Inlägg

Inlägg som ddaniel91 har skrivit i forumet
Av ddaniel91
Skrivet av TheTarpZ:

Inte för att kladda ner eller så men man får ett nytt kort från elgiganten billigare

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming...

Tack för det! Jag hade missat att de fortsatte kampanjen även efter mellandagarna. Då blir det väl till att skicka tillbaka det istället

Av ddaniel91

Asus Gtx 1080 Strix Advanced - helt ny!

Tjena!

Köpte mig under Black Friday en GPU som jag tänkt ha till ett bygge som drog ut väldigt på tiden. Nu när jag väl landat med de flesta delar på plats så är detta mitt kort för långt!

Kortet står fortfarande ouppackat hemma och jag kan fortfarande returnera det till återförsäljaren inom några dagar. Anledningen till att lägga ut det här är att någon annan kanske också vill ha ett helt nytt kort till ett ganska bra pris. Jag önskar dock få behålla Assassin's Creed Origins-koden som följer med kortet!

Pris: 5499 kr.
Plats: Hämtas med fördel i Göteborg, men går att skicka.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

@Danne, @enoch85, @Oegat, @jocke92:

Sådärja! Efter mycket om och men så har jag äntligen fått ner min dryga terabyte data från Onedrive till servern. Det slutade med att jag gjorde lite som jocke92 föreslog och skapade en ny disk på 2TB som sedan anslöts till W2016. Av någon anledning köpte ESXi detta bättre än att expandera vanliga C-disken för mycket.

Allt verkar fungera som det ska nu -- tack för all hjälp!

---------------------------

Om någon, mot alla odds, skulle råka ha samma bekymmer som jag så ska jag kort försöka beskriva hur jag löste mitt problem, från början till slut:

Jag började med att installera Windows Server i en VM, där jag sedan installerade Onedrive-klienten samt la till Freenas sharen jag skapat sedan tidigare som nätverksdisk.

När denna fanns tillgänglig följde jag denna guide för att få ordning på symlänkar som tillät Onedrive-syncning till nätverksplatser.

Eftersom jag hade så mycket data på min Onedrive (> 1TB) och jag dessutom hade en väldigt liten lokal datastore (120 GB), kunde jag inte synca ner allting direkt till C-disken i Windows eftersom Onedrive-klienten kräver att man har tillräckligt med utrymme lokalt för att kunna börja synca. Detta spelade ju mig egentligen ingen roll eftersom jag ändå skulle synca till en nätverksplats, men jag kunde inte övertyga klienten trots hårda ord.

Jag skapade då en ny tunn disk (på 2TB) i ESXi som jag anslöt till Windows Server-VMn. Enligt guiden nämnd ovan så får man ange var man vill att Onedrive ska lagra de nedladdade filerna, och då valde jag denna nya disk. Liten notis är att en nyansluten tunn disk inte dyker upp direkt i Windows, utan den måste först sättas 'Online' och sedan snabbformateras - precis som @Oegat föreslog tidigare.

När jag sedan valt alla mappar som skulle laddas ner från Onedrive började syncningen direkt och fortsatte utan problem. Jag hade ett litet speciellt problem med syncen som berodde på en kombination av nyinstallerat Windows samt ytterst litet kvarvarande utrymme på min datastore: Windows Server-VMn blev suspendad av ESXi då den började lagra mer utrymme än som fanns tillgängligt. Detta tror jag dels berodde på att indexering av alla Onedrive-filer var på, samt att Windows drog igång en rejäl omgång med uppdateringar. Utöver detta så fungerade allting perfekt!

Av ddaniel91

Har haft för dåligt med tid det senaste för att försöka få bukt med detta... men vi gör ett ryck igen.

Skrivet av Danne:

Tycker att du ska försöka ifrån en helt annan vinkel, Nämligen att utöka din lagringsyta istället.
Du löser egentligen inget här utan bara flyttar problemet.

@enoch85:
Jo, det är helt klart en väg framåt. Nackdelen där är att jag då måste införskaffa en ny disk, vilket jag helst undviker just för tillfället. Jag vill faktiskt just precis flytta problemet i detta fall, eftersom "problemet" i detta fall inte egentligen existerar. Ingenting kommer att faktiskt lagras på datastoren, vilket gör att jag i teorin inte borde behöva ha tillgång till så mycket utrymme där.

