Inlägg

Inlägg som csmannen har skrivit i forumet
Av csmannen

Win7 kan endast startas i Safe Mode?

När jag startat datorn utan safe mode blir skärmen svart efter windows har startats. Jag ser alltså Windows-loggan och en text "Starting", sen händer inget mer. Går jag in i Safe Mode så funkar det?

Hur kan jag lösa det här?

Av csmannen

Jag tänkte om man kan köpa ett av Logitechs "Apple-tangentbord" och sedan ställa om knapparna så att det är windowslayouten för dollar-tecken måsvingar etc. Det måste gå på något vis va?

Av csmannen

Programmera om "vanliga" knappar på Logitech-tangentbord?

Jag funderar på att köpa ett nytt tangentbord, och undrar därför om man kan programmera om alla knappar. T.ex. så att skift+8 blir ett euro-tecken eller om G-knappen ska skriva ut ett y.

Går det?

Av csmannen

Jag kan löda, har dock inte kolv...

Edit: Nu när jag såg att de kostar 100 spänn är det nog värt att köpa en egen. Tråden kan stängas!

Av csmannen

Hjälpa mig att löda två kablar mot två stift?

Hej!

Jag erbjuder den som kan löda 2 kablar mot 2 st stift 50 kr. Finns det någon sugen Stockholms-bo som kanna tänka sig att hjälpa en swecare i nöd?

/csmannen

Av csmannen

Val av skrivare? (c:a 1 000 kr)

Jag är ute efter en ny skrivare. Den ska kunna scanna bilder och printa ut bilder i färg. En mycket viktig egenskap är att den ska vara kompatibel med MAC och Windows. Runt 1000 kr får den kosta, gärna mindre om det inte går (vill dock inte ha någon urusel). Det absolut viktigaste är att det ska vara lätt att få tag i bläckpatroner/toner!

Har du någon erfarenhet med en skrivare som uppfyller min kriterier? Någon modell du rekommenderar?

/csmannen

Av csmannen
Skrivet av Elgot:

Jag antar att det inte räcker att bara lägga en genväg till hemsidan på startskärmen?

Nepp, vill ha det som en app.

Skrivet av ToJa92:

Vill minnas att man kan skapa "webapps" som kan likna en vanlig app väldigt mycket fast man använder safari för att gå till den. Bland annat ska man kunna ändra startbild, ikon mm. Det mesta jag hittade på google verkade vara rätt gammalt, men du kan ju alltid prova.

Jag vill verkligen att det här ska vara en app som man laddar ner från app-store. Ska googla och se om jag hittar något lämpligt.

Av csmannen

Metod för webläsare med fast URL i iPhone-app?

Hej!

Vad är det lättaste sättet för mig att göra en app som bara har 1 fönster uppe, som är en hemsida. Letar alltså efter någon halvfärdig lösning då jag inte har mycket erfarenhet av c++ och liknande.

Tack på förhand!

Av csmannen

Jag har nu fått CCC att fungera (11.7). Jag ska nu installera ATI Stream SDK (för att få openCL att fungera). Får se hur det går.

Problemet är bara att "lite av skärmen saknas". C:a 1 halv cm på varje sida syns inte, vilket är väldigt jobbigt. Hur löser jag det här?

Edit: Löste problemet med "remsor" på sidorna, kunde göras lätt via några knapptryck på skärmen. Hm, nu har jag bara problem med ATI Stream/SDK. Jag har installerat det, och det lyckades, fast mitt program hittar ingen openCL-enhet.

Av csmannen

Jätteproblem med ATI-drivrutiner

Hej!

Jag har nyligen köpt ett sapphire radeon 5870. Jag började med att installera drivrutinerna som kom på CDn, men de visade sig vara gamla, så jag försökte uppdatera dem. Jag avinstallerade de tidigare drivrutinerna, och laddade ner den här "bundlen": http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.a...

