Inlägg

Inlägg som ddaniel91 har skrivit i forumet
Av ddaniel91

50kr + frakt för Chromecast Ethernet Adapter!

Av ddaniel91

Visst är det skillnad. För att nämna några: storlek, vikt, batterikapacitet, grafikkort och storlek på skärmkanter.

Däremot så kanske skillnaderna inte så viktiga för just dig och då ser ju HP-laptopen helt klart ut som ett trevligt alternativ

Av ddaniel91

@anon260898: man får 10% studentrabatt från Dell, och man kan få den genom att skriva till Dell på Facebook

Av ddaniel91
Skrivet av gunnargren:

Min har också suttit fast i Danmark sen den 21:a, hur är det möjligt?

Jag skickade faktiskt och frågade Dell om det var något särskilt som hänt paketet, och frågade om de hade någon ETA. Fick då denna utförliga redogörelse och tänkte dela med mig av den:

Skrivet av Dell Support:

Din order xxx skickades den 24:e april från vår fabrik i Kina. Från Kina skickas den med flygtransport till vårt lager i Holland, där sortering sker. Den åker därifrån med lastbil till respektive fraktbolags lager. Vilket lager beror på vilken region. När ordern ankommit till Holland, så får Schenker en notis(Awaiting arrival to sorting hub DK. ) om att den är påväg till dem. Det är denna notis som du tolkat som att den redan skulle vara i Danmark. Din order är påväg till Danmark och har beräknat leveransdatum den 3:e maj. Beräknat leveransdatum är det datum som ordern beräknas ankomma till dig.

Roligt att veta hur sakerna transporteras eftersom det inte finns möjlighet att spåra försändelsen så långt annars

Av ddaniel91
Skrivet av gunnargren:

Min har också suttit fast i Danmark sen den 21:a, hur är det möjligt?

Synd att man inte fick den innan helgen...

Börjar fundera på att fråga danskarna om de inte kan göra en extra kvalitetskontroll av datorn om de ändå ska ha kvar den så länge

Av ddaniel91
Skrivet av Schn3id3r:

Spännande. Min åker med Schenker och gick från Köpenhamn via Värnamo med ETA imorgon (beräknades först till 3:e maj så klar förbättring).

Döm av min besvikelse när jag hade blandat ihop datorn med ett annat paket som åkte med UPS. Så min dator åker också med Schenker, men har suttit fast i Danmark sedan den 21:a. Blir väl först nästa vecka den kommer då

Av ddaniel91
Skrivet av Doqtorn:

Är det någon som har komboadaptern DA200 och har har testat om den fungerar med en förlängningskabel? 50 cm längre vore bra...

Jag har testat den med frugans XPS 13. Dock testade jag enbart nätverks- och bildportarna, men det kändes som att de åtminstone fungerade bra 😊

Av ddaniel91
Skrivet av improwise:

TB16 fungerar faktiskt över förväntan, speciellt med tanke på totalfiaskot TB15. Dock är fläkten stundtals rätt irriterande, den verkar vara av minsta slaget och varierar dessutom i varvtal. Inget problem om inte anslutningssladden varit typ 4 dm lång...

Jo, jag har förstått att TB16 faktiskt verkar funka, men dels så är jag skeptisk mot aktiv kylning och dels så är det ju en kostnadsfråga. Jag är i dagsläget inte ute efter massor med portar osv, utan jag vill ha ström, skärmanslutning (1 st), ethernet och några få fasta USB-pryttlar inkopplade med en enda kabel. Därmed behöver jag egentligen inte en Thunderbolt-docka, utan något med USB-C och en USB-Ethernet-adapter i värsta fall borde räcka.

Av ddaniel91
Skrivet av Alligatorn:

Har för mig att Dell xps har någon/några med usb-c laddning.. Osäker dock.

Skrivet av improwise:

Japp, XPS15 kan laddas via TB3 (USB-C)

Hela XPS-serien kan laddas genom USB-C-uttaget. Dvs XPS 15, 13, 13 2-in-1. Tror även att Precision 5510, som i stort sett är en XPS 15 med annat namn, går att ladda genom USB-C.

Av ddaniel91

Ska hämta upp min XPS 15 idag hos UPS (...de försökte inte ens leverera den...) och har fortsatt kollat runt på dockningslösningar. En variant är den jag tänkte ursprungligen - att skaffa en TB16 och koppla den till typ vilken skärm som helst. Ett annat alternativ är att skaffa en skärm med USB-C med PD och USB alt. mode. Till exempel så har Acer H277HUsmipuz en USB-C-port som ska gå att använda som både videokälla samt 60W strömmatning.

