Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq

Har du el i gäststugan kan du köra Powerline. Brukar i regel fungera bättre än WiFi när det ska passera massa väggar.

Av csholmq

Samma för mig. Dock försvann i princip alla inställningar så det kan vara värt att notera diverse port forward-inställningar mm innan.

Av csholmq

Jag kör 3.0.0.4.260 utan några som helst problem! Det nya GUI:t är dessutom ett riktigt uppköp.

Av csholmq

Det kallas Wifi Bridge (alt. WDS - Wireless Distribution System). Kolla vad dina routerns stödjer så är det bara att ställa in.

Alternativt så kan du köra Powerline (nätverk över elnätet) för att länka dem.

Av csholmq
Av csholmq
Skrivet av Yacob:

Har haft samma problem som många andra här i tråden, med dålig wifi-styrka via netgear cg3100. Framförallt svarstiden.
Testade nu koppla in en Linksys WRT56GL med tomato firmware. Kör NAT och sen kopplat ethernet-kabel mellan dem båda. På linksysen har jag Access point och fått det rent tekniskt att fungera. Men kommer bara upp i 13mbit ner och 1 upp, svarstid 11ms. Har 30/1mbit och det kom jag upp i tidigare när jag körde endast CG3100. Men som sagt vad, wifi-styrkan var värdelös.
Kan jag lösa så jag får ut 30/1 mbit-hastighet med linksysen via cg3100?

Med den routern kan du få max 108 Mbit/s. Så max 54 Mbit/s teoretiskt i nerhastighet. Så kör du i rätt mode, på en bra kanal, med lite bös i vägen så kan du få din önskade hastighet.

Börja med att benchmarka din hastighet med kabel rätt från datorn in i modemet. Sen testar du din trådlösa hastighet mellan två datorer på ditt LAN. Gör du dessa tester vet du om problemet ligger i router, i modemet eller kopplingen mellan dem.

Av csholmq

Jag får 112/11 Mbit/s och 7 ms svarstid mot en Göteborgsserver på bredbandskollen. Då kan ju tilläggas att jag stängt av NAT i modemet och har en ASUS RT-N56U som jag kör trådlöst mot.

De gånger hastigheten har gått ner har antingen berott på att routingen mot mitt modem knusslat sig eller att routerns firmware behövde uppgraderas.

Av csholmq

Försökt få igång det hela över en PPTP VPN men sniffning med Wireshark visar att inga SSDP-paket (UDP port 1900) lyckas ta sig över. Jag har satt igång Bi-directional Broadcasting men det verkar inte räcka.

Klarar PPTP multicasting över huvud taget? Kan någon upplysa mig?

Av csholmq
Skrivet av Gunmoses:

Jag har en app till mobilen som gör att jag kan streama direkt från min DLNA-server hemma till mobilen antingen över mobilnätet eller WiFi. När mobilen är ansluten till WiFi kan jag med hjälp av min mobil som DLNA controller styra ner strömmar från min dator över internet till valfria enheter i det lokala nätverket mobilen är ansluten till. Jag kan också slå på UPnP tethering i mobilen för att på så sätt ge alla i det lokala nätverket som mobilen är ansluten till fri åtkomst till min DLNA-server över internet som den till synes vore lokal. Detta gör jag utan VPN och fungerar klockrent vart som helst eftersom jag alltid har mobilen med mig.

Det låter smidigt. Vad är det för en app?

Av csholmq

Kör ett test mot bredbandskollen.se på din dator och sen på någon annan dator så ser du hur det ligger till.

Av csholmq

IC står för integrated circuit. Ett moderkort är snarare en plattform för en mängd IC, instickskort osv.

Av csholmq

Tror det handlar om att multicasting inte vill sig riktigt. Du kan läsa lite mer om det på http://www.techsweden.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=224879

Av csholmq

Hur skulle ni ställa er till högre upplänk hos Comhem? I dagsläget har jag 100/10. Jag har möjlighet att få 200/10 men det jag egentligen är ute efter är högre upplänk.

