Inlägg

Inlägg som MrBoXon har skrivit i forumet
Av MrBoXon
Skrivet av VicMackey:

Jag har betalat för youtube premium sedan lanseringen men kan inte ta del av erbjudandet. Blir iofs inte förvånad eftersom jag har ett g suite konto.

Samma här. Riktigt trist.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MrBoXon

Värst vilken dryg attityd det var här då!

Jag undrade bara eftersom jag aldrig hört talas om ett fiber-stadsnät med begränsad hastighet förut, och eftersom det är olika svar på olika ställen, inte ens ägaren av nätet är ju säker på vad som gäller.

Av MrBoXon

Fiber med hastighetsbegränsning? (Stångåstaden / Utsikt)

Hej!

Skall flytta till ny lägenhet i nästa vecka, så beställde bredband ifrån Bahnhof i förra veckan 500/100. I måndags återkom dem om att dem inte kunde leverera mer än 250 Mbit till min nya adress, pg.a begränsningar i nätet. Wtf?

ALLA leverantörers hemsidor erbjuder upp till 1 Gbit till den adressen, och alla säger att det inte skall vara något problem att få ut detta. Förstod ingenting så kontaktade Utsikt som äger stadsnätet, som till en början också sade att det inte fanns någon begränsning. Men efter mycket påstridande ifrån min sida och egna efterforskningar så kom det fram att den delen av deras nät som ligger i "Stångåstadsnätet" max klarar 250 Mbit.

Så kollade då på Utsikt.se's hemsida för att se vad dem sa att jag kunde få till adressen... 100/100 var svaret... Rörigt? Jo tack..

Aldrig hört talas om detta förut?
Någon som vet hur tusan det ligger till?
Någon som bor inom stångåstaden som vet?

Förvirrad... :s

Av MrBoXon

@evil penguin:
Problemet är att det blir fördröjning på ljudet ifall jag väljer Blue Yeti som mikrofon och sedan kör ljudet ut via 3,5mm utgången på datorn.

Av MrBoXon

Klickande ljud i hörlurarna från Blue Yeti?

Håller på att bli galen!

Har helt plötsligt fått ett "tickande" ljud i mina hörlurar (HyperCloud X) som jag kopplat in i min Blue Yeti via 3,5mm uttaget för medhörning.

Så länge det inte spelas upp något ljud från datorn så hörs det ingenting. Men så fort jag antingen startar Discord, tittar på en video på Youtube eller liknande så hör jag ett konstant klickande ljud i hörlurarna.

När jag kopplar hörlurarna direkt in i datorn så hör jag inte ljudet, men då har jag ju heller ingen medhörning vilket gör att jag sitter och skriker framför datorn utan att jag själv hör/tänker på det.

RIKTIGT STÖRANDE! Vet inte varför eller hur jag jag skall bli av med det?

"Tick tick tick tick tick tick tick tick.........."

Av MrBoXon
Skrivet av trollhattan:

Min är skickad men jag tog faktura, tänker inte öppna förrän jag ser vad det står för summa på fakturan.

Skickades från m.sweclockers.com

Stå på dig ifall dem försöker ändra priset i efterhand. Är den skickad så är köpet slutfört och dem kan inte kräva dig på mer pengar. Nu när jag tänker efter, var inte komplett i blåsvädret för några år sedan för just detta?

Av MrBoXon
Skrivet av Specias:

Men snälla du, LAS (Lagen om anställningsskydd) är lagstadgat. Finns den på arbetsplatsen så gäller den alla, oavsett om man är med i facket eller ej. Punkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast för att "nyttja" den så behöver du till största sannorlikhet få ditt fall rättsligt prövat, en dyr process som dem flesta inte har råd med. Vill då arbetsgivaren göra det enkelt för sig så sparkar han dem "svaga" först eftersom risken att hamna i rätteb är ganska liten.