Frågan är dock hur XPS 15 mår om den får in 60W. Att det fungerar verkar det inte vara något snack om, och om man inte kör så mycket så laddar det också datorn långsamt. Det jag undrar är om någon vet hur datorn gör när man börjar belasta den och enbart har 60W in. Ladda kommer den inte göra - det räcker med att dGPUn aktiveras så slutar den ladda - men kommer den att ladda ur? Någon som testat?

Av ddaniel91
Skrivet av improwise:

TB16 dockan verkar till skillnad från totalfiaskot TB15 faktiskt fungera, men lämnar ändå en del övrigt att önska. TB3 sladden är löjligt kort vilken man kan tro inte är något större problem till dess man sitter med en på sitt skrivbord, dessutom verkar Dell hittat någon fläkt till den som klarar av att ta sig igenom vilka övriga ljudvolymer som helst.

Jag hade helt missat att TB16 var aktivt kyld! Är det ett allmänt känt problem att den låter mycket eller är det ett normalt Dell-lotteri? Var helt inställd på att dockan var passiv och inte skulle låta något alls -- nu blir jag besviken! Finns det några andra vettiga dockor som klarar att ladda XPS 15? Till exempel verkar Belkins TB3-docka kunna mata ut 85W, räcker det? Tyvärr finns den inte tillgänglig att köpa ännu...

Av ddaniel91
Skrivet av gunnargren:

Jag köpte en XPS 15 igår, den utan UHD, för 14 400 ink studentrabatt, och får jag då 2000 kr till tillbaka känns det som en riktigt bra affär

Passade också på att köpa mig en XPS 15 igår, dock med UHD-skärmen. 16400 kr, minus 2000 kr landade det på. En high-end, premium-dator som inte är särdeles gammal för cirka 14500 kr känns verkligen inte fy skam (även om det fortfarande är mängder med pengar)!

EDIT: För skojs skull kan jag tillägga att denna troligen kommer att ersätta min nuvarande stationära burk. Kommer införskaffa en TB3-docka av något slag istället och använda den för att koppla in till större skärm när det behövs.

Av ddaniel91
Skrivet av improwise:

Du kan kolla på Lenovo (Yoga) 720 annars som jag tror är på gång nu ut på marknaden, ska tydligen vara en "XPS killer". Har för mig att den fanns med quad core (vilket för mig är ett absolut krav och därmed utesluter 99% av marknaden). Förutom snabb stor SSD, minst 32 GB RAM osv

Skrivet av janaydin:

http://www.ultrabookreview.com/14925-lenovo-yoga-720-15-impre...

Här finns en initial jämförelse mellan de två

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kikade på 720 när den utannonserades, men missade helt att den hade quad-core CPU! Var så helt inne på Spectre x360 15", iom att den också sades ha samma CPU-stöd, men den visade sig bara ha den vanliga undervoltade varianten...

På pappret ser 720 riktigt lovande ut för min del, om det inte var för batterikapaciteten och skärmen. Lenovo har ju inte varit kända för att trycka in de bästa skärmarna i sina datorer det senaste, vilket är riktigt synd. Visserligen kommer jag mest att använda extern skärm när jag behöver mer korrekthet i bilden, men ändå trist att stå ut med halvtaskig kvalitet när man väl är ute.

Sen tycker jag XPS vinner många poäng för det stora batteriet, som tillsammans med FullHD-skärmen ger riktigt bra batteritid för sin storlek och kapacitet. Hade Yogan bara haft något större batteri så hade jag nog utan problem kunnat stå ut med den sämre skärmen. Nu är jag inte riktigt lika säker på om jag skulle vara helt nöjd med Yogan.

Sen har båda samma begränsning på TB3-porten - att den bara har PCI-E x2. Fruktansvärt irriterande begränsning som utifrån sett inte make:ar någon som helst sense. Jag är inne på att tillsammans med en ny bärbar skaffa en dockningsstation av något slag med eGPU-support och då hade jag gärna utnyttjat bandbredden till fullo!

Av ddaniel91

@zyberzero: Tycker du ska kika på Dell DS1000. Du byter då ut ett stativ till ena skärmen mot en med just sådana anslutningar du pratar om. Den ansluter med "enbart" USB-C, men för ditt användningsområde så bör det inte göra någon skillnad.

Med stativet/dockan så kan ansluta till den andra skärmen genom HDMI. Den laddar också datorn med upp till 90W

Största nackdelen är väl prislappen på 2500-3000kr, men det är åtminstone mindre än de 4500kr som TB16 kostar.

Av ddaniel91

Trasiga marmorskivor

Beställde två hyllor och fick två trasiga marmorskivor som tack för det. Nya är på väg, men de gamla kanske kan göra nytta hos någon annan istället för att slängas. Och här är vi.

Det är alltså två stycken http://confidentliving.se/produkt/apart-hyllplan-gra-70x24x15..., med måtten 70x24x1,5 cm. De är inte av helt på mitten utan en bit ifrån.

