Inlägg

Inlägg som Tumnus har skrivit i forumet
Av Tumnus
Skrivet av FlashGordon:

Du skriver att jag överdriver och att Syrien inte tillhör tredje världen när du sedan blir överbevisad så byter du riktning och undrar varför det är relevant med 640.000 invandrare från Asien.

Vill du diskutera sakfrågan eller fortsätta ducka med floskler och ursäkter?

Har du svårt att hänga med i diskussionen så kan professorn alltid bläddra tillbaka några sidor.

Så du menar att man inte kan hålla två bollar i luften samtidigt? Sedan så kan du skippa dina härskartekniker eller försök till dem. Dessutom så var det inte ditt påstående om att Syrien tillhörde tredje världen som var överdriften. Det var ditt påstående om 640.000 invandrare från Asien som jag ifrågasatte.

Skrivet av BasseBaba:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/privat-sjukvardsforsakring...

Börjar ledsna ur totalt. Man betalar sjukt hög skatt, får ändå inte valuta för pengarna utan tvingas till t ex privat sjukvårdsförsäkring för att ha ett rimligt sjukvårdsskydd, och nu ska även det beskattas!

Nej. Bara sjukvårdsförsäkring som betalas av ens arbetsgivare. Alltså en förmån.. vilket borde varit skattebelagt sedan tidigare eftersom det är en förmån. Sedan vad man tycker om förmånsskatten i sig är ju en helt annan diskussion.

Av Tumnus
Skrivet av FlashGordon:

Du kanske ska titta på 2016 och inte 2011 när kriget startade.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Deve...

45.000 invandrare från Asien 1980.
640.000 invandrare från Asien 2016.

Drygt 300.000 av dessa är från Syrien och Irak, många läkare?

Vart är överdrifterna professorn?

Ännu en gång. Var 640.000 invandrare från Asien relevant? Vad vill du komma fram till egentligen? Sedan finns det för och nackdelar med att mäta HDI. Dessutom var det inte jag som sa något om läkare..

Av Tumnus
Skrivet av PsychedelicZ:

Tack för språktipset i andra stycket, äntligen har du varit till någon nytta.

Gällande första stycket ska jag svara i Tumnus stil: Du har helt fel och presenterar din egen fakta och världsbild.

Men nu eftersom jag inte är du ska jag presentera lite demografisk statistik kring ditt skitsnack:

There has been no Syrian census including a question about religion since 1960, (Detta tex tyder på att det är ett 3:e världsland men det är för komplicerat för dig att dra en sådan slutsats) these are thus the last official statistics available. In the next census of 1970, the religion statistics were no longer mentioned.:[5] 92.1% Muslims(4,053,349) including 75% Sunnis, 11% Alawis, 3% Druzes; 7.8% Christians (344,621) and 0.1% Jews (4,860)

Japp, det är tydligen inte ett muslimskt land och utvecklingen där har inget med islam att göra.
Strutsar som sagt.

Detta är sista gången jag kommenterar något du skriver då personer som du är bland de värsta jag känner och jag ser er som direkt ansvariga till en stor del av dagens problem. Ni kan snacka i tomma luften i årtal och driva diskussioner helt sönder.

Du skulle bli en duktig politiker, tyvärr finns det redan allt för många som dig dock så ta det inte som ett komplimang av misstag.

https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

https://en.wikipedia.org/wiki/Syria#Religion

87% muslimer och 10% Kristna. Det är en ganska stor minoritet kristna hörde du. Sedan verkar du vara för enkla lösningar. Problem inom ett land? Beskyll religiösa grupper eller utomstående parter.

Problem med ekonomin? Invandringens fel.

Sådana saker. Att sitta och påstå att någon inte förstår bättre och samtidigt sitta och komma med sådant dravel och försök att skylla på andra som "problem" gör ju inte direkt under för dina argument. Och om du ser mig som orsaken till "problemen" i detta samhälle bevisar bara detta.

Angående halmgubbar så är det bara enormt hyckleri att du anklagar mig för att inte vara seriös när du själv använder dessa argument. Ingenstans har jag påstått att Syrien inte är ett muslimskt land.. däremot att dra slutsatser att islam skulle vara en av orsakerna till problemen i Syrien är bara ett tecken på att du inte har en susning av orsakerna till oroligheterna i Syrien.

Sedan tar jag dina försök till förolämpningar som en komplimang.

Av Tumnus
Skrivet av Mange43:

Känns flopp för min del innan det ens är släppt!!
Ska dom fortsätta envisas med bihanget.
kommer det bli en Megaflopp.

