Inlägg

Inlägg som ddaniel91 har skrivit i forumet
Av ddaniel91

@zaptoz1: Budet är noterat. Håller budgivningen öppen till på söndag!

Av ddaniel91

Ursäkta att svaren dröjt!

Headsetet är tyvärr redan sålt.
@bowseerz har just nu ledande bud på Steelseries Kana på 40 kr. Om @Yatagarsu eller @erik54321 fortfarande är intresserade av bara musen så är de välkomna att skriva igen.

Av ddaniel91

@zeleni: modellen enligt beställningen är SHL5905, men tycker inte att de är on-ear som modellen antyder. På mig är de snarare over-ear och jag har ändå normalstora öron.

Av ddaniel91

Garderobsrensning

Tjena! Har lite saker som jag inte längre i behov av och nu vill göra mig av med. Det som inte blir sålt nu kommer att kasseras, och detta är ett sista försök att låta grejerna få ett nytt liv

1. Musmattor, en Qpad och en Razer

2. Maroo sleeve för Surface 3 i använt men fint skick. Säkert inte många som har den plattan nå mer, men mått på den ska vara: 31,2 x 23,5 x 2,5 cm.

3. Surface Pen (v1). Denna penna var den som lanserades tillsammans med Surface (Pro) 3 och fungerade senast den testades. N-trig-digitzer, ej Wacom.

4. Sony active Stylus. Denna ska, liksom Surface Pen ovan, funka på N-trig digitizers. Har inte testats ihop med någon annan dator än Sonyn som den följde med till.

5. Laddare till Sony Vaio MultiFlip 13" - passar även till Pro 13".

6. Steelseries Kana. I princip helt oanvänd, men funkade senast den användes som reserv en kort period.

7. Philips headset, over ear. Funkar bra och gör det de ska.

8. 10st DVD-RW-skivor.

9. Färre än 25st DVD-R-skivor. Kanske att 5-8 st är tagna (do the math).

10. Brittisk strömkabel.

11. Apple 40-pin-kabel.

12. Huawei kalla-dem-inte-earpods-headset. Aldrig testat, men funkar säkert!

13. Samsung kalla-dem-inte-earpods-headset. Testat, funkade bra då!

14. Ganska gamla Dell-högtalare som spelar sisådär. Fungerar annars bra och är i bra skick.

Då det mer handlar om att slippa slänga saker än att gå med vinst så är det bud från 10 SEK på samtliga grejer i annonsen.

Prioriterar möte i Göteborg, men ska sakerna fraktas så är det ni som står för frakten.

/Daniel

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

Sennheiser Momentum Wireless NYA; Backbeat Pro+; Sennheiser PC363D

Jag har, på något outgrundligt sätt, lyckats lägga en beställning på inte mindre än FYRA (4) stycken svarta Sennheiser Momentum Wireless direkt från Sennheiser. Från början försökte jag beställa två stycken, för att sedan avbeställa dessa, men tydligen lyckades jag göra tvärtom och istället få dubbla ordern utskickad. Samtliga headsets ligger orörda i kartongen de kom i. Kvitto finns givetvis.

Läs mer om headsetet här: https://sv-se.sennheiser.com/momentum-wireless. Lägsta nypris enligt Prisjakt: 2590 kr
Riktris: 1990 kr/styck

Utöver dessa fyra headsets så överväger jag också att sälja mitt tidigare trådlösa headset Plantronics Backbeat Pro+. Headsetet är i mycket bra skick och har fungerat alldeles utmärkt för mig. Tanken är att ersätta detta med ett exemplar av Momentum-lurarna, förutsatt att detta blir sålt; därmed reserverar jag ett Momentum headset åt mig själv tills vidare. Kvitto finns.
Riktipris: 700 kr eller bud

Värt att nämna i samma annons är att jag också har ett Sennheiser PC363D liggandes som jag inte använder. Saknar för tillfället bild på detta, men det går enkelt att lösa om så önskas. Skicket är även här mycket bra, utan några som helst skav på sladdar eller dylikt. Kvitto finns.
Riktipris: 700 kr eller bud

Förbehåller mig att rätten att sälja till vem jag vill och kommer att i så stor utsträckning som möjligt prioritera upphämtning i Göteborg. Att skicka dem är dock inte uteslutet, men köparen står för frakten.

/Daniel

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

$321 på 9 år. Känner mig ganska nöjd med det, även om jag ändå blir lite förvånad.

Av ddaniel91

Jag tror att det närmaste du kommer är Microsoft App-V.

