Inlägg

Inlägg som wollert har skrivit i forumet
Av wollert

Jag har ett Lycosa också fast på mitt är problemet att WASD eller random tangent låser sig i spel men inte fungerar i windows, jag har upptäckt att bästa lösningen är att plugga ur sladden och sen stoppa in den igen, brukar lösa det mesta med Lycosas tangentbuggar. Kan vara värt att googla Lycosa key malfunction eller liknande då flera serier var defekta från fabrik där en skruv ibland kom åt komponenter, men det var 08 och tidigare har jag för mig.

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Så det du menar är att du kan inte ha modemet i det rummet med kort telekabel för att det blir för jobbigt att dra nätverkskabel?

Ja isåfall lär du ju satsa på adaptrar för ethernet över elnätet liknande den här http://www.idg.se/2.1085/1.237669/gigabit-ethernet-i-eluttage...

Nej, har redan dragit ganska bra med nätverkskabel. Modemet kan inte stå i det rummet för det är ett sovrum och "blinkandet gör det omöjligt att sova"......bah

Tack för tipset, precis sådana råd jag letade efter

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Du ska absolut inte ha någon lång telekabel från jacket till modemet. Använd så kort kabel som det bara går och använd desto längre nätverkskabel istället.

Det är just det jag menar, det jack som insisterar på att det är förstajack ligger så förjävligt till att jag e tvungen att ha 10m telekabel för modemet kan inte stå i det rummet. Det är därför jag undrar om inte en lösning med el-uttag vore smartare.

Som sagt just nu har jag bara 3m och det är nog att ta i, men det är inte alltid förstajack, med det menar jag att det mekaniskt ser ut som ett men ett annat jack kör över det vid propptest.

Av wollert

ADSL via eluttag vs telejack

Jag hoppas någon här ska kunna hjälpa mig här.

Jag funderar på om inte internet genom ett el-uttag faktiskt är en smartare lösning för just min internet lösning.

Lite bakgrund: Har 24 ADSL lina från BB genom telejacket, maxar 4 trådlöst med maximal trådlös kontakt. Har fungerat tillräckligt bra för att inte vara alltför frustrerande tills nylilgen då vi har fått en massa problem med telefonen som emellanåt väljer att inte fungera, och ofta lägger internet ner samtidigt.

En sak jag upptäckte var att det ser ut som om vi har två förstajack, jag var lite förvirrad för när jag gjorde propp-testet visade ett jack sig som förstajack, men när gubbarna installerade ett larm (bortaget) så installerade de det på jacket i hallen, tycker de borde ha upptäckt det då de var inne och skruvade i jacket då. Det som agerar förstajack nu ser dessutom ut att vara tillagt i efterhand då hela dosan sitter utanpå väggen, vet att förra ägaren var snut som arbetade under täckmantel så han hade säkert flera linjer. Det jacket sitter dessutom så långt i ett hörn man kan komma på en tvåvånings lägenhet på 140kvm.

Jag har läst en del om det här med adsl genom ett el-uttag. Nu undrar jag om trots de begränsningar som nämns, om det ändå inte är mer begränsande hur jag har det idag? Tål att nämnas att bostadsrättföreingen är ett fuskbygge byggt på tidigt 80 tal så ledningar är säkert inte de bästa, är ca 1km från telestation och en motion att installera fiber i komplexet skulle troligen vara svindyrt med 120+ lägenheter byggda i terrass i ett berg.

Idag är jag tvungen att ha 3 eller 10m telelina till modemet (beroende på uttag) plus en 10m nätverkskabel till D-Link 825 trådlös router för att få täckning i hela lägenheten.

Vore tacksam för assistans.

Av wollert

Om du tröttnar på att kantslicka varje planet med Mako´n kan du alltid kolla upp kartorna på Wikin, sparat mig oerhört mycket jobbig tid efter att ha sökt igenom varenda kvadratmeter i 5 genomgångar.

Som sagt investera i övertalningsförmågorna (Paragon/Renegade) tidigt om du vill hitta diplomatiska lösningar/få ut bättre rewards.

Samla på dig 1 000 000 credits så snabbt som möjligt, då låser du upp Spectre klassade vapen hos C-Sec snubben, enda vapnen du nånsin kommer använda.

