Inlägg

Inlägg som MrBoXon har skrivit i forumet
Av MrBoXon
Skrivet av tcntad:

WD 2/3TB Green?

Säljs fortfarande Green serien? Hittar den inte på varken inet eller komplett.

Av MrBoXon

Behöver ny hårddisk, tips?

Tja!

Min lagringsdisk bröt ihop här om kvällen så är i stort behov utav en ny disk, mitt förtroende för Seagate har sjunkit i botten nu fast å andra sidan var disken som dog ca 4-5 år och ganska flitigt använd och fylld till max. (minst 2TB)

Var har ni för tips på hyffsat billiga stora lagringsdiskar som också är tysta (inte låter som en gammal diskettstation)?

Av MrBoXon

Hårddisk la av, hur rädda datan?

Kort och gott, min hårddisk lade av mitt under tiden jag satt och använde datorn (lagringsdisken) så såg helt plötsligt att vissa program som jag hade installerat på den disken lade av och fick felmeddelanden om att .exe filen inte kunde hittas.

Tyckte det var väldigt skumt och när jag tittade så syntes inte D disken till någonstans i windows, inte heller i Disk Management.

Startade om datorn och det tog en jäkla tid, men till slut så startade datorn men fortfarande ingen D disk.

Monterade ur disken och satte i din i min Hot-swap plats på ovansidan av chassit och i några sekunder så ploppade det fram att windows hittat disken och jag fick en glimt av mina filer som jag i förtvivlan försökte kopiera det viktigaste till C disken. Men icke sa nicke, så fort jag markerade filer så hängde sig allt och efter några sekunder så försvann disken ur windows igen. Jag tog ut den och stoppade in den, samma sak igen. Lyckades till slut kopiera några filer via cmd med xcopy, men det funkade bara ett litet tag, och jag var tvungen att veta exakt vad mappen jag ville kopiera hette eftersom listningsfunktionen inte fungerade (det hängde sig och disken försvann).

Egentligen mycket skräp på disken och jag har lyckats rädda några av mina bilder, men det finns mer saker där som jag gärna skulle vilja försöka rädda.

Någon som vet hur jag skall gå till väga, eller är det bara att kasta disken och vinka adjö till mina filer?

Av MrBoXon
Skrivet av oet:

Jo jag vet det är därför jag inte har kopplat in den än.
Ska försöka få tag i nån aluminiumplatta att använda isället.

Du får gärna säga till om du hittar någon för ett vettigt pris, letar efter en reserv till min då jag misstänker att min sviktar något.

Av MrBoXon
Skrivet av oet:

Jag är på väg åt samma håll

https://i.imgur.com/tct2ue4.jpg

Har inte kopplat in den än dock

Inte för att göra dig besviken, men sensorn funkar bara om du har en plattform i metall, glas och pcb kommer inte att fungera.

Av MrBoXon
Skrivet av willeykk:

Tack för tipset. Ser inte ut att skilja sig allt för mycket mot den jag köpte redan skickad och uppskattningsvis kommer den under löneveckan (26/1-3/2)! Legat sömnlös och läst på om problem (och lösningar) som folk haft med bygget och kalibreringar

http://m.ebay.com/itm/Upgraded-3D-Printer-For-Home-Use-Print-...

Skickades från m.sweclockers.com

Ja den är nog ganska så lik.

Oroa dig inte, så jobbigt är det inte, även om det kan vara lite frustrerande ibland. Men det finns alltid någon annan som haft dina problem före dig!

Av MrBoXon
Skrivet av willeykk:

Har skummat igenom tråden ett par gånger nu och måste säga att det kliar något enormt i köpnerverna. Vad hade du/ni rekommenderat till en person som är helt novis? Mer än att läsa på såklart.

Har hittat i3 & i3x på ebay för 2,1k- 2,5k som kompletta kit, men är det värt chansningen med böjda stänger och liknande problem som folk stött på med dessa eller är det bättre att köpa på sig delarna och bygga själv?

Kommer jag mest troligt tröttna på den spetsen (0,3/0,4mm) som sitter på dessa default och vilja köpa en som klarar finare prints ändå?

Är det fortfarande Prusa som gäller eller finns det andra modeller i diy/billiga segmentet som är mer aktuella?

Är sjukt sugen på att komma igång

Denna har jag, riktigt prisvärd, speciellt nu när den blivit så billig!
http://www.aliexpress.com/item/Hot-Full-Acrylic-Quality-High-Precision-Reprap-Prusa-i3-LCD-Acquired-DIY-3d-Printer-Kit-with/2026704108.html?spm=2114.01020208.3.10.ABII6L&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_4_10001_10002_10005_301_10006_10003_10004_62,searchweb201560_6,searchweb1451318400_6148

Av MrBoXon
Skrivet av legotoken:

Jag har själv funderat på den där lödstationen samt Weller WHS40D Lödstation 40 W. Frågan är bara vilken som har bäst utav dessa två. och (dessutom) om lödstationen i fråga (LF-389D CH 60 W CH, LF-389D CH, Xytronic) har utbytbara lödspetsar?

