Inlägg

Inlägg som grahnen har skrivit i forumet
Av grahnen
Skrivet av fluffyNALLE:

999,00 USD = 8 249,74 SEK är ett mer realistiskt och konkurrenskraftigt pris. Tror du, 10-11K då är du ute och cyklar.

Är inte alla amerikanska priser ex VAT. Vilket borde innebära 8249 *1,25 isåfall?

Av grahnen
Skrivet av odjur:

Vad är skillnaden mellan de tre skärmarna som slutar på olika namn och har olika pris, är den billiga inte ips skärm?
HBmjdprz
HUbprz
HAbprz
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3028852#rparams=ss=XB270h

Skickades från m.sweclockers.com

HU är ips gsync 144hz
HA är tn gsync 144hz
H du skriver HB är tn 144hz

Av grahnen
Skrivet av Laxpudding:

Japp, lite grann. Inga problem med att justera overdrive med Freesync igång och därför inga inga problem med eftersläp som det konstaterats med en del andra Freesync-skärmar.

Så overdrive och freesync fungerar ihop nu det låter bra. Hann du känna något om hur stor skillnad i eftersläp det är på denna vs xb270hu. Eller kan man konstatera att gsync inte längre har mer avancerade eftersläp reducerande tekniker som nvidia påstår.

Av grahnen
Skrivet av Ninjaflipp:

Förlåt, men jag hoppas VERKLIGEN att du driver. Förstår du ens innebörden av detta? Att var sjätte frame skippas helt vid 144hz innebär så gott som konstant microstuttering. Att detta ens på något sätt och vis kan ha gått förbi vad för slags kvalitetskontroll eller test som ASUS nu kör är ärligt talat helt jävla sanslöst. Spelar inte ens någon roll vad det är för pris på produkten, den är rent ut sagt TRASIG.

Verkligen. Tappat förtroende för dem helt, alltid är det något. Min numera stendöda UX32VD ger mig fortfarande mardrömmar.

Är faktiskt rätt konstigt att ASUS fortfarande rekommenderas och är ett så välberyktat märke med tanke på att typ allt de har gjort de senaste två åren är rent ut sagt ofunktionellt skräp. Acer är fan hästlängder bättre, och då är det banne mej illa.

Vad för swiftgrej? Måste ha missat detta.

Det är inte svårt att spekulera i följande. CES 2015 här är vår nya ips 120hz skärm. Vänta lite nu acer visar upp en 144hz med samma panel. Hmm vi måste fixa att våran klarar 144hz, men det går inte. Lös det bara den ska klara 144hz också gick det som det gick.

Det är som du säger att detta verkar jättekonstigt att man missar speciellt när man strävar efter att klassa om skärmen från 120hz till 144hz. Någon på asus borde haft en rog swift bredvid denna och känt vad konstigt det flyter. Någon på asus som är skärmguru borde ha provkört den färdiga produkten och godkänt den eller skulle man inte veta vad man säljer till konsumenterna.

Av grahnen

I janurai var denna skärmen specad 120hz för att sedan ändras till 144hz. Nu levererar den inte mer än 120hz ändå samt ett låtsas 144hz läge.

Jävligt märkligt....?

Nu vet jag att 144hz och 120 inte är någon jätte skillnad så varför envisades de med detta. Eller "råkade" det bara bli såhär.

Av grahnen
Skrivet av Haibane:

Som jag har förstått det sätts den nedre uppdateringsfrekvensen av panelen när det kommer till Freesync. Går tekniken under vad panelen klarar av går den sönder. Att skylla allt på tillverkarna är med andra ord lite fel. Freesync måste antagligen lösa detta i mjukvara eftersom det inte är inkluderat i standarden.

G-sync har inte detta problem eftersom modulen har en frame-buffer som ser till att skärmen alltid uppdateras inom vad panelen klarar av. Går FPSn under den lägsta uppdateringsfrekvensen replikerar G-sync modulen bilderna med lämplig multipel. Ponera att det funnits en G-sync variant av din skärm. Då hade uppdateringsfrekvensen varit 1:1 med fpsn ned till 35 där förhållandet istället blivit t.ex 1:2.