Införskaffa Geth (Salarian - Lower Markets) och Serrice Council (Presidium Hanar) licenser så snart som möjligt (~lvl 30) för bästa armors för Krogan & Turian (Rage, Berserker, Battlemaster för Krogan & Phantom för Turian).

Bästa stock armor är Colossus & Predator H. Loot spawnar på måfå så det finns inga tips för vart man får vad. Savant serien från Serrice Council är bästa Bio-Amps / Omni-Tools utan tvekan.

Har du aktiverat Bring Down The Sky, så vänta tills du börjat få åtminstonde VII klassat loot (helst IX om det är din första playthrough) så kan du få Quarian Colossus som e jekligt svårt att få tag på och gör Tali överlägsen (om man inte skaffar Pinnacle Station 50kr EA Downloads)

För att hålla reda på vilka system du har besökt, skanna inte några planeter förrän du hittat planeten du ska landa på. Då kan du enkelt genom att bara kolla att det inte finns några mineraler/anomalies på några planeter för att se att det systemet är avklarat.

Av wollert

Eftersom de flesta kort är desamma så länge de förljer referensdesignen är den viktigaste faktorn garantiskydd & överklocknings support. XFX är mitt val, var det för Nvidia och är det nu när jag gått över till ATI, EVGA ska vara väldigt generösa med garanti och mjukvara för överklockning, kylarbyte etc för Nvidia har jag hört.

Av wollert

Vad är det för fel på de här? Är de jag har. Ja de är "smoke" eller halvtransparent.

http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?cPath=60_158...

Av wollert

Vapor-X är tystare men har inte referens-pcb som xfx be har, värt att tänka på om det en dag skulle behövas tredjepartskylare. Kör du på luft och inte tänker trixa med hårdvaran skulle jag säga Vapor-X endast för hur mycket tystare det är, men jag har även sett att 2gb varianten av Vapor-X skulle i vissa fall ge sämre fps än 1gb varianten men då bara med några enstaka rutor, då kollade jag bara lite snabbt.

Av wollert

Då detta har blivit till en i7 vs Phenom II tråd, finns det väl bara en sak att göra. Även jag som AMD-användare måste erkänna att i7 är den kraftfullare processorn, 955 tar i många spel kakan över en i7 920 men i många fall tar i7 hem kakan.

Det enda som är viktigt är detta, är priset värt den prestandan en i7 ger över Phenom II?
http://www.pureoverclock.com/article794.html

Av wollert

Mina första Blu-Ray inköp var 2001 & Blade Runner, och båda var märkbart i bättre kvalité än DVD, har inte haft chansen att jämför med en film inspelad efter införandet som är skapad för upplösningen då jag inte sett någon film sen dess värt inköpet.

Av wollert

Geckod: Om du kör på PC går det med hjälp av mod, annars befarar jag att det är surt.

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av silent_kebab
Kätteri! Hädelse!

Att rekommendera Mass Effect, ett av världens bästa spel, samtidigt som Fallout 3, spelvärldens värsta våldtäkt på en licens någonsin... Nej, det är så man fäller en tår.

Det får stå för dig, jag kunde aldrig sätta mig in i originalen då jag avskyr spelmetoden, för mig är det helt enkelt 100 timmar underhållning med extrema mods.

Och ja Mass Effect är troligtvis ett av de bästa spelen någonsin, Fallout 3 däremot är ett trevligt tidsfördriv.

Av wollert

Mass Effect
Fallout 3
S.T.A.L.K.E.R - Shadow of Chernobyl (+Stalker complete mod)

Är alltid säkra kort och vad jag kör om och om igen.

Av wollert

CPU-block variera som blade80 sa, det står när du köper vilka socket som stöds och om det behövs nåt extra. Vet att D-Tek Fuzion som jag använder passar i stort sett alla fast har en speciell bakplatta för den där dyra cpu´n för komprimering. EK-Supreme tror jag passar de flesta, Heatkiller finns i olika varianter, vet inte med Swiftech varianterna. Enligt Tom på Chilledpc (superkille) är D-Tek Fuzion bästa för loop med flera block pga lågt motstånd.

