Inlägg

Inlägg som nikwid har skrivit i forumet
Av nikwid
Skrivet av fas723:

Fick hem min Hazro från Overclockers igår. Se bilderna här:

http://www.sweclockers.com/galleri/8618-hazro-hz27wc-efter-uppackning

Undra om de kan se detta som ett litet fel också?
Har ett ärende på gång hos dem som jag förväntar mig svar på idag. Ringde även till dem idag och upplyse dem om situationen. Jag kan nog få mycket hjälp via denna tråd då jag tyvärr också får med dem att göra.

nikwid: Om jag får problem skulle du kunna PMa mig till ordernummer/reklamationsärende som jag kan ha som referens? Känns skönt med en vapenbroder i dessa tider. Stå på dig!

Man får ju hoppas att de inte spelar idioter i ett sånt här uppenbart fall, men man ska inte säga hej... Det är ju i alla fall ett reklamationsärende, dvs det har inget med garantin att göra. De kommer säkert försöka säga att du inte har garanti, eller att de inte får sälja skärmen utanför UK för Hazro. De sade så till mig, så det var tydligen mitt fel att jag köpte den ändå... helt sjukt.

Vet inte vad du skulle ha för nytta av mitt ärendenummer egentligen, men hör av dig om du får problem så ska jag försöka bidra med erfarenheter.

Av nikwid
Skrivet av Vandrarn:

Hej
Funderar på att uppgradera från en 22tum samsung TN till en 27tum 1440p ips skärm. Läst en del om problem med döda pixlar samt damm problem bakom glas fronten på Hazros skärmar. Hur stor är risken att man råkar ut för dessa problempå deras skärmar? Skärmen är trots allt väldigt billig jämfört med andra ips skärmar med den upplösningen.

Läs gärna detta innan du bestämmer dig för att handla.

Av nikwid
Skrivet av Den Maskerade Daskaren:

Jag köpte för en månad sen Corsair H80 som var pajj, jag ansökte om en Advanced RMA och nu har dom skickat en ny till mig som OCKSÅ är pajj.
Så nu sitter jag med två stycken trasiga Corsair H80 och måste betala 600 spänn för att skicka tillbaka nå skit som kostade 800 från början?
Kommer antagligen få en ny pajj.

Riktigt skit Corsair, hos andra återförsäljare (Dell, Samsung) så skickar dom sin produkt med en retursedel som är förbetald redan, så det är inge strul.

Hej,

Om varan är defekt vid leverans (eller om felet upptäcks inom 6 månader från leverans) så har du rätt att reklamera varan utan kostnad för dig. Återförsäljaren skall alltså stå för returfrakten och alla kostnader, samt skall erbjuda reparation eller ny produkt eller, om de tidigare inte är rimliga eller tar "orimligt lång tid"* så skall du få pengarna tillbaka. Detta gäller inom hela EU.

Upptäcks felet efter 6 månader från leverans så är det upp till dig att bevisa att defekten inte är orsakad av dig, vilket såklart kan vara lite svårare. Det är väl först då som garantier börjar bli intressanta.

* Orimligt lång tid är inte definierat till någon siffra, utan istället till vad en utomstående part skulle anse som orimligt. Härligt luddig lag, men men.

EDIT: Varför vände du dig direkt till Corsair förresten? Oftast är det enklare att reklamera mot återförsäljaren. Om du tar det som ett garantiärende så kan du förmodligen inte kräva att Corsair skall betala returfrakten, eftersom du inte gör en reklamation. En garanti är ju någonting som tillverkaren lämnar frivilligt.

Av nikwid

Underbart och hjärtskärande. God jul på er alla och tack för världens bästa hem på nätet

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid
Skrivet av twit:

En auktoriserad verkstad kommer du troligtvis ha svårt att hitta i sverige, risken kan ju vara att det är ett absolut krav i och med att det rör sig om bankernas regelverk. Dubbelkolla detta med dem, kanske går bra med någon mer etablerad verkstad men "Lasses lödhörna" går nog bort.

Hon jag pratade med på banken sade att typ någon PC verkstad, eller kanske till och med Elgiganten (hennes förslag) kunde duga. Dock räckte det inte med att nån random person bara intygade, utan det måste vara någon som säljer och/eller reparerar sådana prylar. Får se vad som händer, men tack för tipset.

Av nikwid

Uppdatering:

Ärendet är lämnat vidare till det brittiska Konsument Europa-kontoret. Pratade med handläggaren nyss. Det uppkom dock en till idé, som jag även försöker med. Jag tror att jag har nämnt tidigare att man skall kunna göra en fordring även på sin bank, om man betalat med kreditkort.

