Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself
Skrivet av twit:

Huj, när man läser senaste inlägget med kommande förändringar inser man att det är dags att kasta ut vad man tror sig veta om spelet och börja om. Tabula rasa för allihop

Jo man förstår verkligen varför de måste ha ett 6- till 8-månadersbeta. När dessutom desync är helt borta så kommer det kännas som ett helt nytt spel som bara råkar se ut som PoE.

Det är möjligt att jag måste stanna uppe sent i natt för att kolla på streams som visar ny content (eftersom jag lär ju inte få beta access direkt).

Av formerself
Skrivet av Främling:

Oj vad det går med nya builden! Gjorde alla förändringar i enlighet med bilden. har därefter kompletterat "norrut" med Quicknesss och Blood Drinker. Funderar på att gå mot Blood Siphon därefer enligt en build jag sett på forumet.
Använder nu bara Tornado Shot, Puncture (som är lite klen än då jag saknar vissa suports), Assassins Mark, Haste (ibland) & Herald Of Ice (alltid)
Ligger nu och nöter på samma level som mig själv utan problem. På väg in i The Hedge Maze (i morgon kväll) som är en L52 zon precis som min hunter.
Får se om jag klarar Ceptre Of God utan att levla lite extra först.
Sen blir det att börja nöta i merciless.
Måste säga att hideouten och dailys gör spelet mycket roligare. Skönt att bryta av med något mellan zonerna i actsen.
Nu ser jag fram emot att så småningom få köra min första map.

Att man måste ta sig igenom alla acts tre gånger är ett smart upplägg rent pedagogiskt/utbildningsmässgt har jag märkt.
I normal hade jag ingen aning om vad jag gjorde men lärde mig fundamenta. I cruel nu så har poletten till sist ramlat ner och jag har en större förståelse hur GGG tänkt när dom gjort spelet... och då insett att den enorma frihet som finns när det gäller möjliga builds inte finns i något annat spel jag spelat.
Hoppas att merciless ger mig så mycket kunnande att man klarar sig i hc sen.

Visst är Acrobatics och Ondar's Guile fantastiska?

Du har gjort helt rätt i att ta Blood Drinker och Quickness. Att ta vägen Sniper - Coordination - Blood Siphon - Trickery skulle vara min nästa rekommendation. Du kan även gå från Quickness till Assassination.

Tips: Ta inte Orchard som din första map. Tropical Island brukar vara lite trevligare.

Av formerself
Skrivet av Främling:

Använt 4 har jag för mig... men en kan vara via en orb of regret som jag ville testa.

Så småningom när act 4 släpps så kanske vi får en reset. Då tänker jag dessutom ge mig på HC istället.
Kanske inte är värt att lägga så mycket tid på att pilla i nuvarande trädet?

PS Vad använder man alla Scroll Of Wisdom till? Har närmare 300 i lager nu DS

ok då kan jag föreslå en ändring som till en början använder 8 respec points.

...

Lite pillande i trädet kan man göra. 6 respec points här för att få Acrobatics och Ondar's Guile. Det enda du förlorar är en frenzy charge och 4% evasion per frenzy charge. Tog även bort en till dex-nod och tog en högre upp så du kan röra dig direkt mot mana leech.
Insåg att man behöver ta bort och lägga till i ungefär rätt ordning för att det ska gå, så jag la till en numrering.

http://i.imgur.com/MhEgv82.png

Scroll of Wisdom använder du för att identifiera varje rare du hittar. De flesta kommer vara usla, men du säljer dem för alterations eller alteration shards.

Av formerself

Jo jag förstår hur du har tänkt. Skillträdet är ju inte enkelt att lära sig. Hur många respec points har du, eller snarare hur många har du använt om du minns? Man kan totalt få 18 från quests (2 från varje act).

Av formerself
Skrivet av Främling:

Oj, det är så pass tufft i merciless altså! For runt i slums, sewers och battlefront i går (cruel) och det var lite svettigt emellanåt och dingade L50, så nu ligger jag bara en L över... ska inte göra misstaget att smita ner i Catacombs redan. Ska inte in i Solaris Temple riktigt än då jag har sidequests kvar att göra så jag kommer nog se till att hamna ett par levels över innan jag går vidare med "main quest line".
Gillar verkligen Tornado Shot men använder fortfarande en del Split Arrow samt Ice Shot (tornadon ligger ju lite efter i level). Testat Grace men passar inte mig av någon anledning.
Är någon form av minion något du rekommenderar för en hunter? Har just nu en massa skills slottade som jag inte använder.

