Inlägg

Inlägg som Chenz har skrivit i forumet
Av Chenz
Skrivet av Spindel:

Precis, att SonyEricsson valde Android har ju missgynnat dem ordentligt. T.ex. SE Xperia X10 lanserades ju med Android 1.6 i USA när Android 2.1 var ute och floppade pga. det.

Är ju inte att SE valde Android som floppade, utan att de valde att inte teckna avtal med hårdvarutillverkarna om uppdaterade drivrutiner för versioner efter 1.6, då de inte trodde att folk skulle bry sig om uppdatering till Android särskilt mycket. Snacka om dumt drag.

Av Chenz
Skrivet av pAcKiE:

Gud vad lika alla börjar bli Google Chrome...
Säger det något?

Finns inte så många sätt att ha ett minimalistikst interface på en webbläsare. Själv tycker jag den mer liknar utforskaren i Windows 7, men det kanske bara är jag.

Edit: Efter att ha jämfört igen ser jag inte likheten. Är det att båda har tabbar?

Av Chenz
Skrivet av FredrikMH:

Jag tycker det är smart att när man har en försenad programvara med 11 versioner i beta-stadie att lägga in nya funktioner och på så sätt öka risken för ännu fler buggar...

Det enda den nya funktionen gör är att skicka ett medellande om att användaren inte vill bli spårad till de servrar webbläsaren ansluter sig till, finns inte så mycket utrymme för svåra buggar i det.

Av Chenz
Skrivet av som99:

Ni får inte glömma att likt andra OMAP byggen som pandoran kommer PSP2an säkert att klocka ner sig när den inte behöver all prestanda så blir batteritiden bättre

Visste inte att det fanns moderna SoCs som inte klockar ner sig när de inte används.

Av Chenz

Enda skillnaden mellan en LED-bakgrundsbelyst skärm och CCFL-bakgrundsbelyst är väl att LED drar mindre ström? Det är iallafall den uppfattningen jag har fått.

Av Chenz

Artikeln är lite otydlig, men jag antar att stödet för <video> taggen inte försvinner, utan bara stödet för h.264 genom <video>?

Av Chenz
Skrivet av Hawac90:

Alltså, de här inte en objektiv undersökning eftersom det handlar om en enda butik under en begränsad tidsperiod. Någonting Sweclockers tycks missa att inkludera i sin artikel medans TechWorld faktiskt påpekar detta.

Jag tror att artikeln ger en fingervisning och önskar fler undersökningar i detta spår med ett större antal butiker som underlag och tar den med en nypa salt tills dess

Eh, på vilket sätt är detta en subjektiv undersökning? Dessutom nämns det i början av artikeln att siffrorna kommer från en fransk återförsäljare, så det verkar som du tycks missa att sweclockers inte missar att inludera det. Eller så vill du bara göra reklam för idg.

Av Chenz
Skrivet av H0gberg:

Haha vitsigt!

On topic:

Lite missnöjd är man ju över nya Nexus S. Det är ju inget nytt under skalet direkt. Samma Hummingbird, samma frekvens, samma allt ungefär. De kunde väl åtminstone hottat upp hårdvaran liiiite?

Mjo, men för oss som går i uppgraderingstankar är den ett självklart val. Tänk även på att Android funnits i färdigoptimerade versioner för snapdragon pga Nexus One, medan Samsung själv fått anpassa Android efter Hummingbird. Tror Nexus S:en därför kommer flyta på ganska mycket bättre än alla telefoner på marknaden nu, men det kanske bara är mitt önsketänkande.

Av Chenz

gå in på about:flags och aktivera instant, sjukt underbart.

Av Chenz
Skrivet av Aster:

GTX580 har ett tdp på ~250w men kan dra >300w. än så länge sker detta bara i 2 hårdtestande program som är spärrade för GTX580

Hela systemet kan dra mer än 300w ja, inte grafikkortet.

Av Chenz
Skrivet av necry:

300w för ett dubbelt kort låter ju inte direkt farligt, ett singel 580 drar väl samma eller mer^^

Nej, det drar mindre, 250w om jag minns rätt. 300w är trots allt den övre gränsen, så den kunde ju knappast dra mer.

Av Chenz

Haha, Mass Effect någon?

Av Chenz

Gillar webbhallen och inet starkt, men röstade på webbhallen då jag hade en känsla av att inet inte behövde fler röster ;P

Av Chenz

Men nVidia gör ju mycket större kort, det är ju inte rättvist? De är ju en helt annan division.

Nej, sluta upp med tjafset om antalet kärnor på ett kort. Det enda som ger tvåkärniga kort en nackdel är microstuttering, och det är upp till var och en att avgöra hur mycket det stör dem, det är inget man kan diskutera.

Av Chenz
Skrivet av x1zt:

Varför skulle 580 vara "the one and only" som du utrycker det? 5970 är snabbare i 95% av fallen och drar lika mycket ström? 5970 är fortfarande kungen bland grafikkkort. Single gpu eller inte är obetydligt i detta fall då båda drar lika med ström.

Det där är inte sant alls. 580 och 5970 är ganska likvärdiga i dagens spel, och 580 är dessutom billigare. Antagligen kommer Antilles dra ifrån lite, men det kommer som sagt inte förrän 2011.

Är mer intresserad av Cayman och nVidias motsvarighet. Roligt att höra att det fortfarande planeras komma i år.

Av Chenz
Skrivet av WEKS:

Viste inte att de fanns några prestanda siffror ute för 6990.

Visste du att 6990 är tänkt att ersätta 5970? Du kanske kan dra slutsatsen därifrån.

Av Chenz

Verkar som 580 inte kommer ha en chans mot 6990, om det nu kommer släppas innan nästa generations grafikkort. Ser personligen mer fram emot Cayman, ligger i en rimligare prisklass troligtvis. Lite synd att nVidia inte har något kort att konkurrera med där, får hoppas att de ligger och lurar på en 570.

Av Chenz

Men det gör väl ingenting om Cayman är segare än gtx 580? Det är ju Antilles som ska konkurrera mot det kortet. Problem med tillverkningen låter troligare, även om jag hoppas/önskar att det bara är ogrundade rykten.

Av Chenz
Skrivet av Lordsqueak:

"Fastest DX11 GPU on the Planet!!!"
Betyder det att det finns en ännu snabbare GPU i omloppsbana?

De kan ju knappast bevisa att det inte finns en snabbare GPU någonstans i universum

Av Chenz
Skrivet av Leedow:

"[...] samt accelerometer."
Haha, jag fick en rolig syn där man står och viftar med enheten framför TVn.

Vad ska en accelerometer göra i en stillastående produkt?

Möjligtvis för att veta vad som är ner. Annars vet jag inte riktigt.