Inlägg

Inlägg som Mushroomcar har skrivit i forumet
Av Mushroomcar

Obs!
Hej igen! Jag fick ett tips från en annan användare att det kan krävas att man har specifika AMD GPUs eller CPUs för att kunna validera koderna, se denna lista om du har någon av de AMD GPU eller CPU som är listade för att kunna validera koderna. https://www.amd.com/en/gaming/game-bundle (scrolla ner) Om ni inte har någon av dessa behöver ni självklart inte betala om ni leder/vinner budgivningen. Tyckte jag kollade upp noga, men fel från min sida, ursäkta mig! Jag kontaktar vinnaren via PM och frågar för säkerhets skull om ni har sådana delar, och sedan den som budat näst mest om hen inte har sådana kompatibla delar etc, och om ingen som budat har sådana delar så förlänger jag budgivningen.

Av Mushroomcar
Skrivet av Saftsvalle:

75kr för båda game pass koderna.

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat!

Av Mushroomcar
Skrivet av Madz:

60kr för båda game pass koderna

Noterat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mushroomcar
Skrivet av Saftsvalle:

Budar 50:- för båda Game Pass koderna.

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat! Tänkte att budgivningen kan pågå till midnatt på söndag.

Av Mushroomcar
Skrivet av QnoX:

@Mushroomcar:

Är spelkodebn från en cpu eller grafikkort?

Spelkoden och ena 3-månaderskoden är från ett grafikkort.

Den andra 3-månaders koden är från en CPU.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mushroomcar

Ett Valbart Spel samt 2st 3-månaderskoder Xbox Game Pass (PC)

Hejsan!

Köpte några datordelar och fick med några spelkoder som jag själv inte är så intresserad av, så tänkte se om det är någon här som vill köpa ett valbart spel och/eller två 3-månaderskoder. Säljes till högstbjudande.

Se bilderna för mer info, står på bilden för spelet att en 3 månaders kod ingår, men fick koderna för spel och 3-månaders pass separata, så säljer dessa separata.

Obs! Budgivningen slutar vid midnatt på söndag!

A) - Budgivning för det valbara spelet (PC) startar på 200kr (värde 499kr). (måste lösas in senast 29/2 2020) Info: https://www.amd.com/en/gaming/raise-the-game

B) - AMD Xbox Game Pass (PC) (värde 150kr/st) - Budgivning för 3-månaderskoderna startar på 49kr styck (2st koder, ange om du budar på ena eller båda koderna). (måste lösas in senast 30/6 2020) Info: https://www.amd.com/en/gaming/game-bundle

Obs! Samtliga spelkoder löses in genom att skapa ett konto här:
https://www.amdrewards.com/

Läs här om du undrar något kring koderna/inlösningen av koderna:
https://www.amdrewards.com/faq

Betalning sker via Swish eller till mitt bankkontonummer, skickar info via PM efter avslutad auktion. När pengarna har kommit fram så skickar jag sedan vinnaren koden via PM (ingen post/frakt).

Fråga gärna här om du undrar något kring kupongerna!

Lycka till med budgivningen!

Mvh
Martin

Läs hela annonsen här

Av Mushroomcar
Skrivet av blunden:

Ja, 849 kr låter som ett bra pris. De enda billigare jag hittade lite snabbt på prisjakt hade sämre timings och eftersom du inte vill överklocka gissar jag att du inte vill mixtra med minnestimings etc. manuellt heller och det är därmed inte av intresse att kolla på moduler som har en lägre angiven hastighet men som brukar överklocka högt.

Den angivna minneshastigheten 3600 MHz är egentligen 1800 MHz (18 * BCLK) men brukar skrivas dubblerad eftersom DDR-minnen kan läsa/skriva två gånger per klockcykel. Den mer korrekta enheten är egentligen MT/s (Megatransfers per sekund) men den anges väldigt sällan i marknadsföringen. Med detta nämnt förstår du nog varför jag pratade om FCLK på 1800 MHz.

För att få den angivna hastigheten på minnena behöver du aktivera något som heter D.O.C.P (vissa tillverkare kallar det ibland något annat men ASUS kallar det så).

Noctuas AM4-kit fungerade utmärkt, precis som väntat, så det kommer säkert inte vara något som helst problem. Just den där Sapphire-modellen är väl en av de bästa 5700XT-modellerna på marknaden gällande kylare så det blir fint. Finns ju annars lite skräckexempel så som ASUS TUF Gaming-varianten där annars så inom 5700-serien riskerar man lätt att göra felköp om man inte är försiktig.