Källa: http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Dissecting-G-Sync-and-FreeSync-How-Technologies-Differ

För tillfället är G-sync klart den överlägsna tekniken bortsätt från att den är "låst". I mina ögon, som konsument, är free-sync precis lika låst som G-sync eftersom Nvidia aldrig någonsin kommer stödja den tekniken.

Jag hoppas att AMD tar tummen ur och ser till att Freesync får ett mer rigoröst certifieringsprogram och satsar mer på konceptet, annars kommer det aldrig bli ett fullgott alternativ till G-sync.

Går sönder har jag väll inte hört men går du under vad som är lägsta nivå för skärmen så kommer skärmen inte hålla kvar bilden tillräcklig länge utan börja tona ut då panelen vill gå till sitt normala tillstånd och då upplever man att skärmen flimmrar. Därför dubblas/tredubblas uppdateringen som du skriver för att se till att hz på skärmen inte går under säg 30hz. Skärmen kan visa 1fps men kräver då att den uppdateras minst 30 gånger i sekunden för att flimmer inte ska uppstå.

Pga av detta måste freesync stängas av innan man når den gräns i hz då skärmen börjar flimmra. Här har gsync en fördel som du skriver då den kan hämta senaste framen från videominnet i gsyncmodulen och dubbla upp med utan att grafikortet behöver veta något och behöver då inte köra med vsync on eller off

Av grahnen
Skrivet av Bascule666:

På vilket sätt har ditt närmast förföljesebeteende av Asus ROG Swift hjälpt andra?

Den tog mycket tid från mig då jag ville att den skulle fungera så visst är jag sur över att det aldrig löste sig. Hur det har hjälpt andra, förhoppnings genom att uppmärksamma problemet så brister återgärdas i framtiden.

Av grahnen
Skrivet av Bascule666:

Du börjar kännas allt mer som en rättshaverist när det gäller Asus ROG Swift. Bara den saken att du haft 7st olika ROG Swift säger en hel del, förstår varför Asus Caroline inte orkar snacka med dig. Tittar man på dina inlägg på Sweclockers så verkar det som denna skärmen har tagit över ditt liv. Har påpekat det i tidigare inlägg men du verkar helt inställd på att Asus är roten till allt ont.

Köpte en Asus ROG Swift i augusti förra året och har inte haft några som helst problem.

Nej asus gör bra prylar men rog swift var inget bra för mig. Men jag hade önskat att den varit det. 7 skärmar på 6månader är en reklamation var 20dag i snitt men så var det inte i praktiken. jag kan inte säga mer än att jag ville att det skulle funka. Att du tycker jag är en rättshaverist för det det får stå för dig. Om hon vill prata med mig eller inte vet jag inte, troligen inte då jag är en jobbig kund. Det jag menar med lockt på är att hon aktivt valt att inte besvara alla andra som kommenterat att de har problem. Men jag ska inte ta upp det fler gånger. Det är juh liksom för att hjälpa andra.

Av grahnen
Skrivet av leyer32:

Så det är Nvidias fel att Asus har slarvat?

Då vi inte vet vad som orsakar problemet och nvidia gör scalern och certifierar skärmen. Så skrev jag såhär:

Citat:

Så visst har nvidia lite beskymmer med. Eller är det asus som håller på med fultrick hela tiden.

Här är de linjer jag sett på alla rog skärmar. Sen att de inte stör dig är väll bara att säga grattis. Uppstår kort stund vid snabba rörelser

http://i59.tinypic.com/35cgdcn.jpg

Av grahnen
Skrivet av leyer32:

Ser inte vad Asus skärmar har med G-sync att göra, att skylla på Nvidia för vad Asus gör känns lite fel. Varför skulle vissa scalers överhätta, men inte andra? Har aldrig haft problem med min skärm...

Känns mest som att du är sur för att du föredrar AMD och de inte har lyckats lika bra som Nvidia.

Nä men om du kryper upp ur lådan lite så ser du att rätt många har problem. Kolla rog forumet tex. Eller tråden hos asus här på forumet. Jag älskade den skärmen men jag fixade inte linjerna som blir i den motionblur som uppstår. Försökte få ordning på problemet. Men gav upp efter 6 månader och 7st rog skärmar förstå hur gärna jag ville att det skulle funka. Jag pratade med asus caroline flertalet gånger i telefon och hon ville inte riktigt diskutera problemet mer än att det var ett problem. Men nu är det locket på. Så jag längtar tills min xb270hu dyker upp.