Nja. Mionions lär inte vara så effektivt för dig. Du kan använda en s.k. skelly brotem, vilket är Spell Totem länkad till Summon Skeletons vilket är effektivt för att få fiender att attackera något annat än dig.

Hur ser ditt skillträd ut just nu?

Av formerself
Skrivet av Främling:

Under hela Normal låg jag i princip på level faktiskt. Var L36 när jag började i cruel. Dom överlappar ju varandra ett par levels.
Kan helt enkelt konstatera att det blivit lite tuffare nu, normal var ju väldigt enkel, vilket är kul.
Når kanske meciles vid 55-56 i bästa fall.

PS Ohh, upptäckte just varför Fetide Pool, Ship Graveyard Cave och liknande varit tuffa... dom är ju högre level. DS

Jag kan ju nämna att min tredje karaktär hade problem med Merciless Docks vid level 70 (den första hade jag innan act 3 och den andra kom inte långt alls) och då kunde jag ända köra Anger, Wrath och Hatred (och kanske även Grace) eftersom manareservationen på auror inte var procentbaserade på den tiden. Jag hade 1700 liv vilket även då var på tok för lite...

Av formerself
Skrivet av Främling:

Får nöta på ikväll! Kommer köra på att ta int & str passiva skillsen, därefter kanske något som ger mer crit. Då behöver jag inte bekymra mig så mycket att få det via gear.
Har märkt vilken stor skillnad det gör med olika resists på gear genom att tex byta en ring, var mer eller mindre imun i går mot fire men klarade inte mycket cold... visade sig att jag för ett par dagar sedan medvetet höjt fire resist då jag läst att dit jag skulle behövde jag det.... och hade sedan glömt byta tillbaka till lite "jämnare" juveler.
Märker hur otroligt mycket ökad crit ger så det ska jag se över.
Behöver få till en röd socket på min båge för fire dmg gemen (och lite mer str så den inte blir värdelös direkt).

Balans bland resists kan klart vara en utmaning. Däremot om du kör med Acrobatics, Phase Acrobatics och Ondar's Guile så anser jag att det inte är fullt lika viktigt att alla resists är på 75% eller högre. Chaos resist kan du ignorera eftersom det inte finns någon chaos-attack som kan döda dig med ett slag.

Mer crit kan du säkert få till. Så här skulle jag börja om jag körde Phys Crit Bow (Träd) och antagligen fortsätta i stil med detta (Träd).

Av formerself
Skrivet av Främling:

Dagsrapport från nybörjarträsket!

Avslutade i går act 2 i cruel. Dog tre gånger mot slutbossen i pyramiden. Är nu L49 så man ligger lite efter och är ofta 3L över mobsen. Jag rensar ju i princip alla zonerna så det är inte så konstigt.

Den här första karaktären är ju mest till för att lära och skapa lite ekonomi i standard. Tror dock jag kommer försöka skynda lite genom act 3 så jag inte har för hög level i merciles (tror den går från ca L52).
Fick tillgång till hideouten i går, och släpade dit alla masters en efter en, vilket ger en extra kul dimension till spelet. Gjorde min första daily med.

Stort tack till "formerself" (begriper fortfarande inte riktigt var jag hamnade och hur jag helt plötsligt fick tillgång till min hideout utan att ha en masterquest, hamnade i någons daily tror jag... om nu det är möjligt) för tips och gem! Blir till att testa min nya skill i act 3, rumstrerat om lite bland supportgemsen så det borde bli bra.

Lade senaste passiva pointen på "Heartseeker" i skillträdet. Märker att jag har dåligt med både int & str så jag har svårt att använda vissa blå och röda supportgems jag är sugen på. Kan "Prowess" och "Thives Craft" vara värt att lägga points (3st totalt) på?

Är det någon som ännu inte testat PoE men är nyfiken är nu en ganska bra tid tror jag. När expansionen med act 4 släpps kommer nog de mer erfarna vara mindre villiga att lägga tid på att hjälpa nya spelare.

Varsågod!

3 levels över området är ok. Du får ingen XP penalty då. Däremot minskar XP:n om man är för många levels under eller över ett område. Man kan alltså inte bli powerlevlad.

Det är helt ok att ta noder som ger +30 i attribut för att kunna använda skills.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Fint! Är i skolan just nu, men är du inne i kväll?

Japp. Borde vara hemma från jobbet ca 18. Bara att höra av dig till formerself i spelet.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Hur många Regrets har du? Kommer jag långt med 1 Ex och 11c? Eller ska jag spara det till Doryani's?