Det kommer säkert att bli en alldeles utmärkt burk. Ett tips är att uppdatera BIOS till senaste då det förmodligen kan ha släppts en nyare version än den som är förinstallerad på moderkortet. De senare versionerna tenderar att förbättra prestandan en aning, vilket aldrig är fel.

Oj oj, tack enormt för ett utförligt svar! ^^ Ja precis, överklockning får vänta ett tag, är lite skraj för att ha sönder något, lär krävas inläsning i x månader innan man blir säker på vad man gör. Ska check in DOCP! Usch ja, många av 3e parts tillverkarna verkar ha lyckats mindre bra med kylningen av ett svårkylt kort! Skönt med extra feedback kring valet av datordelarna, uppskattas enormt! Yes ska uppdatera BIOS och alla drivrutiner direkt efter starten samt ladda ner lite statusprogram för att kolla att datordelarna mår bra!

Av Mushroomcar
Skrivet av blunden:

Processorn är ett utmärkt val. För ram-minnena kan jag tycka att CL 18 är ganska högt så det är inte omöjligt att man kan hitta bättre stickor med åtminstone Micron E-die för liknande pris. Fungerar gör det säkerligen dock och bör låta dig köra FCLK i 1800 MHz. Moderkortet har heller inte en fantastisk VRM men håller man sig till 6-8 kärnor ska det inte vara något problem.

Titta under rubriken "Moderkort som ur vrm hänseende klarar upp till max 8c/16t vid OC, under 150A bör man vara försiktigt med OC alls på 8c med hård belastning, de bord som saknar kylflänsar ska man inte överklocka alls på med en 8c. De bästa borden klarar en stock 12c/16c, de sämsta kan man få se upp med temperaturer med en stock 105W TDP cpu" nedan om du är intresserad:

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1558927-amd-ryzen-3000...

Är inte så kunnig i detaljegenskaper hos delarna, men att delarna bör fungera rätt bra ihop låter bra! Hittade RAM-minnena för 849kr, var nedsatta lite. 1800MHZ? Tror du inte att det går att få ut 3200MHZ som dem heter i modellnamnet? Vet du eller någon annan hur man ställer in RAM-minnena i BIOS, har läst att det bara ska vara någon knapp i BIOS så hittar den rätt MHZ etc?

Jag undviker nog överklockande, har ingen kunskap inom detta så kör gärna defaultlägen, eventuellt att man överklockar när garantin har gått ut senare. Ska nog nämna att jag har en Noctua NH-D14 som jag ska montera med kompabilitetskit på processorn också! Sedan blev det Sapphire Nitro+ 5700 XT som graffe! Har dessutom redan beställt allt och börjat få hem paketen, tror delarna är tillräckligt bra iallafall?

Tack för svaret!

Av Mushroomcar

Blev thermal grizzly, massor har nämnt den! Tack för tips alla!

Av Mushroomcar
Skrivet av filidutten:

Det är ett mycket bra köp, tror att det är den bästa versionen av xt korten och du kommer att kunna köra alla spel i 1080p/1440p ultra settings! Använder själv pulse kortet och betalade 5190 kr för några månader sedan

Superskönt att höra! Har en 1440p/60hz skärm så det blir najs, varit tvungen att köra 1080p på lägre settings senaste åren. Red dead 2 disconnectas var 5 minut när datorn får prestandaspikes. Äh, bara 200 kr skillnad ju, pulse ska också vara bra vad jag sett! ^^

Av Mushroomcar

Blev ett Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ OC från Inet! Priset, temperaturen, ljudnivån och prestandan verkar riktigt bra! Tack för hjälpen alla!

Av Mushroomcar
Skrivet av MeSaber:

8. Du kan få Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ OC för 4990:- på inet.se om du är inloggad, bättre klipp.
Skickades från m.sweclockers.com

Blev detta kort! Läste in mig mer på alla 5700 xt kort och detta kändes bäst sett till ljud och temperatur med bra prestanda också! Priset på inet blev den avgörande punkten! Tack för tipset! ^^

Av Mushroomcar

Noobfråga - Krockar gamla drivrutiner med nya på befintlig hårddisk vid moderkortsbyte?

Tjo!

Fick bara en tanke då jag är på väg att uppgradera datorn. Tänkte inte direkt formatera min hårddisk.. men tänkte höra om det gör något att man installerat moderkortsdrivrutiner av olika slag till gamla moderkortet? Undrar om detta sparas på hårddisken på något och kan krocka med nya moderkortet? Eller sparas det direkt på moderkortet (vilket jag tror)?

När jag installerar nya moderkortet, är det bara att koppla i hårddisken och köra igen som vanligt? Börja tanka drivrutiner etc för nya moderkortet?

Kortfattat: Krockar gamla drivrutiner med nya på befintlig hårddisk vid moderkortsbyte?

