Inlägg

Inlägg som Kent-Mustafa har skrivit i forumet
Av Kent-Mustafa

Allt är sålt.

Av Kent-Mustafa

Jag sätter deadline på bud till 12:00 nu på Söndag (30/8). Den som har högst bud då vinner.

Av Kent-Mustafa

@fax110: det är noterat!

Av Kent-Mustafa

Rensning Keycaps Cherry MX

Jag rensar bland alla keycaps och säljer följande som ett stort paket.

- Två kompletta uppsättningar keycaps som suttit på Filco Majestouch 2 Tenkeyless, original. Mycket fina och trevliga att skriva på. På bilden syns en av uppsättningarna. Den andra uppsättningen ser identisk ut.

- En CM Storm Cherry MX Switch-testare. Perfekt för den som inte vet vilka brytare man skall köpa när det är dags för nytt tangentbord. Har blue, brown, red, green, clear och black sittandes på.

- En komplett färguppsättning för keycaps från WASD Keyboards. Går såklart fint att använda, men är också bra för den som vill se exakt hur färgerna ser ut på keycaps från WASD innan man lägger pengarna på en större uppsättning keycaps.

- Röda wasd-keycaps med pilar från Cooler Master.

- Keycaps från Signature Plastics, med texten THANK YOU. Profilen är SA. Fick dessa tillsammans med ett större köp från Signature Plastics. Tjock PBT-plast. Mycket fin kvalité.

- Extra Cherry MX switchar samt ringar. 1 av varje. Färgerna är red, blue, brown och black.

Bilderna visar ganska bra hur allt ser ut.

Budgivningen startar på 500:- för alltihop för den som är intresserad.

Läs hela annonsen här

Av Kent-Mustafa

Jag tror inte att ni behöver oroa er för bristande ZFS-snack. Det lär finnas gott om tid under konferensens gång att snacka ZFS med andra besökare.

Av Kent-Mustafa

BSD-konferens, Stockholms Universitet, 1-4 Oktober 2015

Vill tipsa om att i år anordnas den årliga Europeiska BSD-konferensen för första gången i Sverige, närmare bestämt på Stockholms Universitet. Datumen är 1-4 Oktober och alla användare och utvecklare av BSD-baserade system är varmt välkomna, men självklart vänder sig även detta event till de som är allmänt intresserade av Open Source. FreeBSD/OpenBSD/NetBSD/DragonFly/MacOSX och derivater såsom FreeNAS och pfsense är dock huvudfokus.

Listan med talare hittar ni här: https://2015.eurobsdcon.org/talks/

Fram till 31:e Augusti är det något billigare att registrera sig för eventet. Dessutom ges studentrabbat.

Hemsidan uppdateras löpande med mer info: https://2015.eurobsdcon.org

Av Kent-Mustafa

Jag har inte spelat DayZ i mer än några dagar, så jag har bara varit med om en sak som jag klassar som kul...

Hade läst in mig lite på hur kartan såg ut i DayZ, så när jag startade upp spelet häromdagen så hade jag bestämt mig för att ta sikte på en av militärbaserna eftersom det tydligen är där man kan hitta bra prylar (och kanske någon att skjuta lite på...). Mycket riktigt, jag spawnade vid stranden och la benen på ryggen. Det tog en jäkla stund att hitta till en militärbas (den uppe i nordvästra hörnet på kartan), men väl där blev jag rätt besviken - inte för att jag inte hittade några saker, det fanns gott om loot, men det kändes helt övergivet och ospännande, trots att servern var full med folk. Jag spenderade nära nog en timma på basen utan någon som helst action. Skitspel tänkte jag, blir det inte mer kul än så här? Jag väntade en stund till, innan jag gick in i ett av husen på basen för att sedan logga ur spelet.

Två dagar senare får jag för mig att testa DayZ igen, utan att riktigt ha funderat på vad jag pysslade med senaste gången jag lirade. Så jag loggar in. Men något är inte riktigt som det var förra gången. Jag står i samma hus igen, fast nu omgiven av 4 personer. Dom verkar mer paffa än jag och börjar skrika på Engelska och Finska(!). Jag har alltså spawnat i huset igen, i ett litet rum där dessa herrar befann sig. Dom höjer sina vapen och fortsätter skrika i sina mickar, typ WHO ARE YOU och LIE DOWN, varvat med saker jag inte fattar något av. Själv får jag totalpanik - vad fanken gör man nu? Så jag börjar springa, ut genom dörren, igenom en korridor och ut ur huset. Jag hinner förbi ett stängsel och är nästan vid nått träd när jag hör pang-pang-pang och skärmen blir svart - "YOU ARE UNCONSIOUS". Ok, någon träffade mig. Vad gör man nu?

Jag har aldrig blivit skjuten eller ens dödad förut i DayZ, än mindre blivit medvetslös. Jag låter skärmen vara svart med meddelandet om min medvetslöshet vara kvar, samtidigt som jag plockar fram laptopen för att lista ut om det finns något man kan göra för att "vakna" till liv igen i spelet... efter några sekunder sneglar jag tillbaka på skärmen, och bilden är tillbaka, även om det mesta är i svart-vitt, någon nisse bandagerar mig samtidigt som tre andra står och tittar på med höjda vapen. Till slut hänger de handklovar på mig och för bort mig till ett hus. Väl där får jag sitta i ett hörn i ett litet rum, samtidigt som de slår sig ner på lagom avstånd. Vafan är det som händer?

