Inlägg

Inlägg som ddaniel91 har skrivit i forumet
Av ddaniel91

Garderobsrensning; N64, Sennheiser-headset, mm.

Det har blivit dags att göra sig av med lite grejer som inte längre används. Jag tror att den annars undantryckta kreativa delen av hjärnan fick överhanden när jag numrerade sakerna på bilden.

1. Saitek Eclipse II
Välanvänt tangentbord som legat i en låda ett par år. Fungerade fint senaste jag använde det, och enda anledningen till att jag bytte vara för att jag vann ett nytt.

2. Logitech X-230
Välfungerande datorhögtalare med tillhörande (obligatorisk) subwoofer. De låter faktiskt rätt okej, även om de inte är HiFi.

3. Dell datorhögtalare
Använts som extrahögtalare. De fungerar bra, men spelar på sin höjd sisådär. Troligen ganska gamla - minns inte var de kommer ifrån.

4. Musmattor
Musmattor

5. Sony SBH60
Bluetooth headset. Kom aldrig till anvädning och ligger helt ny, ouppackad, i kartong. Kvitto finns

6. Philips something-something headset
Hörlurar med mic på kabeln. Spelar faktiskt ganska bra, men räkna inte med att kasta ut dina Sennheiser riktigt än. Mycket bra skick.

7. Kalla-dem-inte-ear-pods Huawei headset
Följde med Huawei P9. Inte använda, funkar säkert.

8. Logitech G35
Spelheadset som har använts under ett par månader men byttes senare ut. Fungerar bra, riktigt bra skick om man skakar bort dammet.

9. Steelseries Kana Pro Thor Edition
Följde med vid ett datorköp för ett par år sedan. Har nog bara kopplat in och testat att den funkade för att sedan förpassat den till en låda.

10. Logitech G5, inkl. vikter
Trotjänaren som fick lämna plats för uppföljaren. Fungerade bra senast den var i tjänst.

11. Nintendo 64, 1 handkontroll, 3 spel
Enda ägare sedan den köptes... när det nu var. Handkontrollen är okej skick, men jag har inte testspelat spelen sen de packades ner.

12. Handkontroll PC
Tänkte någon gång att man inte behöver köpa en konsoll, för man kan ju bara spela med handkontroll på PCn. Knappt använt den. Designen liknar PS2:an.

13. Microsoft LifeCam HD-3000
Webbkamera som har fungerat bra.

14. Panasonic HC-V700 videokamera
Köptes innan vi ägde en systemkamera (som nu sköter all filmning). Fungerar bra och är i mycket bra skick! Filmar FHD@50p galant. Laddare medföljer givetvis.

15. Makro-lins till mobiltelefon
Jag vet inte var denna kommer ifrån, men har i stort sett bara testat den. Kanske kan ges som present till nyfiken 6-åring?

16. Laddare till Sony Vaio Pro/Multi-Flip
Sony körde ett tag med en magnet-ish-laddare till sina highend-datorer. Detta är en sådan och den fungerade när jag senast testade den.

16.1 Aktiv penna till Sony Vaio (N-trig)
Fastsatt på laddaren sitter också en aktiv penna som drivs av AAAA-batterier. Funkar även till Surface-plattor.

17. Hus till GoPro Hero 4
Själva actionkameran är tillbakalämnad hos återfösäljare på garantiärende, men dessa blev kvar hemma. Bra skick.

18. Kalla-dem-inte-ear-pods Samsung headset
Följde med Galaxy S7. Har nog inte ens testlyssnat dem, men Samsung tidigare headsets har varit helt okej.

19. Strömkabel för UK
Den låg bland alla andra saker.

BONUS (ej med på bild)
20. Sennheiser PC363D Spelheadset
Ett mycket trevligt headset som jag motvilligt skiljs ifrån. Mycket bra skick!