Skrivet av Oegat:

Du borde kunna göra en tunn volym i FreeNAS och dela ut den via iSCSI till windows. Hittar detta när jag snabbgooglar FreeNAS och iSCSI: http://thesolving.com/storage/how-to-create-an-iscsi-target-w...

Jag gissar att smidigast är att lösa det mellan FreeNAS och Windows utan att ESXi behöver veta något, men det funkar evt också att dela ut volymen till ESXi som sedan passar den vidare till Windows.

Disclaimer: Jag har inte använt vare sig iSCSI, FreeNAS eller ESXi, men däremot ZFS inkl. tunna volymer under blandade OS. Jag förutsätter här att FreeNAS kan allt som ZFS kan under FreeBSD t.ex.

Edit: Jag kanske missförstår problemet. Du vill hela tiden synca till nätverksvolymen från FreeNAS, men Windows måste se minst en fysisk disk med tillräckligt med utrymme ledigt för att tillåta syncningen i första läget? I så fall är det nog enklare att göra det i ESXi direkt, som du också verkar vara inne på. Jag har 0 erfarenhet av ESXi men när jag googlade för att verifiera att det fanns stöd för tunna volymer så hittade jag detta: https://kb.vmware.com/s/article/1005418 - tydligen viktigt att välja "quick format" när du sen formaterar disken i windows, annars okynnesskriver den till varje sektor och gör slut på ditt diskutrymme.

Du missförstod det hela helt rätt!
Precis, jag behöver alltså se till att disken dit Onedrive syncar filer är minst lika stor som mängden data jag vill ta ner. Windows-VMn använder en tunn disk redan (använder det som standard till alla VMs), men jag får ett felmeddelande när jag försöker ändra storleken på den. GUIt varnar mig för att overprovision utrymme, men tycker inte att något värde är felaktigt utan ger bara error först när konfigen ska sparas.

Skrivet av jocke92:

Nej, inte provat i någon esx-version. Men det är bara att prova att skapa en disk större än datastoret. Annars får du väl skapa flera som är så stora som det går och sedan i windows länka ihop dem med storage space eller mjuk raid 0.

Det kanske hade räckt med att skapa en ny disk som är tillräckligt stor? På så sätt skulle inte W2016 kunna ta mer utrymme än det faktiskt finns på min lilla datastore, och den disken som sen "Onedrive lagras på " kommer att förbli tom och oanvänd. Ska testa detta!

Av ddaniel91
Skrivet av jocke92:

Då förstår jag. Jag tänker som du att man får försöka göra en overprovision med tunna diskar

Har du någon aning om hur man kan åstadkomma detta i ESXi 6.0?

Av ddaniel91
Skrivet av Delarium.:

Inte jobbat med FreeNAS, men vad händer om du sätter tunna diskar och sedan överprovisionerar den volymen? Går det?

Om jag förstår dig rätt så menar du att jag bör arbeta med volymerna inuti Freenas? För det är inte däri problemet ligger, utan i att jag hade behövt tilldela W2016-VMn mer hårddiskutrymme ifrån ESXi.

Skrivet av jocke92:

Du menar att du vill få den att synka och att du hela tiden manuellt kopierar till freenas?

Finns det inte selektiv synk i onedrive? Då kan du välja att bara synka några mappar i taget.

Nej, utan diskarna som finns i servern används utav Freenas och är sedan monterade som nätverksdiskar i W2016. Jag har sedan, m.h.a. symlänkar, lyckats få enskilda filer från olika delar av Onedrive att synka ner till servern, men jag kan inte få ner allt eftersom det tar för mycket plats. Och nej, det är inte hållbart att göra det styckvis eftersom jag inte har speciellt mycket faktiskt diskutrymme att allokera till W2016 och mapparna som ska ner är många och stora.

Av ddaniel91

Öka diskutrymme för ESXi VM

Tjena!