Blir du aldrig less på att hänga i AMD trådar och kalla Vega och Ryzen för flopp? Det är ju nästan som man anar att du är betald av Intel och Nvidia för att trolla runt.

Skrivet av ThomasLidstrom:

* Lanseringen har skjutits upp. Jag tolkar det som att Vega inte nöter upp konkurensen. AMD sköt upp lanseringen av Bulldozer....

Vegas lansering har aldrig skjutits upp dock. 1H 2017 har alltid varit "riktlinjen" och det betyder att kortet senast kommer ut i juni 2017. Det är då inte som Nvidia som skjutit upp Volta två gånger..

Skrivet av IcedEarth:

What Happened To AMD Vega?
We all know that the AMD Vega is coming in 2017. AMD briefed us on its GPU architecture, as well as its memory architecture. They also showed off an AMD Vega prototype running DOOM in 4K. So where the heck is it?

We gently prodded Adam who would only say that it’s “coming later” in 2017. With AMD introducing the Polaris Refined graphics cards in the Radeon RX 500 Series, we think that they will most likely introduce the Vega-based graphics cards in late Q3, or early Q4 2017 to make it for 2017 Christmas sales.

In case you are wondering if AMD may have hit a snag with the Vega GPU, AMD is already using it in the AMD Radeon Instinct MI25 Vega accelerator. You can check out some Radeon Instinct servers using the Vega GPU.

Källa: http://www.techarp.com/articles/amd-radeon-rx-500-series-tech-report/2/

Julen 2017!?! Herre gud!?

Tror jag aldrig sett så lite grund för ett påstående av den klassen i hela mitt liv.

Av Tumnus
Skrivet av Segas:

Eller så väljer de helt enkelt att inaktivera delar av FTP (protokollet). Det gjordes förr och kan göras igen. Tyvärr finns det tonvis av ursäkter operatörerna använder sig av.

Skickades från m.sweclockers.com

Hindrar dock inte folk från att överbelasta systemet.

Av Tumnus
Skrivet av Sisyfos:

Ozzed kommer inte på något negativt att säga, det borde finnas en stämpel för det

Skickades från m.sweclockers.com

Haha. Once in a full moon when the planets aline... and the sun are in an eclipse. That's when you will see it... The Ozzed stamp of approval!

Skrivet av Segas:

Och nu börjar priserna skjuta i taket för att man ska kunna...vadå, streama två avsnitt på tåget innan man manuellt måste fylla på? Det finns gott om resurser i mobilnätet, förstår inte varför man måste hålla på att tramsa med surfpott. Dessutom finns det ju gratis musik, facebook och annat i en uppsjö av abonnemang för en tredjedel av priset.

Skickades från m.sweclockers.com

För att det inte ska missbrukas. Tänk dig om flera tusen personer börjar hosta enorma FTP servrar på 4G nätet? Det skulle överbelastas ganska snabbt. Därför införs detta eftersom det gör det lite mer irriterande för folk att missbruka.

Skrivet av jocke91:

Stackars er där i västra grannlandet, men fint att operatörerna börjat erbjuda obegränsade abonnemang hos er också, dock till ett högt pris.

Här i Finland betalar jag själv ca 200kr (19,90€) i månaden för obegränsad surf i 50 Mbps, obegränsade samtal och SMS. Hastigheten kan jag inte klaga på, den slår alltid i taket förutom på fredags- och lördagskvällar då den brukar ligga på ca 30Mbps ner och 25 Mbps upp. http://www.speedtest.net/result/a/2805931340.png

Latensen har stigit på sista tiden, brukade tidigare ligga runt 20ms, men det är inget som påverkar telefonanvändningen överhuvudtaget.

Vill man pröjsa lite extra kan man få 300Mbps obegränsad surf, 250min taltid och 250 SMS från Telia för 300kr (29,90€) i månaden. Obegränsad surf med maxhastighet i Norden och Baltikum.

"Vi" kompenserar med att ha ett utbyggt fibernät istället.

Skrivet av superegg:

31 dagar x 5 = 155GB per månad
31 dagar x 6 = 186GB per månad

Jag vet inte hur dom tänker kallas det här för fri surf?

Även om jag måste logga in på deras hemsida för att kunna få 1GB extra så är det jobbet tänkte om man kollar på Netflix med sina kompisar och sen så stannar filmen upp.

Suck...

