Inlägg

Inlägg som mekme har skrivit i forumet
Av mekme

bra där zlay!

Av mekme

de flesta kretsar går bäst på 5volt. motorer och lite större saker på 12v och sen har vi de nya kretsarna som vill helst ha 3.3v

och för att slippa massa onödiga spänningsregulatorer överallt så använder man ju ett nätagg som levererar alla spänningar som behövs.

Av mekme

jag skulle tippa på att det är... 4första över och under. är själva usbpinnarna.. den ensamma är till skärmen i kabeln (kablarna)

så om du använder längre kablar till usbjacken förselår jag att du kopplar båda till skärmen. annars är det inte lika "viktigt".

Av mekme

en lödspets som passar vet jag inte riktigt.. olika fästning på nästan alla stationer.

kolla där du köpt den, eller någonstans där dom säljer lödstationer med det märket.

du kanske hittar något kontaktdon med samma benavstånd.
bör finnas men jag tycker elfa är inte så bra på kontaktdon finns de vanligaste men inte de udda.

värt ett försök.

angående att reparera, det kan fungera men om jag inte minns fel är silverlack ganska dyrt.

Av mekme

Är du säker på att det är ett aladdin?
Ta en titt på www.xenochip.com
Jag löder med deras scheman.

Finns mycket billiga kopior, som alltid.

Kom på att det vara Aladdin Advance jag tänkte på.

Av mekme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moddnings nisse
Så d0 går vidare till 0603 motståndet?

nej "d0" är väl punkten (vian) på xboxen som man löder till d0 på aladdin chippet.

0603 motstånden är dom andra två punkterna.. L1 och L2 ? eller nu kanske jag blandar ihop hd-lampans kabel, fast du kanske inte använder den iom att du bara har 3 lösa kablar. aja iaf dom.

vian är ruggigt känslig. speciellt om korten inte är maskade men lackade. dvs det är lack över vian. men jag har inte stött på någon xbox som har varit snikna ännu med masken. vilket är fruktansvärt bra.

aceton är väldigt bra att ha hemma om man råkar på ett lackat kort där man behöver löda.
tjena säger ni och säger att det går lika bra att värma lite extra så går det att löda ändå. visst går det bra, men har ni otur så går vian sönder/lossnar.

Av mekme

awg24 (virtråd, en kadel), 0.25 lödtenn, dubbelhäftandetejp, kaffe och en lödstation med en spetts på ca1mm. det skulle gå fint.

man behöver inte en liten spets på lödkolven för att löda yttepytte saker. det man behöver tänka på är att inte värma med för hög värme och heller inte för länge.

värm lite, lägg på lite lödtenn. ta fram kabeln och värm dit den.

bara man tar det lugnt och inte stressar så går allt.
blir det jobbigt lägg det bara åt sidan ett tag.

edit:

om du vill ge det ett försök och har grejerna.. så skaffa avlödningsfläta så kan man ge upp och ta bort det snyggt, samt få bort bryggningar (lätt hänt om man darrar lite ) .

använd inte tennsug, tennsug är bra till mycket men inte till mindre saker. speciellt inte när man håller på med ytmonterade saker. nu är det här iofs bara en kontakt. men är det en kondning eller motstånd kan man slå sönder komponenter istället för att få upp tennet.

Av mekme

visst väljer man funktion före utseende. men om funktionen skulle hålla mycket bättre på ett annat sätt skulle man inte göra så då ?

---

det är inte chippet jag är orolig för utan xbox-moderkortets punkter. speciellt d0(vian) och 0603 motstånden (paddarna)

Av mekme

uhm.. vad är usb kabeln till ? den som sticker ut? eller det kanske inte är en ?

om du inte använder den till datorn? och serie porten till handdatorn ?

confused.

Av mekme

att laga en hel flex-kabel är verkligen inte lätt. för det första måste du få bort "skyddslacken" för att komma åt banorna. men så som den gått av är det nog ingen idé.

få tag i en ny flex-kabel som ser likadan ut.. svårt och jäävligt dyrt
processen är inte gratis för att göra sådana.

har du riktigt tur så kanske du kan hitta någon "rak" kabel med samma antal ledare från något annat man skrotat.

men jag skulle nog löda kablar, enkelt billigt och smidigare blir det.

vad du bör göra då är att sätta dubbelhäftande tejp på lämpligt ställe så du får kablarna att ligga bra när du löder/lött dit dom.

eventuellt skulle det vara enklare att ta bort kontaktdonen. ös på lite tenn och värm hela grejen. obs värm inte för mycket!! om det inte går bra försök klipp sönder kontakten och ta bort del för del.

men passa dig så du inte bränner igenom kortet / värmer för mycket så paddarna lossnar/går av.

