Inlägg

Inlägg som kskolle har skrivit i forumet
Av kskolle
Skrivet av Broken-arrow:

Vist vill man ha 1Gbit upp och ner behöver man minst lägga 1300kr eller uppåt.

Hm, med vilken router får man i verkligheten 1000 Mbps? Eller var kanske inte trådlöst du syftade på.

Av kskolle
Skrivet av Baxtex:

Ja vilken är egentligen den bästa? Skriv eller för och nackdelar jag börjar med OVPN.

OVPN
Bra transparensrapporter så man verkligen får se vad de gör och hur deras system är uppbyggt. Hade bra hastighet i början, men blir allt sämre, servarna ligger nere då och då, trots att de har flera stycken både i Malmö och stockholm och de har stora packet loss problem, så att spela går inte. Tjänsten är ganska dyr också, 69kr i månaden, man får dock lite rabatt om man köper flera månader i taget.

Heter nog ovpn.se och kan hålla med att de blir sämre ju mer de växer. Har slutat köra servern genom dem när skiten ofta går ner och jag varken kommer åt Plex eller ip-kamerorna. Men fortfarande kanske Sveriges bästa support av vpn-leverantörer.

Om man bara använder vpn till torrent tycker jag att https://torguard.net/ proxy tjänst är bättre men om den är säker har jag alltid undrat.I alla fall full fart och stabilt.

Av kskolle

@HazZarD: Hände aldrig förut men med senaste två patcharna kraschar spelet för mig efter en stund.

https://static.flashback.org/img/avatar/96/395927.jpg

Av kskolle

Hur är det på motorväg. Man kommer i 110 och framför kör ett fordon i 70. Du titttar i backspegeln. Ett fordon kommer i 150 långt borta. Bromsa, vänta och släppa förbi eller blinka i god tid, köra om och bakomvarande fordon får sänka till 110 och tuta som faen?

https://static.flashback.org/img/avatar/96/395927.jpg

Av kskolle

#Tips

Handlade ett Microsof Band,

http://s6.postimg.org/549thss41/microsoft_band_1.jpg

som bara släpps i England och USA, hos Engelska Store och det man skulle göra var att skriva sin riktiga adress men när man betalar skriva ett engelsk postnummer och det fungerade. Tyvärr gick UPS efter det engelska postnumret som de trodde var svenskt. Så ett tips är att ringa när ni ser varan anlänt till Sverige och hänvisa till rätt postnummer. Mitt har nu vänt ut och in några gånger från Mölndal men hoppas nu att det äntligen kommer anlända till rätt adress.

http://s6.postimg.org/65a26x93l/ups.jpg

Av kskolle

@BABOON_ASS: Kör på usb-hårddisk så liter jag inte ut mina usb-minnen.

Suse gick tyvärr fetbort då visserligen open ssh var förinstallerat men släppte inte in mig. Fanns fjärrskrivbord att snabbinstallera men släppte inte in mig. Har fastnat förr i timslånga läsningar om hur man fixar och donar men så blir det inte denna gång. Elementära saker ska fungera. Synd då Suse verkade trevligt.

EDIT 5 minuter senare

Hittade lösningen snabbt men rätt konstig, fortsätter ändå inte att laborera med Suse då VNC motas i dörren.

rcsshd stop find /etc/ssh -size 0b -exec rm {} \; rcsshd start

Av kskolle

@BABOON_ASS: Du menar att jag måste installera som server. Angående spanned disk så tar jag självklart daglig schemalagd backup till molnet på det som är värdefullt. Jo, förr eller senare havererar nog en disk.

Skrivet av niclasc:

Nano är ju superenkelt. Du öppnar filen med:

(sudo) nano filnamn

Ändrar det du behöver ändra

Avslutar genom att klicka ctrl+x och sedan y (om du vill spara) och sedan enter.

Eller om du inte vill spara så avslutar genom att klicka ctrl+x och sedan n.

Jo har testat detta men config filerna brukar vara rätt långa. Lättare att öppna dem fjärr och sedan bara söka efter raden man ska ändra. Men ska öva lite i eftermiddag med Nano.