Det går att läsa lite kortfattat vad App-V innebär här: https://www.microsoftpressstore.com/articles/article.aspx?p=2...

Av ddaniel91

Reference audio säljer AKG K550 MKIII för 990 kr - priset har bara varit så lågt vid Black Friday tidigare.
Länk: https://www.referenceaudio.se/produkter/visa/fynda/ovrigt-2/a...

Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4503838

Av ddaniel91

Om energiåtgång osv är någorlunda viktigt för dig så kommer en https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4670448 tillsammans med SO-DIMM (!) DDR4 minne räcka för HEVC med 10 bitar. Kostnaden blir jämförbar med ett 1050

Av ddaniel91

Jag hade velat ha möjlighet att hyra en typ av VPS (Virtual Private Server) med stöd för Docker som standard. Detta skulle innebära att man som kund antingen installerar precis vad man vill på sin stora eller lilla VPS och väljer prestanda själv (för entusiasten) eller enbart bläddrar bland docker-moduler för att få den funktionalitet man vill ha. I slutändan kan man skapa precis den molntjänst man vill ha, och allt kommer från en och samma leverantör.

Några docker-moduler som man kunnat tänka sig är: hemövervakning, smarta hem, molnlagring, VPN-tjänst, DNS-tjänst, webbhosting, mm. Varje modul kostar en viss summa pengar, och vissa moduler går att konfigurera och lägger till ytterligare lite i månaden samtidigt som VPSen skalas upp i nivå med vad som krävs för att hålla det igång. På så sätt kan även de som inte är så intresserade ta sig an detta utan att behöva fundera på prestanda hit och dit. Molnlagringstjänsten skulle även den kunna vara konfigurerbar, där man tillsammans med den modulen även köper mängden lagring i steg om 1TB. Denna tjänst får dock gärna också finnas tillgänglig för entusiasten.

Jag har personligen ett stort intresse för servrar och dylikt och hade troligen gått över till en custom VPS för att få pilla och meka själv. Däremot tror jag att många hade uppskattat möjligheten att få kontroll över vilka tjänster de betalar för utifrån deras användning, samt att man enkelt kan testa nya funktioner utan att det kostar massor i investeringar.

Prismässigt så hade grundläggande VPS utan nämnvärd prestanda kunnat kosta runt 30 kr/mån och sedan sträcka sig upp emot 250 kr/mån för de som vill köra mer specialiserade saker och kräver mer prestanda (typ en hel Xeon, 16 GB RAM, 250GB lagring etc). Docker-modulerna kostar efter hur krävande/eftertraktade de är. VPN-tjänster och webbhotell finns det hundratals av, och lägger man sig i underkant kan kunden kanske känna att man har råd att lägga till ytterligare någon modul för samma peng som man redan la någon annanstans. Molnlagringen (m.h.a. t.ex. Owncloud) kan kosta 75 kr/mån/TB med någon form av rabatt om man köper många TB (säg 10TB för 500 kr/mån). Likadant här så lägger man sig aningen under konkurrenter (Google, Microsoft osv) för att locka kunder som sedan kanske väljer att prova någonting annat samtidigt.

JAG hade köpt in mig på detta!

Av ddaniel91
Skrivet av nima01:

Varje gång jag lägger upp en annons med budgivning så är det alltid någon som frågar vad jag släpper den för och vad jag minst vill ha. Därför tänkte jag att jag skriver det på en gång.

Kan tänka mig att börja budgivningen på 3000 kr!

Förstår din poäng, men varför då skriva "budgivning från 1 kr", när det inte är det som gäller?

Av ddaniel91

Håller med ovanstående om förvirringen kring budgivningen, men tolkar det som "bud från 1 kr".

Därför börjar jag med 100 kr + frakt!

Av ddaniel91
Skrivet av danielwerner:

Hur är XPSen med input lag? Nån skillnad mellan 4K och 1080p? Har hört att skärmen inte riktigt är optimerad för gaming, men hur märkbart är det? Spelar inga FPS utan mest MOBA.

1080p ska vara mycket släpigare än 4K-varianten (den jag själv har). Utan att egentligen faktiskt ha testat att spela i nämnvärd utsträckning så tycker jag att det fungerar sådär. Det fungerar om man sänker sina förväntningar en smula, men det är inte bra.

