Inlägg

Inlägg som Gurkanfritzon har skrivit i forumet
Av Gurkanfritzon
Skrivet av zapher:

Doodle: easy scheduling brukar vi köra när man vill veta vilka som kan på olika tider.

Tack för den! Verkar vara riktigt bra!

Av Gurkanfritzon

Tänkte mig mer något i denna stilen:

http://i53.tinypic.com/35jb22q.png

Hur knepigt är det att fixa en system med användarnamn och lösenord för inlogning?

MVH Gustav

Av Gurkanfritzon

Skapande av "Bokningssystem"

Tjena!
Har tagit på mig ansvaret att skapa ett formulärs-liknande-sak ^^.
Det ska princip vara ett sätt för elever att boka olika lektioner, kör nu på att man går in på Google Docs och skriver sitt namn på ett dokument. Fungerar inte särskilt bra eftersom det ofta blir dubbelbokningar osv.

Kan man göra detta på ett smartare sätt med relativt låga HTML-kodningskunskaper?
Vilket är det bästa Webbhotellet för relativt liten peng?

Tack på förhand!
Gustav

Av Gurkanfritzon

Väntar fortfarande... Beställde iPhonen den 8:ånde och den kommer inte föräns nästa leverans.. Borde inte Apple kunnat förutsatt detta från succsen med iPad? Jobba Apple!

Av Gurkanfritzon

Jo, fast jag är inte särskilt sugen på punga upp 300 när telefonen kostar 500...
Jag hittade ett program som hette D-ultimate unlocker. Men innan man kunde starta processen skulle man skriva in Användarnamn och lösenord som man har fått från försäljaren. Vad är detta?

Av Gurkanfritzon

Upplåsning av en SE k770i

Tjena!
Jag har en kompis som köpte en Sony Ericson k770i på 3, men nu vill hon ha Telia.
Viket är det enklaste sättet att låsa upp telefonen, skulle uppskattas att det var gratis..
Är det ända sättet att gå till en 3 butik och låta dom göra det?

Skulle uppskatta hjälp!

:// Gustav

Av Gurkanfritzon

4 ord. Du kommer ångra dig!

Du lämnar detta för en värld av BSoD, Chrashar, Virus, Drivrutiner och massor av timmar telefontimmar med Microsoft för att ditt betalda Windows måste verifieras!

Lycka till!

Av Gurkanfritzon
Skrivet av PiZZaMaN:

Har inga själv men ska nog skaffa Sennheiser CX300-II Precision ( Sennheiser CX300-II Precision - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Hörlurar ).
bäst i test i svtplus nyligen och mkt bre betyg hifi & musik tidningen som finns ute nu el förra nr samt bra omdöme på prisjakt.

Kör själv med Koss porta pro som är suveräna och billiga men det är ingen in-ear lur vilket jag tycker är bra på jobbet så man hör när folk ropar efter mig

Har själv ett par av dom Sennheiser:na! Det är bra ljud och sånt i dom men precis som i alla "billiga" in ear lurar så är det ett sjukt jobbigt bakgrunds surr! Även om inget musik är på!

Av Gurkanfritzon

Damn you Google!

Av Gurkanfritzon

Varför inte Mac:en? Har bara goda minnen av min Mac!

Av Gurkanfritzon

Inget mer än iPhone? Förväntade ju mig en ny Mac Pro och en Macbook Air! Men iPhonen räcker väl!

Av Gurkanfritzon

Tack för alla svar!
Det blir nog att åka till Tyskland!

Tre frågor till då: Gäller garantin i Sverige? Apple brukar ju ha World Wide Warranty!
Har Apple Store i Tyskland öppet på Midsommar? Står inget på sidan..
Kan man ställa in Svenska som sråk på den?

Av Gurkanfritzon

Ok, Färja it is!
Finns det någon Apple Premium Reseller i Rostock? Man orkar inte åka till Hamburg till en "Riktig" Apple Store... Kan man förhandsboka en iPad också? Skulle vara säkrare!

Av Gurkanfritzon

Apple Store Fråga

Tjena!
Jag är sjukt sugen på att sticka att köpa en iPad, men man orkar ju inte vänta tills i sommar! Så min fråga är: Skickar Tysklands Apple Store till t.ex. Sverige som "Gift"? Jag är ganska säker att dom skickar Ipods till utlandet som "Gift".

