Inlägg

Inlägg som formerself har skrivit i forumet
Av formerself

Har en invite till svart 64GB. Skicka PM

Edit: Tagen

Av formerself
Skrivet av kr0owe:

Behöver lite tips på hur jag enklast gör min summoner "low life", planen är alltså att alltid ha -35% HP för Wondertrap Velvet Slippers (+100% MF)

Nuvarande build https://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgMABAcNfB...

EDIT: Funderar på att plocka bort de 3 första mana och gå ES istället samt plocka bort Cruel Preparation och ta Deep Thoughs istället vad tros om det?

EDIT: Hur fungerar det med loot? Är allt random eller kan man t.ex farma vissa bossar för någon speciell loot?

Du ska definitivt ta de 3 första ES-noderna om du kör en ES-baserad build. De är bättre än de flesta andra ES-noderna i trädet.

För low life måste du i stort sett ha antingen Shavronne's Wrappings (tokdyr) eller Solaris Lorica (billig) för att chaos damage inte ska passera din energy shield. Det blir lite problematiskt eftersom summoners gärna använder en 6-link (i typ Tabula Rasa) men du kan säkert få en 5L Solaris Lorica att fungera. Dessutom är Wondertrap inte alltid ett självklart alternativ även om man kör lowlife. Kör man magic find så är det bäst att ha Item Quantity i de slots man kan. Ett par legacy Goldwyrm har uppemot 30% IIQ. Ett par med 25% IIQ får du för några få chaos. Du ska sikta på att komma upp i minst 300% IIR och 100% IIQ för en MF-karaktär.

Jag spelar inte summoner själv, så mitt träd är säkert inte perfekt. Jag skulle i alla fall göra något i stil med detta. Med Blood Magic och Mortal Conviction ska du kunna köra 10+ auror.
Det finns säkert varianter som inte använder BM+MC, men då får du googla "MF summoner"

När du väl fått igång di summoner så är det Dominus farm som gäller. Man farmar aldrig efter specifik loot, utan man gör det som ger mest värde per tid. Att man inte kan få vissa uniques från Dominus gör inte så mycket. Chaos recipe och sälja till vendors för alterations är det som gäller. Alla rares eller uniques med värde är mest en bonus.

Av formerself
Skrivet av kr0owe:

Började köra en Summoner tidigare idag och verkar inte vara gearbaserad för 5 öre medan det hela tiden känns som att jag vill ha nytt gear till min Marauder hehe.

Trevlig länk.

Generellt så gäller det att skills som är Attacker baserar sin skada på hur bra vapen man har, medan skills som är Spells baserar skadan på vilken level gem:et är (summoner räknas som spell i detta fall). Just av den anledningen brukar många rekommendera att man kör sin första karaktär som spellcaster (typ Freezing Pulse, Lightning Tendrils, Flameblast...). Det är dessutom enkelt att få en DPS-boost med spells genom att använda items med "+level to gems" som man kan få från en vendor genom att sälja en kombination av blå Sceptre/Wand + Ruby/Sapphire/Topaz ring + Orb of Alteration.

Av formerself
Skrivet av Sweede:

Har du några tips? Börjar tröttna på att behöva kika ner på tangentbordet med jämna mellanrum. Men den där tröskeln känns ganska hög just nu. Kan ju alltid vara värt och prova något program iaf.

Istället för ett program eller spel så gjorde jag helt enkelt en beställning på helt blanka keycaps. Det var sjukt frustrerande de första veckorna att prova sig fram hela tiden när man inte kunde fuska genom att kolla ner, men det var klart en fungerande metod.

Av formerself
Skrivet av IceDread:

Lirat lite av och till, då ett par bekanta kör d3 exp. så blev det samma för mig. På sätt och viss tyckter jag bättre om path of exile men saknar random elits från d3 och ekonomin från d3. Tyckte från första början att trading i detta spel var mer eller mindre som trading i d2 och det är verkligen bara störande.

Jag har inte spelat D3 på ca 1.5 år så jag minns inte riktigt hur saker fungerade. Är inte "Random Elites" bara random Rares eller Rogue Exiles fast med mer MMORPG-liknande skills?

Finns det en ekonomi i D3 nu när AH är borta och massa saker är account bound?

Av formerself
Skrivet av _tekken_:

Hejsan!

