Inlägg

Inlägg som Chenz har skrivit i forumet
Av Chenz

Blir att rösta pirat nästa val. Något måste göras för att dagens partier ska förstå att det här är oacceptabelt.

Av Chenz
Skrivet av fjompex:

MLG har mer av "världens bästa spelare", vann en MLG 20$ biljett via Grubbys stream. så kommer följa båda evenemangen i dag, och resten av helgen:) Väntar på att jinro ska börja spela om ca 2 timmar i Finland:)!

Det sorgliga är att att MLG alltid spelar sina finaler på tider som är i stort sett omöjliga att se för de flesta européer.

Skrivet av Jacar:

Har längtat till när dom går över! Har du någon källa på det där?:)

Skickades från m.sweclockers.com

Flera insiders(bl.a. FXOBoss, ägaren till laget FXOpen) har gått ut och sagt att flera bw spelare har börjat träna sc2 och kommer gå över snart, dock är givetvis inte flash en av dem, då det inte finns någon poäng för toppen att byta spel medan bw fortfarande är så stort i Korea.

Av Chenz

Största problemet med Skyrims grafik är skuggorna, vilket troligen är största anledningen till att "allt ser ut som bilder som ligger dåligt ihop lappade." Tur är väl att spelet har så mycket annat än grafik.

Av Chenz
Skrivet av FallenHero:

Box ger dig 50GB gratis lagringsutrymme (om du har iPhone) gratis, det är bra mycket mer än 20K låtar, som du kommer åt via datorn eller mobilen

Du får plats med 20 000 låtar på 50 GB endast om låtarna är 2.5 MB i genomsnitt, och hur rimligt är det? En låt på 320 kbps ligger ju iaf på minst 6 MB, alltså är 20k låtar mer än 50 GB.

Av Chenz
Skrivet av finnejanson:

Ja, men det är väldig skillnad på en aktivering och ständig uppkoppling.

Steam kräver väl inte bara aktivering, du måste starta steam varje gång du ska spela spelet, och har du inte tillgång till internet kan du inte starta steam. Eller har jag missuppfattat hur steam fungerar?

Av Chenz

"So we do the best we can to protect it without resorting to Draconian measures"

Kräver inte Skyrim steam, vilket betyder att man måste vara online för att starta spelet?

Av Chenz
Skrivet av NaturMackan:

Jag befarar att Samsung kommer att gimpa denna Nexus Prime på något sätt, för att undvika att den konkurrerar med deras nya flaggskepp som dom säkerligen har i görningen också. Nexus S var ju inte direkt klockren, där dom t.ex tog bort 720p inspelning. Vänta och se...

Det är mer än ett halvår tills Galaxy S III släpps, de kommer inte konkurrera med varandra. Anledningen till att Nexus S inte har 720p är att google ville ha ett nfc chip istället för videokodningschip, var inte för att gimpa telefonen.

Skrivet av Knape89:

Hej, då jag inte riktigt har fattat allt (är en iphone nörd som lämnar träsket) och inte är insatt i nått som har med android och göra. Kommer denna telen (Google Nexus Prime) komma till Sverige och när tror ni? Beställde en sgsII i går men jag kan ju göra ett återköp om de nu skulle vara så. Skulle vara tacksam för svar;)

Eftersom det är Samsung som tillverkar Prime:n så kommer den förmodligen komma till Sverige ganska snabbt. Det hela beror ju på när Prime:n släpps, men jag skulle gissa att den finns tillgänglig i Sverige innan årsskiftet.

Av Chenz
Skrivet av Sound Shower:

Hur svårt är det att förstå att menyerna och valen finns där, men att de inte gör någonting, eftersom DICE avaktiverat dom i betan?

Låter ytterst otroligt, eftersom Sweclockers tester gav lägre fps i ultra än i medium. Har du någon källa på det du säger?

Edit: Jag har fel, Sweclockers har avaktiverat AA och sänkt AF på medium testerna, vilket skulle kunna förklara skillnaden.

Av Chenz
Skrivet av Chigurh:

Förhoppningsvis är den mycket snabbare än Firefox mobile och har stöd för Flash. Gillar konceptet att använda tabs på sidan och att man drar fingret från vänster till höger för att få fram de. Även att man kan söka efter ett ord/mening i ett text på en hemsida och att alla tabs laddas medans man tittar på en annan tab (vilket Android standard webbläsaren inte gör). Men hastigheten är inte speciellt bra på mobile men vi får se hur det blir på tablets.

Det här är Firefox Mobile, så den kan inte vara snabbare än den ;). För övrigt har flash nyligen landat på nightly, vet dock inte om det är aktiverat än.

