Inlägg

Inlägg som Chenz har skrivit i forumet
Av Chenz

Enligt engadget är detta ett indirekt angrepp på Googles Android, och med tanke på att Apple nämner Nexus S (som har standard android och inte liknar någon iPhone hårdvarudesignmässigt på något sätt) i sin stämning så verkar det stämma.

Av Chenz

Honeycomb på tablets flyter på sämre än Gingerbread på min Nexus S. Dessutom är det ganska ostabilt. 3.0 har massor av potential, men verkar som det släpptes för tidigt.

Av Chenz

Ribbon fungerar bra i program där menyerna ofta används (t.ex. Word), men i explorer behövs ett mer minimalistiskt gränssnitt. Tabbar är väl det jag helst hade sett i explorer, och en möjlighet att stänga av integration med taskbaren (dvs, har jag ett fönster med 10 tabbar ska taskbaren hantera det som ett fönster, inte 10).

Citat:

F.Ö känns gränssnittet lite utdaterat, kom med något nytt mer stilrent.

Tycker Aero är galet snyggt, men det är givetvis subjektivt.

Av Chenz
Skrivet av Kare:

+1

typ
Det blir lite som facebooks Like/Gilla?

Jag tycker facebooks Like/Gilla är lite väl lik +1. Och skillnaden mellan Googles +1 och gilla är att Googles ser du bara när du letar efter liknande saker.

Av Chenz

Jag hade velat se en netbook med avtagbar skärm som dualbootar Ubuntu och Android, vore den perfekta halvbärbara datorn enligt mig. Men jag får fortsätta vänta.

Av Chenz

Nordichardware konstaterar ju i sin recension att anledningen till att 590 har så låga temperaturer och låg strömförbrukning relativt till 5990 är att de testar de punkterna i just Furmark. Skulle anta att alla sidor som påstår att GTX 590 är strämsnålt och kallt använder sig av Furmark.

Strax därefter påstår NHW även att det är AMDs fel att tidiga drivrutiner brände upp GTX 590, så hela sidan verkar lite oseriös.

Av Chenz

Måtten och vikten på Samsungs 10.1 stämmer inte, de gjorde nyligen om den så att den är 0.01 tum tunnare än iPad 2. Det står i engadet arkiteln som länkades i artikeln. (http://www.engadget.com/2011/03/22/samsung-galaxy-tab-8-9-and...)

Edit: Oops, 0.1 tum ska vara 0.01

Av Chenz
Skrivet av Robiiins93:

Jag har testat både Chrome och FF 4 RC, dock så gillar jag FF mera. Vet inte exakt varför, kanske bara för att det är firefox. Men det som jag ogillar väldigt mycket är att man inte kan spara flikar, typ om man stänger ner flera tillsammans så vill man ha upp samma flikar när man startar upp firefox igen.
Finns det något sätt att fixa detta? Visst, man kan använda "återställ föregående session" men det tycker jag är opraktiskt. Hjälp någon?

Options -> General -> When firefox starts: Show my windows and tabs from last time. Är ju den absolut första inställningen i options menyn

Själv brukar jag växla mellan chrome och firefox. Brukar byta till chrome efter att precis ha startat om datorn eftersom den startar lite snabbare, men sen blir det tillbaks den Firefox när chrome buggar med någon hemsida, eller visar onödigt mycket ads.

Märker inte av någon hastighetsskillnad mellan dem, men enligt sunspider så har firefox lite snabbare javascript.

Av Chenz
Skrivet av Snuffsis:

Det jag inte förstår är varför inte fler gör som Chrome, släng tabsen uppe i samma bar där minimeringknappen och det sitter.
Inte mycket större yta man får men det ser så mycket smidigare och renare ut när man har adressfältet och endast det fältet.

Firefox 4 och Opera gör exakt så, och precis som chrome fungerar det bara när webbläsaren är maximerad (annars går det inte att flytta runt webbläsaren, antar jag).

Av Chenz

Vad är det som är så snabbt? Testade precis, och den renderar inte sidor snabbare än Firefox (-+ några ms åt båda hållen) och tvivlar på att den skulle rendera sidor snabbare än opera eller IE9 heller. Är det något jag missar?

Av Chenz

Jag skulle anta att det är dokument\BioWare\Mass Effect 2\Save\ mappen som behövs, det var iallafall motsvarande man behövde från ettan.