Kör Suse i VM tills jag kommit på något sätt att installera bootloadern på en usb-disk. Såg dock inget sådant alternativ när jag installerade i VM. Om jag inte väljer Suse står valet mellan Manjaro, Linux Mint och XUbuntu? Vill gärna ha en skrivbordsmiljö fast datorn används som server.

Av kskolle

@gothenburg: Hade enormt motigt förra gången jag körde Ubuntu med ganska kluriga inställningar för att få Fjärrskrivbord att fungera i Ubuntu. Kanske inte samma i XUbuntu?

Att köra WinSCP som root, om man inte kör med skärm, är väldigt praktiskt för oss som inte kommer överens med NANO editor i tex putty. Vet att det är en säkerhetsfråga men enda chansen för många att klara av vissa saker.

Provat med Suse XF-Desktop och rätt behändig. Fick dock slå av brandväggen i Suse för att komma åt Windowsutdelningar. Måste försöka vänja mig vid något annat än Ubuntu som blir mer och mer paranoid i sitt säkerhetstänk att det skrämmer bort oss mindre bevandrade användare. Inget ont om säkerhet men lokalt måste man kunna använda sin maskin som man vill, tycker jag.

Kommer få ett problem om jag installerar. Windows Spanned Dynamic Disks fungerar nog inte i Linux. Har slagit ihop 3 st 2TB diskar och valde att strippa dem för max lagring och prestanda.

Av kskolle

Okej, finns då ingen Linux distro som är lätt att sköta om den inte är för gammal för att få uppdateringar. Ska testa openSUSE och Manjaro Linux.

Av kskolle

Ha, råkade faktiskt bli HiJackad i morse på min Windows 7 partition. Uppdaterade Java och bockade självklart ur alla konstigheter Oracle vill tvinga på oss men fick ändå Yahoo i Firefox. Som tur var jag inte inloggad på synk och kunde köra en återställning av Firefox för att sedan logga in.

Rent allmänt tycker jag det är beklagligt att man på vissa ställen måste använda föråldrade säkerhetsrisker som Java (jobbet) och Flash på en del ställen.

Av kskolle

Installera Linux på usb

Tänkte göra det för att prova Linux på min W8 server. Alltså ingen Live utan installera/prova disten och bootloadern på en 2,5 tums usb3-hårdisk innan jag installerar på hårddisken. Tänkte mig en av dessa: http://distrowatch.com/search.php?pkg=xfdesktop&pkgver=4.12&d... men vet inte riktigt.

Möjlighet att nå maskinen med fjärrskrivbord out of the box.
Kunna köra SSH som root.
Bra programbibliotek utan att behöva ladda ner.
Bra wikki som tex först tar upp hur man kommer åt programbiblioteket eller kör Ubuntus motsvarighet till apt-get install.

XUbuntu hade ju gått om jag inte misstänker att det är som Ubuntu som motar möjligheten att köra fjärrskrivbord och köra WinSCP som root med ssh för att editera filer utan att behöva köra NANO som jag aldrig blivit klok på.

Någon som har ett tips till imorgon?

Av kskolle
Skrivet av vrmlnd:

Hej SweC!
Jag har även skumma annonser i webbläsaren..

Misstänker att du kör med Chrome och har du synk påslaget får du tillbaka reklamen och den sprids sedan även till Explorer. Bocka i alla fall ur appar i synken. Samma med Firefox Synk.

Skrivet av AGI:

Är inte helt hundra, men om du sätter in ett USB minne på en dator med en Trojan Horse, så kan trojanen "hoppa" in i din USB och även infektera den. Så när du ska lägga tillbaka dina backup filer i den nyformaterade windows, kan trojanen in i den nya windows.

Kan någon bekräfta detta då jag är som sagt, inte helt 100% på detta

Var noga med vad du kopierar till din backup så ingen trojan slinker med om det är det som är felet. Den kan även kopiera över sig själv till datorn/usb-disken.

