Inlägg

Inlägg som Kuro1n har skrivit i forumet
Av Kuro1n
Skrivet av Hymer:

Måste ju vara fel på hans dator om det funkar på din.

Jo har funderat på det med men hans förra kort fungerade ju som sagt flawless. :/

Skrivet av BM-Mods:

Har ni känt på kylaren ännu, så att den verkligen känns så varm som programmet rapporterar att kortet är? Har svårt att tro att kortet skulle vara trasigt om det funkar i din burk.

Så vi borde känna lite på heatsinken medan vi kör något program?

Av Kuro1n
Skrivet av BM-Mods:

DÅ låter det mer som något fel i hans rigg, då det inte blev så varm i din burk. Kan tyvärr inte komma på något på rak arm, men efter som att det blev 70-80C max i din burk så borde det vara något annat som är fel om det blir 93C på några sec, den säger ju även att den har en klock på minus osv, så något raporterar ju helt galet fel, om kortet blir så varm så borde ni kunna känna på kylaren till kortet och den bör vara riktigt varm den oxå.

Tänkte det med, men hans gamla kort funkar 100% perfekt (Nvidia 460 gtx).

Skrivet av thomson:

Hur är hans inställningar på moderkort gällande spänning?
Har ni testat att ställa in standard inställning/värde på hans moderkort

Nej har inte testat något med spänning, vad skulle det vara för något? Vi funderar på att uppdatera hans bios med och se ifall det gör någon skillnad.

Skrivet av Oringen:

Har inte de korten nedsänkt GPU-kärna? kan vara så att kylaren är defekt. Har TS garanti kvar skulle jag begärt ett nytt 380 kort.

Han har garanti kvar, köpte kortet i torsdags. Vad menar du nedsänkt GPU-kärna? Funderade med på ifall det var något galet med kylaren, tyckte den kändes lite lös när jag tryckte in den i min dator men tänkte att jag bara inbillat mig det efter att den fungerade för mig...

EDIT: Förövrigt tack för alla snabba svar alla, detta är varför jag älskar sweclockers community. <3

Av Kuro1n

@TheYardbird: Chassit är CM 690 II Advanced, han har 3 fläktar i chassit och rummet är kallt ~15C vi har testat med öppet chassi och stängt, borde inte vara det. Kortet ligger på 50C i idle.

Efter att ha startat albion online i mindre än 15 sekunder.

http://i.imgur.com/NEpWmOC.png

@jOnÄTÄn han har bara en PCIe slott tyvärr.

@BM-Mods & @thomson I min rigg gick kortet till 70-80C max settings i black desert online.

Av Kuro1n

Borde varit mer tydlig, temperaturen går till 100c och fläkten går också till 100%, så det är inget problem med att fläkten inte snurrar.

EDIT: @jOnÄTÄn hur testar vi ifall den rapporterar fel temperatur? Tror inte det är det, han sa att det luktar bränt.

Av Kuro1n

R9 380x brinner upp.

En vän till mig köpte i torsdags ett R9 380x och installerade det, så fort han startade ett spel så gick kortet upp i 100c så han dödade processen direkt, första tanken var att kortet var broken så han tog med det till mig och vi testade i min rigg. Funkade.

Så vi trodde kanske det var hans PSU som var för vekt efter att ha googlat runt lite och läst att ett för svagt PSU kan göra att temperaturen går genom taket. Så han stack och köpte ett 'Be Quiet! L8 600W'. Installerade det och testade igen, fortfarande 100c efter 5 sec i alla spel.

Sedan dess har vi också testat 4-5 olika drivrutiner och formaterat windows, inget hjälper eller gör någon skillnad alls. Är det någon som haft liknande problem eller vet vad det kan vara? Just nu funderar vi helt enkelt på att bara lämna tillbaka kortet på tisdag men det suger att ha 4 dagars ledighet och inte få lira något när det var planen med helgen.

Hans specs:
CPU: I5 3470 3.2 GHZ
Moderkort: MSI B75MA-P45 (MS-7798)
Ram: 2x 4gb DDR3
GPU: Asus Strix R9 380X

Alla tips uppskattas, tack på förhand.