Jag pratade med banken (ICA) och vad jag behöver göra är tydligen att få en auktoriserad reparatör/tekniker att intyga att produkten är defekt. Då behöver man tydligen, enligt Mastercards regler, inte skicka tillbaka produkten för att kunna kräva pengarna tillbaka från banken. Man fyller då i följande formulär http://www.icabanken.se/Documents/pdf/reklamationsblankett-tr... (om man har ICA-banken) och bifogar intyget samt orderbekräftelse och reklamation/konversationshistorik.

Jag skall testa att svänga förbi nån teknikverksat och se om inte de kan kolla på skärmen. Det tar ju inte många sekunder att se att den är defekt menar jag.

Återkommer med vad som händer. Till dess, God Jul och Gott Nytt År på er alla!

Av nikwid

Hej alla,

Jag ringde just Konsument Europa och kollade vad som hände i ärendet. Efter lite letande så hittade de allt jag skickat in, och jag fick ett nytt ärendenummer (det var tydligen nån krock mellan olika interna system). Dock så har de rätt hög belastning så det kan dröja någon vecka till innan min handläggare kommer till just mitt ärende.

Troligen kommer de göra så att de skickar det vidare till sitt systerkontor i Storbritannien, så att de kan försöka trycka på OC. Killen jag pratade med tyckte jag verkade påläst och att det jag skickat in skulle räcka, men reserverade sig för att de ju såklart inte kan tvinga OC till någonting. Om OC fortsätter vägra så kan det brittiska kontoret hjälpa till att skicka ärendet vidare till deras motsvarighet till Allmänna reklamationsnämnden.

Det går med andra ord framåt, om än långsamt. Jag har inte givit upp.

Mvh Niklas

Av nikwid
Skrivet av Inveramsay:

De ar kanda for att vara helt hopplosa att ha och gora med, ibland ar dom lite billigare for mig men men jag skulle aldrig kopa fran dem. Vet inte om dom kan hjalpa dig iom att du bor i Sverige men det finns en service som heter Citizens Advice Bureau som ar en slags gratis laglig radgivning som ocksa kan pusha pa.

Har du provat att kontakta Hazro?

Hej,

Nej, jag har inte brytt mig om att kontakta Hazro. Det vore fel väg att gå, speciellt eftersom jag vill ha pengarna tillbaka och inte en ny skärm. De skulle bara kunna hänvisa till OC. De är dessutom inte heller kända för sin goda kundservice. Bättre att låta de som är till för tvister som detta ta över, dvs. Konsument Europa. Men tack för tipsen och allt stöd jag får här.

Jag fick ett nytt meddelande från OC idag, där de säger att Sales of Goods Act och Distance Selling Regulations inte gäller mig, iom att jag inte är en brittisk medborgare. De har uppenbarligen ingen som helst koll på att det finns regler som gäller inom hela EU. De säger också att det tydligt står att produkten bara är för brittiska medborgare, och att jag alltså gjort fel som köpt den ändå. Nog för att det står "Only available to customers in the United Kingdom" under produktspecifikationerna nu, men jag tror faktiskt inte det gjorde det då jag köpte. Det är dock oviktigt, det viktiga är att det inte står det någonstans i orderbekräftelsen, vilket det måste göra. Så de är nog rätt rökta, haha. Jag hoppas få nån form av svar från Konsument Europa under veckan.

Av nikwid

Jag fick faktiskt ett till svar i måndags där någon lite högre uppsatt pajas svarade att de egentligen inte säljer dessa skärmar utanför UK, eftersom Hazro inte vill det. Han beklagade att de inte kunde göra mig till viljes, och sade att de skulle behöva göra ett återköp (han uppdaterade även RMA:n). Dock skrev han i samma veva att de inte kan hämta skärmarna för internationella kunder, just pga. att de inte skall säljas utomlands, så jag vette tusan vad han egentligen ville ha sagt.

Min tolkning är att de inte tänker betala tillbaka förrän jag skickar in skärmen på egen kostnad, vilket strider mot lagen. Jag bad om ett förtydligande och en bekräftelse att de skulle ge mig pengarna tillbaka oavsett om de ville hämta skärmen eller ej, men naturligtvis har jag inte fått något svar under veckan.

Jag har nu skickat iväg ärendet till Konsument Europa och vi får se vad som händer.

Jag väljer att inte lägga ut resten av den exakta konversationen här, ifall de kanske skulle kunna hävda att jag hänger ut dem offentligt. Det kommer dock när ärendet väl är över.

