligg några gånger olika dagar. Mio, jysk, hästens, ikea, spelar ingen roll. Allt utöver madrassen är lull. Vill man ha det går det alltid att köpa till på ikea eller valfri skojarbutik där de tar 2000;- per sängfot. Som någon skrev håll utkik efter reor, då det är normalpriserna med tanke på att vissa kedjor har kontinuerlig rea.

Av Napster91

Efter "alla påståenden" om MEGA-REA p.g.a. saker, av olika "experter" i olika medier är årets "rea" mer STOR RÖDSVART prislapp med -11%. Har kollat både saker jag behöver, vill ha för det är bra och "skräp". Inget var nämnvärt nedsatt i pris jämfört med vanliga priset eller andra av årets tidigare reor. Näe, BF är numer BigFail. Förstår det säkert finns en del kap, speciellt på TV och mycket dyra produkter (15k+). Men överlag ingen rea att se fram emot längre. Men rent fulspel har jag inte sett mer än som tidigare i tråden skrev om spis, då även jag råkar leta nytt på den fronten.

Av Napster91

Jobb mån & tis, badhuset på onsdagen, bowling i torsdags, igår äventyr i skogen. Och denna dag går i alkoholens tecken när far är barnfri.

Av Napster91

Om du med adobe program menar premiere/AE så är en bra tumregel:
Disk 1 - programmet - SSD
Disk 2 - cache - SSD/HDD
Disk 3 - materialet som redigeras - SSD
Disk 4 - rendera till, "nice to have" - SSD/HDD
Disk 5 - backup (beror på hur äventyrlig man är)
RAM: Så mycket pengarna räcker till
GPU: Något med CUDA kärnor... nVidia

Nu är det inget krav på något sätt, men gör att allt flyter på fint. En max-speccad dator som är fel konfigurerad i hårdvara och mjukvara hjälper inte mot lagg i videobearbetning. Desto snabbare diskar/ssd:er desto bättre. Ju mer som skalas av desto mer laggar det. Men en bra början är att pröva innan du investerar mer

Av Napster91

Automat blev min röst, inte många som är intresserade av att rycka i spaken och stampa på 3e pedalen 2022, ännu mindre längre fram. Är man dock genuint motorintresserad helt klart manuell. Hade jag vetat att automatlådor är så bra som dom är när jag tog kort och inte lyssnat på "kunniga" att dom är kassa hade jag aldrig lagt tid på dra i spak. Sen har moderna bilar ingen växellåda i den bemärkelse att det behöver manövreras, vare sig lastbil eller bil. Nej dieselbilen från 2022 är inte modern, elbilen är modern.

Av Napster91

De lugnt, den fria marknaden löser problemen som vanligt! Jag menar elnät, elproduktion, sjukvård... fler offtopic exempel om någon vill. Vadå kompensation!?! Är det ett bidragsland vi vill leva i?! Är man inte privat försäkrad mot ALLT inkl. elavbrott kan man gott skylla sig själv och se som en läropeng. Det är ingen annans fel än ens egna om man är fattig. Om man nu inte gillar ovanstående kan en funderare tas till nästa val vad man ska rösta på

Dock kan jag någonstans instämma att om hemmet har ett företag på adressen med avsedd lokal för arbete där hyra och allt som tillkommer för lokal sköts, ja då bör någon form av ersättning utgå om oförutsett inkomstbortfall blir resultat av strömavbrott.

Av Napster91

Nu när man ändå rör sig mot TV formatet mer och mer kan dom väll lika gärna göra att man betalar 1-2 sek/kanal och månad, fast ja, då kommer det snabbt märkas i kassan hur urusla "content" kreatörerna är. Jag tror inte det är att youtube är bra som någon betalar för det, bara att det är bekvämt för att slippa reklam och inte krångla med adblock, förutom ett fåtal med perfekt moralkompass skrikhalsar då, samma personer som tillber gabe innan läggdags.

Av Napster91

Bara inte dessa lager drabbas av läglig översvämmming/tyfon/brand/sandstorm eller vad nu anledningen brukar vara för att höja priserna perfekt till lansering.