Inlägg

Inlägg som MrBoXon har skrivit i forumet
Av MrBoXon

Rekommendera gärna bättre alternativ, kabeln skall dras utmed vägglisten och vad jag läst så är cat6 lite otympligare i t.ex hörn os.v?

Av MrBoXon

Duger denna billiga cat5e?

Hej!

Ska dra lite nätverkskabel snyggt från vardagsrummet till mitt nya "datornäste". Min uppkoppling är på 250/10 och utrustningen jag har klarar max 1Gbit så därför tänkte jag att Cat5e borde räcka.

Hittade denna kabel och funderar på om den duger eller om man bör hålla sig till dom kändare märkena?
Kabel 100m

Avståndet för kabeln mellan routern i vardagsrummet och switchen i datorrummet uppskattar jag till ca 15m. Men vill även ha reservkabel för att snabbt kunna göra nya i lagom längd i framtiden, därför vill jag ha en hel 100 meters rulle.

Av MrBoXon

Beställt pizza ganska flitigt på onlinepizzavoch ibörjan så kom det mutor i form av rabatt, gratis extra läsk och stammiskort om man lämnade högsta betyg. Troligtvis pg.a att jag en gång lämnade 4 stjärnor ist för 5, så kan det ligga något liknande bakom här?

Av MrBoXon

Som redan nämnts så kontakta facket omgående så att dem kan närvara på nästa möte med din arbetsgivare. Har du brutit mot IT-policyn kanske du med fackets hjälp kan få stanna och förhandla till dig en skriftlig varning. Dessa har en preskriptionstid på 3 år så gör du inget mer kan du med lite tur få ha kvar ditt jobb.

Du har ingen individuell förhandlingsrätt så du bör blanda in facket snarast.

Av MrBoXon

Köpa tumskruv med "snabb" leverans billigt?

Hej!

Tänkte höra ifall någon vet vart man kan fåtag i tumskruvar? Letat överallt men enda stället hitills verkar vara ebay som varken går särskilt fort eller har rätt färg. Modellen jag söker är något liknande detta:

http://ep.yimg.com/ay/yhst-59469604345746/6-32-x-1-4-knurled-bra...

Men skall vara metallfärgad.

Verkar dock svårare än jag trodde att fåtag i dessa till ett vettigt pris, behöver ca 16st.

Tips?

Av MrBoXon

När kommer vinnarna utses i tävlingarna? Hitills bara en som avgjorts och jag vill minnas att det i början stod inom 24h?

Av MrBoXon
Skrivet av mattias235:

@SUMITOMO: Inet tog emot moderkortet även om han till en början var ganska misstänksam, att koppla ihop datorn gick ganska smärtfritt, förutom det i manualen inte alls var tydligt var du skulle placera ramminnena. Bytte även kylpasta. Putsade bort det gamla med t-röd och ersatte med Artic, kopplade sedan ihop allt. Hade laddat ner en Windows-isofil till usb, men glömt att köra filen i en sådant program som gör att man kan boota igång allt från USB. Så gjorde det ikväll och ska återvända dit imorgon för att fixa det sista. Sedan lär det bara återstå att fixa aktuella drivers.

Det är väll bara att gå in på hemsidorna söka på moderkortet och grafikkortet och ladda ned deras drivers sedan borde allt vara klart ?

Mvh Mattias

En fråga bara, men varför hjälper du din kompis om du inte ens är säker på vad du håller på med? Lite som att hjälpa någon att bygga hus fast man har tummen mitt i handen.

Men för att svara på frågan. Ja så borde det vara.

Av MrBoXon

Brukar finnas i dem flesta antivirusprogram/brandväggar och routrar.

Av MrBoXon

Dremel 3000 med 105 tillbehör, 499:- (ord 985:-). Hade ändå tänkt köpa en, men utöver det var jag ganska besviken på utbudet.