Av nikwid

Jag lyckas inte komma över 30FPS i lägsta inställningar, ens om jag drar ner till 1600x900. Läste nånstans att det var ett processorkrävande spel, men det känns ändå extremt att jag inte skall klara mer än så. Riggen i signaturen är ju inte dålig. Baserat på vad andra raporterar borde jag klara av att nästan maxa i åtminstone 1080p. Provade till och med att klocka upp processorn rätt rejält (för att inte vara en black edition) men det gör marginell skillnad.

Någon mer som har en Phenom II x4 och problem att spela?

Av nikwid

Efter mitt hot om rättsliga åtgärder fick jag ett snabbt och ödmjukt svar från James där han bekräftade att jag hade rätt att reklamera produkten, och han bad om ursäkt för att Joseph for med osanning. Dock hävdar han fortfarande att jag måste ordna frakten, eftersom de inte har en hämtningsservice utanför UK.

Jag skickade ytterligare ett svar där jag återigen förklarade att de enligt lag måste stå för alla kostnader, inklusive frakt, men har nu, efter en dryg vecka, inte fått ett svar, trots en påminnelse i måndags.

Jag har nu skickat ett meddelande igen där jag kräver att få pengarna tillbaka. De har ytterligare 5 aarbetsdagar på sig att bekräfta detta, annars kommer jag lämna över det till Konsument Europa. De har ett formulär man kan fylla i och bifoga dokumentation, så kommer de försöka kontakta Overclockers för att lösa det hela. Allt är förberett och klart, så på fredag kommer jag skicka in det. Jag är rätt övertygad om att jag inte kommer få ett tillfredställande svar från Overclockers, eller ett svar över huvud taget.

Jag återkommer med hur det går.

EDIT: Det här är en fin liten sammanfattning om vad man skall göra.

Av nikwid

Man ska inte ropa hej...

Skrivet av skocke:

kul att läsa att det gått igenom, om än du fått anstränga dig mer än vad som ska behövas, det är sånt här jag är rädd för när jag vill handla från utlandet. Kanske man ska våga köpa en sån här skärm så småningom, men vet att jag kommer hata mig själv om jag får en defekt skärm haha!

Nu är det såhär, att trots att de ställde ut en RMA så har de inte givit upp med dumheterna. Jag bad att få DPD att komma och hämta paketet på måndag, och det skulle tydligen vara OK. ...ända tills den där Joseph Bailey svarade igen med i princip samma svar som tidigare: Att han just upptäckte att jag bodde i Sverige och därför inte hade garanti på skärmen.

Citat:

Dear Niklas Widmark,

ah I did not notice you live in sweden, this monitor does not have warranty outside the UK as stated on our website.

Regards,

Joseph Bailey

Dold text

Jag skickade ett meddelande tillbaka, i onsdags eftermiddag, och förklarade än en gång att jag har laglig rätt att returnera skärmen, att det inte har med garanti att göra, etc, men har inte fått svar än.

Jag skickade därför nyss ett till meddelande, nu via klagomål-formuläret, där jag förklarar att jag kommer vidta rättsliga åtgärder om de inte löser problemet inom 5 arbetsdagar. Jag verkar ha flera möjligheter, dels att ta det till en domstol, eller så kan jag gå på mitt kreditkort-bolag och hävda att jag blivit utsatt för bedrägligt beteende eller liknande. Jag har ju trots allt i god tro köpt en defekt produkt med kortet, och har nu inte rätt att returnera eller få pengarna tillbaka.

Vi får se var som händer. Förhoppnignsvis kommer info fram till James, han verkar lite mer vettig, och allt löser sig. (Om man googlar på Overclockers och support så får man upp en massa trådar om folk som har problem, och nästan alla refererar till Joseph, med sådana där korta svar om att man inte har rätt att returnera en produkt eller liknande.) Sen har vi ju såklart hela problematiken med vad de gör när de får skärmen. Kanske de bara skickar den tillbaka och hävdar att den är OK. Läste om folk som råkat ut för det (de hade kvar lappar i boxen som de stoppat i, så Overclockers hade inte ens öppnat lådan). Här är en skräcktråd om sådana saker: forums.bit-tech.net

Av nikwid
Skrivet av Liv&helvete:

Okej. Jätte tack för tipset.
Jo, du kan bortse PMet som jag just skickade till dig.

Sure, inga problem. webbdesign är kul och det är roligt att dela med sig. Lycka till med sidan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nikwid

jag har samma version. det finns en funktion via topmenyn som heter "convert tables to div" och även en för det motsatta. Alla celler i tabellen konverteras till AP divs med absolut position, sen lär du få reorganisera lite men det är en snabb väg att börja konvertera till att basera sidan på divs.

