Inlägg

Inlägg som NoWin har skrivit i forumet
Av NoWin

Skaffa ett kontantkort från de tre stora operatörerna och prova vilket som är bäst till att börja med. Därefter kan du prova med riktantenner med se till att ha kolla på vilket frekvensband som används.

Av NoWin

Det tredje valet är att formattera hela disken och som då som raderar Ubuntu.

Om du vill ha Diaulbott måste Gru (om)installeras efter Windows.

Av NoWin

Jag kör enbart Linux som desktop på 3st datorer hemma och har dualboot på ytterligare 1st om jag av någon anledning måste köra windows vilket i princip aldrig behövs eftersom jag inte spelar. Startar windows typ en gång i månaden för att sköta uppdateringar.

Min 92år gamla mamma körde windows och behövde ofta hjälp med än det ena än det andra. Sedan jag installerade Linux Mint till henne är hennes behov av support noll. Hon till och med sköter uppdateringar själv.

Av NoWin
Skrivet av DennisOlof:

@BMac, det är ett betydligt bättre val. Det man brukar kalla för plexiglas är egentligen en form av plast eller om man väljer någon form av akryl-plast. Då går det att tillverka något som blir snyggt, döljer prylar och knappt påverkar signalen från WiFi.

Plexiglas är en akrylplast, dvs polymetylmetakrylat, och just Plexiglas är ett varumärle från Röhm GmBH. Andra varumärken är t.ex. Bonoplex, Perspex, Diakon och Altuglas.

Av NoWin
Skrivet av MasterChiefSolidSnake:

Hej!
Tänkte köpa en läsplatta, men har önskemål.

1. Att jag kan föra över EPUB eller PDF till plattan från mailen eller min dator (PC). Jag vill alltså kunna rent av skriva ett textdokument och konvertera det till EPUB och sedan kunna föra över det till plattan. Jag vill inte vara låst till att köpa böcker från typ Amazon.

Du är aldrig låst till att köpa böcker från Amazon.

Av NoWin
Skrivet av lossah:

Hej!

Gäller modern diesel/bensin:

Både bensin och diesel-bilar är ju ingen höjdare på korta sträckor, och vad jag förstått är diesel aningen värre.

Men, om man kör låt säga 3-4km oftast per dag, och "längre" sträckor, typ 4 mil någon gång i veckan, hur mycket sämre är det än bensin? Eller behövs längre sträckor, och oftare? Läst en del artiklar där det verkar lite blandade meningar.

Jag tittar på en bil från 2018 (Honda Civic 1.6 diesel).

Med det körmönstret är en laddhybrid perfekt.

Av NoWin

Även om det är en massa jobb att dra kabel till en AP i garaget så är det värt jobbet.

Av NoWin

Kabel, alla dar!

Av NoWin
Skrivet av swenorth1:

Hur är det med Linux och Handelsbanken, funkar det?

Inte dosa med sladd, men annars funkar det.

Av NoWin
Skrivet av Kenneon:

Hejsan!

Som sagt har jag en Yamaha RX- A810 som är knappast använd mycket (max kanske 30 timmar) men har flera år på nacken sen den tillverkades.

Nu avser jag att koppla in denna förstärkare via hdmi helst till min tv

modell: LG 49SK7900 som är ochså fräsh. Dvs för ljudöverföring

Det finns en ingång / utgång till tvn som heter ARC på hdmi ingång 2 av tot 4

Det finns en massa hdmi ingångar på förstärkaren 1-7 men även hdmi out 1 och 2. Där 1 an har ARC.

Jag har gjort många försök både med tvn och förstärkaren där tvn är egentligen inte är så komplicerad ang hur man ska ansluta externa enheter men det är knäpptyst till förstärkaren och dess anslutna högtalare där egentligen 4 små högtalare är anslutna till front skruvkontakter fast det är surround högtalare men det kvittar ju och mitten högtalarens kablar är ansluten till center skruvkontakter

Hur kan jag ställa in förstärkaren rätt så ljudet ifrån tvn överförs till förstärkaren via hdmi till högatlarna??? Provat mycket inställningar på tv inkl förstärkare men inget händer så det är inte lönt jag börjar berätta om det utan att ni isf frågar eller att ni vill jag bifogar foton

Mvh K

Tv: https://www.lg.com/s.../lg-49SK7900PLA

Yamaha : https://se.yamaha.com/files/download/other_assets/4/323934/RX...

HAr du provat ARC utgången på TV:n och någon HDMI ingång på stärkaren?

Av NoWin

Jag har också hörapparater med bluetooth och tycker att bluetooth har en aning fördröjnining av ljudet som är störande. Har iofs bara provat med tv:n ansluten till bluetooth med "vanliga" ljudet på samtidigt.
Tycker att det räcker med täckande hörlurar med apparaterna på utan bluetooth för att få "klarare" ljud.

Av NoWin
Skrivet av AplAy:

Jag har börjat motionera mer regelbundet (promenerar cirka 7-12 km nästan varje dag) med utgångspunkten att, "Att vara fysiskt inaktivt är skadligt fysiologiskt talat".

