Inlägg

Inlägg som csholmq har skrivit i forumet
Av csholmq

Jag tror inte någon med åtminstone en halv hemisfär kvar i skallen skulle ge dig en invite. "Jag seedar asmycket !! LOVAAR!!!" slår inte så hårt på The internet förstår du

Får se hur lång tid det tar innan du får en anmälan här btw

Av csholmq

Hade nog skrattat mer helhjärtat om jag faktiskt förstod vad som hände. Nån gubbe kan inte röra sig i luften, massa blåa fotoner flyger runt och helt plötsligt återuppstår alla och börjar bangbanga?

Av csholmq

Finns 1-poliga tryckströmbrytare på Biltema om du kikar lite. Hittar 3 olika under http://www3.biltema.se/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/Strombry...

Tror väl att "Startknappen" är den som du vill ha. De andra bryter nog strömmen vid tillslag. Alt kan du säkert öppna dem och modifiera. Annars har du "Tryckströmställare" i mängder på Elfa.se. Det finns både "dubbeltryck"-knappar samt "momentan" som kräver att man håller in knappen.

Av csholmq

Om du har satt servern i DMZ ska det inte vara något problem. Eftersom det inte funkar där så drar vi slutsatsen att det inte är ett problem med portarna.

En liten sökning på Google gav mig "Log in to the router, click advanced and then Firewall settings. Disable the SPI and change the NAT ENDPOINT FILTERING to endpoint independent." Med andra ord verkar det vara något med NAT:en som krånglar, vilket skulle kunna förklara varför DMZ inte fungerade. När du sen fått ordning på DMZ (håller tummarna) så kan du ju börja leka med portarna.

Börja enkelt, sen stegra.

Av csholmq

DVI är bra på bild. Väldigt standard. Klarar 2560 x 1600 @ 60
Displayport är också bra på bild, fast mindre kontakt. Klarar 2560 x 1600 @ 75
HDMI klarar både bild och ljud. Sjysst kontakt. Klarar 2560 x 1600 @ 75 eller 4096 × 2160 @ 24

Jag skulle satsa på Displayport (som kommer ersätta DVI) eller HDMI (som har bred bas). HDMI är ju najs om du vill koppla in datorn till nån projektor eller video-system framöver så får du med ljudet på köpet.

Alla källor á la Wikipedia.

Av csholmq

Står ju att det fungerar? Säljaren ansvarar för att produktbeskrivningen är korrekt. Buda på!

Av csholmq

Vad gick det ut på?

Av csholmq

Det är inte helt lätt att förstå vad du faktiskt vill göra. Du beskriver det som att du vill köra Linux på en virtuell maskin, dvs typ en virtuell server. Men då M$-folk i allmänhet inte orkar beskriva sina problem (;)) och tråden ligger i Microsoft-delen så tänker jag föreslå att du kikar på http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_platform_virtual_m... som jämför Platform Virtual Machines som det så vackert heter på engelska. Där ser du lite korta ord om dina alternativ samt licenstyp. Proprietary kostar och de andra är gratis - för att uttrycka sig enkelt.

Jag kör på Vmware Fusion (kostar) på min Mac. Men jag skulle nog kolla in Oracle Virtualbox om jag var i din sits.

Av csholmq

Kom bara ihåg att RAID är inte backup! RAID är redundans!

Ska du ha backup så ska det vara en offline-kopia allra helst offsite.

Av csholmq

Är det verkligen så det ligger till? 40pin är väl för en disk och 80pin för två? Detta för att separera signalerna fram till bussen.

Av csholmq

IDE 1 är UDMA 100 och IDE 2/3 är UDMA 133. Jag skulle välja att sätta DVD på IDE 1 och HDD på IDE 2. Då utnyttjar du bussarna maximalt och det borde lira utan problem. Sätt master på båda enheterna och använda endast korta kablar gjorda för en enhet.

Alltså:
IDE 1: DVD (master)
IDE 2: HDD (master)
IDE 3: null

Av csholmq

Tråkigt att de inte utnyttjar GPUn bättre. Speciellt med tanke på Grand Central Dispatch och OpenCL som verkligen kramar ut allt ur processorerna.

Av csholmq

Folding?
SVN?
Rendering?

Av csholmq

Nja, LAN <-> LAN blir det väl? Annars blir det ju två olika nät.

Av csholmq

Det råder lite oklarheter här tror jag. Om du vill ha ett trådlöst nät med samma WLAN-inställningar så att dian enheter roamar (hoppar) emellan automatiskt så kopplar du helt enkelt dina routers LAN<->LAN och ser till att de ligger i samma subnät (192.168.0.* 255.255.255.0) och inte har samma ip-adress (undvika krock). Sen ställer du in dem på olika kanaler (1/6 eller 6/9 osv. är bra), samma kryptering + nyckel samt samma SSID (WLAN-namn).

Eftersom router nr2 (den som inte är kopplad genom WAN) bara har kontakt genom LAN-kontakterna så används aldrig NAT-funktionen på routern men du har fortfarande möjlighet att konfigurera DHCP och annat.

Av csholmq
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rool
Märkte nu att 99kr i månaden för 100/10 bara gällde nya kunder. Är man befintlig kund så kan man få det för 299 under 6 månader och sen fullpris.

Någon som lyckats pruta till sig 99kr/månad för uppgraderingen?

Japp. Jag sket i att förlänga när min bindningstid gick ut. Då blev jag "ny kund" tydligen.

Av csholmq

Hur varm är datorn då? Kolla med något temp-mätarprogram.

Jag ser tre orsaker: Glapp, värme eller underspänning.

Av csholmq

Du behöver specificera lite mer. Er nuvarande ser ganska avancerad ut. Inte bara en ren statisk sida utan någonting som är kopplat mot en databas.

Jag antar då att ni bara vill ha en ny design?

Av csholmq

Det är alltid lite svårt att hitta exakt det man söker. Haffa en duktig kompis och ge han 50kr mot att han smäller upp det hela åt dig. Du behöver ju trots allt både en databas, webhost och lite kunskap för att fixa en sån lista. Om du nu inte hitta en färdig lösning någonstans som fungerar hjälpligt.

Av csholmq

I de flesta program finns det en kopia av dokumentet under Arkiv -> Senaste dokument eller liknande. Lycka till.