Av nikwid
Skrivet av temporyman:

fisk ja sånt finns i havet. Om vi omformulerar mig då. jag vet inte alls va det är du verkar veta svara på frågan istället för att vara dryg

Nu befinner du dig ju inte riktigt i situationen att kunna säga åt någon annan att sluta vara dryg... Du gjorde samma sak själv. Det är ganska uppenbart vad OP menade, iom att har frågade efter "rootning" i mobilforumet, och inte i nåt allmänforum. Alltid trevligare när man inte drygar sig.

Av nikwid
Skrivet av ggustavsson:

Håller ju inte med om att rota är = samma som jailbreak på en Iphone, android är ju orootad som en jailbreakad iphone, jailbreak är ju så att du kan installera vad du vill på din iphone och det kan man ju redan göra med en android out of the box, är bara en inställning man behöver aktivera

Undantag är när vissa appar behöver ändra i systemets kärna, då behövs en rootad telefon

Ah, det har du kanske rätt i, iom att en iPhone är mkt mer låst från början. Men innebär inte en jailbreak att du samtidigt rootar, eller måste man göra ytterligre saker då? Är det inte egentligen samma sak, bara det att man har ett behov av det även för enklare saker till en iPhone, menar jag? Har aldrig ägt en iPhone så jag är inte insatt i den (låsta) världen.

Av nikwid

Ah, givetvis. Var lite för snabb där, men du lär ju såklart ta hänsyn till bildens storlek också: 770/2 + 100 = 485. Kul att det funkade.

Av nikwid

Hej! Kul med frågor om webbdesign.

Kikade på koden till din sida och problemet är att div-taggen refererar till ytterpositionerna för fönstret, medan sidans innehåll ligger i en tabell som är centrerad. Det snyggaste sättet (kodmässigt) är att lägga allting i en wrapper-div-tagg som du kan centrera. Se denna tråd för info om hur man gör det.

Om du lägger div-taggen med bilden i samma wapper så kommer den referera positionen relativt till den direkt ovanstående diven, dvs. wrappern och allt innehåll kommer därför ha inbördes samma avstånd oavsett storlek på webbläsarfönstret.

Den snabbare lösningen, om du inte vill konvertera om din tabell till div-taggar (det finns dock en rätt ok funktion till detta i Dreamweaver så det skulle jag rekommendera, eftersom du har större kontroll över div tabeller) är att använda följande:

<style type="text/css"> <!-- #apDiv2 { position:absolute; left:50%; /* Centrera sidans vänsterkant till mitten av sidan */ margin: 0 0 0 -385px; /* 770/2 = 385, du kommer förskjuta vänsterkanten motsvarande halva sidans bredd så den hamnar rätt */ top:261px; width:auto; height:auto; z-index:1; visibility: visible; } --> </style>

Med reservation för att du kanske måste ändra positionen någon pixel hit eller dit ifall du har borders eller padding. Tror inte du behöver ha en fast storlek på diven heller, iom att du lägger in bilden dirket i taggen och inte som en bakgrund.

Hoppas att det hjälper lite. En bra resurs för webbdesign är annars http://www.w3schools.com/ Mycket utförlig dokumentation och try-yourself exempel

Av nikwid

att "roota" är att skaffa sig full administratörsrättigheter (root-access) till telefonen, så att man kan installera om opererativsystemet, ta bort förinstallerade appar, komma åt låsta inställningar etc. Motsvarigheten för iPhone är "jailbreak"

Av nikwid

Låter som ett av de utbredda felen med Sandforce styrkretsen till SSD:n. Det är inte bara Corsair som haft problem, utan även OCZ är drabbade. Kolla först med din återförsäljare vad de vill göra. Säkerställ att du har fått den senaste firmwaren till disken, och om inte kan de nog tala om hur du skall uppdatera, eller så kan du säkert kräva att de skall göra det åt dig (det kan behövas en rensning av hela disken vid uppdatering, om du har otur).

Du kan ju alltid försöka få den utbytt mot en SSD som inte har Sandforce-kretsen. Argumentera att eftersom det inte verkar finnas en helt säker lösning på Sandforce-problemen än idag (även med senaste firmwares och revisioner finns det fortfarande rapporter om problem) så är den en icke funktionsduglig produkt. Jag hade inte problem att returnera min OCZ vertex 3 till Dustin (efter att först ha fått den utbytt en gång, sen gav jag upp). Återförsäljaren är nämligen skyldig att leverera produkter som överensstämmer med produktbeskrivningen och är av tillfredsställande funktionalitet. Du borde ha rätt att lämna tillbaka den (utan extra kostnad för dig) och köpa en annan.

Kanske en Intel vore nåt, de har jämförelsevis bättre stabilitet, och du har Intel i övrigt. Läs dock recensioner innan. Här är en bra början. http://www.anandtech.com/show/4604/the-sandforce-roundup-cors...