Tack för hjälp!

Av Mushroomcar
Skrivet av klirre:

Jag kan ju inte lova att alla b450-f kommer med bios för ryzen3000 installerat, men mitt jag köpte på Webhallen för ett par veckor sen gjorde det.

Skickades från m.sweclockers.com

Bra att ni nämner det, jag beställde moderkortet från komplett där det fanns en orange remsa med texten AMD 3000 ready. Dessutom länkar SweClockers vinterdatordelar dit, så vore illa om det nu inte var ett uppdaterat kort. Skickade ett meddelande till komplett för att dubbelklicka detta också.

Av Mushroomcar

Beställde precis delar, tänkte höra om nån testat denna kombination o hur bra det flyter på? Inga problem?

RAM 3600mhz
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4878071

B450-F
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4866049

Rysen 3600
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5139853

Tack för svar!

Av Mushroomcar
Skrivet av MeSaber:

Ang Nitro+: https://youtu.be/qgBkDmDoujM

Tips: Försök handla allt från svenska butiker slipper du problem med reklamationer om så behövs. Inet och komplett är najs. Skippa proshop, computersalg, cdon.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack ska checka videon strax! Tar o beställer allt utom graffet nu så jag får det medans ram o moderkort är på rea! Absolut har kollat omdömen från de där 3 butikerna, inte värt med krångel. Blir Inet, komplett och webhallen för alla dessa 3 delar o pasta!

Av Mushroomcar
Skrivet av tcepsus:

@Mushroomcar: Kan du länka vad totalkostnaden blir för dig? Är nyfiken.

Yes!
Allt utom grafikkortet här:

Kylpasta 99kr
https://classic.prisjakt.nu/search.php?s=Thermal%20Grizzly%20...

RAM 3600mhz, 849kr Webhallen
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4878071

B450-F - 1199kr (billiga butikerna märker inte om det är Rysen 3000 uppdaterat eller ej, så tar komplett för att vara säker)
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4866049

Rysen 3600 - 2290kr från Inet (tidigare butikerna har inte bästa omdömena, orkar inte med strul på vägen)
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5139853

Så typ 4338kr utan grafikkort. Allt passar ihop och med alla grafikkort jag kollar på! Nöjd än så länge! Kommer sälja gamla delarna så får kanske närmare 1000 för Mitt Asus 970 4gb OC STRIX efter vad jag sett att de går för på tradera. Resten av delarna kanske närmare 1000 tillsammans.

Av Mushroomcar
Skrivet av Mordekai:

Ett av de bästa 5700XT är PowerColor Radeon RX 5700 XT Red Devil men det kostar 5000:-. 5700XT har visat sig svårkylt och referensdesignen är kass. Saphire och Powercolor är väl de enda som lyckats med sina flaggskeppsprodukter att adekvat kyla 5700XT utan att det låter som ett jetplan. 1660Ti har ju betydligt sämre prestanda men är tyst som en mus oavsett vilken partnertillverkare du väljer. 2060/Super är väl inte konkurrenskraftiga mot 5700XT i pris/prestanda.

Det jag försöker säga att just 4500:- är i nuläget inget bra prisläge pris/prestanda. För under 3000:- får du ett 1660 Ti och lite under det ett 1660 super, igen, referensdesignen är i toppklass så ingen tillverkare har gjort bort sig.

De bra 5700-korten ligger på över 4000:- och det är kanske vad du ska titta på, känns bara som en halvtråkig produkt jämfört med 5700XT. Ryktet säger att de klockar bra om man får in firmware avsedd för 5700XT.

Det ser ut som att det står mellan MSI Gamingvarianten, Sapphire och Powercolor då. 5700 XT låter bäst, har ett fractal design som har lite ljudisolering så det borde hjälpa lite, hellre 5700 XT med prestanda än 1660ti med sämre prestanda tror jag. 2070 är snäppet dyrare antar jag och 2080 likaså?
Skippar nog klockande och sånt, kan ingenting om detta, satsar på att köpa något som är bra från början.

Säg att man sparar 2 tusen och kör det bästa för 3 tusen kronor, hur långt kommer man då i dagens spel? Säg Red dead 2 och Battlefield V? Och istället uppgraderar grafikkort i framtiden när de är billigare. Är detta ett smart val?

Skrivet av hg:

MSI Mech är MSIs billigaste variant. Jag skulle inte rekommendera den då kylaren är riktigt klen. Blir både varm och högljudd. MSI Gaming X är däremot MSIs bästa variant och också det tystaste 5700XT som finns. För så pass liten prisskillnad är Gaming X absolut värt priset.
Ska man ha billigare 5700XT är det Sapphire Pulse eller Powercolor Red Dragon som gäller, men när jag kollar nu så är Pulse bara 100kr billigare än Gaming X så då är det inte värt det, Gaming X är fortfarande en bättre kylare.

