Inlägg

Inlägg som ddaniel91 har skrivit i forumet
Av ddaniel91

Tänkte själv köpa mig Oral-B Pro 4000 under black friday. Det är samma som 5000-varianten, med skillnaden att den senare också får med någon timer som den kommunicerar med på något sätt (alternativt så är det bara en liten klockan man får interagera med själv -- osäker).
Priset hos Amazon UK var vid något tillfälle nere på 580kr. Hoppas på liknande priser nu

Av ddaniel91

@xfade: Lite konstigt svar med tanke på frågeställningen

Av ddaniel91
Skrivet av -=Mr_B=-:

Marmorskivor är ganska ömtåliga. Lättare att ha sönder än exempelvis motsvarande godstjocklek vanligt glas.

Jag har en sprucken skiva som fått en tunn plywood-skiva limmad med PL400 på undersidan. Skivan han aldrig dela sig helt, och limningen har räckt för att den inte ska dela sig helt under åtminstone 20 år... Sprickan uppstod för att jag som ung pojke hade bordet som klätterställning när jag skulle nå något på väggen. 25-30 kilo tung var jag nog vid tidpunkten.

Ingen aning om marmor i pizza-branschen, men bord är normalt ytbehandlade (lack) för att undvika missfärgning. På ett par av borden här hemma kan man se var lacken försvunnit om man tittar i låg vinkel mot ytan. Blank yta är lackad, matt är stenens naturliga yta. I mer normal vinkel syns det ingen skillnad. Inte för att jag har någon aning, men marmorskivorna här är överlag ljusa.
B!

Skrivet av Brainsplitter:

Aldrig hört att marmorskivor ska vara lackade, den blanka ytan är polerad och den matta är slipad. Båda är bearbetade av människan och är inte någon naturlig yta.
När stenen slits med åren får den så kallad slitagepatina och kan tyckas vara matt om man inte tar hand om den rätt eller använder fel produkter för rengöring, den tappar glansen och för att få tillbaka poleringen måste den bearbetas om.

För att impregnera och göra rent så används vanligtvis gulsåpa, är ett naturligt medel som även fettar/mättar stenen.
Marmor är karbonatsten och tål inte sura medel så dessa ska användas med försiktighet.

Nu verkar ju åsikterna gå isär lite om vad som gäller, men om du har rätt @Brainsplitter så tackar jag för skötselrådet kring marmor. Vi kommer få ett nytt bord i veckan, och det är alltid bra att veta hur man bäst skyddar det. Förutsatt att du har rätt, hur ofta bör man köra med gulsåpa på bordet?

Av ddaniel91
Skrivet av superegg:

Hur lyckas man ta sönder en marmorskiva jag som trodde att dom inte gick att ta sönder.

Skrivet av JonatanR:

postnord vettu

Postnords kassa pakethantering i all ära, men detta var faktiskt DHL

Skrivet av HasseY:

@ddaniel91: var i Göteborg? Jag är intresserad.

Finns bort mot Östra Sjukhuset till.

Av ddaniel91

Trasig rund marmorskiva

Vi beställde ett nytt soffbord med en vit, rund marmorskiva (85 cm i diameter). Bordet som borde kommit i två delar kom fram i tre, där bordskivan var delad i två.

Skivan kommer att slängas eller skickas tillbaka till tillverkaren som kommer att kasta den. Om någon vill göra någon form av hemmaprojekt med skivan istället ser jag hellre att den hamnar där istället för att kastas. Om ingen vill ha den innan tisdag så åker den iväg.

Skivan-i-delar hämtas i Göteborg. Den väger en hel del -- cirka 35 kilo -- och är svår att bära. Rekommenderas att inte försöka ta med sig på bussen.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

Subwoofer XTZ 99 W12.16

Säljer min kära subwoofer till fördel för en uppgradering (WAF hade till viss del med saken att göra).

Det är, som titeln antyder, en XTZ 99 W12.16 subwoofer, matt svart. Mer info finns på Prisjakt samt Fyndbörsen. Notera att modellen jag har är den matta varianten som fanns tidigare -- den är alltså inte high gloss.

Subben finns i Göteborg och skickas inte.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

Jag skulle utan tvekan tagit en Surface Pro 4. Alternativt haft lite is i magen och kollat om Microsoft behagar släppa en Surface Pro 5 under hösten.

Min högst subjektiva åsikt -- utan att egentligen ha provat själv -- är att iPad Pro kostar mer än den smakar.

Av ddaniel91

Av ren nyfikenhet, är alla kablar Cat5e? Eller är FTP-kablarna Cat6?

Av ddaniel91

Elgiganten kör lagerrensning med t.ex. 15% på alla Windows-datorer hela kvällen (fram till 00.00): http://www.elgiganten.se/cms/kvallskampanj/galler-endast-ikva...

Av ddaniel91

@dahlgren: absolut, om enda ändamålet med setupen varit att kontrollera diskarna. Men i detta fall vill jag ju även lära mig hur ESXi fungerar och hur jag arbetar med det. Nu vill jag ju ändå ha en Ubuntu VM igång för senare användning också

Av ddaniel91
Skrivet av zarnexx:

Du kan använda esxi pci passthrough men med denna metod tilldelar du VMen hela hårddisk kontollern och inte enstaka diskar. I mitt setup har jag kör passthrough på min LSI kontoller till NAS4Free, det som händer då är att ingen annan VM har tillgång till diskarna som är ansluten till LSI kontollern.
Jag har inte lyckats hitta ett sätt där man kan köra passthrough på enstaka diskar.