Av Kuro1n
Skrivet av jeffan97:

När köpte du det caset? För den är slutsåld nu sedan några dagar tillbaka.

Bor i Tyskland just nu, beställde från amazon.de för 2-3 dagar sedan.

Av Kuro1n
Skrivet av pellen:

Enligt Inet så "behövs" det ett nytt skal för att det ska passa. Är det större skillnader än bara annan placering av lysdioderna då WiFi-antennen tagit deras gamla plats?

Nja, vet att en del passar. Jag använder ett FLIRC för min:

http://i.imgur.com/1LJZxnq.jpg

Av Kuro1n
Skrivet av Scirocco:

Inte bra, det kan betyda döden för SteamOS innan det ens släpps, fördelen med det var ju bättre prestanda i spel. Windows behåller sin nästa total dominans över pc spel marknaden, inte bra när det inte finns nån konkurrens.

Tror jag inte, IIRC så var det snack om ny openGL och annat på GDC eller något annat event som skall ha liknanade features.

Av Kuro1n

Olikt molsson så känner jag tvärtom, vill kunna pressa ut mer detalj och slippa sitta och optimera lika mycket. Mer utveckling tack!

Av Kuro1n
Skrivet av TobX:

Som sagt för så finns förmodligen denna lista för att dom tänker sälja produkten i USA. Där någon blir stämd för att någon annan bränner sig på varmt kaffe.

Du får nog ta och läsa på lite mer om det fallet.

Av Kuro1n

Köpte ett kort i somras och det gick fint att låsa upp och kortet fungerar fint. Men det är nog som lowngcawt säger, en del har tur andra inte.

Av Kuro1n

On course with force.

Tyckte frag without lag var rätt fin tbh.

Av Kuro1n

Sitter själv och jobbar med UE4 atm, otroligt lovande men den har lite kanter som behöver slipas ner helt klart. Min upplevelse med motorn är att ifall du har stabil FPS så kan du trycka in en jävla massa saker innan FPSen överhuvudtaget tar stryk. Det som gör att UE4 är så härligt att arbeta med och som får fina resultat är (imo) mycket den grymma material-editorn. Att kunna fixa till materialen själv som grafiker gör stor skillnad.

En till video från UE4:

Och lite bilder från samma projekt från ico_hr:

https://farm4.staticflickr.com/3875/14778265674_b4dce02f7a_o.jpg

Av Kuro1n

Yepp 100%, den går lite varm dock ~76C i full load med detta väder (32C+ inne och då går fläkten bara på 45%)).

Av Kuro1n

Okay så för dom som är intresserade så gick det att låsa upp GPUn till ett 290x.

http://i.imgur.com/vf5tuGa.png

Här är den rom jag använde:
290x rom

Jag tar inget ansvar för vad ni gör med era kort, med denna romen. Ni kan bricka kortet om det är fel version för er men det går alltid att unbricka.

Av Kuro1n

Funderar på om det finns ett 290x 0043 bios någonstans, läst att det kan hjälpa. Någon som har ett?

Av Kuro1n

Sapphire 290x bios.

http://i.imgur.com/UOm5mjV.png

Drivrutiner fortfarande no go.

http://i.imgur.com/867mAq1.png

Av Kuro1n

Jag funderade på det med efter jag testat flasha men var osäker på om det fungerade, ingen som hade sagt något. Aja gör ett försök senare.

Av Kuro1n

Låsa upp R9 290 Tri-x

Så som de flesta säkert vet går det att låsa upp en del R9 290 kort till 290x, försökte just göra det med mitt Tri-x kort från sapphire och lyckades få igång skiten men drivrutinerna funkade helt enkelt inte. Någon som har en kombination av BIOS och Drivrutiner som fungerar?

Flashat bios (asus versionen som flyter runt) R9 290.

http://i.imgur.com/pvV14eD.png

Icke flashat:

http://i.imgur.com/h1kHpsC.png

Av Kuro1n
Skrivet av thli72:

Hinner inte skriva mer men du skall absolut inte ta ett 290x med ref kylaren...varmt o högljudd . . .ta ett med en bra eftermarknadskylare

Yepp, redan på G.