2060 Super är ca 5-10% långsammare än 5700XT. Beroende på pris kan det vara värt det, jag vet dock inget om just detta 2060 Super annat än att Asus Dual kylare inte brukar vara speciellt bra.

Jag brukar själv handla från Tyskland ibland så om du är ok med det så kan du spara nån hundring.
T.ex.
https://www.computeruniverse.net/de/powercolor-radeon-rx-5700-xt-red-dragon-8-gb-oc-high-end-grafikkarte
https://www.computeruniverse.net/de/sapphire-radeon-rx-5700-xt-pulse-8-gb-high-end-grafikkarte

MSI Gaming låter bättre ja, tack! Står mellan 5700 XT från MSI Gaming X, Sapphire och Powercolor just nu. Vilket skulle du välja av dessa? Om det skiljer bara 100-200 kronor mellan ett bättre och sämre kort är det ok. Kör gärna butik i Sverige, känns mer smidigt ifall det trasslar nånstans. Tack för hjälp!

Av Mushroomcar
Skrivet av MeSaber:

1. Återkommer... Se punkt 8.
2. CMK16GX4M2Z3600C18 optimerad för ryzen. Köpes på inet.se , prisvärda.
3. Alla stockkylare har oftast för liten fläns. Byt om du kan. Lägre temps mer boost.
4. Ja.
5. Du kommer märka på tempsen sen om det är ok kylning. Försök inte cirkulera varmluft samt få ur varmluft fort, utan att det stör dig ljudmässigt.
6. Thermal Grizzly Kryonaut, om du vill ha bästa pastan förutom flytande metall. Annars köp MX-2 billigt.
7. 3600x har högre boost på 1-2 core. Ska du överklocka till 4.3 så köp billigaste 3600 med din D-14 som kylare + ny pasta.
8. Ska kika... Du kan få Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ OC för 4990:- på inet.se om du är inloggad, bättre klipp. Litar inte på Asus kylning sen jag sett sämsta ram-heatsink någonsin. 212 evo lite utdaterad då 34 esports duo finns som presterar avsevärt bättre för liten summa extra. Strix-F vrm lösning/kylning är klen. Då det konstaterats MSI har bästa vrm och kylning på B450 borden så bör man välja dessa om man någonsin skulle vilja byta upp sig i CPU. Sen minnena 3600MHz billigt nu och ryzen optimerade som jag skrev innan. Ett bra paket är det, men det finns bättre för väldigt liten summa extra. Jag har inte räknat på priset de har dock. Kan därav va ett kap.
9. Win10 är gratis, sen köper du en key från ebay för 60 kr om du behöver aktivera det. Behöver du pro/ulti? Kolla det.

Skickades från m.sweclockers.com

2. Tar dessa!
3. Yes jag gör så!
4. Skönt, satsade på att köpa ett som skulle fungera i framtiden!
5. Jo får kolla med en massa statsprogram hur det ser ut.
6. Får bli en sån!
7. Tar nog 3600 då!
8. MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X HDMI 3xDP 8GB: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5187719 Låter mest prisvärt, har frågat i andra trådar och det verkar vara tystast, bäst kylt och bäst prestanda för pengarna. Asus skippar jag nog som du säger. Hur stor är skillnaden mellan MSI, Sapphire och Powercolor prestandamässigt tro? De tre ser ut att vara de 3 bästa 5700 XT-korten? Vilket skulle du välja och varför?
9. Oh! Nice visste inte det! Tack!

Beställer allt utom grafikkortet nu då mycket är på rea, funderar ett par dagar till på grafikkortet.

Tack för all hjälp!

Av Mushroomcar
Skrivet av knaz:

Detta kan vara ett alternativ om du ska slå till under mellandagsrean, prestera lite bättre än 5700xt om jag inte minns fel och du får stöd för nvidias ray tracing.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Intressant...! Skulle vilja höra vad resten av er tycker om detta? Priset är bättre än flera 5700 XT, kan vara lovande om prestandan är bättre och passar med mina delar? Finns 2070 och 2080 också som ser dyrare ut. Tack!

Skrivet av rasolo:

"Amd eller Nvidia?" Jag tycker att du ska välja AMD då Nvidia har haft lite fuffens för sig tidigare. De kanske har blivit bättre nu men AMD är det mer moraliskt bättre alternativet.

Oj då, ska tänka på det. Är ute efter bästa kortet för ca 4500kr, så tillverkare spelar mig ingen roll så länge kortet passar, har grym prestanda och inte låter för mycket samt inte har massa nackdelar.