Jag kan inte exakta växlingskursen, men det borde räcka till ca 40 regrets. Jag tycker däremot att du bör köpa en Doryani's istället. Lägstapriset på en sån verkar vara 1.5 exa så du kan få köpa en av mina (och få några regrets på köpet) för 1 exa och 10c.

(Jag har 205 regrets)

Av formerself

Är det någon som har en invite för bamboo cover?

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Håller med om att mitt nuvarande träd inte är något vidare. Ändå har trädet varit ännu värre, så har tyvärr inga respec points kvar. Är ganska imponerad över att jag ens kan köra 70-maps så som det är nu.

Om man kör AoF, vad är bäst att köra på i trädet då, fire eller physical damage? Pyre-ringen ska jag skaffa, är Doryani's Catalyst värd att skaffa? Ser nämligen många AoF-användare köra med Doryani's Catalyst.

Hörde att man brukar få en gratis reset av trädet efter varje season, stämmer det? I så fall kan jag ju göra om mitt träd.

Doryani's Catalyst är klart bra. Den är ju ett enhandsvapen med 300 dps, elemental leech och ok crit chance. Den fungerar dessutom mycket bra för både attack-builds och spellcasters. Alltså inte en dålig investering.

All fysisk skada du gör kommer halveras med AoF, så fire damage är klart bättre. Däremot gäller det att få fire damage från attacker. Svärdet Oro's Sacrifice kan göra detta lätt, men att ta 20% mer skada är inte så kul.
Om du ändå kör physical som sedan halveras är det nog bäst att du länkar Added Fire Damage som vid level 20 ger 39% av fysiska skadan (innan halvering från AoF) som fire damage. Du bör även använda auran Hatred som vid level 20 ger 36% av fysiska skadan (innan halvering från AoF) som cold damage som du kan konvertera med Pyre eller support gem Cold to Fire.

Nja. Det är inte direkt i slutet av varje liga som man får en respec, utan snarare i början av varje liga. Jag vet inte om det betyder att man får en respec i samband med att betat till Awakening startar eller om man måste vänta tills Act 4 släpps. Om det är det senare kan jag säkert hjälpa dig med några Regret orbs till kompispris (jag är tillräckligt rik i Standard).

Skrivet av misguided:

börjar tröttna zzZZzzz...kört upp 9 karaktärer till 50+ men orkar inte mer när jag börjar närma mig 60-65 då jag lessnar och börjar på en ny.

Hur gör ni för att cappa resists i Merc? Jag ligger runt 50% rakt av och så får jag offra dps för att cappa resists för vissa bossar men även mitt liv är otroligt lågt känns det som...blir lätt oneshottad titt som tätt och xp-avrättningen när man dör är ju helt vansinnig så då måste man backa för att se till att ha plockat en lvl innan man går in för nästa boss etc.

Sista jag körde (uppe i 64 nu) är ele buzzaw ST build som fungerat bra tills nu men behöver köra 2 (helst 3) auras för att få upp skadan men det är ju så mkt mana så man kan kasta 1 ST innan man är rökt på mana....då kör jag Reduced mana och lite noder i trädet som sänker aura reserved men är fortf. skit...antar att det är lvl 20 på gems som gäller för att kunna köra vissa builds som det är tänkt.

Sen är jag snuskigt snål också så jag köper typ aldrig gear men det är väl därför jag börjar fastna runt 60...har ju å andra sidan bra med currency nu

Har med andra ord inte ens nått end game men vet inte vad ni gör som gör att ni orkar fortsätta nöta?

Nu är det dags för en ny gubbe (igen) och är lite sugen på en Molten Strike build men hittar inga bra guider på forumet då de flesta är runt 1.2 och bakåt...någon som har en bra build för MS?

Vill ha vansinnig attack speed och mkt ele dmg givetvis....Kanske Point Blank i trädet m.m.

all input uppskattas!

Jag kan förstå att du tröttnar eftersom man brukar säga att en build brukar komma igång på riktigt vid level 60 ungefär.

Om du har svårt med resists kan jag starkt rekommendera att du använder hjälmen Goldrim. Den ger uppemot 40% till alla resists. Skorna du använder brukar i många fall vara värda att plocka så mycket resists som möjligt eftersom det finns få mods man vill ha på dem (vanligtvis move speed, life, fire+cold+lighting resist). För ca 3 chaos kan du få boots med 20% move speed, 30% till alla resists och kanske 40 liv.

