Inlägg

Inlägg som Cable har skrivit i forumet
Av Cable

Det måste ändå vara C9 som är vad man bör köpa, om man tänkt köpa en TV runt ~15k under BF. Ett annat alternativ vore Philips 854 som finns på Komplett för 14000 SEK kontra C9 för 13000 SEK på Elgiganten.

HDMI 2.1 verkar vara för bra för att undvika i jämförelse vad du får ut av Philips-apparaten?

Av Cable

@Arditi: Hur är skicket på den? Några döda pixlar?

Kan tänka mig att lägga 1000 SEK + frakt på den. Om du inte är förbi Göteborg någonting?

Av Cable

[G-Sync/1080p/144Hz alt. 240Hz] Acer Predator XN253QP vs. Acer Predator XB240H för GTX 980

Hallå kära SweClockare,

Sitter idag på en i7-4790, 16GB RAM och ett GTX 980.

Är på jakt efter en 1080p-skärm med en G-Sync-modul då 900-serien inte stödjer G-Sync Compatible och känner inte att jag är i behovet av att byta grafikkort vid det här laget. Sitter idag med två stycken BenQ G2220HD överklockade på 66Hz och allting är bättre än det.

Har spanat in alla skärmar via NVIDIA:s egna lista och har filtrerat ut Acer Predator XN253QP och Acer Predator XB240H. Två olika prisklasser. Ena kostar 4000 SEK och andra 2000 SEK. Ena släpptes inte allt för länge sedan i år och andra i slutet av 2014.

Båda skärmarna har 144Hz och en inbyggd G-Sync-modul. Rent estetiskt ser XN253QP bättre ut, mindre skärmram och dylikt. Men hur skiljer de sig åt rent bildmässigt för att bestyrka dubbla priset? Det är ju ändå ca. fyra år mellan lanseringen av dessa två skärmar.

Har också kikat på 240Hz-skärmar men priset ökas även till ~6200 SEK då (t.ex. Acer Predator XN253QX) eller Dells alternativ AW2518H för ~5000 SEK.

Synpunkter? Är det värt att lägga 2000 SEK för den nyare varianten XN253QP över XB240H eller lägga ännu mer för någon av 240Hz-skärmarna? 980:n pallar visst med 240Hz i t.ex. CS:GO och WoW Classic som jag främst spelar, men andra spel kommer förmodligen inte att kunna använda sig utav 240Hz. Hur skulle ni göra i min sits?

Tack på förhand!

Av Cable

Användare: @Anden20
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish + frakt
Produkt: i7-4790, GA-B85M-DS3H (rev. 2.0), 2x8GB Kingston HyperX 1600MHz

Positivt:

  • Smidigt

  • Bra kommunikation

  • Skick bra och fungerar utan problem

Negativt:

  • Inget.

Av Cable

Kommer gärna och hämtar den.

Av Cable

Annonsen avslutad?

Av Cable

1700 SEK utan nätaggregat + frakt.
2050 SEK med nätaggregat + frakt.

Av Cable

Användare: @Aja82
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Möte (Swish)
Produkt: EVGA GeForce GTX 980 SC ACX 2.0 4GB
Positivt: Snabb och bra kommunikation, inga konstigheter
Negativt: N/A
Slutbetyg: 5/5

Av Cable

Erbjuder utan nätaggregatet 1500 SEK + frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Cable

1300 SEK + upphämtning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Cable

1100 SEK + upphämtning.

Är rätt flexibel av mig och kan anpassa mig när det passar dig för upphämtning.

Av Cable
Skrivet av D3str0yer:

Helvete vad jag saknar detta OS, den var så långt före både IOS och Android... Dark Mode fanns väl nästintill från start, och det lanseras nu på Android/Iphone (även om vissa Androidtillverkare har haft ett begränsat dark mode innan).

Det behövs dessutom mer konkurrens, med enbart 2 stora aktörer så sker det inte så mycket innovation längre.

Funderar på hur Windows Phone hade sett ut idag om Microsoft/Nokia fortfarande hade varit med i matchen...

Windows Phone, var otroligt trevligt att använda. Min första riktiga smartphone var ändå Lumia 800, och mjukheten och allt med hubbarna att göra var grymt. Det var inte likt något annat. Facebook Messenger integrerat i SMS-appen och allt bara flöt på.

Enligt Satya Nadella som var emot hela beslutet av att köpa upp Nokia som han skrev i sin bok Hit Refresh, sa att han inte såg behovet av en tredje aktör om de inte gjorde något som stod ut och inte bara gjorde ett tredje ekosystem bara för att. Det behövde förändra någonting som inte fanns. Därav slutade det som det gjorde med Windows Phone på marknaden.

Av Cable
Skrivet av Muumin:

Miss av mig, du ska såklart ha 32GB. Om du inte känner att du kommer ha använding av PCIe 4 eller kommer öveklocka hårt så finns egentligen ingen anledning för ett x570.