Av ddaniel91

@marcusgradin: Jag fick göra lite justeringar för att få plats med kortet, men använder det just nu. Hade fortfarande varit intresserad av att byta ut det mot ett mindre, men troligen blir prisskillnaden för stor

Av ddaniel91

Jag passar på att fråga lite då jag lider lite av samma problem. Jag kan ansluta till andra enheter på nätverket om jag använder deras IP, men inte om jag använder deras hostnames. Exempelvis fungerar \\192.168.x.x men inte \\freenas. Detta verkar gälla för alla enheter på nätverket, åt alla hållen. Vad kan jag ha missat?

Av ddaniel91

@Frodofrodo: varken aktiverat koden eller skickat tillbaka kortet ännu, men tack för tipset!

Av ddaniel91
Skrivet av Addiie:

Är 4500kr intressant eller du skall skicka tillbaka det?
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr inte intressant!

Skrivet av jurassic park:

varför lämnar du inte bara tillbaka det och få hela summan tillbaka?
eller tror du att folk här skulle betala mer än vad kortet är värt?

Annonsen var utlagd i all välmening. Jag missade att kortet var nedsatt även efter mellandagsrean och trodde att jag gav någon annan möjlighet att köpa kortet till ett bra pris. Men eftersom så inte är fallet så får jag tänka om.

Av ddaniel91
Skrivet av TheTarpZ:

Inte för att kladda ner eller så men man får ett nytt kort från elgiganten billigare

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming...

Tack för det! Jag hade missat att de fortsatte kampanjen även efter mellandagarna. Då blir det väl till att skicka tillbaka det istället

Av ddaniel91

Asus Gtx 1080 Strix Advanced - helt ny!

Tjena!

Köpte mig under Black Friday en GPU som jag tänkt ha till ett bygge som drog ut väldigt på tiden. Nu när jag väl landat med de flesta delar på plats så är detta mitt kort för långt!

Kortet står fortfarande ouppackat hemma och jag kan fortfarande returnera det till återförsäljaren inom några dagar. Anledningen till att lägga ut det här är att någon annan kanske också vill ha ett helt nytt kort till ett ganska bra pris. Jag önskar dock få behålla Assassin's Creed Origins-koden som följer med kortet!

Pris: 5499 kr.
Plats: Hämtas med fördel i Göteborg, men går att skicka.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

@Danne, @enoch85, @Oegat, @jocke92:

Sådärja! Efter mycket om och men så har jag äntligen fått ner min dryga terabyte data från Onedrive till servern. Det slutade med att jag gjorde lite som jocke92 föreslog och skapade en ny disk på 2TB som sedan anslöts till W2016. Av någon anledning köpte ESXi detta bättre än att expandera vanliga C-disken för mycket.

Allt verkar fungera som det ska nu -- tack för all hjälp!

---------------------------

Om någon, mot alla odds, skulle råka ha samma bekymmer som jag så ska jag kort försöka beskriva hur jag löste mitt problem, från början till slut:

Jag började med att installera Windows Server i en VM, där jag sedan installerade Onedrive-klienten samt la till Freenas sharen jag skapat sedan tidigare som nätverksdisk.

När denna fanns tillgänglig följde jag denna guide för att få ordning på symlänkar som tillät Onedrive-syncning till nätverksplatser.

Eftersom jag hade så mycket data på min Onedrive (> 1TB) och jag dessutom hade en väldigt liten lokal datastore (120 GB), kunde jag inte synca ner allting direkt till C-disken i Windows eftersom Onedrive-klienten kräver att man har tillräckligt med utrymme lokalt för att kunna börja synca. Detta spelade ju mig egentligen ingen roll eftersom jag ändå skulle synca till en nätverksplats, men jag kunde inte övertyga klienten trots hårda ord.

Jag skapade då en ny tunn disk (på 2TB) i ESXi som jag anslöt till Windows Server-VMn. Enligt guiden nämnd ovan så får man ange var man vill att Onedrive ska lagra de nedladdade filerna, och då valde jag denna nya disk. Liten notis är att en nyansluten tunn disk inte dyker upp direkt i Windows, utan den måste först sättas 'Online' och sedan snabbformateras - precis som @Oegat föreslog tidigare.

När jag sedan valt alla mappar som skulle laddas ner från Onedrive började syncningen direkt och fortsatte utan problem. Jag hade ett litet speciellt problem med syncen som berodde på en kombination av nyinstallerat Windows samt ytterst litet kvarvarande utrymme på min datastore: Windows Server-VMn blev suspendad av ESXi då den började lagra mer utrymme än som fanns tillgängligt. Detta tror jag dels berodde på att indexering av alla Onedrive-filer var på, samt att Windows drog igång en rejäl omgång med uppdateringar. Utöver detta så fungerade allting perfekt!