Sitter och försöker få ner allt jag har ifrån Onedrive (som är fullt, 1 TB) ner till min server. Denna kör ESXi med en Freenas VM samt en Windows server 2016 VM, där den sistnämnda ska sköta tankandet från Onedrive. Jag har löst problematiken kring att synka saker till en nätverksplats i W2016, men jag har istället problemet att diskutrymmet som krävs för att få ner allting överstiger både det W2016 har fått allokerat och även vad hela datastoren klarar av. Med andra ord kan jag inte tilldela maskinen tillräckligt med utrymme för att den ska börja synka - Onedrive UI:et klagar över att det inte finns tillräckligt med diskutrymme, även om ingenting faktiskt hamnar där i slutändan utan enbart på Freenas-diskarna.

Så till frågan egentligen. Kan man på något sätt "lura" en VM att den har mer utrymme än den faktiskt kan använda? T.ex. genom att overprovision virtual disk space genom ESXi, utan det GUI:t sätter stop för något sådant. Jag vill helt enkelt att min W2016 ska se, typ, 8 TB ledigt utrymme som den aldrig kommer använda. Den använder 10-15GB just nu och jag har inga planer på att lägga in andra saker där.

Ett annat alternativ är om någon vet om man kan sätta upp en sync genom Onedrive som går runt begränsningen med lokala diskutrymmet. Inga större förhoppningar på att just det går dock, men det vore såklart den snyggaste lösningen.

Bonus-fråga: Eftersom Onedrive är fullt och jag behöver en annan backuptjänst, vilken skulle ni rekommendera? Just nu lutar det åt Crashplan, men jag hade gärna sett att den integrerade bättre med Freenas.

Tack på förhand!
Daniel

Av ddaniel91
Skrivet av Zoltrix:

Är den kvar?

Skrivet av Slipsone:

Aha budgivningen är slut? Trodde det va nu fram te sista timmen! my bad hehe aja skulle slänga på budet men attans

Jag har inte fått något svar från henom ännu, så om någon vill buda över är det fritt fram ändå.

Av ddaniel91

@Karazhan:
15-tummaren är helt klart mindre än en vanlig bärbar i den storleken, men det är fortfarande 15" du ska bära runt på. Så det är fortfarande egentligen en stor dator så sett. 13-tummaren är betydligt mindre och känns mer kompakt på alla sätt. Om du inte behöver prestandan från XPS 15 (cpu m. 4 kärnor och 35W TDP, diskret 1050 grafik osv) så hade jag hellre satsat på en mindre XPS 13. Om du spelar mycket, och pengar inte är ditt största bekymmer, går det att spela ganska vettigt på en XPS 13 tillsammans med en eGPU också (så länge du använder extern skärm då).

Av ddaniel91

@korbevel:
Jag köpte min i april och är fortfarande grymt nöjd. För min del har det inte varit några som helst problem med QC, även om Killer-kortet som sitter i fortfarande är ganska dåligt i sig självt. Datorn presterar riktigt bra för vad jag behöver och är verkligen allt jag efterfrågat i en bärbar dator. Om man ska vara riktigt petig (och då snackar vi petig) så hade velat haft en tydligare fingertrycksläsare och att datorn fungerade mer som XPS 13 när det kommer till strömsparläge och upstartstider. Visst, sen blir kolfibermaterialet på insidan ganska fullt av fingeravtryck, men jag glömde det ganska omgående.

Svarar gärna på specifika frågor om du har fler

Av ddaniel91
Skrivet av Ragathol#1:

400:- plus frakt för Hc-v700

Skickades från m.sweclockers.com

Du har PM!

Av ddaniel91

@Slipsone: noterat!

Jag hoppas få svar från dem som visat intresse genom pm ganska snart. Men tänker mig inte att det ska hålla på längre än helgen ut

Av ddaniel91
Skrivet av Sobieski:

Drar igång jag med!

10kr+frakt på nr 2
10kr+frakt på nr 14

Nr 2 har nyligen blivit såld!
Nr 14 finns det högre bud på nedan

Skrivet av Ragathol#1:

Panasonic HC-V700 100:- +frakt

Högre bud nedan

Skrivet av SteelSide:

Nr 14 Panasonic HC-V700 300 +frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Har flera intresserade över PM, men du har högst bud än så länge.

