Inlägg

Inlägg som vompen har skrivit i forumet
Av vompen

Pixel accurate displacement mapping = my biggest eyegasm so far. And that toad... *fap fap fap*

Av vompen

Kändes som att det var på väg med tanke på att konton som är reggade hos Blizzard har utsätts för attacker rätt ofta i några år nu...

Av vompen

Nu får någon rätta mig om jag har fel, men i det här dokumentet, på de 7 bilderna som swec visar så känns det ju mer som att Apple vill att Samsung gör precis likadant som Apple?
T.ex:
*De tycker det är onödigt med att ha siffror i sidovisningen för vilken sida man är på i appdrawer och att plupparna inte ska vara vita utan att bara 1 ska vara det för att lättare kunna navigera
*Att man ska kunna välja flera städer i väderprognosen och inte bara staden man är i
*Att man ska ha en uppdaterad kalender i appdrawer...
Etc...

Hade Samsung gjort allt detta så hade de ju blivit stämda av Apple pga att den designen liknar Apples design för mycket xd

Om jag har rätt i det jag skriver så tycker jag bara det här dokumentet inte kommer hjälpa Apple alls och att det bara är dumt.

Av vompen
Skrivet av Dimman:

Oh rly?! Kryp tillbaka till hålet du kom ifrån.

Bara för att nämna ett par exempel: Apple var först att använda en ny batteristruktur (till skillnad mot trafitionell cylinderform) för att öka batterikapaciteten/volym. På mjukvarusidan så har vi Multicast DNS som ett exempel.. Skulle kunna fortsätta rätt länge.

Btw, en hel del av den utveckling vi ser i Intels processorer (ex.vis stöd för 4k-upplösningar för integrerade gfx-delen) kommer per request från Apple.

Dem exemplen du skriver kan du ju skicka in till tec syndicate i den där tävlingen där du ska skicka in en pryl/funktion som Apple har uppfunnit, så får vi se vad som är rätt och fel!

Av vompen

I used to play Skyrim, but then I took a break.

Av vompen
Skrivet av Devil May Cry:

Trots piratkopieringen tjänade EA alltså mer på PC än PS3?

Kan man sluta skylla på piratkopiering nu? Ps3 är billigare, mer tillgängligt (då syftar jag på barn/familjer), piratkopieringen är begränsad.

Jag antar att du menar att maskinen är billigare? För spelen är ju ca 100-300 kr dyrare på konsoler än vad de är på pc

Av vompen

Fet hörna! Skulle dock inte vara fel med lite bilder på insidan av din dator!

Av vompen

That kabeldragningen utanför datorn <3

Av vompen

Ser helt okej ut

Av vompen
Skrivet av S_Z:

Löjligt, klart det inte handlar om det. Patentstriderna har hittills inte drabbat oss konsumenter hård. Du har kunnat köpa dina Androidplattor utan några problem bortsett från en kort period i Tyskland möjligtvis innan Samsung uppdaterade sin Galaxy Tab. Det definitivt inte anledningen till att Apple fortfarande har en så stor del av tablet-marknaden.

Personligen tror jag det har en hel del med mjukvaran att göra. Utbudet av specialanpassade applikationer är betydligt större för iPad än för Android-tablets.

Att Apple sedan kunde leverera iPad3 som slog knock på konkurrenterna vad gäller skärmen och samtidigt ligga kvar i samma prisklass som tidigare generationen tror jag också spelar stor roll. Apple valde att ta mindre marginaler men göra sin platta mer intressant vilket jag tror var helt rätt väg.

Var på lite hathumör. Antar att du har rätt! Sen är det väl också en annan fördel för Apple att de var först med iPad och att konkurrenterna har satsat mer på mobiler än surfplattor. Känns det som iaf...

Skrivet av hunden:

Du får gärna visa mig en Androidplatta som och står sig i förhållande till iPad, jag har letat som en tok men hittar inget som klår den. Hoppas på att Nexus 7 är tillräckligt bra för att få mig att köpa den då jag gärna vill ha just en Androidplatta så jag kan använda mina spel jag köpt till telefonen.

På mobilmarknaden är det en annan sak, där är Android helt klart likvärdig/bättre i dagsläget men det tog ett tag att komma dit.

Det beror ju på vad man jämför. Men till skärmen så är det ju ingen annan platta som kommer nära iPad, däremot i prestanda är det väl ingen större skillnad skulle jag vilja säga om man räknar med vad för typ av system som körs, t.ex iOS är ju rätt enkelt att driva tack vare bokhylls-utseendet, medan android är tyngre för att det är mer dynamiskt. Så jag vet inte riktigt.

Av vompen
Skrivet av xzhaskd:

Här finns Microsofts Surface till salu
http://www.tradera.com/1x-microsoft-surface-1-0-model-1367-ta...

Lämplig och portabel storlek, bara en lastpall och truck som behövs

Den är för lik Apples iPhone 3g/3gs! Den åker till domstolen i helgen!

Av vompen

"Anledningen till Apples stora försprång att Android-lägret misslyckats med att ta fram tillräckligt intressanta enheter".
Bullshit enligt mig.
Enligt mig så är finns det bara 1 ända riktigt logisk anledning till att iPad säljs bättre än Android-plattorna, och det är för att Apple drar tillverkarna bakom Android-plattorna till rättegång för "patentintrång" och försöker sätta försäljningsförbud på Android-plattorna.

Rätta mig om jag har fel, men skulle det vara intresset som avgör marknaden för företagen så skulle ju inte Android ha större marknadsandelar på mobilmarknaden heller.

Av vompen

Sitter btw och testar just nu. Sitter på ett 570 och det ända som inte verkar fungera perfekt är fokusen och förflyttning av föremål. Någon annan som upplever detta?

Av vompen

Vackraste jag sett på länge!

Av vompen

Trötthumor! Hade jag kollat på detta mitt i natten hade jag dött av skratt!

Av vompen

Hoppas inte någon kommer över och försöker läsa lite av just de böckerna du använt för att gömma din NAS

Av vompen

SGS3 verkar ju vara lite mer hightech och ha lite mer awesome program och funktioner än vad HTC One X har, men sen så verkar det som att HTCOX har lite bättre byggkvalité än SGS3, SGS3 ser lite plastig ut... Annars är det väl ingen större skillnad, men gå på det senaste, det är ju sällan fel

Av vompen

Jag har "köpt" spelet och jag tycker faktiskt det är rätt okej. Jag är inget större fan av 3-person-shooters, men det här är faktiskt helt okej. Det är som någon tidigare skrev här i tråden att det är kul i måttliga mängder, max 1 uppdrag åt gången.

Det flyter på hur bra som helst. Sitter med en 2500k och ett asus gtx 570 och kör på högsta inställningar med directx11 och allt det där, och det laggar inte det minsta.

Det ända jag kan klaga på är typ att storyn känns lite tunn, även om jag inte har kört speciellt mycket.

För att sammanfatta spelet så är det ett helt okej med lite unika gameplay saker som man inte ser i andra spel, däremot skulle det kunna kännas lite mer utmanande och roligare, och just nu ligger priset på en hyffsad nivå (250 kr ungefär).

EDIT: Jag har bara kört singleplayer pga mitt "köp".

Av vompen
Skrivet av Fakkahe:

Hade detta problemet på min 52" med, men det fixade sig när jag ändrade visningsläget till "Foto"

Exakt vad för visningsläge menar du och vart hittar man detta?

Av vompen

Jag har svårt att tro det men, man kan ju alltid hoppas att dina andra 700 byggen såg bättre ut...