Jag har inte spelat på jätte länge nu och jag hatar att spendera tid att läsa flera sidor guider innan man får hack n slash!

Men vilken klass/build är det som gäller nu enklast och starkast som funkar bra i endgame?
Vill bara spela igen utan att behöva få huvudvärk över skilltree och fel byggd karaktär har kollat lite här men vet inte om dom är up to date dvs att dom funkar bra fortfarande efter patchen.
http://pathofpoe.com/builds/top/

Länkar och guider till specifika klasser tas gärna emot.

Hej.

Jag kan tyvärr inte leta efter builds medan jag är på jobbet, men några populära builds är:
* Summon Raging Spirits Witch (exempelträd)
Main skill är Summon Raging Spirit länkad till Spell Echo - Melee Physical Damage - Melee Splash - Multistrike och du använder Hatred och Haste länkad till Generosity. Discipline och Clarity används också för mana (Eldrich Battery ger mana till dig och ES till dina minions). Med Increased Duration så kan du ha 100% uptime på Vaal Haste.

* Phys GMP Crit Tornado Shot Ranger (ooptimerat exempelträd)
Har inte spelat denna variant själv (körde den sämre Elemental-versionen eftersom jag hittade en Windripper). Med master crafting kan man relativt billigt få en tokigt bra phys crit bow.

Båda dessa kan döda Atziri (osäker om SRS har dödat Uber Atziri) och är starka utan tokdyra uniques.

Vilken liga och har du currency att bränna?

Av formerself
Skrivet av selhen:

Jag och en polare fick en idé häromdagen att ersätta ljudfilerna i Red Alert 2 till egeninspelade eller filer hämtade från nätet.

Har ni någon aning om ifall det ens går att genomföra, och i så fall hur?

Inte för att jag förstår varför man skulle vilja byta ut ljuden i något C&C-spel, men prova XCC Sound Editor på http://xhp.xwis.net/utilities.

Det mer logiska vore att slänga in C&C-ljud i alla andra spel istället...

Av formerself
Skrivet av Alibaba123:

Okej du länkar till en forumstråd. Var klickar jag för att köpa?

Not sure if trolling...

Tiden du lagt här på att klaga motvarar tiden det tar att få en invite. Länken i invite-mailet leder till att du kan beställa direkt från deras hemsida.

Av formerself
Skrivet av Alibaba123:

Visa var jag får tag på en då.

http://www.sweclockers.com/forum/75-mobiltelefoner/1311946-on...

Av formerself
Skrivet av rektor:

Vad menar du med "Nexus-designen"?

Kolla på alla andra telefoner från Nexus-serien. Sidorna är raka och ovan- och undersidan är konvexa.

Av formerself

Hörlursuttag på ovansidan? Suck...

Tror dessutom bilden är fake, eller så har man tråkigt nog övergivit Nexus-designen genom att göra platt ovan- och undersida.

Av formerself

Blev ganska rik igår efter jag sålde en FotM SRS Staff för 18 exalt på Rampage. Staffen var varken 6S eller 5L, +2 fire gems, +1 all gems, +16% cast speed och ledigt suffix för att master-crafta mana regen. Bara 5 ex från att ha råd med en Mjölner nu!

Skrivet av Anaii:

Tröttnade när jag inte kom på en build jag ville köra. Vill typ köra min main på HC fast i Beyond. Men jag tänker inte levla upp en till sån build...

Har en 2-3 olika gubbar kvar i beyond men ingen som är jätterolig. Så det blir lite hoppande mellan dem och långa stunder av inaktivitet mellan dem. Så ingen av dem har nått merc ännu :/

Vad har du för main i HC?

Av formerself

Försöker någon här klara 5 eller 8 challenges den här ligan? Tänkte själv försöka klara 5 av dem, fast det blir lite jobbigare när man insettatt alla masters till level 8 kommer vara mer eller mindre omöjligt. Rampage tier 13 var kul i alla fall.

Av formerself
Skrivet av Verminator:

Skatten borträknad?

18 * 0.71 * (1 - 0.3) = 8.946
Tidigare förmögenhet på 2.5 miljarder, så nu borde han vara rikare än Niklas Zennström och kanske tar 15:e-platsen över Sveriges rikaste.

Av formerself

Kollade på listan över Sveriges rikaste år 2013. Då var Notch på plats 70 med 2.5 miljarder. Jag har ingen aning om hur mycket av detta hamnar i hans egna fickor, med denna affär borde han eventuellt ta sig upp på top-20.