Läs artikeln och vissa kommentarer? Faktum är att du har 5 GB rent.. sedan måste du ladda på ett extra GB varje gång i oändlighet. Alltså... kan du (om vi ska ta din uträkning) 31 dagar x 6 x 303020304394034385 om du så vill.

Av Tumnus
Skrivet av john00133:

kan ju säga att jag räknas som "svagbegovade" pga min dyskalkeli... Kan ju säga att bara för att någon är svagbegovad på ett ställe är det inte samma på det andra stället... jag är oerhört praktisk och sjukt bra på att läsa samt att jag har sjukt enkelt för historia... Så är jag verkligen Svagbegovad pga att jag har svårt för något? nä faktiskt inte... jag försöker bara ta mig igenom min utbildning och få ett jobb men det kanske jag inte är värd? trots allt så kräver dem flesta yrkena idag gärna en högskoleutbildning så det är kanske därför det är flera lågbegovade som går dit?

Skulle inte kalla dyslexi för något som är tecken på "svag begåvning" utan snarare som ett hinder för människor att lära sig. Så nej? Du är inte svagbegåvad bara för att du har svårt att läsa. Det faktum att du har sjukt enkelt för historia bevisar just detta. Kan ju även säga att idag så är utbildningar betydligt enklare för folk med t.ex. Dyslexi eftersom nästan varenda kursbok idag finns att tillgå som talbok.

Av Tumnus
Skrivet av MrNubcake:

Beror såklart på definitionen av "smart". Tror att färre än 5% av den svenska befolkningen skulle klara av teknisk fysik, även om vi skulle anta att alla hade tillräckliga förkunskaper. Detsamma gäller nog inte vissa andra utbildningar.

Kan lika gärna bero på motivation som ren intelligens. Man måste ju också vilja lära sig..

Skrivet av Json_81:

Funderade på att skriva om det, men när du ändå är igång

Jag är rätt bra på matte, logik och språk. Kan däremot inte rita ett rakt streck med linjal eller ta en ton om så mitt liv berodde på det.
Vilket var feedbacken mina föräldrar fick nån gång på 80-talet från skolan.

Nu är jag varken purung eller lastgammal men jag har stött på diverse kombinationer av detta.
Och även om summan inte är konstant är det precis som du säger, sticker någon ut i ett eller flera "talanger" så blir de andra "lidande".

Logik istället för estetiskt (sång, dans etc). Du är långt ifrån ensam om det. Skulle nog tom. säga att det är väldigt vanligt att folk antingen är bra på att sjunga, rita eller spela instrument eller att man är en bra på språk, matte och logik.

Av Tumnus
Skrivet av Json_81:

Nej, som det ser ut nu är nästa år ett väldigt speciellt år.
Utöver det vanliga "ska vi tro på att sossarna är bra trots att de ljuger om det mesta" eller "ska vi våga välja alliansen som inte ljuger om vad de kommer göra" som varit de senaste dryga 10 åren, så har vi massa spännande saker.
Kommer MP äntligen trilla ur riksdagen när de bevisat att de inte passar i en regering?
Kommer V öka istället?
Kommer S äntligen bli det marginalparti de förtjänat de senaste 10-15 åren?
Finns det en allians längre?
Försvinner SD eller blir de största partiet? Blir någon kompis med dem isåfall?
Vad händer med KD?
Kan C hålla uppe farten?
Vad vill L egentligen?

Med mera. Nu kanske allt har lugnat sig om ett år, men just nu tycker jag det verkar bli det mest spännande valet nånsin

Finns ett par saker som kommer att vara detsamma. SD kommer att köra med sin populism, S kommer att vara det största partiet hos de röd-gröna och MP kommer att få panik. Däremot något som kommer bli intressant... Kommer M fortsätta rasa och därigenom riskera att bli Sveriges fjärde största parti för första gången i dess historia? Kommer Vänstern att klara av pressen och gå förbi 10% gränsen för första gången på över femton år? Hur kommer C och L leva med ett kraftigt försvagat M?

Av Tumnus
Skrivet av lowngcawt:

Att du lånade ut den till en random främling på stan, inget olagligt med det?

"Du.. vill du låna min bil?"

Borde nästan vara böter bara på det.

Även om det var en främling så borde du ju kunna beskriva honom iallafall.. Om du nu inte hade en bindel för ögonen.

Av Tumnus
Skrivet av Rawrgasm:

Hej sweclockers, har en fråga jag har funderat lite på ett tag. Detta är bara rent hypotetiskt och inget jag har råkat ut för.