Ja, jag har funderat på samma sak. Tanken är nog att jag låter en enda VM hantera all diskhantering och sedan dela ut diskarna över NFS till de som behöver det. Men däremot verkar det inte helt enkelt att köra pass-through på den integrerade SATA-kontrollern -- jag har inte fått hem min LSI-kontroller ännu.

Jag lyckas hitta små guider på hur man borde kunna få det att fungera (dock oftast för äldre versioner av ESX(i), kanske spelar stor roll i detta fall?), men ingen råder bot på felmeddelandet. Exempel på guide: http://www.vm-help.com/esx40i/SATA_RDMs.php, https://blog.0xbadc0de.be/archives/98.

Av ddaniel91

@Delarium.: VT-D är påslaget vad jag kan se.

Jag ska försöka förklara lite tydligare. Jag vill inifrån Ubuntu-VM köra en diskkontroll för att säkerställa att samtliga disksektorer är hela. För att kunna använda Ubuntu till detta måste jag på något sätt låta ESXi skicka vidare diskarna direkt till VM:en, utan att lägga på sitt eget virtuella lager. Jag tror att jag har lyckats skapa "diskavbilder" (.vdmk) under mitt datastorage som jag sedan ska kunna skapa nya diskar ifrån in till valfri VM. När jag försöker med detta får jag då felet att de nya diskarna är för stora i förhållande till mitt datastore (som är ju är markant mindre (120GB < 4TB)).

Är helt ny på ESXi, så är inte helt hemma på terminologin än, inte heller hur allt fungerar ihop.

Av ddaniel91

Direkt åtkomst till diskar i VM genom ESXi

Jag har nyligen byggt mig en server baserat på Xeon-D och la direkt in ESXi 6.0 på den för att börja testa. I samma veva köpte jag 3st 4TB WD Red-diskar. Dessa vill jag nu ha direkt åtkomst till i min (hittills enda) Ubuntu-VM för att kunna kontrollera så att de är som de ska.

Kort sagt så lyckas jag inte med detta. Jag använder en liten 120GB SSD som datastore för VMs, vilket känns tillräckligt såhär till en början iaf. Problemet verkar dock uppstå när jag försöker lägga till diskarna till Ubuntu då ESXi klagar över att utrymmet i datastore är mindre än diskarna jag försöker sätta in. Varför är detta ett problem? Jag vill bara ha tillgång till diskarna direkt, och vill jag lagra någonting på dem så ska väl inte det påverka själva VM:en särdeles mycket egentligen?

Tacksam för all input!

Av ddaniel91

Bänkskiva Hemnes-byrå

Har en bänkskiva till en Hemnes-byrå över. Vi fick den utbytt av IKEA efter att vi insett att några av hålen var felborrade. Vi hann dock sätta i många skruvar innan detta insågs, så några skruvhål är använda.

En bänkskiva som kanske kan komma till pass i ett hemmaprojekt av något slag, eller om du bara vill ha något att såga/banka/slå sönder hej vilt på. Om ingen tar den så åker den till tippen.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

Kortet är nu bortskänkt

Av ddaniel91

Ursäkta frånvaron av svar.

Moderkortet är so far redan bortlovat. Skulle något oväntat ske, eller att det hela drar ut på tiden, ligger ni som skrivit i tråden på kö i den ordning era meddelanden kommit in. Dock kommer de som kan hämta att hamna först i kön.

Av ddaniel91

Moderkort M4A79XTD EVO, sockel AM3

Hittade ett gammalt moderkort i förrådet som jag troligen aldrig kommer få användning för igen. Om jag minns rätt så fungerade det senast det satt i datorn och byttes ut enbart för att det saknade SATA3-kontakter. Garanterar dock inte att det fortfarande funkar.

Kortet kastas om ingen vill ha det

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91
Skrivet av kyro2:

Skickat ett privat meddelande

Är nyfiken på samma sak som TS, så hade varit fint om du ville delge lite erfarenheter i tråden också

OT: Jag har kikat ett bra tag på 21:9-skärm också, men avvaktat lite granna. De verkar vara ungefär lika bra/dåliga som de flesta andra IPS-paneler att spela på, utom kanske de som är gjorda specifikt för gaming. För mig är moderna IPS-skärmar tillräckligt snabba, och nu är det bara en fråga om att de ska sjunka lite mer i pris

Av ddaniel91

Använda 2 st SATA hårddiskar över 2-kanalig SAS-anslutning (DS380)

Hej!

Har precis lagt en beställning på ett SilverStone DS380 till mitt NAS-bygge, när jag började fundera lite kring expansionsmöjligheterna. Bakplanet för hot-swap-platserna har för varje hårddisk två stycken SATA-anslutningar som är till för att koppla in tvåkanaliga SAS-diskar. Tanken som slår mig då är att man (i framtiden) kanske kan utnyttja de dubbla SATA-portarna till att placera två stycken 2,5 tums-diskar i varje bay och låta båda diskarna ha varsina anslutningar. Skulle det fungera med, säg, ett IBM m1015? Problemet blir väl att hitta en adapter som tar två små SATA diskar och låter dem arbeta över tvåkanalig SAS...

Min gissning är att det rent elektriskt borde gå, men att det är kortet i andra änden och dess drivrutiner som bestämmer huruvida de båda/någon av diskarna kommer att fungera.

All input uppskattas!

Av ddaniel91

850 kr för Asus P8Z77-I Deluxe/WD samt Fractal Design Node 304, kan hämta när som