Av MrBoXon

Brukar ju finnas i diverse "allt-möjligt" butiker, Rusta, ÖoB, Dollarstore m.fl. kommer inte ihåg vart jag köpte min som var en julklapp till sambon. Men den har ett teleskopskaft som fälls ut till nig närmare 1m! River ordentligt? Ptja tänk tid en katt tass med klorna utfällda.

Kolla ovannämnda butiker, finns säkerligen där för bara några tior.

Edit:
Här har Jula en, http://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/kroppsvard/massage...

Av MrBoXon
Skrivet av boniz:

@MrBoXon: Så de slåss för dig genom att ta dina pengar och ge sina pampar gratis lägenheter och ha sexshower? Okej.

Du vet att det fiffiga med fackföreningar är att det är just föreningar, som styrs av deras medlemmar. Om man inte gillar det man har så röstar man fram någonting annat.

Jag kommer aldrig försvara dem skandaler som har figurerat, men klart är ju att det inte är föreningarna som ligger bakom dessa skandaler utan enskilda individer som har befunnit sig på positioner som dem troligtvis aldrig borde ha gjort när man har facit i hand.

Det du hänvisar till gäller inte heller generellt för alla fackförbund, jag förstår dock medlemmars ilska i att ovanstående har kunnat hända, men åtgärder har ju vidtagits så jag ser inte riktigt hur eller varför man skall svartmåla ett helt förbund.

Av MrBoXon
Skrivet av boniz:

@Heatmix: Varför är du så fientligt inställd till din arbetsgivare? Jag tycker att det är sjukt att du målar upp arbetsgivarna som några monster som bara vill ha pengar. Min arbetsgivare är en av mina bästa vänner och vill mitt bästa, och på grund av det så vill jag att hans företag går så bra som möjligt.

Snälla sluta dra alla arbetsgivare över en kam, jag tror att du hade blivit skitkränkt om alla arbetsgivare sade att du var en liten kommunistråtta som bara latade dig och snyltade på deras vinster.

Arbetsgivaren vill tjäna så mycket pengar som möjligt, det är det som ett företag går ut på. Hade vi inte haft lagar och kollektivavtal som reglerat hur det får/skall skötas så hade arbetsmarknaden sett helt annorlunda ut. Ingen arbetsgivare som har vinstintresse skulle ju frivilligt införa semesterledighet, sjuklön, raster, löneförhöjningar m.m. Detta är stora kostnader som vilken arbetsgivare som helst gärna skulle spara in på om dem kunde.

Titta bara på hur arbetsdagarna såg ut innan den "Svenska modellen" växte fram på 1930-talet, ingen semester eller liknande där inte?

I princip så kommer säkert allting att fungera jätte bra även om du inte är fackligt ansluten, du kommer troligtvis ha samma löneutveckling och rättigheter genom att gratis-åka på dem som är fackligt ansluta... Tills den dagen du blir sjuk eller arbetsplatsen hamnar i knipa.
Facket kommer att slåss för sina medlemmar med dem resurser dem har, medans du som o-organiserad har mycket små möjligheter till att försvara dig.

Av MrBoXon
Skrivet av kaya:

Jag förnekar inte att vi har mycket att tacka fackförbunden för men vad har dom gjort för oss arbetare dom senaste 20-30åren?
Ge mig nått.

Bevakat sina medlemmars intressen, förhandlat fram löneförhöjningar, hjälpt till att säkerställa ordning och säkerheten på arbetsplatsen.

Skulle fackförbunden avskaffas så skulle vi snart se en arbetsmarknad helt på företagarnas villkor och utan någon som helst löneutveckling.

Av MrBoXon
Skrivet av Wh1spY:

Du har samma rättigheter oavsett om du är med i facket. Är du bra på att snacka, gå ur facket.

Att stå ensam emot arbetsgivaren är ingenting jag skulle vilja göra. Dina chanser är mycket små att du skall kunna försvara dig i en tvist, oavsett hur rätt du har så är det du själv som kommer att få bekosta och driva en process som det inte ens är säkert att du kommer att få rätt i. Skulle arbetsgivaren få för sig att "jävlas" med dig så kan du inte heller åberopa kollektivavtalet eftersom du står utanför.