VA-panel har generellt lite bättre färger än en TN-panel men vissa gillar inte VA-panel, något du kan läsa på om. Är själv inte särskilt insatt i skärmar

Här har du en bra video angående valet av moderkort förresten: https://www.youtube.com/watch?v=zuyuS04lD4o

Ha, exakt. Mjo, min själ gillar ju personligen att överklocka och optimera — så ett X570-moderskepp är nog att föredra.

VA-panel vs. IPS-panel med 144Hz? Tänker på färgåtergivning och dylikt. Kanske någon annan som är mer insatt? Tänker främst på bang for the buck.

Av Cable
Skrivet av Muumin:

Låter som rimliga idéer, har du tänkt bygga datorn själv?

Skrivet av Muumin:

Något sånt här skulle jag föreslå, skärmen är 1440p/144hz, notera att det är VA-panel.
https://komponentkoll.se/bild/zQnzz.png

Ser bra ut. Ja precis — tänker bygga själv. Likt det jag tänkt mig som du hade gjort. Tack för hjälpen! Kan tänka mig som sagt att lägga mer på hårdvaran och stiga upp i pris om det ger mer framtidssäkerhet.

Funderar på att kasta in 32GB RAM, kanske annat moderkort? X570-variant? Vad är det för speciellt med VA-panel i det här fallet?

Av Cable

Phenom II 940 läggs på hyllan -- dags för ny speldator för framtiden [20K+]

Kära SweClockare,

Dags att lägga gamla trotjänaren, min fina vän, Phenom II 940 på hyllan. Har serverat mig väl genom detta decennium. Kommer att sakna dig vännen.

Användning
Tänkt till World of Warcraft Classic, Dota 2, CS:GO — men även nyare uppkommande spel t.ex. Cyberpunk 2077. Videoredigering, streaming och programmering.

Tanken är att även köpa en skärm med bra färgåtergivning och högre hz. Prioriterar Hz och värde för pengarna över annat. 144Hz över 240Hz? 1440p? Borde nöja mig med 144Hz misstänker jag.

Budget
Kan tänka mig att sträcka mig mot 20.000 SEK — kan även tillägga att om det optimalt blir mer värde för pengarna kan jag även lägga till mer. Skärmen kan läggas till utöver budgeten för datorn.

Dator
Personligen tänkt över att köra ett AMD-rigg med Ryzen 7 3700X och 5700XT men är öppen för alternativ om det visar sig vara bättre. Skulle även uppskatta rekommendationer för olika skärmar.

Av Cable

Gehennas, Horde-sidan. Vi ses där!

Av Cable
Skrivet av MsSmith:

Gillar Edge men utan rätt tillägg har den aldrig använts i någon större skala. Förhoppningsvis kan de behålla känslan från den äldre varianten.

Då denna version är baserad på Chromium vilket betyder att alla tillägg som finns i Chrome finns i denna version och fungerar minst lika bra.

Finns att hämta här: Edge Insider Extensions

Du kan även ta hem tillägg från Chrome Store.

Av Cable
Skrivet av FixT:

8/10 lurade mig själv på lejon kungen... vafan

Skickades från m.sweclockers.com

JA! Samma här. Märkte att om man gick vidare med musiken igång så dubbelspelades det. Så jag lyssnade cirka en sekund, pausade, valde Lejonkungen och... welpppppppppp.

Mycket nostalgi att hantera idag. It was very nice though!

Av Cable
Skrivet av Cyberz:

Synd att de inte fick till det.
Gillade min 950xl

Skickades från m.sweclockers.com

Det är svårt att få till det när Nadella är emot tanken av ett tredje ekosystem i mobila sfären.

Nadella skrev om detta i sin bok Hit Refresh hur har inte förstod behovet av ett tredje ekosystem om man inte ändrade hur man använde just enheten och därav var Nadella emot det beslutet som Ballmer delvis bestämde.

Av Cable

En av anledningarna bakom valet att gå över till Chromium är absolut det fula spelet Google kör på Microsoft med att göra Edge fungera riktigt jävla drögt på Googles tjänster, vilket får typiska populationen att gå över till Chrome för att det är "snabbare" och inte lika trögt.

Edge har vissa riktigt bra funktioner, som t.ex. dess PDF-läsare som spöar skiten ur Chrome och Firefox (stöd för EPUB, noteringar och mycket annat), samt dess rapphet och "smoothness".

Även har Edge bättre motor gällande musskrollning, samt milstolpar före Chrome och Firefox när det kommer till touch också.

Med det sagt hamnar det efter på grund av att Google fular sig med deras monopol på marknaden. Smart val av Microsoft att hoppa på tåget med Chromium där de även kommer bidra till projektet med stor styrka. Bättre för öppna webben men sämre för konkurrenskraftigheten?