Av formerself

Antingen har jag haft tur den här ligan eller så har jag lärt mig identifiera när något är värt mycket. Fick dessa två sjuka items igår på Rampage.

http://i.imgur.com/u40hA5I.png

http://i.imgur.com/MMtagnZ.png

Handskarna är alltså tre tier 1 resists (varav 2 av dem är max) tillsammans med ett T3 life roll.

Wanden är T2 phys% och har två bra suffix och möjlighet att få två till prefix (t.ex flat phys och hybrid phys%/accuracy). Lite osäker på om jag ska crafta den själv.

Av formerself

Dominus bestämde sig för att vara mycket snäll igår. Med hela 57% IIR droppade han efter 3:e försöket en Windripper och en Le Heup of All, så det blev en reroll till Shadow crit bow.

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Fråga till alla veteraner, har ju själv spelat hyffsat länge men har aldrig direkt satt mig in i maps då jag aldrig haft någon att lira med.
Visst har jag kört en del maps men aldrig de riktigt höglevlade och kan köra maps då och då för omväxling men känns inte riktigt värt det.

Är det värt att pressa maps om man inte är ute efter att nå så hög level som möjligt utan bara geara sin char så mycket som möjligt och få ihop currency?

Vill man bara ha items kan man leta rätt på en magic finder som man farmar Piety eller Dominus med alternativt gör en egen magic finder som man kör i separat klient, självfallet kan man få högre itemlevel i maps på items om man är ute efter att crafta eller man har riktigt tur med drops, men vill man få bra med currency känns det mer värt att bara farma bossar som tar max 5 mins per run.
Eller finns det map specifika uniques som är värda att gå efter?
De enda jag kan komma på som man inte får från Piety/Dominus är de som kommer från Atziri men de kommer man ju ändå inte åt via maps så.

Maps gör du för levels, inte för att bli rik. Jag har aldrig köpt eller sålt maps själv, men jag har för mig att en level 78 map kostar en Exalt. Med tanke på värdet så är det inte heller orimligt att bränna flera chaos på den för att få bra mods.
För att ha råd att bara köra höglevelmaps så brukar man köra ett fullt party med map rotation. I Ambush var det inget större problem att bygga up ett bra förråd med maps pga cartographer strongboxes som man stötte på var 20:e map eller så. Nu verkar de vara sällsyntare och kan inte ge lika många maps och inte heller maps som är flera levels högre.

Jag skulle tro att det bästa sättet att bli rik (genom farming) är multiclient (max 2 klienter på varje dator). Du får IIQ+IIR-bonus för party members och får behålla alla drops själv.

Det finns flera map-specifika uniques, men de flesta verkar eniga om att man aldrig ska farma efter något specifikt. Man gör det som ger mest på kortast tid. Dvs Dominus eller Piety.

Och på tal om att döda Dominus. Jag hade struntat i honom fram tills igår när jag nådde level 85. En full surround med ca 28 Raging Spirits buffade med Hatred (med Generosity), Haste, EE, Ele Weakness, Flesh Offering och Vaal Haste dödade Dominus andra form på under en sekund.

Av formerself
Skrivet av TiasE:

Joinade precis en kille i Archives questen, efter 2 mobs så droppar min första Exalted Orb för denna liga

Grattis!

Skrivet av tyvar1:

spelat sen Closed beta 2011. Aldrig sett en exalted droppa...

Oj. Extrem otur. Själv är jag uppe i ungefär 8 Exalted, 3 Divine och 1 Eternal. Ingen av dem i denna liga dock.
Å andra sidan blir man inte rik av såna drops (så länge det inte är en Mirror).

Av formerself

Har äntligen lyckats komma ikapp efter torsdagens ISP-haveri och helgens lite för uppbokade kalender.

Lvl 75 Summon Raging Spirit build på Rampage och har börjat med maps nu. Fått mina två primära Masters till level 6, men har ännu inte lyckats stöta på Cartographer Zana. Trots aura- och SRS nerfs så gör jag riktigt bra med skada. Borde bli ännu bättre när jag fixar en Alpha's Howl så jag kan köra Anger - Wrath - Generosity - Reduced Mana (roliga färger att rulla... kanske får bli en Haste istället för Wrath).