Av MrBoXon

Pluggade in den i datorn och detta var vad CrystalDiskInfo han snappa upp innan hårddisken "disconnectade" igen, den snurrar dock fortfarande utan några konstiga ljud, men syns inte någonstans. :/

https://i.gyazo.com/bc696eede1fa43b24cde4f219ee4d88c.png

Av MrBoXon
Skrivet av Wip3:

Det är bara du som avgör värdet på data i disken, men ju mer du använder den desto större är risken att den kraschar helt.

T.ex IBAS kan återskapa data, budget rekonstruktion koster 1300kr. Lite osäker om det är bara analys?

Jag har haft den liggandes i säkert lite drygt ett år, så jag ser redan datan som "förlorad". Men kunde vara kul om det gick att återskapa den. Känns ju så frustrerande att jag får upp den några sekunder och kan lista vilka mappar som finns i "root" men sedan inte kommer längre.

Skrivet av Paddanx:

Notera en sak dock!
All form av "jag försöker själv" minskar all chans att rädda det med professionell firma. Så om du väl nu bestämt dig för att "försöka själv", är du helt beroende på att själv lyckas, annars är data:n troligen borta också.

Om du kan få liv i den när den är kall... håll den iskall och kopiera allt du kan.

In i en påse, försluten och lufttom, in i frysen, och låt den ligga så den verkligen är iskall. Sedan ta ut och koppla in den och håll den iskall med frysklampar. Och kopiera allt du kan. Risken är stor att kondens kommer skada disken, men om du desperat ska göra det själv är det enda chansen om det är mekaniskt fel där kyla hjälper.

Att byta kretskort som @Dracc föreslår hjälper bara mot skador på det, och du måste lödda över EPromet (firmware mm) från den ena kortet till det andra, vilket inte är enkelt själv. Du måste också ha 100% identiskt revision och modell av kort.

Innan du dock börjar rota, ta en annan HDD och testa lite, så du "övar". En fungerande disk, som du kan leka och testa med... en gammal 40GB eller något räcker. Finns bra verktyg inom linux världen (test disk tex) som kan hjälpa dig rädda så mycket som möjligt, men du måste ha plats och veta hur du gör, innan du börjar pilla mer med din skadade disk.

@xxargs, @jookeer eller kanske @mrqaffe kan säkert hjälpa dig med hur testdisk fungerar. Av vad jag minns ska man kunna kopiera det i flera steg iaf, så du kan försöka "fortsätta" rädda mer data gång på gång.

Och slutligen... lär dig nu läxan och skaffa minst två HDD att lägga din viktiga data på...

Och HDD idag håller knappt 5 år.. ofta bara 2-3.

Provade som sagt med frysen, till en början ville windows inte ens hitta disken, den var tvungen att få värma sig någon minut innan det fungerade. Men tidmässigt så gjorde det ingen större skillnad på hur länge anslutningen till disken varade.

Skrivet av krigelkorren:

Prova med annat OS och se om den uppför sig likadant där, exempelvis Ubuntu Linux. (Boota från Live-USB eller CD)
Vill det sig väl, och disken håller sig igång ett tag kan du dessutom hinna göra en image-kopia av diskens layout med hjälp av ex. "Disks" (gnome-disk-utility), *imagen kan du sedan montera i läsbart läge så du slipper gå mot den krånglande fysiska hårddisken om du skall försöka rädda filerna.

4:e posten ovanifrån på nedan länk:
https://askubuntu.com/questions/19901/how-to-make-a-disk-image-and-restore-from-it-later#19910

Provade med någon Linux-dist men då ville den inte hitta disken när jag pluggade in den, och det gick inte att "rota" i Windows mapparna eftersom dem inte var kompatibla stod det något om när jag till slut lyckades få fram disken.