Väl där börjar de snacka med mig, på Engelska. Det verkar vara 4 trevliga grabbar från Finland, som uppenbarligen blev mer rädda än mig när jag spawnade just där dom befann sig. Dom kände sig tydligen tvingade att skjuta mig, vilket dom bad om ursäkt för. Dom ger mig prylar, ammunition och annat smått och gott. Jag hänger med dom en stund och dom visar mig lite hur saker och ting funkar i spelet - och till sist låter dom mig gå. Så jag säger tack och springer iväg. Har efter detta inte stött på någon som varit vare sig vänlig eller hjälpsam - de flesta verkar skjuta först och fråga sen...

Av Kent-Mustafa

Ja, det är ju inte direkt så att det kryllar av möjligheter att beställa PBT keycaps med ISO, ÅÄÖ, Apple-varianter och gud vet allt. Jag kommer att lägga min egen beställning inom ett par dagar - det vore ju jäkligt bra om .se-varianten nådde 10st så att de faktiskt tillverkas...

Av Kent-Mustafa

Tips: pågår just nu en Group Buy på Geekhack/Deskthority, innehållande en otrolig mängd kombinationer av keycaps (även ISO). Allt är PBT Dyesub, med DSA-profil.

Mer info:
http://deskthority.net/marketplace-f11/granite-set-100-pbt-dy...
http://geekhack.org/index.php?topic=56354.0

Samt:
http://www.pimpmykeyboard.com/deals/granite-set-pbt-dye-sub-d...

Av Kent-Mustafa

Vill bara flika in för den som är intresserad: i kommande FreeBSD 10.0 kan man välja att köra ZFS redan vid installation. Jag satte upp en maskin med FreeBSD, 8 diskar och raidz2 på bara några minuter i förra veckan.

Av Kent-Mustafa

Har haft mitt Ducky Mini ett tag nu. Gillar känslan men avsaknaden av piltangenter gör att jag kommer att switcha tillbaka till mitt Filco TKL igen. Keycapsen kommer från ett Ducky G2PRO med dyesubs. De blanka är tjocka PBT's beställda via Teraset. Mitt G2PRO utan keycaps är till salu om någon är intresserad (PM:a) ...

http://mirror.vnode.se/upload/ducky-mini.jpg

Av Kent-Mustafa
Skrivet av martinot:

Var köpte du Mini med färdigmonterade PBT? Låter mycket mer intressant än den bakgrundsbelysta varianten som jag sett.

De var ej färdigmonterade, utan köptes till extra. Tror dock inte det finns några kvar. Scrolla ned en bit på följande sida så ser du mer info om var jag fick tag i mina tjocka PBTs. Färgerna är likadana som på de bilder som postats där av Ducky Nordic:

http://deskthority.net/marketplace-f11/ducky-nordic-keyboards...

Av Kent-Mustafa

Fick hem ett Ducky Mini med tjocka PBT igår. Funkar fint.

En sak stör mig dock. Går det att flytta Fn? Jag är Mac-användare och vill ha mina command-tangenter närmast space, så jag brukar mappa om Alt<->Command. Problemet med Ducky Mini är att jag då tappar Alt Gr, som skall sitta där Fn är placerad.

Av Kent-Mustafa

Hej,

Har en något äldre dator som idag saknar grafikkort. Tänkte installera Win7 64-bitars för att spela några spel på den, men är osäker på vad jag skall köpa för grafikkort. Burken i sig är en HP Workstation xw4600 med följande specifikationer:

CPU: Intel Core 2 Quad 2.66GHz
PSU: 475W HP
Disk: SSD Samsung 840 Pro 128GB
RAM: 8GB DDR2 800MHz PC2-6400 ECC
Gränssnitt: PCI-E
SLI: Vill ej ha

Har en 24" skärm med 1920x1200 upplösning.

Spel som jag tänkt spela är primärt Minecraft, men det vore inte helt fel att iallafall kunna testa nya spel (typ Bioshock infinite). Självklart förstår jag att det inte kommer att gå att köra med häftigaste grafiken.

Vilket grafikkort skulle passa ovanstående maskin? Min budget är max 1500:- och det vore bra om kortet är tyst.

Av Kent-Mustafa

Har du testat att göra en commit från en annan linuxmaskin, t.ex. din CVS-server? Fungerar det där?

Av Kent-Mustafa
Skrivet av Xclusiv8:

Är det c++ du sitter och programmerar i? Visste inte att det fans linuxalternativ att programmera i utöver MS Visual Studio,( som ej finns på linux dvs.)

C & Vim.

Av Kent-Mustafa
Av Kent-Mustafa

FreeBSD. Det lär rulla på mina maskiner i ett par-tre årtionden till iallafall. Minst.

Av Kent-Mustafa

Jag är nog egentligen fel person att svara på det - jag representerar nog inte den generella desktopanvändaren. Men hur som helst...

Om man som jag primärt använder textbaserade verktyg så är FreeBSD ett perfekt val. Min desktop består av Xorg, scrotwm, mutt, irssi, vim, mplayer, xxxterm och tmux. Det är väl egentligen det jag använder. Jag tror dock inte att dagens ungdomar känner sig speciellt hemma i den miljön. Jag har också en Macbook Pro precis som dom, men jag tenderar att föredra min FreeBSD-burk.

Å andra sidan finns PCBSD, och saker som generellt har varit jobbiga att få igång fungerar idag bättre (Läs: Flash, Skype, 3D-drivisar, WLAN), så FreeBSD duger nog åt en hel del Linux-användare också. Gnome och KDE har t.ex. alltid fungerat bra ihop med FreeBSD, även om de oftast legat lite efter med "det allra senaste". Mest pga. de linuxismer som ständigt införs.

Av Kent-Mustafa

Problemet skulle väl vara att paketen snabbt blir gamla. Vill man ha senaste versionen av någon applikation så finns den alltid i ports, men paketen ligger ofta långt efter.

Jag känner inte direkt att tiden det tar att kompilera är ett problem, men jag använder å andra sidan inte heller Gnome/KDE/OpenOffice på min desktop.