Av Chenz
Skrivet av Gerthoi:

Förstår inte alla positiva kommentarer, vad är det som är positivt med att vi får färre hårdisktillverkare, sämre konkurens och antagligen högre priser?

/Pontus w

Varför skulle detta leda till sämre konkurrens? Finns fortfarande flera hårddisktillverkare, vilket nämns i artikeln.

Av Chenz
Skrivet av SID 6.7:

Medans vi alla väntar på nästa del i Mass Effect sagan så kan vi lyssna på den "Officiella" Commander Shepard låten med tillhörande video...

http://www.youtube.com/watch?v=DHseWNr7iKk&feature=player_embedded

<3

Vilka rollspelselement var det som saknades i tvåan? Det enda jag minns från ettan var det hemska inventoryt. 20% av spelet gick ut på att slänga bort onödiga vapen/armor kändes det som.

Av Chenz
Skrivet av Frgo10:

iPhone flyter på så bra för att mjukvaran är skriven för precis den hårdvaran som mjukvaran körs på, precis som det flyter på så bra på konsoller.

Det går att ställa in hårdvaru acceleration i Android, jag har en ZTE Blade med hårdvaru accel påslaget, nu må den vara överklockad också men jag märker inte av något lagg i menyerna.
Krävs ju dock en custom rom med root men det är det värt!

Nej, ingen mjukvara som inte kör via opengl är gpu-accelererad på Android innnan 3.0, sprid inte myter. Dvs, endast spel är gpu-accelerarade. Och jo, det är gpu-acceleration som får iPhonen's ui att flyta på som det gör.

Av Chenz
Skrivet av Thomaseron:

Nej, för tusan!
Det operativet som finns i SEs Walkman-telefoner.

Är inte det Symbian? Lite googlande säger att iaf en del av walkman telefonerna kör Symbian.

Av Chenz
Skrivet av Morkul:

Då det är binära tal tal vi räknar med här så är det 1024 = 1KB. Annars skulle ingenting stämma för oss programmerare

Även för binära tal är 1 kB = 1111101000 bytes, det är liksom definitionen för kilo, vilket är oberoende från vilket talsystem man använder. Enda skillnaden är att man skriver talet annorlunda.

Av Chenz
Skrivet av dagas:

Det var dyrt, jag som hoppades på att vi skulle få se 40-50" TV under 10k inom snar framtid men verkar vara flera år borta. Fattar inte att det ska ta sån tid. Minns att jag hörde om OLED för tio år sedan och första skärmare visades 2007. Det är för tusan 2011 men inget har hänt.

Så utvecklingen av oled skärmar till mobiler är ingenting? Låter lite trångsynt.

Av Chenz
Skrivet av GarfieldPower:

LED är fortfarande LCD fast men en annan bakgrundsbelysning. Han har rätt.

http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_television

Nej, en riktig LED-skärm som pecill syftar på är en lågupplöst, stor skärm som bl.a. som används på idrottsarenor och liknande. Används även på bussar och tåg.

http://en.wikipedia.org/wiki/LED_display

Av Chenz
Skrivet av Knashatt:

Det finns väldigt många företag som har applikationer som är specialprogrammerade till sitt företag till Windows Mobile 6.x och 5.x. Dessa "pratar" med samma specialprogrammerade mjukvara som finns på deras Windows servrar.

Därför är Windows 7 ett väldigt bra drag av Nokia som kommer in på en stor marknad bland företag. Tex så sitter jag själv med en HTC Daimond med Windows 6 just p.g.a. att jag har mjukvara som är specialprogrammerat till vårat företag och våran verksamhet. Där tar jag ut jobb mm som jag sedan avrapporterar på min HTC. Men jag kan även sitta på en stationär dator och se jobben, tilldela jobben och avrapportera jobben i en mer avancerad version av specialprogrammet.

Nu plötsligt kan vårat företag köpa mobiltelefoner från Nokia också!

Nu är ju inte WP7 bakåtkompitabelt. Och ska man utveckla en ny applikation kan man ju lika gärna göra det till Android som WP7, om man väljer Android får man ett (i dagsläget) större utbud.

Av Chenz

Haha.
Hade dock hellre sett videon på youtube.