Innan formateringen: Du kan också köra HiJackThis http://sourceforge.net/projects/hjt/ men var försiktig för gamla hederliga sourceforge.net har visst börjat med blootware ala Softpedia. Skicka sedan upp loggen hit så kanske någon avancerad läsare här kan tolka åt dig.

Fast jag tror att det är signalkabeln eller grafikkortet som är felet men webbläsarna måste du avlusa på något vis.
What is CouponDropDown?

CouponDropDown (also known as Coupon Drop Down, CouponDropDown virus) is an advertising platform and adware that serves pop-up advertisements across Google Chrome, Mozilla Firefox, and Microsoft Internet Explorer. Advertisements produced by CouponDropDown usually say something similar to “click to continue by CouponDropDown” or “Ads by CouponDropDown” on them.

Av kskolle
Skrivet av Hardy:

Just nu så lyssnar jag på Tomorrowland Brasil 2015 | Laidback Luke https://www.youtube.com/watch?v=LhrSbcvfmwQ

Live Musiken har verkligen utvecklats sedan Nirvans tid. Fan, man börjar bli gammal och le som tycker att skivrullare framför jättepublik är helkonstigt. Fast jädrans bra gym-låtar brasse körde.

@RasmusC: Skön musik! https://soundcloud.com/winandwoo

Av kskolle

Ha, lyssnade på detta igår. Helt underbar musik

Av kskolle

Bara senaste åren har ju prestanda och mindre törstiga kort varit standard i utvecklingen.

GTX 590 (dubbel GPU) runt 400W i load för hela systemet

http://s6.postimg.org/79qc72rf5/ueh_590.jpg

GTX 970 (enkel GPU) runt 300W i load för hela systemet

http://s6.postimg.org/5j7b5l9w1/ueh_970.jpg

Summa: 32% mer prestanda för 75% av energin.

Av kskolle

Gäller att ha is i magen. Lår annonsen ligga några dagar. Finns några som cirkulerar på marknaden och säger
- Jag hämtar nu om jag får grejerna för...
Och sedan säljer vidare med god förtjänst.
Har själv råkat ut för detta när jag sålde en hel dator 1000 kr under högsta bud. Var lite bekväm den gången, så inget att klaga på. Burken var såld för nästan det dubbla en vecka senare

Av kskolle

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1339093 har du ett R3 som då håller 3 år längre men Inet har det inte. Fast har man ändå inte 900 kr är det inte så mycket att göra för dig än att kolla på ett sämre nätagg som Inet har inne om du nu är låst hos dem. Hade då tagit ett https://www.inet.se/produkt/6909880/be-quiet-pure-power-l8-50...

Av kskolle
Skrivet av Bozzeta:

Du har nog totalt missat hur quiet hours fungerar om ditt alternativ är att stänga av telefonen.

Tror jag inte om tysta timmar bara fungerar med Cortana och den inte finns p svenska.

Av kskolle

Har du is i magen får du samma pris som inköp eller 1500 kr vid försäljning av ett NVIDIA SLI Z77 moderkort. Intel I7 3770K får du sålt för runt en tusenlapp ganska snabbt. 3 000 kr kanske, 2500 kr är ganska säkert, men lättast är att bli av med moderkortet för att bra pris av någon outgrundlig anledning.

Du kan ju kolla denna annons om hur buden utvecklar sig: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1378822-bra-tyst-pc-377...

Av kskolle
Skrivet av Hurtigbullen:

Har både Netflix och HBO Nordic hemma. Netflix har överlag fungerat bra, även om jag inte är alltför förtjust i senaste uppdateringen av gränssnittet. HBO Nordic däremot känns helt avigt och bakvänt. Dessutom hackar det jäkligt lätt vid uppspelning. Om jag bara har firefox igång och bara kör fullskärm så verkar det funka, men någon överdriven kvalité känns det inte som att det är.

Förde en diskussion med en av de ansvariga för HBO Nordics gränssnitt på ett forum och försökte förklara varför gränssnittets förvirrade upplägg och svårigheterna att fortsätta titta på nästa avsnitt av en serie gjorde att jag sa upp skiten, och blev idiotförklarad.