Exempelvis så är fysiskt inaktivitet ohälsosamt pga. av:
- sämre blodcirkulation vilket i sin tur kan leda till blodproppar, cell- och/eller vävnadsdöd pga. ingen syretillförsel dit, skador i hjärnan pga. långvarig syrebrist där(?);

- svagare muskler, leder och skelett pga. fysisk inaktivitet gör att dystrofi och katabolism får fortskrida medan anabolismen ej stimuleras tillräckligt för att motverka det;

- lägre metabolisk aktivitet/kaloriförbrukning vilket sin tur kombinerat med kaloriöverskott kan leda till övervikt, fetma, och andra sjukdomar förknippade med de två sistnämnnda;

- allmänt psykologiskt sämre välbefinnande pga. bristande stimulering av utsöndringen av dopamin, serotonin, endorfiner oftast förknippade med långvarig fysisk aktivitet;

Det är alltså rätt lätt att se hur brist på fysisk inaktivitet är skadligt för en. MEN! Det är inte min fråga.

Jag vill vända på det hela och ställa en liknande fråga om de fysiologiska processerna som äger rum i kroppen vilket i sin tur då leder till den simpla slutsatsen att, "Fysisk aktivitet är hälsosamt".

Vad är det egentligen mer som pågår i kroppen under tillräcklig regelbunden mängd av fysisk aktivitet förutom ökad blodcirkulation, stimulering av anabolism, och utsöndringar av diverse signalsubstanser?

Finns det något mer gynnsamt med ökad blodcirkulation?
Hjälper det till att "städa undan" inuti blodådrorna och på så vis minska risken för blodproppar?
Hjälper det till med näringstransporten till cellerna vilket i sin tur minskar risken för cellrelaterade problem?`
Stimulerar ökad blodcirkulation massa andra processer i kropp och knopp som i sin tur via diverse fysiologiska processer leder till minskad risk för diverse sjukdomar och problem samtidigt det stimulerar utsöndringen av signalsubstanser vanligen förknippade med subjektivt välbefinnande?

Jag tycker det är riktigt intressant, till en viss detaljnivå, förstå VARFÖR saker och ting fungerar som de gör utan att överdriva genom att försöka hoppa ned till gennivå eller molekylärnivå och försöka lista ut vilken syreatom som gör att jag mår bra. Sånt är överdrivet.

Så... VARFÖR är fysisk aktivitet "hälsosamt" för oss människor?!

https://sverigesradio.se/avsnitt/1319465

Av NoWin

Dropbox.

Av NoWin

Som gnällig gubbe säger jag att mäter effekt som anges i watt.
Likaså mäter man spänning som anges i volt.

Av NoWin
Skrivet av tBiorrith:

Hmm, nja. Bilden var tydligen ett glädje scenario.
När det närmar sig kvällen, folk har kommit hem från jobb och desto flera delar på masten sjunker hastigheten till 10Mbit/s om inte lägre. Det räcker helt enkelt inte till att streama två pers ens.
Sakerna ska lämnas tillbaka och internet ska sägas upp då det kostar 495Kr/mån och inte fungerar tillfredsställande. Lösningen blir att istället dela ut WiFi på mobilen när det behövs till surf på laptop.
Klart att man hade kunnat få 4G att fungera på nått vis, men det hade kostat för mycket i utrustning gentemot hur mycket mor egentligen använder det. Användningsområdet är lite surf, och väldigt sällan streama SVT eller Netflix. Som sagt, mobil surfzon får vara tillräckligt. Och som sjukpensionär är hon bara tacksam över att stryka den månadskostnaden.

Men om hon "väldigt sällan streama SVT eller Netflix" så kan väl inte "att streama två pers ens" vara ett problem?

Mobil surfzon kanske är billigare men inte bättre. Kan hon hantera detta?

Till min gamla faster som har liknande surfvanor valde jag ett Telia 30GB mobilt bredbands abonnemang för 199:-/mån. Potten har aldrig tagit slut och hon slipper mippla med telefonen när hon ska ut på nätet.

Av NoWin

Om det funkar med kabel är det ett wifi-problem. Hur har du det med grannar och vilka kaneler är det trångt på?

Av NoWin

Är det med Wifi eller kabel mellan router och enhet?

Av NoWin
Skrivet av nikwad:

"Problemet" är väl den att Stockholmare, med omnejd, ser sig själva som Sveriges mittpunkt. När i själva verket sveriges mittpunkt ligger ca 35mil norrut fågelvägen. Så mitt/mellan-sverige borde vara i Sundsvalls breddgrader. Vilket gör det hela väldigt märkligt att Norrland ska börja i Gävle.

Så när folk säger norrlänning till gävlebor är det lite som att man skulle kalla skåningar för Stockholmare

Sveigres geografiska mittpunkt ligger utanför Östersund.

Av NoWin

Självscannar aldrig. Anser att manuella kassor skapar arbetstillfällen som behövs.

Av NoWin

Som gammal sur ingenjör tycker jag att rubriken på tråden borde varit "Vilken laddadapter, spänning och ström".
Man undrar .ex. aldrig hur många Celsius det är ute