Av MrBoXon
Skrivet av kissemisse:

Boxen och abonnemanget var gratis från hyresvärden. När jag flyttade ut frågade jag hyresvärden, eller snarare besiktningsmannen från dem, när vi gjorde överlämningen vad jag skulle göra med den, han svarade såklart att jag bara kunde lämna kvar den. Egentligen borde man ju kunna skylla på dom men då är det ord mot ord. Samt att jag skrev på något papper när jag fick boxen, det bör vara ett kontrakt av något slag, har inte kvar kopian själv.

Okej, tack för tipset!

Det förändrar det hela, dock vet jag ju inte vad det stod i papperet du skrev under. Men kravet borde ju då riktas emot din hyresvärd. Bestrid och hänvisa till honom.

Av MrBoXon

Det är nog bara att betala. Men varför skickade du inte tillbaka digitalboxen? Hur som helst så måste inte företaget skicka några påminnelser eller fakturor överhuvudtaget, det är du som kund som är skylldig att undersöka sådant.

Av MrBoXon
Skrivet av Treant:

Egen erfarenhet. Det har aldrig varit företaget som skickat sin produkt sent i mina fall.

Enligt företagen så naturligtvis inte. Enklaste sättet i världen att skylla ifrån sig på för hur skall du kontrollera den uppgiften?

Av MrBoXon
Skrivet av Treant:

Öh.. för att det sällan är företaget som är sena på att skicka? Det är ju oftast posten som står bakom den sena leveransen. Därför är det postens fel.

Och vad baserar du detta på? Fakta eller är det bara något du "vet"?

Av MrBoXon

Du har det inte lätt du! Själv brukar jag få en lista på grejer som hon önskar sig, sedan köper man några av dem prylarna och så är det klart!

Så sensmoralen blir, fråga henne vad hon önskar sig.

Av MrBoXon

Skicka ALDRIG iväg någonting innan du fått betalt för det, oavsett summa!

Undantag för detta gäller ENDAST om det är någon person som du känner väl, typ familj/släkt. Men inte ens då ser jag någon anledning till att skicka saker utan att ha fått betalt.

Av MrBoXon
Skrivet av gaminggirl:

Jag använde det när skattepengarna blev försenade. Visste att de skulle komma i augusti i stället för juni och önskade en ny kamera till semestern. Så man kan veta att man kan betala om man bara planerar och sedan håller sig till planen men det är fortfarande bättre att kunna betala direkt.

Man kan ALDRIG veta säkert, nu vet jag inte din situation, men vi tar en vanlig...

Tänk om bilen går sönder? Telefonen går sönder? Du blir av med jobbet? Os.v...

Av MrBoXon
Skrivet av downup:

Är dina föräldrar med på det så brukar det ju komma upp julkampanjer. Köp nu betala i Februari. Brukar vara 29kr extra men det är det ju värt ifall man vill ha saken NU!

Ajabaja! Kan man inte betala NU, hur ska man då VETA att man kan betala senare?

Av MrBoXon

Ja lön skall man alltid göra upp om innan arbete (på papper), annars är den du utfört arbete åt inte skyldig att betala ett endaste öre.

Av MrBoXon
Skrivet av p2001j:

Fan vilket coolt projekt!
Så du bygger en egen 3d skrivare?
du bygger den med hjälp av en annan 3d skrivare delvis?
och den fungerar verkligen!

ett ord:

COOLT!

haha xD

Om det nu är mig du menar så.

Ja jag ska bygga en egen, med hjälp av min prusa i3 från sunhokey. Tror det kan bli ett kul projekt.

Av MrBoXon
Skrivet av mr2clean:

Tycker att ni som fått igång era printers får dela med er av lite prints! kör imgur eller något.

Kommer posta massvis med videos på min 3D printer när jag väl flyttat och kommit i ordning om några månader. Tänkte försöka ha som ett långtidsprojekt att bygga en Ultimaker klon/look alike.