Av Chenz

Jag gillar sista bilden. Den ena grafen är märkt "Averge temp." också är stapeln märkt "Cold" högre än den andra. Undrar hur de tänkt där.

Av Chenz
Skrivet av Vact:

Finurligt, men Liquid keyboard kommer få problem, jag ser fyrkanter med rundade hörn och färgade ikoner, Apple kommer stämma.

Jag tror Apple även har patent på att skriva text genom att interagera med apparater med skärmar. (Ungefär så generella är deras mjukvarupatent.)

Av Chenz

Skyward Sword måste vara det spelet jag ser mest fram emot, därefter Skyrim. Revelations ska bli ganska kul också.

Av Chenz
Skrivet av bud_bundy:

Dn hade en intressant artikel:
– Vi har ett teknikskifte där skivorna i sig inte är lika intressanta längre. Både fildelare och andra har börjat använda andra tekniker. Man kan lagra på datorns hårddiskar eller på sina telefoner i stället, säger Mattias Åkerlind, vd för Copyswede.
http://www.dn.se/ekonomi/fildelarna-har-slutat-branna-cd
Nu kan personen som skrev DN artikeln ljuga, men då borde väl copysweden stämma tidningen för förtal?
För om artikeln är sann så medger Mattias Åkerlind att det inte alls handlar om privatkopiering utan de vill ha ersättning för något helt annat.

Inte riktigt, privatkopieringslagen tillåter att du delar med dig av musik och film osv till vänner och familj, eller liknande. Delar man med sig av filer till vänner så är man givetvis en fildelare.

Av Chenz
Skrivet av Uvania:

Probook är Företags laptops med hög kvalité vi pratar inte om pavillion som är rent skit den har åkt i golvet ett ANTAL gånger och fungerar felfritt fortfarande utan en ända reparation, och ja det är en diskret grafiklösning men vad ska man med ett strömsugande grafikkort i en laptop som är lämpad för skolarbete eller företagssaker och batteritiden är väldigt bra för att vara 4 år gammal, den håller fortfarande runt 3 timmar utan batteribyte om man bara surfar och skriver med lagom ljussstyrka och det första man gjorde när man fick laptopen var att dra ren installation av XP och sen gå över till Windows 7

men ja, deras konsumentdatorer är rent skit, tack och lov att dom försvinner därifrån, finns fan ingen som slår asus på billiga och bra datorer för konsumenter tyvärr

Tror du menar att det är en integrerad grafiklösning, det är diskreta grafikkort som drar massa ström och inte behövs vid skolarbete.

Av Chenz
Skrivet av xe:

Firefox version 99.0 om 6 månader kanske?

Nej, men om ca 130 månader släpps version 99. (Tror de planerar att släppa en var 6:e vecka.)

Av Chenz

"We should be focusing on building things efficiently on the PC and deploying on the consoles."
Låter som en smart kille. Utveckla till PC och porta till konsol.

Av Chenz

Att grafiken inte blir den bästa är inte så farligt, men ofta blir gameplay lidande vid portningar till PC. En välgjord portning har jag inget emot.

Av Chenz
Skrivet av Gratzner:

Det tog Nintendo c:a 5 år att komma ikapp Sony och Xbox360, och då gör dom det med en gimmick.

Komma ikapp? Vad jag vet är Wii den överlägset bästsäljande konsollen på marknaden, och därför har Microsoft och Sony försökt efterapa det som gjorde Wii till en sån succé.

Personligen ser jag ingen poäng med den nya kontrollen, den verkar vara för stor och klumpig samtidigt som den inte har någon riktig poäng. Mest besviken är jag på att nya Zelda verkar släppas på Wii U, betyder det att det inte kommer till orginalet?

Av Chenz
Skrivet av RazerBlader:

En offtopic fråga men ofrånkomlig då jag vill testa denna =D
Vad ska jag ange i about:config för att stänga av checkningen av till vilken version tilläggen/teman etc är gjorda?

Extensions.CheckComaptibility.4.0 är det till firefox 4, men blir det typ;
Extensions.CheckComaptibility.5.0b eller något där b står för beta? då jag har för mig det var något liknande för betan av 4;an =P

Extensions.CheckComaptibility.5.0 tror jag använde.
På datorn jag sitter på just nu har jag bara extensions.checkCompatibility satt på false, och det verkar också fungera.

Av Chenz

Är detta de som sitter i amoled skärmar innan samoled+? Isåfall är det ju inget vidare, den reella upplösningen är ju inte alls lika hög som den på pappret.