Har köpt omnämnd lödstation nu och måste säga att jag är jäkligt nöjd! Värmer upp på bara några sekunder och spetsarna byter du hur enkelt som helst. Liten och smidig lödpenna i storlek som en bläckpenna. Och finns ett stort antal spetsar att välja emellan. WHS40D skulle jag inte välja efter att ha läst på lite, då det inte ens är weller själva som tillverkar dessa, utan endast sitter sin logga på dem.

Av MrBoXon

Firar med halsfluss, feber, sambon och potatisgratäng. Vilken toppen start på 2016!

Av MrBoXon

Lugna dig till imorgon, inte mycket du kan göra. Det är lite många paket just nu... Paketrekord hos PostNord

Av MrBoXon

Här har du en fin processor till ditt nya system:
http://www.inet.se/produkt/5311110/intel-xeon-e5-2697-v3-2-6-...

Av MrBoXon

För er som inte är nöjda och troligtvis har beställt med ex. Fri frakt eller något annat billigt alternativ så kan jag ju tillägga att ni får vad ni betalar för. På PostNord har vi bl.a tjänster för telefonavisering, inbärning, tidsbokning os.v men dessa kostar ju också betydligt mer att köpa till. I det stora hela är nog folk ganska nöjda, men sen finns det ju alltid dem som förväntar sig mer än dem har betalt för och därför blir tjuriga när tjänsten inte uppfyller deras förväntningar.

Av MrBoXon

Ni måste förstå att inte chauffören kan ringa till er innan dom kommer. Ni måste ju helt klart tro att det är hur glidigt som helst att köra ut paket och att dom bara har paket till er och kanske ett par till?

Verkligheten är en annan, en normal dag har en paketbil mellan ca 80-100 stopp, ska dom då ringa till alla och fråga om dem är hemma? Säg att varje samtal tar ca 1 minut, då har nästan 2h av arbetsdagen gått åt till att ringa runt till alla stopp först, det måste ju ni också förstå är ohållbart, då lönar det sig mer att transportera tillbaka dem paketen som ingen kan ta emot.

Självklart har chaufförerna telefoner, men det är inget som varken kundtjänst eller kunderna skall hålla på att ringa till.

Av MrBoXon
Skrivet av Trigger:

Sluta hitta på saker som inte är sant...
Finns ingenting om preskribisionstid det enda som finns i lagen är tvåmanadesregeln...
Och jo, metall hjälper absolut till vid ev förhandling om uppsägning. Det man inte kan få hjälp med som felorganiserad är kollektivavtalsfrågor då den som tecknat äger dessa frågor.

En ev uppsägning regleras ju i lagen, eller hur.. Här kan man tom få hjälp av sin egen morsa..

Sluta hitta på själv, du har ingen som helst möjlighet att förhandla med arbetsgivaren om uppsägning om du inte är med i facket (rätt fack). LAS som du talar om är ju inte så självklar som den låter, är du i inte med i facket så får du själv driva en process i domstol och vara beredd att punga ut 50k i kostnader för advokat m.m.

En annan fackorganisation får inte heller förhandla på en arbetsplats än den som äger avtalet där.

Rent juridiskt må hända att varningar inte har någon generell preskribisionstid, men man kan ju precis som jag säger inte använda en 3 år gammal varning som skäl för uppsägning..

Av MrBoXon

Själv tänkte jag köpa denna efter jul, 200 över din budget dock, men jag har hört mycket gott om den.
http://www.kjell.com/se/sortiment/el/verktyg/lodning/lodkolva...

Av MrBoXon
Skrivet av MinscS2:

Men hur många chassin har Sweclockers tryckt in i sin julkalender egentligen? ...

Ett varannan dag?

Av MrBoXon

Det är väll egentligen inte frågan om en fast installation, utan en vanlig tp-kabel lite halvsnyggt dragen utmed väggarna i lägenheten.

Hittade nu en Cat6 patchkabel på fyndiq i prisklass med biltemas:
https://fyndiq.se/product/811277-logilink-patchkabel-cat6-uut...

Får nog bli den om ingen annan har något tips, dessa är väll inte heller riktigt lika styva och känsliga för böjjar som installationskabeln är? Är redan inställd på att det kan bli svårt med riktiga 90° are, men får försöka lösa det snyggt ändå.

Av MrBoXon

@jonathanostlund: Den ena levereras på USB-sticka och den andra på skiva tror jag.

Av MrBoXon

Hur vet man om det är rätt kabel då? Står ju inget på biltema om det och eftersom dem även säljer RJ45 kontakter så antog jag att det var rätt??? :S

Någon som vet vart man kan köpa rätt kabel till bra pris får gärna länka.

Av MrBoXon

Vad tror ni om denna istället?
Biltema Cat6 100m