Av ddaniel91
Skrivet av Dreijer:

Börjar med ett bud på 10kr för Logitech G5.

Högre bud nedan

Skrivet av hamthu:

Börjar väl också med 10kr+Frakt på 1:an.
Och 10kr+Frakt på en av musmattorna
Höjer också Logitech G5 till 50+frakt:)

Noterat! Väntar någon dag till innan jag låter dessa fara iväg till nytt hem.

Skrivet av bärplockaren:

Drar till med ett startbud på Sennheiser PC363D 200kr.

Se nedan!

Skrivet av Esgd:

300 för sennheiser

Har fått högre bud via PM: 400 kr.

Av ddaniel91

Garderobsrensning

Det har blivit dags att göra sig av med lite grejer som inte längre används. Jag tror att den annars undantryckta kreativa delen av hjärnan fick överhanden när jag numrerade sakerna på bilden.

1. Saitek Eclipse II
Välanvänt tangentbord som legat i en låda ett par år. Fungerade fint senaste jag använde det, och enda anledningen till att jag bytte vara för att jag vann ett nytt.

2. Logitech X-230
Välfungerande datorhögtalare med tillhörande (obligatorisk) subwoofer. De låter faktiskt rätt okej, även om de inte är HiFi.

3. Dell datorhögtalare
Använts som extrahögtalare. De fungerar bra, men spelar på sin höjd sisådär. Troligen ganska gamla - minns inte var de kommer ifrån.

4. Musmattor
Musmattor

5. Sony SBH60 - SÅLD!
Bluetooth headset. Kom aldrig till anvädning och ligger helt ny, ouppackad, i kartong. Kvitto finns

6. Philips something-something headset
Hörlurar med mic på kabeln. Spelar faktiskt ganska bra, men räkna inte med att kasta ut dina Sennheiser riktigt än. Mycket bra skick.

7. Kalla-dem-inte-ear-pods Huawei headset
Följde med Huawei P9. Inte använda, funkar säkert.

8. Logitech G35 - SÅLD!
Spelheadset som har använts under ett par månader men byttes senare ut. Fungerar bra, riktigt bra skick om man skakar bort dammet.

9. Steelseries Kana Pro Thor Edition
Följde med vid ett datorköp för ett par år sedan. Har nog bara kopplat in och testat att den funkade för att sedan förpassat den till en låda.

10. Logitech G5, inkl. vikter
Trotjänaren som fick lämna plats för uppföljaren. Fungerade bra senast den var i tjänst.

11. Nintendo 64, 1 handkontroll, 3 spel - SÅLD!
Enda ägare sedan den köptes... när det nu var. Handkontrollen är okej skick, men jag har inte testspelat spelen sen de packades ner.

12. Handkontroll PC - SÅLD!
Tänkte någon gång att man inte behöver köpa en konsoll, för man kan ju bara spela med handkontroll på PCn. Knappt använt den. Designen liknar PS2:an.

13. Microsoft LifeCam HD-3000 - SÅLD!
Webbkamera som har fungerat bra.

14. Panasonic HC-V700 videokamera
Köptes innan vi ägde en systemkamera (som nu sköter all filmning). Fungerar bra och är i mycket bra skick! Filmar FHD@50p galant. Laddare medföljer givetvis.

15. Makro-lins till mobiltelefon
Jag vet inte var denna kommer ifrån, men har i stort sett bara testat den. Kanske kan ges som present till nyfiken 6-åring?

16. Laddare till Sony Vaio Pro/Multi-Flip
Sony körde ett tag med en magnet-ish-laddare till sina highend-datorer. Detta är en sådan och den fungerade när jag senast testade den.

16.1 Aktiv penna till Sony Vaio (N-trig)
Fastsatt på laddaren sitter också en aktiv penna som drivs av AAAA-batterier. Funkar även till Surface-plattor.

17. Hus till GoPro Hero 4
Själva actionkameran är tillbakalämnad hos återfösäljare på garantiärende, men dessa blev kvar hemma. Bra skick.