Hämtas i Göteborg - skickas ej. Finns det inget intresse så slängs de i slutet på veckan.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

Lite sent påkommet, men man kan få 10% på (bärbara och stationära) datorer från Dell på deras hemsida med koden SAVE10.

Giltig i bara drygt 3 timmar till, men kanske hjälper det någon.

Av ddaniel91
Skrivet av improwise:

Denna tråd gäller den nya XPS15, som skulle ha både Windows Hello kamera och fingeravtrycksläsare om jag minns rätt, även om den senare nu försvunnit (för att förhoppningsvis återkomma men vi får väl se).

Aha, nu hittar jag någon som styrkte det (Dell via notebookcheck), men det var den enda källan som sa detta. Vad jag kan se så är det enbart nya XPS 13 2-1 som skulle få den kameran. Den enda Windows Hello-funktionen annars på XPS 15 är fingeravtrycksläsaren som kommer i februari.

Av ddaniel91
Skrivet av improwise:

@DellCare

Har även Windows Hello kameran försvunnit nu från XPS15?

XPS 15 har väl aldrig haft en Windows Hello-kamera? Det är inte så att du blandar ihop XPS 15 med Spectre x360 15?

Av ddaniel91
Skrivet av Bloopy:

Hur var det med stämning om Iexplorer?
Läge att stämma dem igen för att utnyttja å skapa monopol.
För det första så jag som användare väljer SJÄLV va fan jag vill köra å ska inte behöva stänga av 100´tals saker som är rent j*vla skit eller bara för att jag inte behöver det.
Sen för de andra så hur blir det moster Agda´s dator nu, kommer den att vara lika bra efter ha blivit påtvingad massa skit som hon aldrig kommer att använda?

Microsoft ni kan gå å skita ner er. Tillverka OS men kräv för fan inte att användare ska tvingas på saker åt höger å vänster.
Vill ni ge er i kast på spelmarknaden så sälj in det utanför operativet då.
Å vars blev det av med DX12 som ni lovade till W7?
Ne just ja, det enda som var lockande till den stora skaran så de drog ni tillbaka.
Men vi ser ju vinsten av all eran f*rb*nn*de bloatware.
Kan ju inte säga att det låter bättre att spelutvecklare går ut å varnar för att ni tänker sätta käppar i hjulet för konkurrenter "steam".
Men fortsätt det gör det bara lättare å sluta vara beroende av er å erat monopol!

Jag kan hålla med om att en del nya funktioner i Windows känns rätt meningslösa för egen del. Det finns alltid de som använder dem och som idag sitter överlyckliga över att det kommer -- jag är inte en av dem.

Däremot så har jag inget emot att man som utvecklare av ett OS (i detta fallet ett av de mer använda i världen) bakar in mer funktionalitet i operativet direkt. Utan förändringar och framsteg så kommer utvecklingen stagnera, och ur Microsofts perspektiv så kommer de raskt att bli omsprungna av plutteföretag som Apple, Google, Amazon osv. De måste fortsätta komma med nya funktioner som är bra för en del människor, även om långt ifrån alla använder det. T.ex., har du nytta av skärmläsaren? Förstoringsglaset? Det är funktioner som funnits ett tag för att hjälpa en viss typ av människor, men visst tusan kan även moster Agda komma åt shift-tangenten 5 gånger i rad utan att veta vad som händer. Likadant så kommer en del nya funktioner kanske att försämra prestandan -- även om W10 överlag är helt ok resurskrävande enligt mig -- och det är väl så utvecklingen har varit och kommer vara. På gott och ont.

Jag hade klarat mig utan Game Mode själv, men jag välkomnar förbättringar på alla håll. En dag kanske jag till och med testar funktionen, men tills dess så kommer den för mig att vara osynlig. Liksom den kommer vara för moster Agda, och hon lär inte heller märka någon nedgång i prestanda; det är snarare den aldrig formaterade eller defragmenterade mekaniska disken som gör datorn långsam.

EDIT: Om du vill whine:a på bloat och mjukvara med dålig prestanda, då pratar vi om Lenovo, HP, Dell m.fl. Där snackar vi bloat.

Av ddaniel91
Skrivet av WetWilly:

[...]
Är det verifierat om det är 2x eller 4x i i 9560 än? [...]

Enligt en Reddit-användares kontakt med Dell så ska det vara x4 lanes i 9560. https://www.reddit.com/r/Dell/comments/5nbjsa/dell_confirms_t...
Ska dock nämnas att folk i kommentarerna säger lite olika fram och tillbaka. Så jag kanske bara spädde på den redan befintliga förvirringen Antar att vi inte får veta förrän de första får hem ett par exemplar och kan testa den faktiska bandbredden.