Om jag lånar min polares bil och blir tagen av en fartkamera, vem är det då som betalar bötern? Jag antar att böterna skickas till honom, men har hört att han kan säga att det inte var han som körde. Men att i sin tur inte behöver uppge att det var jag som körde, stämmer detta? Eller är det bara en myt?

Föraren. Därav kameran.

Skrivet av kaya:

Den som lånar bilen ska betala. Men den som äger bilen behöver inte säga vem som lånat den.

Så du tycker det är en bra idé att sätta dit polare när du inte behöver sätta dit nån?

Vad ska du däremot svara? Att du inte vet? Så bilen är stulen? Att du vet? Gråzon till att hindra polisen i deras arbete.

Av Tumnus
Skrivet av fragwolf:

Fick också en betanyckel förra veckan. Provade att installera det nu och spelade 1 match sen avinstallerade jag det. För tillfället, Nej tack. En del hinner ju ändra sig till skarpa releasen. Och man kommer säkert kunna tweaka grafiken en del. Men nu är det väldigt grötigt. Är inte så förtjust i detta med "hero lösningen". Sen att man kan köpa "loots". Verkar som man ska kunna köpa saker för riktiga pengar, utan att titta allt för noga på det.
Verkar bara vara baserat på aim-skills. Som nämnts att man har en announcer som berättar när bl a quad spawnar. Sen en nedräkning på armor mm som visar när det kommer spawna. Man behöver inte ha koll på något själv. Den som kan kartorna och har bättre aim kommer vinna. Om inte det är några hero-skills som ger fördelar som gör att man har en fördel mot vissa andra heros.

Loots verkar snarare vad de är i Overwatch. Emotes och skins mestadels. Sedan Quake har nästan alltid varit rent aim. Förstår inte riktigt vad folk har för förväntningar egentligen... Något säger mig att Bethesda skulle kunna göra en kopia av Q2/3 och folk skulle ändå gnälla.. för det är ju inte Q2/3..

Av Tumnus
Skrivet av Eptk:

Can confirm, fått key.

Igår startade en ny Closed beta. Fick min key genom att anmäla mig via deras hemsida.

Skrivet av sokar:

vad jag läset så är de Free to play
dock med micro transaktioner av diverse slag

Det är F2P ja men man måste köpa spelet för skins. Vilket i sig jag inte ser som ett problem alls. Är spelet bra så förtjänar tillverkaren att få någon form av inkomst av det och skins är perfekt eftersom det inte gör något på spelupplevelse eller segmenterar spelarbasen.

Skrivet av Jinxswe:

Har kört några matcher nu. Rent av skräp.
Ja du har Quake gameplay... Men oj vad dom har förstört de. Frågan är om dom kör p2p för folk lagga något fruktansvärt och hitditection va katastrof.
Varför lära sig kartorna när du har en jävla annaouncer som säger till dig när saker spawnar.
Varför ha skill när alla fiender har en stor jävla röd pil ovanför sitt huvud.
Sorry för saltet. Men trodde inte dom kunde göra ett Quake spel casual... men dom lyckades.

Det kommer att komma en mer "Hardcore" gametyp vid release av spelet. Om du inte gillar "casual" så kanske du borde vänta på detta. Att hitreggen är "off" kan bero på att servrar är överbelastade. Sedan att lära sig vad saker spawnar och lära sig kartorna är två skiljt olika saker. Man måste fortfarande ta sig till punkt X för att få Y.

Av Tumnus

Hela denna myt om att en utbildning betyder per automatik att man har en hög intelligens härrör antagligen från att folk tror att om man kan fakta så är man smart. Vilket inte alltid är fallet. Intelligens är kort och gott hur lätt man lär sig något samt hur man applicerar detta i det vardagliga livet. Jag har mött en drös med personer som kan mer än mig inom det område som jag anser är min styrka men samtidigt behöver dessa jobba betydligt hårdare än mig för att kunna detta. Är man lättlärd så tenderar det bero på intelligens (i kombination med motivation). Sedan finns det ju en villfarelse att intelligenta personer kan allt.. vilket aldrig är sant. Människors intelligens är ganska ojämn. De flesta har alltid en styrka inom ett eller ett antal områden men är sämre på andra (i relevans till sin styrka). Detta är fullt normalt. Däremot tenderar intelligenta personer utbilda sig.. därav myten om att alla med utbildning är intelligenta.

Av Tumnus
Skrivet av Vapo:

Menar du hur konsol eller komponent-marknaden fungerar?

Vad gick fel då?