Av MrBoXon

Kan passa på att nämna att disken det gäller är en Seagate Barracuda 2000GB, Model: ST2000DM001
Den var kanske MAX 5 år när den "dog".

Skrivet av Dracc:

Fungerar inte frysen-tricken så är det nog inte mycket du kan göra själv. Eventuellt skulle du kunna byta kretskortet om du får tag på en EXAKT likadan donatordisk. Dock finner jag det mer troligt att det är någon motor någonstans som gett upp och då är det inte mycket du kan göra på egen hand. :/

Fast tycker det är konstigt att den fungerar ett par sekunder och ibland någon minut, har inte hört några konstiga ljud heller vad jag kan minnas ifrån hårddisken.

Av MrBoXon

Rädda data från trasig HDD själv?

Hej!

Har en hårddisk med ca 2TB data på som jag gärna skulle vilja kunna rädda på något sätt.

Har provat att "förvara den i frysen"-tricket men det gjorde ingen direkt skillnad.

Hårddisken "dog" för ca ett år sedan, Windows slutade helt plötsligt att känna igen den.

Nu om jag kopplar in den i snabb-uttaget på mitt chassi för hårddiskar så hör man att den varvar upp och Windows hittar hårddisken. Under ett kort ögonblick kan jag då se vilka filer/mappar som finns i "root" på hårddisken, men strax därefter så försvinner hårddisken igen. Upprepar jag proceduren så kan jag repetera ovanstående, en gång lyckades jag t.om att kopiera över ett par GB data till en annan disk innan disken "dog" igen.

Har inte kunnat felsöka den med något program i Windows eftersom den tappar anslutningen så fort den får börja "jobba" verkar det som.

Någon som har några förslag på hur jag kan göra? Känns sådär att lämna in den och betala flera tusen när jag inte riktigt är säker på vad som finns kvar att rädda på disken, men troligtvis finns där ju ett antal bilder m.m som jag inte kunnat kopiera. :/

Av MrBoXon

Varför så rädd för kina? Får ju refund om det är trasigt. Iaf på Wish.

Av MrBoXon
Skrivet av DaBone:

Nu börjar jag bli less........

Försöker hitta en lämplig väska till min nya Inspire 2. De jag hittar i Sverige har bara fack för typ iPad mini och jag använder den vanliga stora.
Har letat runt på internet och lyckats hitta en väskmodell som jag verkligen gillar och skulle vilja ha.

http://www.casesbysource.com/product/casepro-dji-inspire-2-la...

Dessa säljs tydligen bara via nätet och från USA. När man kollar på shipping, så är det bara Canada, USA och Mexico som kommer fram..
Så jag kontaktar företaget via chatten och blir länkad till denna sida.
http://www.casesbysource.com/international-shipping.html

Men hur svårt ska det vara att kunna skicka ett paket från USA till Sverige????

Uppdaterar denna lite då jag fortsatte googla lite och hittade denna.. verkar vara USA:s svar på Postnord.
https://www.trustpilot.com/review/www.bongous.com

Tror det får bli en annan väska. Kanske denna..
https://droneparts.de/en/dji-inspire-2-pelicase-transport-cas...

https://mc-cases.com/shop.html/cases-dji-koffer/inspire-2-cas...

Skickas ifrån tyskland med flatrate på 15$ i frakt.

Av MrBoXon
Skrivet av virre567:

Uppdaterade just min phantom 4 till senaste versionen. Hade jätteproblem med att få ner nya firmwaren till fjärrkontrollen men när den väl kommit ner så klagar den på att kompassen är felkalibrerad hela tiden. Har gjort nya kalibreringar ett par gånger utan någon skillnad.

Nån som har någon bra ide på hur man går tillbaka till den äldre firmwaren via dji assistant?

Edit: vet om "tricket" med att hålla in meny knappen i appen men saknar en otg kabel just nu så kan inte gå den vägen tyvärr.

Fick du inte med det till din Phantom? Ingick i min iaf

Av MrBoXon