Mystery box #1
Jag sparar de flesta små tillbehör, typ kablar osv, i moderkortskartonger. Detta är den enda som är kvar nu. Orkar inte gå igenom allt som ligger i den och äger inte längre en stationär dator att passa ihop dem med. Säljes komplett.

Mystery box #2
Tror att det mesta som ligger här i hör till olika Fractal Design-chassin som jag haft genom åren.

Not-so-mysterious box #3
Ett lite äldre Gainward Radeon 4870. Hamnade i låda efter uppgradering; funkade när jag packade ner det.

Det är bud som gäller på alltihop, börjar på 10kr för varje post. Sakerna som har lite värde i sig, typ N64, vill jag har ordentliga bud på innan jag släpper iväg. Fler bilder kan ordnas om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91
Skrivet av Garmzon:

Vad har du för server? Hur många VM har du? Hur har du tilldelat kärnor/sockets till dem? Är det bara problem med transcoding eller även med direkt play? Vad har du för throughput från FreNAS till något annat på nätverket (iperf)?

Servern är den som står i sign. Just nu finns det enbart fyra VMs där de andra tre står i idle konstant. Tror att jag tilldelat dem 4GB vardera, samt 2 vCPUs. Freenas är undantaget då det kör med 16GB. Jag har hittills inte testat att transcode:a (vet faktiskt inte ens hur jag gör det ännu), utan det är problem med direktuppspelning från lagringsutrymmet till rpi.

Skrivet av gonace:

Har du testat överföringshastigheten mellan din NAS och någon enhet i nätverket?

Exempel:
iperf (CLI)
LANBench (GUI)
LAN Speed Test (GUI)

Jag har faktiskt inte testat throughput nånting. Har letat inuti esxi efter ett sätt att se nätverksprestanda, men inte tänkt på att det ju borde vara lika enkelt att göra inifrån freenas! Återkommer så snart jag hunnit testa!

Av ddaniel91

Uppspelningsproblem med media lagrad på Freenas VM

Jag har nyligen gjort lite förändringar hemma kring var media ligger lagrat. Tidigare låg allting på en stationär dator och streamades till en rpi som sen löste uppspelningen galant. Jag har nu skaffat en server som har hand om all lagring och där ligger nu också all film, bilder etc. Problemet är nu att jag inte längre kan spela upp film på TVn utan att få problem med buffrande. Eftersom problemet inte funnits med rpi:en tidigare antar jag att det är servern som spökar på något sätt.

Servern kör ESXi i botten där Freenas är en bland flera VMs. Freenas har egen tillgång till HBA-kortet (som diskarna sitter anslutna till) genom VT-D. Den har ingen egen nätverksport utan får sitt nät genom ESXi. VMen får 16GB RAM, vilket ska vara tillräckligt för det som finns på den, och den påstår sig också bara använda 15GB av dessa under körning. Har någon en idé om vad som kan vara problemet?

Ska tilläggas att mellan server och rpi, TV, whatnot sitter en switch (Netgear GS108E). Har inte märkt några konstigheter med den tidigare. Dock har jag märkt att Netflix som körs på TVn ibland sackar ner i kvalitet, men jag har ingen aning om det beror på switchen eller om Comhems internet anslutning helt enkelt är kass.

Bonusfråga: Min TV kör Android TV och därmed kan den köra Kodi direkt. Den lider dels av samma problem som rpi med att den buffrar då och då, men sen beter den sig också som att video-cachen blir full och inte funkar korrekt. Den spelar kanske 0,5 sek, pausar 0,5 sek osv efter en stund in i filmen. Detta är kanske ett mer Android- Philips-relaterat problem, men jag vet inte heller där vad jag kan göra.

All input mottages tacksamt - jag har slut på idéer!

/Daniel

Av ddaniel91

Bjuder 3100 kr för alla 4 6TB-diskar, kan hämta när som!

Av ddaniel91
Skrivet av ettfemfyra:

Är budgivningen avslutad?

Ursäkta sent svar!