Den ska innehålla alla drivrutiner som jag vill ha. Tyvärr får jag inte det att fungera. Installationen flyter på och den säger att allt lyckades. Men sen när jag klickar på Catalyst Control Center får jag följande fel: "no amd graphics driver is installed or the amd driver is not functioning properly". Jag har testat allt, men inget fungerar.

Nu ser upplösningen dålig ut och jag kan inte använda openCL. Hur ska jag lösa det här?

Jag skulle bli extremt glad för all hjälp jag kan få!

Av csmannen
Skrivet av hamre:

På phpportalen finns en tråd med mycket bra info om säkerhet och vanliga hål.

http://www.phpportalen.net/viewtopic.php?t=72202

Tack, den känner jag igen. Den har jag nog läst för ett litet tag sedan, ska appliceras nu! Tack!

Av csmannen

Räcker det här för att skydda en comunity?

Räcker det med att köra mysql_real_escape_string och is_numeric? Vad är det mer man ska tänka på? Självklart har ju admins mycket säkra lösenord.

Lösenorden är hashade med SHA1 och salt.

Finns det något speciellt som är bra att läsa för att få en heltäckande säkerhetssyn?

/Tack på förhand!

Glad sommar på er!

Av csmannen

Sabertooth p67 1155 B3 USB-problem?

Jag har haft ett Sabertooth p67 1155 B3 ett par månader, och nu på senare tid har USB-portarna börjat spöka. Helt plötsligt börjar alla USB-tillbehör sluta fungera. Mitt tangentbord och mus blinkar med sina dioder, så jag antar att det är något som knasar med strömmen i portarna. Har någon någon anning hur man kan lösa det? Extremt jobbigt är det, och jag skulle bli mycket tacksam för alla sorts hjälp!

Tack på förhand!

Av csmannen
Skrivet av Dosshell:

Slängde ihop ett strax efter min förra post, men då jag precis hade varit ute när jag gjorde det föll det liksom lite i glömska... såg nu att jag inte kör urlencode() o.s.v. så ta det för vad det är.
Tada: http://pastebin.com/ABW5kTg7
Den dumpar till en fil för att kunna spara skillnaderna.
EDIT: Såg nu också att jag glömt curl_exec för att logga ut... var som sagt inte helt nykter.. hihi...

Fyllegris!

Skall testas senare.

Av csmannen

Jag ser nu att mitt mobo har 3 st pci express x1-slots, kan man använda en riser (sladd som gör x1 till x16)? Jag lästenågon stans att vissa x1-slots delar bandbredd med x16platserna. Jag kanimre avgöra om så är fallet med mitt mobo, kan någon hjälpa mig? http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH...

Med reservationer för stavfel, sitter i solen och skriver.

Av csmannen

Om jag skulle köra med 4 st 5870, skulle jag då behöva 1200 w, eller räcker 1000 w. Då är det guld-certifikat som gäller.

Av csmannen

Ok, men sabertooth klarar iaf crossfire. Ska testa med 2 st kort, och sen om jag vill ha mer köper jag 2 till kort och ett nytt mobo.

Tack för svaret!

Av csmannen

Asus sabertooth 4way-crossfire?

Jag undrar om ett asus sabertooth klarar av 4st radeon-kort. Jag har ett sabertooth i min dator nu, och jag ser bara 2 st "ingångar" för grafikkort. Är det fel imprisjakt specifikationer? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=831133

Om det inte går, finns det något billigt alternativ för att ha 4 grafikkor (radeon)t med en intel i7? Vilket moderkort rekommenderasmför en sådan setup?

Av csmannen

Ok, ska kolla på det när jag sitter vid min dator, tyvärr om c:a 10 dagar...

Av csmannen

Duger Fractal Design Newton R2, 650W till 2 st radeon 5870?

Klarar mitt nättagg (Fractal Design Newton R2, 650W) att driva 2 st radeon 5870 24/7 i nästan 100% load? Om inte, vilket nätagg rekommenderas?

Edit: har 2 st hdds, en corsair h50 och en oklockad i7 2600k.

Om jag klockar i7an till 4,5 kommer 650 räcka med 2 st 5870-kort?