Ringar brukar också vara en bra källa för resists. Även där kan du ganska billigt få en ring som har 100% total elemental resistance (låt säga 35% till varje).

Med Goldrim, Boots och två ringar kan du relativt enkelt komma upp i 135% i varje elemental resistance, vilket blir 75% i Merciless. Då har vi dessutom inte räknat med resists från gloves, body armour, amulet, belt, shield.

Elemental Buzzsaw kräver att du kör Anger, Wrath, Herald of Ice, Herald of Lightning och du vill nog även använda Haste. För att lyckas med det måste du ta aura-noderna vid templar, witch, shadow/ranger, scion. Du måste även använda Alpha's Howl. Du kommer nästan inte ha någon mana kvar efter det, så det gäller att länka Blood Magic till attacken.

Ska se om jag kan hitta en Molten Strike-build...

Edit: Se Community's Molten Strike, face melting build.

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Att man gör ett så stort hopp i versionsnummer är inte helt ovanligt när man släpper en expansion, har GGG klassat tidigare content releaser som expansioner eller bara content updates?
Kan ju vara så att GGG klassar tidigare släpp som "mini-expansioner" medans denna klassas som en full expansion då den kommer med en ny akt.

Kolla bara på Blizzard t.ex, i WoW så är beta 0.x, classic 1.x, TBC, 2.x, WotLK 3.x, Cataclysm 4.x, MOP 5.x och WOD 6.x, Diablo3 beta 0.x, classic 1.x ROS 2.x och större content patchar får x.1, x.2 osv medans mindre patcher blir x.x.1

Edit: vältimat med informationssläpp samma minut som D3 Season3 går live

Det var just formuleingen av meddelandet från Chris Wilson jag reagerade på:
"This expansion has been in development since 2013 and it has been internally assigned version 2.0.0. In 13.5 hours from the time of this post, you'll find out why."

Av formerself

För övrigt är det extrem hype just nu. Det har läckts massa bilder från kommande expansionen och av någon anledning går vi från version 1.3 till 2.0 (istället för 1.4) som kanske tyder på t.o.m. spelmotorn har förbättrats.

Officiellt ska mer information komma idag 18.00 då NDA:n ska gått ut.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Poebuilder

Kör Templar.

I början tänkte jag gå enbart fire i skillträdet, men insåg att man fick mer av physical. Men är inte Celestial-noderna värda ta ändå? Har sett folk ta dom även när dom gått på physical damage. Har dessutom placerat vissa points på 2h weapons/mace, kände inte till Doryani's Catalyst då.

Men ja, jag tänkte mig inte för i början hur jag placerade pointsen. Får bli en reset senare. Men har du några idéer på hur jag bör bygga trädet istället?

Jag har tyvärr mycket svårt att komma på något som är effektivt med större delen av ditt träd. Hela delen som går mot Witch-hållet måste bort.

Avatar of Fire är klart en intressant nod, men den är lite svåranvänd. Den enda typ av build jag känner till som använder den är en som slår riktigt hårt med ett slag (ingen multistrike eller faster attacks nödvändig) som antänder fienden och sedan använder Elemental Proliferation för att få alla fiender i närheten att också börja brinna.
För denna typ av build hade jag byggt något i stil med detta AoF Prolif Templar. Baserad på en gammal Build of the Weak.

Lite minde optimal version, men du kan få till denna med ca 20 respec points (förhoppningsvis har du inte använt alla du fått som quest rewards).

Som main skill kan du nog använda Molten Strike, Static Strike, Leap Slam, Heavy Strike, Infernal Blow och säkert någon till.
Herald of Ash länkas med Elemental Proliferation
Om du använder auran Hatred kan du konvertera all Cold-skada till Fire med unika (och billiga) ringen Pyre.

Av formerself
Skrivet av oTiuZ:

Har gjort en självbyggd Molten Strike-build, det funkar hyfsat. Min tooltip dps är dock bara 6.4k vid lvl 73.

Om jag skaffar Doryani's Catalyst, skulle det ge mycket? Har just nu en Colossus Mallet 128-265 physical damage. Min build är AoF, bygger främst physical damage men har byggt till Celestial Judgement och Punishment för extra damage.

Jag känner att det största problemt är att du verkar ha blandat physical och elemental damage. Vilken klass kör du och skulle du kunna slänga ihop vilket skillträd du har nu på poebuilder.com?

Av formerself
Skrivet av misguided:

Grymt bra med 4/4!

Noob som man är så fastnade jag på Merc Act 2 då jag har för dåligt med liv och res.