Varför vissa scalers skulle överhetta. Av samma anledning som vissa cpu klarar viss överklockning. Vissa påstår att asus slarvat när de monterat den större kylfläns som sitter på scalern. Det är juh här laxpudding kommer in. Så asus kan säga vad som är problem

Av grahnen
Skrivet av Dallebull:

Tro hur många som ragear för att Fressync inte går upp i 144hz, som verkligen skulle märka nån skillnad o inte bara ragear över principsaker..
.Med 120hz skärm kan jag säg att det är under 80-90fps man upplever tearing, ligger man över 90fps får man ingen tearing ändå så ser inga problem mer än principiellt.
Detta gör om möjligt lika stor skillnad som Nvidias minnesbluff, eller vad ni målar upp det som.
Jävla massa problem att man inte får det man köpt men man märker ingen skillnad ändå 99 gånger av 100 så varför reagera så starkt på det?
Ni kan ju inte bli förvånade om att det hymlas och ändras siffror efter grejjerna blivit släppta, eller är det första datorn ni skruvat ihop? Har man sysslat med datorer i 20+år är detta knappt någon nyhet.

Ofärdiga spel, buggiga produkter, specs som ändras, omdöpta kort m.m är vardagsmat för en entusiast, ska man lacka ur för allt så har man inte tid o göra annat.

Problemet är väll fortfarande att skärmen blir cappad på 90hz om du ska köra freesync. 90-144 hz märker man skillnad på.

Hade det varit så att du kunde satt skärmen på 144hz men freesync bara kickade in mellan 35-90hz så hade detta varit ett betydligt mindre problem . ta ett spel som wow som pendlar i fps mellan 144 ner till 40 trots att du har monster dator. Vill du då begränsa det spelet i 90fps då flytet är riktigt schysst i 144fps.

Av grahnen

AMEN
Tack för att ni poängterar problemen med freesync.

Det vore bra om ni även tog er ann de problem som rog swift skärmen har. Inverted ghosting med vertikala scanlines. Väldigt många som lider av troligen scalern blir överhettad och pang så har du en suddig blid eller en bild som flimmrar med artifakter runt text. Asus kommenterar inte ens dessa beskymmer och vad de beror på. Så visst har nvidia lite beskymmer med. Eller är det asus som håller på med fultrick hela tiden. Samt den nya acer skärmen xb270hu där det är rätt många rapporter om skräp bakom panelen vad är det frågan om.

Ni har rätt stor makt att kunna hjälpa oss konsumenter så vi får prylar som håller så hög kvalite som möjligt.

Tack på förhand

Av grahnen
Skrivet av FearKill:

Paj kastningen är i stor gång i denna tråd som vanligt.....

Finns som sagt andra tillverkare som har AMD Freesync till 144 Hz ex. Acer. Så varför ASUS skärmen har 35-90 Hz måste ha en bra förklaring. Men kan folk vänta på den förklarningen innan man säger att ASUS är NVIDIA Fanboys och släpper skärmen bara för att förstöra för Freesync. Kan möjligtvis vara så men vänta på ett uttalande, ni har en ASUS person i tråden som svarat på vissa frågor.

Sen varför vill de vara sämre än sina konkurrenter och släppa en 144 Hz som klarar av 90 Hz, kanske finns något problem som ASUS inte vill släppa sina skärmar med som är över 90 Hz med Freesync, som andra tillverkare inte tycker är ett problem.

Och inga jävla Fanboy kommentar bara för jag sitter med ett NVIDIA kort under huven.

Skriver en sista gång för er som inte läser.
Acer 144hz freesync är en tn panel och lider inte lika mycket av motionblur. Asus skärm är en ips och od som reducerar motionblur fungerar inte ihop med freesync. overdrive fungerar därimot med gsync. Då ips paneler lider av just motionblur då de inte är lika snabba dom tn så är det inte konstigt att denna skärm bara klarar 90hz utan od med freesync eller 144hz med od utan freesync.