18. Kalla-dem-inte-ear-pods Samsung headset
Följde med Galaxy S7. Har nog inte ens testlyssnat dem, men Samsung tidigare headsets har varit helt okej.

19. Strömkabel för UK
Den låg bland alla andra saker.

BONUS (ej med på bild)
20. Sennheiser PC363D Spelheadset
Ett mycket trevligt headset som jag motvilligt skiljs ifrån. Mycket bra skick!

Gainward Radeon 4870
Hamnade i låda efter uppgradering; funkade när jag packade ner det.

Det är bud som gäller på alltihop, börjar på 10kr för varje post. Sakerna som har lite värde i sig, typ N64, vill jag har ordentliga bud på innan jag släpper iväg. Fler bilder kan ordnas om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

@AJron: Jag har köpt en Acer-skärm med USB-C-anslutning. M.h.a. denna kan jag få laddning, video och USB-hubb genom en enda kabel. Fungerar bra, men har sina begränsningar. Dels laddas datorn enbart med 60W, vilket gör att datorn throttlar lite granna. Sen finns det ytterst få skärmar med USB-C och som är anpassade för spelande. I övrigt fungerar det rätt bra faktiskt - är ganska nöjd överlag.

Var länge in på att köpa en extern dockningsstation för USB-C/Thunderbolt 3, men tyckte att prislappen blev lite väl i överkant. Annars hade det förmodligen fungerat minst lika bra och man hade haft ett betydligt större urval av skärmar då

Av ddaniel91

Ursäkta sent svar!

Skrivet av videopac:

700 för N64 (+frakt)

Bud noterat!

Skrivet av compaqdeskpro:

Bjuder 30kr för s7 lurar det är med frakt och allt mvh

30kr + frakt känns fair.

Skrivet av Cheewie:

150kr för G35-lurarna. Hämtar gärna i Göteborg idag.

Högre bud nedan.

Skrivet av Xeed84:

Inte fått något svar på mitt bud, men höjer till 250kr plus frakt för G35 hörlurarna och webbkameran.

Du har PM!

Av ddaniel91
Skrivet av Mr.Pro:

Ja precis! G5

PM!

Skrivet av broschi:

Budar 100kr för Mystery box 1 + 2, hämtas.

Du har PM!

Skrivet av hakke87:

800 pix plus frakt för paket 2, 9 och 11

logitech högtalare
SteelSeries Kana
N64

Du har högsta bud på N64, men fortsätter att avvakta lite för att se intresset där.

Av ddaniel91
Skrivet av facit:

G35
50kr+frakt

Högre bud (fler saker i samma bud) nedan!

Skrivet av Bernd_P1:

Sony SBH60
250 kr och kommer och hämta efter överenskommelse om dag och tid

Perfekt! Du har PM

Skrivet av xfade:

12. Handkontroll PC

20:- plus frakt.

Du har PM!

Skrivet av dontmakeme:

100 + frakt

Se svar nedan ang. videokameran.

Skrivet av Hazelberg:

"Understa" musmattan för 10 kr, hämtar

Du har PM

Skrivet av Mr.Pro:

Bjuder en 120 kr för G400, G35 och musmattorna + frakt.

Menar du Logitech G5? G400 har jag tyvärr ingen.

Skrivet av Forza1:

Budar 100 kr+frakt för Banjo Kazooie och Zelda.

Säljer hellre hela paketet, se bud nedan.

Skrivet av videopac:

500 + frakt för N64-paketet

Noterat. Avvaktar lite och ser om det kommer fler intresserade.

Skrivet av Mackey:

Riktpris för Panasonic HC-V700?

För att vara helt ärlig så vet jag inte alls vad den är värd idag, men 500kr känns ganska fair.

Av ddaniel91

Garderobsrensning; N64, Sennheiser-headset, mm.

Det har blivit dags att göra sig av med lite grejer som inte längre används. Jag tror att den annars undantryckta kreativa delen av hjärnan fick överhanden när jag numrerade sakerna på bilden.

1. Saitek Eclipse II
Välanvänt tangentbord som legat i en låda ett par år. Fungerade fint senaste jag använde det, och enda anledningen till att jag bytte vara för att jag vann ett nytt.