Till skillnad från blade80 kör jag endast heltäckande gpu-block, visst man tjänar pengar på att ha endast för gpu sen kylflänsar för ram och voltregulatorer, men voltregulatorerna kan bli extremt varma på många kort och begränsa överklockningspotential samt att man behöver mer luftflöde i chassit med passiva kylflänsar, men det är det ekonomiskt ansvarsfulla då ett fullblock kostar minst 1000kr och passar bara en modell.

Jag kommer för övrigt lägga upp mitt gamla Zalman LQ1000 till försäljning här nästa vecka som är ett bra chassi med inbyggt vattensystem (radiator & reservoar) och ett ytterst bra nybörjarset om man bara ska kyl cpu eller cpu+gpu.

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
När vi ändå är inne på ämnet, är det möjligt att endast få ett par program att gå genom VPN och resten använda vanlig anslutning så att säga?

Ingen jag sett hittils, en VPN fungerar ungefär som att ansluta sig till ett lokalt nätverk på jobbet utöver din vanliga uppkoppling.

Av wollert

1. Tystare, i många fall bättre temperaturer.
2. Dyrt, svårt i början, garanti gäller inte för komponenter om de får våtskador eller nåt går fel vid blockinstallation.
3. pump + radiator + cpublock (+gpublock + reservoar/blödningslang)
4. Tålamod, försiktighet, bra planering, bred budget, förmåga att googla.
5. Olika, beror på vilka komponenter du skall kyla. Jag har lagt ca 6000:- för nuvarande med cpu+gpux2, plus chassi, moddmaterial etc

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sonic1337
Tänk på att du kan göra det över ett par timmar :-} bara spraya insidan med enkel sprayfärg så ska det vara lugnt!

Borde väl som minst sandpappra lite lätt och lägga en primer först? Vet att finishen inte är så viktig men såvitt jag förstod var det mer än för en fin yta man använde primer för aluminium. Så en dag tar det väl åtminstonde.

Av wollert
Citat:

Ok då tar jag 1/2" slang och kopplingar. Som jag skrev tidigare i inlägget så har jag tänk köra med Noctua NF-P12.

mm men jag tycker det blir snyggare med dörr.

Du märker ingen skillnad mellan 1/2 och 7/16, skillnaden är minimal vid flödesaspekten men 7/16 ger ultimat passform på 1/2 kopplingar, gå till extremesystems eller chilledpc´s forum och kolla vad folk där säger.

Av wollert
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Choffa
Tack!

Juste det där med gängorna hade jag inte sett... Jag la till dem där omvandlarna också.

Fungerar det bra att använda 7/16 slang till 1/2 anslutningar eller blir det något extra krångel? Jo är medveten om det men jag använder bara en till dvd läsare ändå. Jag tyckte bara det såg snyggt ut att ha svart slang men när du säger det så kanske det är skönare att se vattnet och eventuell luft.

Jag undrar också om det är någon som har någon åsikt om Lian Li PC-A71B? Är det någon ljuddämpning alls i sidoplåtarna?

7/16 slang till 1/2 nipplar verkar vara det populäraste bland de kunniga just nu, det är krångligare att få dit men de sitter säkert och man slipper sätta dit pressare eller va fan det heter (lite småseg i nöten efter att ha renoverat altanen i gassande sol).

Då ska du inte ha kompression om du väljer 7/16 slang till 1/2 kontakter.

Fläktar är väldigt skiljt, jag tänker använda Scythe Gentle Typhoon 1850rpm men de fanns bara hos Highflow i Nederländerna.

Ljudämpning i sig finns inte men Lian-Li är väl de populäraste chassina bland de som har råd eller tar sig råd, fråga vem som helst inom moddning eller datorkretsen och de kommer säkerligen hålla med, jag ville ha A70b då man slipper fronten men den fanns inte så det fick bli 343b.

Av wollert

Ditt nuvarande kort är PCI-Express X16 så ser inte att något annat PCI-E kort inte skulle fungera, om det inte är nån branchhemlighet i görningen.

CPU-Z kan säga vilket moderkort du har. http://www.cpuid.com/cpuz.php

Vågar inte svara på huruvida ATI eller Nvidia är bättre på PS, fast det är ju inte endast GPU som spelar roll där.