Mvh Gustav

Av Gurkanfritzon

Denna datorn är bra konstig ^^ Jag testade starta datorn med Shift nere till Felsäkertläge(?). Har hört att lite cache och loggfiler och sånt rensas då. Då var datorn helt återställd och jag hade fått tillbaka mina 110 GB! xD

Tack så mycket ändå för hjälpen!

Av Gurkanfritzon

Tack för svaren!
Jag tror att Erase Free Space går till så här: Datorn skapar en fil som är lika stor som det som är ledigt i hårddisken. Sedan ersätter den denna filen med nollor.

Jag tror att jag avbröt "operationen" innan datorn hade hunnit tagit bort filen och lämnat datorn med en gigantisk fil.

Jag har testat att göra en Smart Folder och försöka hitta saker som är större en 10 gb. Hittar dock inget. Jag är inte säker att What Size kommer fungera med jag ska testa det!

Tidigare hade jag enbart 40 GB uptaget på datorn..

Av Gurkanfritzon

Akut Mac problem!

Hej!
Jag testade "Erase Free Space" funktionen på Mac:en. Först testade jag 35 gångers funktionen där den skriver över det fria minnet 35 gånger. Eftersom jag såg att detta skulle ta 1 dag och 10 h så avbröt jag det inom 10 min. Efter det så gjorde jag först det första alternativet där den skriver över det lediga utrymmet en gång och sedan testade jag den där datorn skriver över det 7 gånger.

Men sedan när jag tittar noggrannare så ser jag att datorn har gjort något fel (gissar på att den inte har tagit bort filen (som "Erase Free Space" funktionen själv skapat) som tar upp hela hårddisken som den tar bort?)

http://img696.imageshack.us/img696/6978/picture1txb.jpg

Någon hjälp mig att hitta och ta bort denna filen!

Av Gurkanfritzon

1. Många PC fanboys här inne... Dom gillar inget Apple gör!
2. Eftersom många gamers kan sitta och LANA i ett mörkt rum i 10 timmar framför en TFT display utan få några stora problem tror jag inte att det skall vara några problem. Skärmen använder också IPS teknik vilket gör att det förmodligen blir behagligare att läsa på, och dom som har testat den säger att den fungerar underbart som en läsplatta.
3. Att sitta på bussen/busshållplatsen med denna skulle man aldrig kunna göra i storstan! Eftersom någon i USA ville sno en iPad så mycket råkade han rycka av en persons finger med! (fingret satt fast i påsen...) Dock vet jag inte hur detta är i Skövde... Dock tror jag att den är perfekt på tåget!
4. iPad har just kommit ut. Många företag har inte fattat hur man gör så dom tar 50-100 Kr(!) (omvandlat från dollarpriset..) för varje tidning! Efter ett tag kommer även dom företagen fatta att detta aldrig kommer fungera och börja använda samma prenumerationstjänst som dom gör på de fysiska tidningarna!
5. Att använda iPad som en spelkonsol fungerar också kanon! Dom som har gjort recensioner på Youtube säger att spelen är så mycket bättre på iPad än på iPhone!
6. Och t.ex. surfining på iPaden är på en helt ny nivå! Och för att inte prata om kvalitén och batteritiden på denna apparaten. Sedan att det fattas kamera är något många saknar... Jag blev lite besvikna på Apple att dom inte tog med en kamera, det finns mycket plats i den!
7. Och nu till hösten kommer också multitasking och många fler saker i OS4! Vilket kommer bli pricken på i:et för iPad! Och det finns även folk som klagar på att den inte stödjer Flash. Men vem bryr sig? Alla stora sidor håller på att omvandlas till HTML5, kolla även Steve Jobs åsikter om Flash här: Thoughts on Flash

Av Gurkanfritzon

Extremt ful!

Av Gurkanfritzon
Skrivet av Sper:

Finns de ingen bild med en påslagen 4g? Så man få se interfacet? De kommer se likadant ut som innan?

Apple har trådlöst "bannat" (eller stängt av) telefonen så den går inte att starta! Bara "conect to iTunes loggan!