Av grahnen
Skrivet av BM-Mods:

AV namnet å dömma så är jag inte förvånad.....

Finns ju Freesync som funkar med 144Hz vilket tyder mer på att felet ligger hos ASUS och inte FreeSync. Jag försvarar dock ingen teknik då Freesync är gratis att använda för alla så kanske det inte läggs lite mkt energi på detta medans G-Sync kostar och på detta sätt får lite mer energi lagt på sig och funkar bättre.

Men det är fortfarande tn paneler tn paneler. Som inte lider av motionblur på samma sättsätt

Skulle säga att problemet ligger i panelen som kräver od för att funka bra i över 90hz vilket gsync modulen klarar i xb270hu som ska ha samma panelpanel

Stänger du av freesync så kan asus egna od användas och därför fungerar skärmen då i 144hz.

Av grahnen
Skrivet av Ratatosk:

Sluta gnälla på AMD, det är Asus som valt att stoppa vid 90 Hz andra tillverkare klarar 144 Hz galant.

Detta kan ge en hint om varför.

Från den tid där G-Sync lanserades.

http://www.sweclockers.com/nyhet/17765-nvidia-gor-uppgraderin...

Jo men då är det fortfarande tn Paneler vi pratar om som är snabbare. Anledningen att gsync lyckas på ips är för att de kan göra od i 144hz.

Det finns väll bara mg27q och xB270hu som är ips xG270hu är tn

Av grahnen
Skrivet av s4mur4j3n:

Om man tar sig tiden att leta lite så står det att Freesync stödjer 9Hz upp till 240Hz, sedan är det upp till hårdvaran i varje enskild skärm vad den skärmen klarar av

http://en.wikipedia.org/wiki/FreeSync

edit: sorry, citerade fel inlägg! men oh well, nu finns infon här iaf

Man kanske ska uppmärksamma sina kunder på att få skärmar klarar under 30hz utan att börja flimra och över 100hz blir det problem med motion blur speciellt om det inte är en tn panel. Att då skriva 9-240hz när under 30hz så krävs någon form av dubblering av frames och över 100hz så bör man ha någon form av od för att minska motionblurmotionblur/skuggor. Detta löser gsync bäst idag så är det. Väkdigt tråkigt att man inte kan nå ut med detta så folk inte känner sig lurade. Hur det ser ut om 6månader när gsync rev 2 och freesync utvecklats går väll inte att veta nu?

Av grahnen
Skrivet av Broken-arrow:

inte helt swetspot för sync ligger någon stans mellan 90/50 (eller om det var 100/50 kommer inte ihåg exakt) enligt skärm recensenten Thomas.

Så tycker det inte är helt fel. Men borde ha framkommit tydligare.

Att hz blir låst på max 90fps är väll det många stör sig på. Vill du ha 144hz så är freesync helt avstängt hela tiden. Sen upplevde voodoo skugor vilket talar för mitt föregående inlägg

Av grahnen

Har jag fått detta om bakfoten eller varför förstår inte folk att det är ett mindre bekymmer med motion blur på en tn panel därför funkar det idag med freesync 144hz . denna ips panel kräver nån form av overdrive för att det ska bli bra i 90hz plus och därför kan nvidia lösa det med gsync lättare än amd kan med freesync.

Varför nvidia har vid Flera tillfällen sagt att overdrive och variable sync är problematiskt därför behöver de deras hårdvara. Nu visar sig det att detta förmodligen stämmer är det konstigt?

Av grahnen

Som Jag Har förstått det så har gsync en fördel då de kan använda hårdvaran för overdrive beräkningar vilket gör stor skillnad i höga fps. Amd får lösa detta med mjukvara om det ska fungera ihop med freesync . därför blir det problem med skärmar som ger mycket motionblur i höga hz och däför har man begränsat denna till 90hz. Utan freesync så är inte detta något problem. Så har jag tolkat det hela.

Av grahnen
Skrivet av SeF.Typh00n:

Lustigt att färgerna skulle vara bättre, det finns nämligen bara en panel tillgänglig från AU Optronics.

xg har väll tn panel xb därimot har samma panel tror jag