Inlägg

Inlägg som peakish har skrivit i forumet
Av peakish
Skrivet av Ctrl:

Nje, det är väl inte jättemånga som tur är. Vet inte om det finns någon DSi lista på nätet. Någonstans borde det finnas, men lär ju inte vara majoriteten då Nintendo inte vill låsa ut alla sina DS kunder. DSi Ware finns ju inte för vanliga DS så där är det enkelt att kolla.

edit: Wiki hade det efter några extra klick.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_DSi_games
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DSiWare_games_and_applic...

Om Wiki stämmer så existerar de knappt. Mest troligt att gränsen istället kommer vid #DS då det är en mer natrulig uppgradering av hårdvaran.

Jag har hört att vissa utgivare har lagt också sina vanliga DS-spel på regionslåsta "DSI-kassetter" eller vad man nu kan kalla dem. Isåfall ska det tydligen vara markerat på baksidan av fodralet, som så här:

http://www.abload.de/img/4r9fg48u1s.jpg

I tråden jag hittade den nämns Sega och Ubisoft. Jag har en DSLite så har inte behövt oroa mig för det här själv, men kan vara värt att hålla i tankarna.

Av peakish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
kopplad till en "free energy"-generator som strömförsörjer hela huset gratis, så kan man skrota alla elkablar och blåsa de kriminella elbolagen på räkningen.

Wut.

Det finns inget som heter gratis energi. Snabbt googlat (som om det skulle behövas) är en sådan generator en scam bland alla andra.

Av peakish

Tack båda, men blev då iaf ett Xonar DX plus ett par Sennheiser HD555-lurar.

Av peakish

Jag är också lite elak och lånar tråden:

Var väldigt sugen på ett Xonar DX innan jag såg att stödet för Linux i stort sett var obefintligt och de öppna drivare från ALSA och OSS iaf senast i december hade en del strul för vissa konfigurationer. Ser det ut så för alla ljudkortsmärken? Vet att Creative hade stora problem med X-Fi och till sist slängde dem på öppna marknaden, men vad finns det utöver dem? Kollar just upp Auzentech lite närmre.

Av peakish

Ah, fick den idag och hade en kul timme med att sätta ihop den

Kanske borde börja med att säga att jag knappt har någon erfarenhet alls av LCD-skärmar, även om den jag haft fram tills nu varit just en sådan. En 15" från -00. Kort sagt, ta mina kommentarer om den för vad de är.

Montering:
Enkelt och bra, foten monteras genom att sätta i skärmen och dra åt en skruv underifrån. Med i paketet följde DVI-D och RGB-kabel, så jag kan skicka tillbaka den extra-DVI-kabel jag köpte samtidigt pga. att jag hört att sådan inte skulle följa med. Ett problem är däremot att utrymmet omkring kabelingångarna är väldigt snålt tilltaget, så det var klurigt att faktiskt sätta in DVI-kabeln där den skulle - mycket mickel med att få den allvarligt på plats blev det. Jag förstår inte varför de gjort det så inkompatibelt tom. med den kabel de skickar med, väldigt klantigt även om det bara spelar någon roll de gånger man faktiskt behöver fixa med sladdarna.

Funktioner:
De som kollat in skärmen vet säkert redan att den har HDMI-, DVI- och RGB-ingångar samt FullHD-upplösning (16:9 istället för det vanliga 16:10) men det tål väl att upprepas då det inte nämnts i denna tråd ännu. Den har även funktioner för att sättas i 4:3-läge samt lite färggrejer, detta kan antingen styras via ett lättåtkomligt skärmgränssnitt eller genom ett medföljande datorprogram som kan planteras i aktivitetsfältet. De funkar så bra som man kan vänta sig, antar jag. Var inte så intresserad av det.

Bild:
Vad kan man säga, 1920x1080 på 21,5" ger riktigt jäkla bra skärpa om inte annat. Färger känns ungefär som de ska, kan bli väldigt livfulla och så, inga större problem alltså. Jag har som sagt inte mycket referenser och säkerligen spöar alla bättre paneltyper den på detta område, men det är inget som känns jättefarligt just nu.

Släng på en helsvart bild på skärmen så ser man "backlight bleeding" framträda men det är en ganska smal och dov kant, kanske en cm bred uppe och nere. Relativt mörk som sagt men absolut synlig. Skärmen blir givetvis inte helsvart heller utan väldigt mörkgrå, LCD-tekniken som visar på sina inbyggda svagheter bara. Den är mörkare än min tidigare skärm iaf. och jag kommer överleva.

Betraktningsvinklar då, jag tänker inte mäta upp dem men kan konstatera att på vanligt avstånd från skärmen, typ 50cm, märker jag inte att vita färger blir mycket mörkare i kanterna. De blir det, men så marginellt att åtminstone inte jag tänker närmre på det. Man märker om man rör huvudet i sidled att färgerna förvrids i kanterna, men det är inte tillräckligt för att man ska störa sig på det. Ivf. inte jag. Detsamma gäller om man rör sig upp eller ned i förhållande till skärmen, men det märks mer.

Bilder hade talat mer än ord i detta fall, men jag har upptäckt att min kamera är alldeles för dålig för att kunna visa sådant bra. Kan eventuellt låna till mig en systemkamera för bilder någon gång.

Övrigt:
Jag drar ut på texten, men tänkte sammanfatta det sista här: Den går att luta några grader upp och ned från vanligt läge, men det är lite trögt. Som följd av det håller den sig bra när den väl är i läge.

On/off-knappen ("dew drop" kallar LG den för tror jag) är läckrare på skrivbordet än på bild och man behöver bara smeka den lätt för att slå på/av. Som helhet tycker jag skärmen är otroligt snygg i helsvart, men den kommer samla mycket damm snabbt.

En dålig sak finns däremot, det största klagomål jag har just nu på den: Skärmen börjar väsnas vid vissa ljusstyrkeinställningar, tex. på 80% hör man det klart på en halvmeters avstånd medans det på 93+ och ännu längre ned vid 50-strecket återigen avtagit väldigt. Ljuset i den är väldigt starkt så typ 80% är perfekt för surfande, vilket inte funkar. Jag har löst det genom att hålla den på 95% och dragit ned ljusstyrkan i Nvidias kontrollpanel istället men det känns som ett fusk som inte ska behövas.

Andra märken har tydligen liknande problem men det är ingen ursäkt.

TL;DR:
Jag är helnöjd amatör. Bildconnaisseurer blir knappast nöjda, men då ska de väl heller inte satsa på en TN-panel vad jag förstått. Skarp bild, snygg, få störomoment, bra pris och många ingångar. Däremot ett störande ljud vid de ljusinställningar man vill ha.

Säg till om ni undrar över något speciellt?

Av peakish

Har en W2261 på väg hem till mig nu, borde anlända på ett par dagar - kan återkomma med bilder och intryck då.