Inlägg

Inlägg som zorp har skrivit i forumet
Av zorp

Tusan jag inte har nån bild på det men jag har en som kanske skulle godkännas som gettomod (även om det inte var jag som gjorde den).

Var över och skulle hjälpa till att sätta upp en filial i San Diego slutet av 90 talet. Kontoret var i en helt ny kåk som visade sig vara lite ev ett fuskbygge och luftkonditioneringen pajade efter nån vecka. Och det skulle ta några veckor att fixa.

+30 grader varmt, 90% luftfuktighet och massiv glasfasad. Ni han ju gissa hur datorerna och servrarna gillade det

Ett antal mobila aircons införskaffades, men dom gjorde knappt nån nytta, det var rent för varmt för det.

Då inträdde en kreativ IT tekniker som stack och shoppa en massa meter böjliga luftrör ca 15 cm i diameter.
Sen tog han kartong och skar ut 4 cirklar i en kvadrat, tejpade fast luftrören (ja, med silvertejp) i hålen och monterade kartongen med dom 4 rören framför utblåset på airconen, mer silvertejp.

Sen tog han bort chassi fläktarna bakpå datorerna och satte fast andra änden av luftrören i fläkthålet (ja, ni vet hur...) så airconen blåste luften direkt in i datorerna via rören.

4 datorer var nu sammanbundna med en aircon med 4 långa rör. Såg tusan inte klokt ut. Fast det blev kallt som attan, tom så kallt så luften som kom ut datorerna var riktigt sval. Så alla fick också sin lilla dator/aircon på bordet som gav lite svalka om man satt riktigt nära den

En av dom mer kreativa lösningar jag stött på.

Av zorp

Ja se där. Ännu bättre

Av zorp

Är det signalstyrkan eller bandbredden han talar om?

För signalstyrkan kan mycket väl påverkas av din dator.

Din sändare stör helt enkelt ut routern's sändare så signalen han mottar blir svagare.

Trådlösa telefoner, microvågsugnar, vissa nya trådlösa möss etc kan störa ut routern. Och allt detta påverkar signalstyrkan han ser.

Byt kanal, felsök vad det är som stör och köp en starkare antenn till routern (en sån här kan rädda husefriden http://www.dustin.se/pd_5010059952.aspx)

Fast är det bandbredden han talar om så är det nått helt annat (som andra skrivit om ovan).

Av zorp

I det fallet så hävdar du fel på vara (3 år). Ett moderkort är ju ingen produkt som du kan "slita på" pga av användning som tex kläder, cyckel etc. och då är garantin av mindre intresse.

Ring "säljaren" och säg att du har "fel på vara" på moderkortet samt dom andra delarna och vill ha ny vara alt ersättning.

Be om ett skriftligt utlåtande från butiken som kollade så du har papper på deras bedömmning (att det är moderkortet som orsakat felet). Köpte du allt på samma ställe så spelar det dock mindre roll, eftersom du hävdar fel på vara på samtliga delar.

Du kan behöva "bevisa" att det inte är ditt fel, tex genom för dålig kylning etc. Så har du screen shots av dina temps så är det bra.

http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCatego...

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&dok_id=SF...

Du kan behöva fightas lite, men jag har fått både minnen, grafikkort och en skärm över 1 år gamla ersatta genom att hävda fel på vara.

Bäst var Dell som vid 2 samtal bara sa: "tyvärr garantin har gått ut". Detta var innan jag lärt mig var lagen sa.

När jag sen ringde in och hävdade "fel på vara" enl konsumentköplagen så fick jag en ny på en vecka.

Av zorp

Tveksamt om det behövs här i Sverige. Bodde ett par år i USA och där var det ett problem. Kombinationen av luftkonditionering, heltäckningsmattor och skor med plastsulor gjorde att man byggde upp så mycket statisk elektrisitet att man fick riktigt smärtsamma stötar när man sen tog i dörrhandtag etc. Och det är mindre bra för datorkomponenter

Där hade killarna på data avdelningen speciella jorduttag dom kopplade ESD banden/chassit till.

Det är en otrolig skillnad om du är hemma, i strumplästen, på trägolv en varm sommardag (hög luftfuktighet) än om du är på jobb med skor och heltäckningsmatta en kall vinterdag (låg luftfuktighet). Eller om du har luftkonditionering eller inte. Så gör en riskbedömmning.

Men är du inte i en hög "riskmiljö" här så är det tveksamt att du behöver det. Ta som tidigare nämnt i ett element eller liknande så du blir av med ev elektrisitet.

Ännu mer info om statisk elektrisitet http://www.electricitycentral.com/articles/staticsparks.htm

Av zorp

Du kan enkelt se om det är en "norden" Samsung på artikelnummret, nordiska modeller slutar på XXE eller XEE.

Det är oftast rea modeller och dom billigaste som är "importerade" som tex den här http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=350114 som slutar på XXC.

Kvaliten är igentligen inte sämre men det är saker som menyer, digitalbox, text tv, etc. som anpassas.

Av zorp

"Zalman ZM-F3 120mm Fan w/ Silent Mode Adapter, 20/34 dBA, 900/1800 RPM, 37/76 CFM"

enl microbarn

Av zorp

Jag köpte en dator från dom för nått år sen, efter att kollat upp dom precis som du.

Det är ett par studenter i Lund som kör det här hemmifrån som extra knäck. Dom har hållt på ett par år och jag hittade inte några inlägg på nätet av någon som haft negativa erfarenheter med dom.

Maskinen jag fick var ny och utan problem. Support får du direkt av HP och även den biten har funkat utan problem.

Så jag har i alla fall varit nöjd med köpet, för billigt var det också.