Körde upp en ny som nu är 45 eller nåt och snart klar med Cruel så det blir spännande att pusha Merci nu.

Blir tight att nå 80 men den som lever får se!

Vad kör du för build nu?

Av formerself

Blev klar med 4/4 softcore challenges igår, så jag har inte så mycket jag känner att jag behöver göra i PoE fram till att Act 4 kommer. Om någon vill levla tillsammans eller behöver något så är det bara att säga till.

Alternativt behöver jag något annat att spela i någon månad till...

Av formerself
Skrivet av Främling:

Vad spenderar du alla points på? Jag är inte speciellt intresserad av skins, pets eller effekter... så då var det bara premium stash bundle kvar. Kanske kan köpa något till min hideout om jag lyckas få tillräckligt med rep hos någon master.

Kommer att bli en balansgång för GGG att släppa sådant som folk vill köpa utan att det blir p2w. Skins/effects & hideoutprylar kan dom addera hela tiden till folk som gillar det iofs.

Jag skulle vilja kunna lägga points på / betala för tex:

- Att kunna döpa/färga grundtabsen i stashen för kanske 200p. (dock efter det att man köpt premium bundle).
- Öppna upp för ytterligare en master med sideguests och ett hidout. Kanske emot GGG's principer med "pay for content"?
- En mobilapp där jag kommer åt mitt konto.
- En mobilapp för trading. (inte provat på trading än, men vore nice att kunna leta gear när man är på jobbet). Tangerar detta p2w?
- Mer detaljerad info om de achivements som finns, lite snålt med texten där. En del är inte intresserade av achievemnts så det är en bra betalfunktion.
- Vissa ui förändringar. Balansgång här med då det inte får påverka combat.
- Fysiska merchendise som kläder, muggar, konst mm. Finns lite på Jinx i dag. Jag skulle vilje ha en kaffemugg till jobbet. Betalar lätt 200p för en.
- Finns säkert en del guildfunktioner dom skulle kunna sälja. (inte varit i något guild än)
- Wraeclast- noveller. Det är ett skönt litet universum dom skapat och det vore kul att läsa korta historier som utspelar sig där. E-books och kanske tom pocket.

GGG bör akta sig för nedanstående:

- Funktion så att spelare på något sätt kan sälja/byta points med varandra! Sabbar både GGGs och spelets ekonomi.
- Ta betalt för nya acts, maps, races, ladders mm. Då skulle f2p vara saga all.
- Ta betalt för nya gruppsystem i pvp eller pve. Typ 5v5 arena eller kanske 50-manna boss fight (Vore episkt!).
- Levling hjälp som xp-gain scrolls eller att man kan få en max-level char direkt.

1. Förstår inte riktigt vad den ska vara till för
2. Betala för plats för en till master är p2w och kommer aldrig dyka upp i PoE
3. Du kommer åt ditt konto via hemsidan. Enda problemet är att skillträdet inte fungerar så bra på mobilen. Vad skulle en app tillföra
4. Det har sagts av GGG att offline trading via mobilen kan vara en möjlighet i framtiden
5. Vad för text är det som fattas?
6. Vissa UI-förändringar är på gång. Ett fantastikt loot-filter system är på ingång samt andra saker som healthbar ovanför din egna karaktär, mm.
7. De flesta fysiska varorna brukar komma med supporter packs. Vi får se vad man får med nästa omgång av packs. Min plånbok är i alla fall redo
8. Det finns redan möjlighet att köpa stash tabs till guild stash och extra member slots till guilden. Däremot behövs allmänna förbättringar inom guildsystemet (som att se när någon senast var inloggad, log om vad som tagits från guild stash, limit på hur mycket man kan ta från den, osv.)
9. Det finns PoE Comic Books. 4:e upplagan dök precis upp på hemsidan.

De 4 sista sakerna kommer aldrig införas heller. Tänk på att PoE har världens mest etiska F2P-modell.

Skrivet av tyvar1:

riktigt bra
Har spelat spelet sen betan och köpt alla supporter packs so far
http://i.imgur.com/VYFqI2K.jpg

Closed Beta, Exalted, Champion och Master supporter packs här. Lyckas på något sätt (förutom 70 premium stash tabs) bränna alla mina poäng.

Av formerself

Det var riktigt kul igår med Cats when Damage Taken, Cats on Crit, Cats on Death, etc.

http://i.imgur.com/6mP8k4x.jpg

(Incinerate med hög cast/cats speed, Scold's Bridle och 6 olika CwDT)