Inlägg

Inlägg som Glimbrink har skrivit i forumet
Av Glimbrink

Tyvärr finns inte det alternativet heller då det är endast äldre personer utan internet runtom mitt hus, det finns ingen anledning att leta efter andra alternativ det är ju simpelt att gräva en liten ränna och lägga kabel men jag behöver ju veta vilken sorts kabel. Jag ska även lägga ett rör till fiber så är det färdigt när fiber ska installeras..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

@Zynken: Ja jag glömde nämna att jag har precis fått lappar om fiber men dem har en leveranstid på 1-2 år så jag vill gärna ha något under tiden... Kostar det bara några hundra lappar för lite kabel så är det värt det under tiden... Kopparnätet håller ett tag till där jag bor så det vill jag gärna ha sålänge.

Av Glimbrink

Hjälp med kabeldragning från hus till central

Hej alla! Tänkte skriva här i hopp om lite hjälp. Det är såhär att vi har flyttat till ett hus där det inte finns någon telekabel dragen. Är väldigt trött på de mobila bredbandet nu så vill fixa detta.

Jag gjorde en beställning hos Telia och en tekniker kom ut och konstaterade att ingen kabel finns till huset. Jag ringde Skanova vilket han sa skulle svara på mina frågor men dem ville överlämna ärendet till Telia. Hos Telia får man varken hjälp eller svar mer än att på min tomt måste jag stå för allt själv.

Fine, jag kan gräva ner skiten bara jag får internet. Jag behöver er hjälp här nu då jag har ingen aning vad jag behöver. Jag har blivit tillsagd att jag behöver ett orange rör och en "EVE-kabel" vilket verkar omöjligt att hitta på nätet.

Så ni som sitter inne på lite kunskap om detta hjälp mig vilken kabel och rör behöver jag beställa hem?

Av Glimbrink

Jaja dem borde inte ha något att säga till om jag är riktigt nöjd med mitt ärende. Köpte tvn för 10.000 på rea för 3 år sedan och eftersom plasma inte finns längre fick tvn värderad till 15.000 kr minus självrisk på 750kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

Detta är folksam med hemförsäkring stor. Jag tycker också det är löjligt att man inte får lägga till men det är nog för att folk hade utnyttjat det..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

Tv gick i golvet hemförsäkring

Tjenare, vill bara höra vad ni tycker där ute i cyber space.

Min tv gick i golvet förra veckan och jag har pratat med försäkringsbolaget om ersättning. Dem täcker 100% av en ny tv som är likvärdig. Jag har köpt en ny tv och skickat in kvitto och väntar på ersättning. Problemet är att jag tänkte passa på att köpa större tv alltså lägga till mina egna pengar på pengarna jag får från försäkringsbolaget men det fick jag inte göra pga deras policy.

När jag har fått pengarna från bolaget är det bedrägeri att då ångra mitt köp där jag köpte den och få pengarna tillbaka och köpa en annan?

Av Glimbrink
Skrivet av mrqaffe:

Är det så få och vanliga enkla slutande enpoliga kontakter för 24 V manöver så borde det inte vara så svårt att koppla in reläer parallellt, det finns enkla usbstyrda reläkort på Ebay om du inte vill skaffa en riktig plc, det hänger ju på kraven, tekniskt är det troligen inte så svårt att bygga om det bara det är tillåtet att göra det ur säkerhetssynpunkt.
En sån här som grund >
http://www.ebay.com/itm/1pcs-MICRO-USB-5V-4-Channel-Relay-Mod...

Jag har kameror uppe på maskinen så säkerheten borde inte vara några problem men hade gärna försökt komma åt en enklare lösning pm möjligt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

Det gäller 3 knappar och de måste fungera när jag är vid maskinen också

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

Jag har ingen vidare kunskap gällande elektronik. Dock så känner jag folk som kan hjälpa mig om jag bara vet vad jag ska göra. Jag trodde knapparna gick direkt till datorn men kan ju vara som du säger. Finns där inget program som kan avlyssna i/o enheter när jag trycker på en av knapparna? Hade varit jättebra om jag hade hittat en lösning på detta!