Den lär ju enligt de lärda sälja mer än Wii-U, men mindre än Wii. Samtidigt stannar ju inte marknaden för de andra upp, bara för att tillgången på Switchen blir större (tillräcklig) än efterfrågan.

Självfallet stannar marknaden inte upp däremot kommer folk som äger en PS4 köpa en Switch medan de som köper en Switch antagligen äger en PS4 eller XBOX One redan. Alltså kommer Switchen bara öka i försäljning medan PS4/Xbone kommer att stagnera för eller senare.

Av Tumnus
Skrivet av Vapo:

Nja. Va? Typ. AMD har ju sina gpu:er i +150 miljoner PS4, Xbox och Wii-U också mot 2,5 miljoner Switch...så de har bara +98% av "next gen" marknaden....

Hur länge har Switchen varit ute och hur länge har Xbox One och PS4 varit ute? :)¨

Samtidigt är Switchen mer eller mindre fullbokad till någon gång i sommar. Den går alltså åt snabbare än den kan produceras.

Av Tumnus
Skrivet av Ozzed:

Du belyser mycket jag inte tänkt på, så hatten av där. Men fortfarande... Varför säljer inte Intel "färdigklockade" processorer. Det finns ju som det verkar en vilja att betala för något sådant.

För att Intel inte vill sälja processorer som inte går i en garanterad hastighet. 7700K är klockad till max av vad 100% av alla CPU:er klockar. Allt över är direkt ett kisellotteri (även om just 7700K klockar bra även över box frekvensen). Tänk dig mardrömmen Intel skulle få om de började sälja exakt samma CPU fast i olika klockfrekvenser? Folk skulle ju bli bittra.. och det skulle bli en PR katastrof.

Skrivet av jawik:

Det är väl tyvärr knappast något ovanligt inom storföretag. Jag skrev inte att Intel är felfria, jag skrev att AMD är samma skrot och korn som övriga. Oavsett, mutor och fulspel enbart är inte anledningen att de har den positionen de har idag.

Och om du syftar på första stycket så handlar det inte om Intel, utan om en teoretisk situation där ett företag får monopol baserat på mitt val av hårdvara.

Faktum är att till den gräns som Intel gick så var de ganska unika i det faktum att de åkte fast inte en utan två gånger. Så nej. AMD är inte samma skrot och korn i det fallet..

Skrivet av Vapo:

Vill man stödja AMD kan man ju alltid köpa en PS4, där har ju AMD monopol och är helt marknadsledande

De har inte monopol. Switch finns ju t.ex. med en Tegra SOC.

Av Tumnus
Skrivet av Ang3r:

Ska bli så kul när det är val igen

Lika kul som alltid. En massa TV tittande, en massa debatter att höra på.. hur det ena partiet försöker överglänsa det andra i frågor som jag anser är viktiga och dessutom sitta och titta på hur ett visst parti lovar guld och gröna skogar för att sedan rösta emot allt de lovat att de skulle införa. Hur kul som helst...

Av Tumnus
Skrivet av Ozmix:

Ringde och pratade med två olika personer på Tele2 kundtjänst igår och det fungerar så att du har en första gräns på 5GB per dag, sen får du ett sms som du bara svarar "ja" på för att aktivera 1GB åt gången, obegränsat med gånger under samma dag. Så du har teoretiskt sett "unlimited" men du måste aktivt svara "ja" på ett sms för att få mer än 5GB om dagen (den dagen du skulle gå över 5GB).

Alltså obegränsat i praktiken. Äntligen säger jag bara.. hoppas andra leverantörer gör detta också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tumnus
Skrivet av EquinoXXX:

Sant att flera stater nu börjar få frossa iom att oljan sinar. Saudiarabien har spenderat sjuka summor på försvarsmateriel bl.a. och efter oljan kommer inte ens fisk; det är Dadlar.
Just i deras fall har de skjutit sig i foten också på det sättet att de köpt krigsmateriel (främst från USA) som är fruktansvärt dyrt också i underhåll - de har bundit upp sig i årtionden med service/underhållsavtal som kommer dränera deras statskassa.

Skickades från m.sweclockers.com

På tal om material. Norge valde att dra sig ur archer-programmet för att köpa in Amerikanskt för mer än det fyrdubbla priset. Allt för att det var "Nato-certifierat". Så ekonomiskt föruttagsamma är Norge. Samma Norge som skippade Gripen för att satsa Amerikanskt.. som är snordyr i drift och underhåll.. mestadels för att Jas inte kom med två motorer..