Ett typiskt exempel för min del är att jag har familjens alla digitala album och filmer på min NAS (i min lägenhet) som jag delar över nätet via WebDAV. 10 Mbit gör inte tjänsten rätta och det är faktiskt ganska frustrerande.

Jag kontaktade Comhem på Twitter och de sa att intresset inte var tillräckligt stort för en lansering av högre upplänkhastigheter. Själv skulle jag tycka att 20 Mbit/s skulle göra en enorm skillnad. 50/50 hade också varit ett alternativ om det är tekniska skäl som begränsar kapaciteten.

Vad tycker ni andra?

Av csholmq

Ta ner det till 720p. Det sparar du mängder med utrymme på. Väl uppe på Youtube ser man ingen skillnad.

Av csholmq

Ser smidig ut. Men för 500 spänn (plus ev. frakt) får du ju en riktig mindre kompressor här i sverige. Då har du dessutom garanti.

Av csholmq

Tycker det hela är ganska intressant. Dekrypteringen i CA-modulen handlar ju bara om att instruera avkodaren i TVn så att den kan dekoda sändningen. Fram tills nu trodde jag att själva TV-sändningen gick genom modulen.

Som jag förstår det så sänds det, med jämna intervall, ut DES-nycklar som CA-modulen använder för att dekoda sändningen. Missar man ett sådant så tappar man en bit av sändningen. Men TV-sändningen ska ju dekodas lika för alla (det sänds endast en "variant" på varje kanal). Så hur kombineras CA-modulen och abonnemangskortet i avkodningen? Skickas det ut nycklar som bara kan dekodas med just det paret?

Jag förstår inte hur de här meddelandena (eller nycklarna) matchas. Varken CA-modulen eller abb-kortet uppdateras ju ute hos kund, så då måste alltså Comhem själva skicka ut nycklar som tar hänsyn till CA-modul, abb-kort samt om man har en giltig prenumeration för just den kanalen.

Nu blev det lite spretigt. Förstår ni vad jag menar?

Av csholmq

Vore najs att hitta en trådbunden variant av den där cardsplittern. Skulle underlätta när saker ska nå genom golv och väggar.

Av csholmq

Ah, mycket upplysande! Så anledningen till att det inte fungerade att flytta kortläsaren (CA-modulen) till min TV var för att det var knutet mot min brors abonnemangskort då? Dvs inte att Comhem låser kortet till en specifik lägenhet.

Det jag inte förstår är då hur t ex en Cardsplitter fungerar om CA-modulen måste hänga ihop med kortet. När Comhem registrerar CA-modulen, då låser de ju ihop kortet med modulen. Jag antar att själva sändaren (se länken) är själva CA-modulen och själva instickskorten bara är relän.

Av csholmq

CI+-kortläsare (Comhem)

Jag funderade lite kring det hela när jag bytte kortläsare på min TV häromdan. För att det hela skulle fungera var TVn tvungen att "paira" med kortet och jag var även tvungen att ringa Comhem så att de kunde registrera serienumret på kortläsaren (CA-modulen) mot mitt abonnemang. Hur hänger egentligen alla delar ihop, någon som vet?

Är det endast CA-modulen som behöver registreras hos Comhem för att de vill ha koll på hur många TV-apparater man har i sin bostad? Är ens abonnemangskort också knutet till ens bostad? Dvs, måste både kort och läsare vara ihop för att fungera?

CA-modulen var min brors så därför vet jag att det inte fungerar att flytta själva läsaren mellan lägenheterna. Jag vet däremot inte hur det ligger till med själva abonnemangskortet. Dvs funkar det att ta med ens abb-kort om jag har sportkanaler (på mitt abb) men vi ska titta hemma hos någon annan?

Av csholmq

Låter som ett matteproblem, inte ett programmeringsproblem. Hur är triangeln definierad? Har du positionerna för de tre hörnen eller någon annan form av representation?