Ja, budgivningen är avslutad och datorerna och skärmarna sålda. Det som finns kvar är TVn samt headsetet

Av ddaniel91

@Kasheew: Det är i dagsläget inte aktuellt att sälja någon dator i delar

Av ddaniel91

Jag hade kunnat tänka mig att använda Bing, om den faktiskt kunde leverera relevanta sökresultat. I normalfallet fungerar sökningar med ett ord bra (typ "skatteverket") och det kommer upp som resultat. Men att däremot försöka hitta specifikt innehåll på en viss sida har hitintills varit närmast omöjligt!

Av ddaniel91

Jag känner faktiskt bara till en enda idag, på 10", och det är Lenovo Yoga Book: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=4087169,4088483 Jämförelsen visar modellerna med och utan 4G-anslutning.

Min syster har en sådan och är mycket nöjd överlag. Hon hade önskat något mer än 4GB RAM, men hon har en större dator till tyngre arbeten ändå.

EDIT: Ville minnas att jag sett någon platta som fick uppdaterad spec med nytt stöd för penna - och mycket riktigt så ska Lenovo Miix 320 släppas en nyare tappning under juli månad med stöd för penna (https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-MWC-2017/Unveiled-The-Mii...). Ska inte svära på att det är så, men tror att modellen med penna kommer med FHD-upplösning istället för den tidigare 1280x800. Kanske skicka och fråga exempelvis Dustin om de vet om just denna har stöd för penna?

Av ddaniel91

Det verkar som att den värsta budgivningshetsen har lagt sig lite (heh).

För närvarande leder Hybe fortfarande budgivningen på båda datorerna samt kringutrustningen (7700 kr), samt har ett bud inkommit genom på PM på båda skärmarna (1000 kr).

Kommer att låta budgivningen ligga öppen 1-2 dagar till innan den avslutas.

Av ddaniel91
Skrivet av ettfemfyra:

Budar 3,5k för dator 2, kan hämta ikv isf.

Jag föredrar att bli av med båda datorerna före att få ett högre bud på enskild dator. Då det inte finns något fristående bud på dator #1 så kommer @Hybe att fortsätta ha högsta budet.

Skulle det komma bud på den första datorn leder du troligen budgivningen på dator #2

Av ddaniel91
Skrivet av Olfan:

Villig att byta nånting av grejerna mot en sprucken och lite fukt skadad iphone 6 64gb

Skickades från m.sweclockers.com

Byten är som det ser ut inte aktuella

Av ddaniel91

@Hybe har just nu högsta budet på två datorer (med båda grafikkorten) samt tangentbord och mus.

Av ddaniel91

Datorer, skärmar, TV, tillbehör säljes

Säljer ett helt gäng med saker, samtliga fungerande och i bra skick. Se nedan!

Dator #1 (Min pärla, ATX)
Intel Core i7 3770K
Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB
Crucial MX100 512GB
MSI Geforce GTX 680 Twin Frozr 2GB
Corsair CS650M 650W
MSI Z77A-G45
Fractal Design Define R4
Alla detaljer här (Notera att 2TB HDD är urplockad!):
https://www.prisjakt.nu/list.php?l=2283294&view=l
Startbud: 4000kr

Dator #2 (mITX)
Intel Core i5 4670K
Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB
Samsung EVO 840 250GB
Asus Geforce GTX 760 DirectCuII OC 2GB
Corsair CX500M 500W
MSI Z87-G43 (mITX)
Lian Li PC-Q33 (mITX)
Alla detaljer här:
https://www.prisjakt.nu/list.php?l=2354531&view=l
Startbud: 3000kr

Den observante har noterat att det med varje dator har funnits en skärm med. Dessa kan utan problem kombineras hur som helst, och säljs även separat, men föredrar att sälja dem som ett paket med datorerna.