Av zorp

Oj, det var inga som förstog det inlägget. Ironi är svårt i text. Trodde smilyn i rubriken skulle funka

Det var en provokativ fråga, halvt på allvar, halvt på skämt.

Intel verkar positionera i7 väldigt högt med billigaste processorn över 5 tusen. Det stöds av att dyraste i5'an ligger runt samma pris och runt 940 i prestanda. Så vill man ha en plattform som går att uppgardera till ett bra pris i framtiden så är i7'an tveksam. Och hur uppgraderingsmöjligheterna ser ut om 2-3 år för dom gamla socklarna är ju osäkert så att köpa nån av dom idag är ju också tveksamt.

Så köpreken för en Intel processor för den som vill ha en kanonsnabb dator (idag innan i5'an kommer), till ett bra pris och som är uppgraderingsbar om några år till ett bra pris blir då en AMD processor.......

Det låter ju helt vansinnigt.

Av zorp

Köpguide Intel processorer

Köpguide för Intel processorer:

Om du måste köpa en ny dator idag, vill ha en kanonsnabb dator och inte bryr dig om vad det kostar (varken nu eller vid uppgradering): Köp en i7 (950-975)

Om du måste köpa en ny dator idag, vill ha en kanonsnabb dator, men till ett bra pris och aldrig tänker uppgradera processorn: Köp en i7 920.

Om du kan vänta till i höst, vill ha en kanonsnabb dator, men till ett bra pris, och även vill kunna uppgradera processorn i framtiden till ett bra pris: Köp en i5 (2,8 Ghz) i höst

Om du måste köpa en dator idag, vill ha en kanonsnabb dator, men till ett bra pris, och även vill kunna uppgradera processorn i framtiden till ett bra pris: Köp en..........Phenom II X4 955 Black Edition.........

eller?

Av zorp

Man ska nog vänta. Billigaste i5 (2,66) presterar ju nästan som i7 920.

Nästa i5'a (2,8) kostar samma som i7 920 idag men bör ju prestera klart bättre (i7 940 klass??).

Lägger man sen till att "moderkorten kommer att vara mycket billigare..." och att det finns ytterligare en snabbare i5'a (ie det finns uppgraderingsmöjligheter) så ser i7 plattformen ut som en återvändsgränd idag.

Av zorp

Att 920'n var så lågt prissatt var ju för att Intel ville ha hög efterfrågan snabbt så att det kom fram många/billiga mobo's och annan kringutrustning till i7 snabbt.

Så den strategin var ju helt logisk.

Att sen ha en annan sockel till i5 är däremot helt ologiskt och en strategisk tavla. (och ja, även stora företag gör sådana).

Man blockar ju conversions från i5 till i7 i framtiden. Och indirekt gör man Intel systemen dyrare med 2 olika plattformar.

Av zorp

Finns en site som heter sweclockers som har en del bra tester............;-)

http://www.sweclockers.com/artikel/6171-amd_phenom_ii_x4_955_...

Av zorp

Det finns väl knappt några spel som är anpassade till HT idag? Så då bör ju en högre klock betyda mer.

Fast det kanske kan ändras:

"For those that are interested Sensei and I spent Easter weekend in France presenting to the excellent LAN event in Poitiers..........., we made an appearence at the opening ceremony and gave an update on what we were doing with increased threading and i7 support for Empire in the near future.

It's too early to put dates or numbers on things at the moment but some of the early work is yielding impressive performance gains..." (Kieran, Creative Assembly)

Så utan HT idag, men med HT i morgon ??

Av zorp

Allt som är kemiskt rent är OK, kemiskt ren bensin, sprit etc. Aceton är lite väl starkt om du spiller.

Har själv en 4850 som låg på 60 C vid idle och runt 90 vid spel som ny. Bytte till en http://www.datagrottan.se/PartDetail.aspx?q=p:2137082; och ligger nu på 35 C idle och <60 vid spel.

Och så blir man av med värmen ur chassit vilket är ett plus.

Av zorp
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saitzor
När ska denna bug fixas?

Ibland när man klickar på en flotta så krashar spelet till skrivbordet, det sker inte för alla flottor enbart några. Finns det någon temporär lösning? Försöker invadera Amerika vilket är lite problematiskt när spelet krashar om man råkar välja "fel" flotta. Flottor på campaing kartan

Det går att komma runt dom crasherna. Skicka ut ett skepp och merga med den "låsta" flottan. När flottan "auto selecteras" efter mergen skicka den i hamn.

Se bara till att skeppet når ända fram, för stannar den i närheten av flottan så kan den bli låst själv.

CA håller på med patcher för alla crasher just nu, sen ska dom uppdatera gameplayet, och sen AI'n och sen kommer en i7 4 core-multithreding patch som enl utsago ska förbättra performance ordentligt.

Lär bli ett kul spel nån gång i sommar........

Av zorp

Eventuellt kan du lösa problemet med en Akasa Vortexx Neo.

Ett problem med 4850'n är ju att den blir så varm och den befintliga fläkten sen sprider den värmen i chassit. (samma princip som en varmluftsugn

Akasa'n gör kortet till en 2 slots kort och blåser ut varmluften ur chassit (samma lösning som på 4870'n).

Fördelen är bättre kylning, tystare fläkt samt att varmluften inte sprids i chassit och värmer upp andra delar som tex. CPU'n. Den bör tom indirekt ge marginell kylning av CPU'n tack vare bättre luftcirkulation i chassit.

Har en polare som har satt in en och han säger att CPU fläkten är i gång betydligt mer sällan nu plus att kortet är betydligt svalare.

Har en likadan rig som du beställd plus en Akasa på väg själv.

Info http://www.custompc.co.uk/reviews/210759/akasa-vortexx-neo.ht...