2. Logitech X-230
Välfungerande datorhögtalare med tillhörande (obligatorisk) subwoofer. De låter faktiskt rätt okej, även om de inte är HiFi.

3. Dell datorhögtalare
Använts som extrahögtalare. De fungerar bra, men spelar på sin höjd sisådär. Troligen ganska gamla - minns inte var de kommer ifrån.

4. Musmattor
Musmattor

5. Sony SBH60
Bluetooth headset. Kom aldrig till anvädning och ligger helt ny, ouppackad, i kartong. Kvitto finns

6. Philips something-something headset
Hörlurar med mic på kabeln. Spelar faktiskt ganska bra, men räkna inte med att kasta ut dina Sennheiser riktigt än. Mycket bra skick.

7. Kalla-dem-inte-ear-pods Huawei headset
Följde med Huawei P9. Inte använda, funkar säkert.

8. Logitech G35
Spelheadset som har använts under ett par månader men byttes senare ut. Fungerar bra, riktigt bra skick om man skakar bort dammet.

9. Steelseries Kana Pro Thor Edition
Följde med vid ett datorköp för ett par år sedan. Har nog bara kopplat in och testat att den funkade för att sedan förpassat den till en låda.

10. Logitech G5, inkl. vikter
Trotjänaren som fick lämna plats för uppföljaren. Fungerade bra senast den var i tjänst.

11. Nintendo 64, 1 handkontroll, 3 spel
Enda ägare sedan den köptes... när det nu var. Handkontrollen är okej skick, men jag har inte testspelat spelen sen de packades ner.

12. Handkontroll PC
Tänkte någon gång att man inte behöver köpa en konsoll, för man kan ju bara spela med handkontroll på PCn. Knappt använt den. Designen liknar PS2:an.

13. Microsoft LifeCam HD-3000
Webbkamera som har fungerat bra.

14. Panasonic HC-V700 videokamera
Köptes innan vi ägde en systemkamera (som nu sköter all filmning). Fungerar bra och är i mycket bra skick! Filmar FHD@50p galant. Laddare medföljer givetvis.

15. Makro-lins till mobiltelefon
Jag vet inte var denna kommer ifrån, men har i stort sett bara testat den. Kanske kan ges som present till nyfiken 6-åring?

16. Laddare till Sony Vaio Pro/Multi-Flip
Sony körde ett tag med en magnet-ish-laddare till sina highend-datorer. Detta är en sådan och den fungerade när jag senast testade den.

16.1 Aktiv penna till Sony Vaio (N-trig)
Fastsatt på laddaren sitter också en aktiv penna som drivs av AAAA-batterier. Funkar även till Surface-plattor.

17. Hus till GoPro Hero 4
Själva actionkameran är tillbakalämnad hos återfösäljare på garantiärende, men dessa blev kvar hemma. Bra skick.

18. Kalla-dem-inte-ear-pods Samsung headset
Följde med Galaxy S7. Har nog inte ens testlyssnat dem, men Samsung tidigare headsets har varit helt okej.

19. Strömkabel för UK
Den låg bland alla andra saker.

BONUS (ej med på bild)
20. Sennheiser PC363D Spelheadset
Ett mycket trevligt headset som jag motvilligt skiljs ifrån. Mycket bra skick!

Mystery box #1
Jag sparar de flesta små tillbehör, typ kablar osv, i moderkortskartonger. Detta är den enda som är kvar nu. Orkar inte gå igenom allt som ligger i den och äger inte längre en stationär dator att passa ihop dem med. Säljes komplett.

Mystery box #2
Tror att det mesta som ligger här i hör till olika Fractal Design-chassin som jag haft genom åren.

Not-so-mysterious box #3
Ett lite äldre Gainward Radeon 4870. Hamnade i låda efter uppgradering; funkade när jag packade ner det.

Det är bud som gäller på alltihop, börjar på 10kr för varje post. Sakerna som har lite värde i sig, typ N64, vill jag har ordentliga bud på innan jag släpper iväg. Fler bilder kan ordnas om så önskas.

Läs hela annonsen här