Skärm #1
BenQ 2420HDBL
LED-belyst, 24", TN-panel av, för sin tid, lite finare sort. Fungerar fortfarande bra!
Startbud: 400kr

Skärm #2
Fujitsu P23T-6 Thor Edition
LED-belyst IPS-panel på 23". En bra allround-skärm som fungerar för både spel och enklare fotoredigering.
Startbud: 600kr

TV
Säljer min knappt 2,5 år gamla TV till förmån för en större. Det är en Sony Bravia KDL-55W805B (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2585276). 55" "smart TV" med VA-panel, där den enda smarta delen av TVn är att bildskärmen är riktigt bra och resten kan man enkelt glömma. Om man som jag sporadiskt vill cast:a Youtube och/eller Netflix till TVn så är det egentligen de enda appar som fungerat någorlunda. Finns även orginalkartong kvar för enklare transport.
Ska nämnas att TVn hängt på väggen tidigare, och att väggfästet kan fås med för en hundring om så önskas.
Prisidé: 5000kr

Övriga prylar (bilder på dessa finns också):
Bluetooth headset Sony SBH60. Kom aldrig till anvädning och ligger helt ny, ouppackad, i kartong.
Prisidé: 300kr

Microsoft Sidewinder x4 tangentbord. Mycket populärt tangentbord som tyvärr slutat tillverkas sedan några år tillbaka. Mycket bra skick!
Pris: bud

Logitech G500s mus. Om jag hade behövt två likadana möss hemma så hade jag behållit denna - utan tvekan bästa musen jag ägt!
Pris: bud

Grejerna finns (primärt) för upphämtning i östra Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91
Skrivet av Destroyedbeauty:

Det handlar väl mer om en generellt bra kalibrering och set-up av TV:ns olika bildprofiler för att få en bra bild dedikerad för spel och en bra bild som är dedikerad för filmer?

Du vet inte om det finns något långt test på nätet som har hårdtestat hur QLED fungerar ihop med spel respektive filmer?

Ja och nej. Du bör helt klart ha olika profiler för olika ändamål -- och förhoppningsvis är det enkelt att byta mellan dem! -- om du vill ha optimal bild osv, men mycket ligger i panelen och bildbehandlingen i hårdvaran. Den delen kan man inte göra så mycket åt oberoende av vad för inställningar man har.

I detta fallet så är panelen med "QLED" bättre och, utan att ha kollat speciellt efter det, lär även bildbehandlingen vara bättre. Bildbehandling som t.ex i hur den interpolerar material i med upplösning < 4K, sådant man inte kan påverka själv så mycket. Den slutliga kvaliteten beror såklart även på inställningar och kalibrering (man kan ju göra en TV näst intill oanvändbar med fel inställningar, enligt mig), men man kommer inte ifrån att hårdvaran måste vara där också. Ytterligare ett exempel är färgomfånget -- TVn kan bara visa si och så mycket färg och man kan alltid justera ner det efter tycke och smak, men man inte fylla mer färg som den inte har.

Angående tester så är det bara att Googla. Känner tyvärr inte till något bra test på de nya QLEDarna. Kan dock rekommendera AVforums som ofta har hyfsat bra tester men också ganska kunnigt folk inne bland diskussionerna

Men som @XPerion sa så hade jag också kollat på förra årets modeller. Skillnaderna till årets ska inte vara enorma, vad jag vet.

EDIT: Från länken XPerion bidrog med så finns det också en kort jämförelse med KS8005

The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of tests. Both contrast and peak brightness measure well above what the Q7F was able to output, especially in SDR. The Q7 does do better with color volume, and this does help with HDR content. However, it is impossible to justify the expense of the QLED TV over the previous model. Pick whichever you find at a lower price.
Egen notering: Den nya QLEDen hade också mindre motion blur/lägre responstid

Dold text
Av ddaniel91

Sett enbart till bildkvalitet så är den senare märkbart mycket bättre än den första, enligt mig. Man kan närmast likna det vid att Samsungs 2016 års modeller (KS[7/8/9]xxx) har gått och blivit Q[7/8/9]F, medan de som ser lika ut till namnet (MU...) är upphottade "enklare" paneler med något bättre bildbehandling än tidigare.