Tackar för dina snabba svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink
Av Glimbrink

Styra fysiska knappar via dator

Hej!

Jag har en maskin här hemma som jag styr via fjärrstyrning. Jag kan ändra all programmering via datorn. Det enda är de fysiska knapparna som jag gärna skulle vilja styra via fjärrstyrning också.

Finns det någon lösning för detta? Borde inte knapparna skicka en signal till datorn som skulle kunna skapa utan att trycka på dem fysiskt.

Datorn har windows 2000 som OS

Tacksam för svar.

Av Glimbrink

Finns ingen sådan avdelningen skitsamma vad det handlar om ska gå att lösa ändå..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink
Skrivet av The-Architect:

På vilket sätt då? Funkar inte programmen alls? Får du ingen kontakt? Är du säker på att det inte är någon form av brandväggs/routingproblem så du inte får kontakt oavsett program?

Jag får ingen kontakt med datorn, eftersom detta är på jobbet har jag ingen kontroll alls över nätet jag vill bara få kontroll över min maskin som stannar hela tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Glimbrink

Windows 2000 fjärrstyrning

Hej där ute! Jag får inte ihop detta, har provat alla kända program så som vnc, teamviewer, radmin..

Hur kan jag lättast få kontroll över min w2k dator gärna från mobilen...

Av Glimbrink
Skrivet av Paddanx:

Håller med pompa_kumla här. INGEN annan har rapporterat läsfel, utan endast långsam hastighet. Dessutom så påverkar detta felet inte nyformaterade datorer, då en omformatering återställer disken.

Idag kom jag inte ens in i windows förrän jag hade startat om datorn 9 gånger då lyckades jag komma förbin windows loggan.

har inte detta med ssdn att göra då?

Av Glimbrink

jag var ute och spelade lite paintball idag med hero 4 black

körde på 1080 120fps men bilden i sig är väldigt rutig, kanske har missat någon inställning har inte hunnit leka så mycket med den. Någon annan som har filmat lite i samma upplösning?

Av Glimbrink

Nu har min 840 börjat strula.

Har problem när jag lirar cs go då hänger sig hela datorn, ibland kan jag trycka ctrl + alt + delete men inte alltid ibland hänger sig datorn så mycket att jag måste starta om den.

Jag har svårt att tro att det skulle vara grafikkortet då jag läser denna tråden om ssdn... Hoppas på någon lösning snart. Datorn är nyformaterad

Av Glimbrink

Webbkamera till jobbet

Hejsan alla sweclockers!

Det är såhär att jag är ute efter någon webbkamera som jag kan sätta upp på mitt jobb.

Jag har ett par sågar som ska gå dygnet runt och jag tänkte att man kanske kunde få bättre koll om dem går eller ej så jag slipper köra dit i onödan.

Jag är ute efter en webbkamera som klarar se bra i mörker då jag släcker när jag går därifrån. Gärna om den kan larma när rörelser försvinner det är då jag behöver veta så jag kan köra dit.

Jag har redan gsm alarm men det är inte 100% att det fungerar så tänkte uttöka mina chanser att veta om det står stilla eller ej.

Hoppas ni förstår vad jag menar!

Av Glimbrink

har samma problem. har en s4 nu och vet inte vilken jag ska välja :/

Av Glimbrink

Bios i en msi laptop

Tjena, har en msi gt683 som jag skulle vilja starta med Wake On Lan för den ligger under sängen och är kopplad till tvn så den är aldrig framme men känns lite onödigt att den alltid står på.

När jag är inne i bios är det väldigt begränsat, man kan inte göra många inställningar.

Kan man "unlocka" detta alltså få göra mer avancerade inställningar? Eller måste man flasha bios?

Tips för att annars lösa mitt problem är tacksamt!