Av mekme
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moddnings nisse
Självklart ska man kunna ta kritik, det har jag absolut inga problem med, men den som ger kretik borde tänka lite på hur den personen uttrycker sin kritik med tanke på att det kan tolkas rätt men också helt åt skogen..

Och det som är ett himla gnäll på lödningar så har jag skrivigt ett antal gånger att jag är nybörjare vilket många verkar ha missa inkls. du... Och om du skulle tagit dig lite mera tid att kolla i tråden så kanske du hade märkt att mina lödningar var bättre på det nya chippet..
Huvudsaken är nu inte vad mina kablar passar bäst till, dom sitter där dom sitter.. Och jag kan lova dig att dom far inte runt vilket du verkar ha förstått det som när du snackar om att jag ska limma fast dom.. Och bara för att x-boxen är i en väska så behöver det inte betyda att jag flyttar runt på den hela tiden.. Med tanke på att dom kablarna som jag har använt mig av har en kopparstjärna så blir dom rätt så stela... Så dom lär inte lossna i första taget med tanke på att allt sitter så stabilt som det gör..

Kablar kan vara sladdriga pga många orsaker.. Tex, flera små koppartrådar i kabeln, tunn kabel.. Om det är för mycket isolering så blir ju kablen stel.

End of discussion... Helt meningslöst med denna diskution.... Kommer ändå ingen stanns på det mer än att jag kanske tröttnar och ber någon moderat låsa tråden.. Det va ju så en av GoTall's trådar blev låsta har jag för mig pga att han tröttnade på allt gnäll.. Jag har lagt upp denna tråden för att visa upp bygget, inte för att få inlägg som är helt ovisäntliga pga ett dålig kabelval enligt andras tycke.. Visst kan man säga att det kanske inte va det bästa valet, men du drar ju upp en stor diskution av det.. Så jag ber dig att inte forsätta med det, för det orkar jag inte diskutera.... Men i nästa tråd så ska jag vara ruggit tydlig med det..!

Någon uppdatering kommer imorgon hoppas jag.. Har kort dag i skolan, så jag ska fixa dvd-lucka när jag kommer hem.....

Om jag börjar såhär.. varför bytte du chip ?

Anledningen till att jag sa att du borde limma fast kablarna var för att du belastar mönsterkortets små-vior och paddar fruktansvärt. dom är inte byggda för hålla i kablar.
Och att reparera ett avancerat flerlagerskort "bra" är praktiskt taget omöjligt.
Alltså om du vill förminska risken för en kortlivslängd på ditt xbox tycker jag att du ska limma fast kablarna.

Det finns en annan anledning också till att limma fast kablarna längs kortet. det är för att få bort störningar då ett avancerat flerlagerskort oftast har ett jordplan i mitten för att förminska störningar kan det vara riktigt smart att utnyttja det.

det blir alltså inte bara snyggare med att limma fast kablarna längs kortet. det finns väldigt bra anledningar också.

när man löder ett ps2 där det är ganska många små kablar så är det nästan ett måste att ha så korta kablar så möjligt och få dom ligga så nära emot moderkortet som möjligt för att eliminera eventuella störningar.

"Kablar kan vara sladdriga pga många orsaker.. Tex, flera små koppartrådar i kabeln, tunn kabel.. Om det är för mycket isolering så blir ju kablen stel."
Jag frågade inte om det var för mycket isolering. utan om det var för stor. alltså att kadelerna låg löst i isoleringen.
Du kan självklart använda vilka kablar du vill men ju grövrekabel ju lättare är det att knäcka kortet.

Jag hade en anledning till att jag klagade på ditt kabelval men det var du som startade den stora diskussionen om det. men jag hoppas du förstår varför nu.

Av mekme

jag skulle nog.. använda en knapp på musen eller på tangentbordet för att switcha dator.

jag skulle se det ganska klumpigt att förstora fönster osv.. och så helt plötsligt blir man ivägskickad till andra datorn.

coolt skulle det vara men kanske lite småjobbigt också.

Av mekme

jag bor i en liten by kallad sala ... 4mil från västerås

för att vara riktigt säker på versionen på din xbox.. kika http://www.xbox-scene.com/versions.php

tyvärr är det inte så enkelt med en dvdläsare..
men jag har läst lite om folk som har modifierat sin samsung läsare, vilket verkar fungerat bra.

har du en samsung så bränn allt på dvd skivor. ingen idé med cd-r skivor när 1/25 kanske fungerar. och med dvd 1/1 (min erfarenhet, kanske inte alla som haft problem med dessa läsare)

lär kila till jobbet nu. men lycka till!