Sett till vad du borde välja så skulle jag säga att om du har råd med QLED-TVn så är den ett bättre val - åtminstone för film. Jag har inte kollat så noga på årets modeller vad det gäller spelande, så där låter jag det vara osagt vilken som är bäst.

Av ddaniel91
Skrivet av PiZZaMaN:

Den kostar ju minst 1000kr mera nu så han kanske vill ge någon annan chansen att spara en slant?

+1

He gets it

Av ddaniel91
Skrivet av sebbeh:

Inte för att låta dryg, men varför betala för en annons, spendera tid på att hitta en säljare och försöka sälja den privat istället för att återfå alla pengar direkt på öppet köp som du nämner att du har?

Om det hade varit ett klipp med en prisnivå under vad du köpt den för hade det ju varit intressant. Annars kan jag ju lika gärna handla den själv med öppet köp?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Wasp:

Har samma fundering som ovanstående

Bra frågor!

Anledningen är helt enkelt att det jag köpte den för ligger dryga tusenlappen under vad butikerna säljer den för nu. Jag ville ge någon annan möjligheten att köpa den billigare än vad man normalt hittar den för.

Dessutom så råkar detta vara den nyare modellen, som inte lär bli ut-read det närmaste, och som inte kommit till svenska butiker än (eller ja, uppenbarligen). Amazon UK som säljer den "gamla" modellen för ca 7000 kr har inne den nya för ca 10000 kr.

Hoppas det var svar nog

Av ddaniel91

34"-skärm Acer XR342CK

Köpte mig en 21:9-skärm i tron om att det skulle vara svaret på frågan om livet, universum och allting. Den var inte riktigt så häftig som jag hade tänkt mig, och framförallt så fick pjäsen inte lov att stå framme i ett vardagsrum (där vi för närvarande har skrivbordet). Den var lite för dyr för att behålla till när den kan gömmas undan, så istället kollar jag intresse för att sälja den.

Skärmen är helt ny i förpackning och endast testkörd i max 3 timmar. Riktigt imponerad av bildkvaliteten, även om jag aldrig hade möjlighet att testa varken FreeSync eller att klocka upp skärmen till 100Hz (som de flesta klarar).

Highlights:
34" ultra-wide, välvd, IPS-panel i 1440p.
FreeSync 48-75Hz; native 75Hz-panel.
USB-C-anslutning för video, laddning av laptop, samt upstream för USB-hub. Testad, funkar bra!
Troligtvis överklockningsbar till >100Hz (inte testat på detta ex!)
Mer info här: https://www.acer.com/ac/en/US/content/model/UM.CX2AA.002

Priset är baserat på att jag inte kommer sälja den för mindre än jag köpte den. Om ingen är intresserad för det priset så åker skärmen tillbaka till Netonnet på öppet köp. MAO, skambud undanbedes.

Finns i östra Göteborg - hämtning prioriteras.

Läs hela annonsen här

Av ddaniel91

En fråga som jag inte riktigt fann svar på är huruvida en dator som har USB-C-port/-ar alltid kan ansluta till en Thunderbolt 3-dockningsstation.

Ponera följande: Jag använder som standard en dator som har TB3-port och denna kopplas då in till en TB3-docka. Dockan själv har nätverk, usb-pryttlar samt en monitor inkopplad. Dessutom kvarstår kravet på att ansluten dator ska kunna laddas över USB-C-porten. Kommer en dator som enbart har en USB-C-port (alltså inte TB3) att kunna använda alla dessa funktioner, givet att datorn har stöd för alt mode och laddning?

Av ddaniel91

Liten felskrivning i artikeln: Core i7-7700U ska vara Core i7-7700HQ. Läser man snabbt så ser det ut som att datorn använder en undervoltad CPU.