Av mekme

skillnad på 1.6 och 1.6b.. minnes kretsarna är av märket samsung på 1.6 och hynai på 1.6b.

xecuter 2.6 rekommenderar jag till en crystal då kontrollpanelen passar mycket bättre in på den än.. x3:ans.

1.6 xbox med samsung läsare har fruktansvärda problem att läsa skivor. lär du flasha den/installera disken/ etc.. bränn på DVDr skivor av hyffsad kvalitet.

har du en 1.6 xbox med philips läsare kan du skatta dig lycklig. den är klockren. har inte haft ett enda problem med den.. däremot den där jävla samsung saken. isch billigt skrot. (*min uppfattning*)

jag har inte stött på någon 1.6b ännu. vilket jag tycker är konstigt. jag chippar runt 4xbox i veckan och några ps2. (litet extrajobb)

Av mekme

2003 tror ibland att drivrutins-installationen är för 64bitars os. så kolla det först. jag var tvungen att köra en hyffsat gammal version av omega för att det skulle fungera riktigt bra.

mvh martin

Av mekme

Det verkar som att du har lika stort problem som många andra.. Läs vad som står ÅVANFÖR och UNDER bilderna innan ni kommer med sån oerhört kass kretik.. Den va ju inte änns det minsta kreativ! Och eftersom att du verkar kunna detta myyyyycket bättre än mig, så får du mer än gärna komma hem till mig och löda chippet..! Jag har själv skrivigt att jag är NYBÖRJARE på att löda och jag lär mig.. På mitt andra chip som jag har lött nu är lödningarna mycket bättre än vad dom va på det första.. Och mitt kabelval funkar alldeles utmärkt! Dom är varken för tunna eller för tjocka för detta.. Och dom är inte sladdriga..! Jag jobbar med dom kablarna dagligen, så jag kan besluta för egen hand vad jag vill använda och inte använda..

Så innan du kommer med sån dålig kretik, tänk inte bara en gång.. Utan TVÅ gånger innan..! Sånnt kan missuppfattas väldigt fel!

Och detta inlägget är inte mycket bättre än det andra.. "Om man bygger på sitt eget sätt hela tiden lär man sig ju inget." Är det inte det moddifiering bygger på? Att man ska bygga hur man själv vill ha det? Kanske jag som har missuppfattat det hela med moddifiering...........

Om man inte kan ta dålig kretik ska man absolut inte lägga upp närbilder på ett kasst arbete. Klart som fan man skriver och påpekar det är väl det, det här forumet går ut på?

Att få en syn från andra om vad man har gjort.

Dina kablar du valt passar bättre in på hålmonterat och inte ytmonterade delar, och om du ska använda sådana kablar bör du limma fast dom också, speciellt när du har xboxen som en väska.

Vad menar du med sladdriga? hur fan kan kablar vara sladdriga? för stor isolering?

Klart man ska bygga på sitt eget sätt, men anledningen till att du lägger ut bilderna är väl inte för att få beröm om hur duktig du är. DU VILL VÄL VETA VAD DU KAN FÖRBÄTTRA?!

..

Jag köpte en "ny" bil förra sommaren det första jag gjorde när jag fick hem den var att skruva sönder hela bilen och bygga om hela elsystemet för att se hur allt fungerar och vad man kunde göra bättre. Nu funkar allt på bilen och mycket annat roligt är tillagt.

Man fick mycket kretik om det.
Mycket bra, sånt man inte vill höra.
Och sen dålig kretik. Sånt SOM MAN VILL HÖRA! för att kunna förbättra det man gjort.

gör om, gör rätt. det är så det fungerar.

ingenting är perfekt, allt går att förbättra men ibland blir man förblindad och behöver en annans syn på projektet så man får nya ideér osv.

Av mekme

om man bygger något här, klart som fan man ska kunna ta kritik också.

kritik är inget dåligt snarare något bra. då får man lite mer uppfattning om saker och ting och hur det bör göras. om man bygger på sitt eget sätt hela tiden lär man sig ju inget.

Av mekme

5 - 3.3 = 1.7

1.7/0.02 = motståndsvärdet om du koppllar på 5v.

Av mekme

yes. vad som helst duger ju. bara det är något.. 100ohm funkar ju också. det är ju bara hur mycket din backlight ska lysa.

Av mekme

http://www.home.no/mekmefjord/stuff/bildritningar/lcd_mek_hd4478...

har fungerat på alla mina lcder och jag har en del...