Inlägg

Inlägg som versions har skrivit i forumet
Av versions

2000kr är rimligt tycker jag. 2500-3000kr är för mycket.

det var för övrigt jag som röstade "nej". var lite snabb så det blev fel, min röst faller på "ja".

Av versions

testa att uppdatera bios, vanligt problem för personer med äldre moderkort vid montering av nya grafikkort.

Av versions

om möjligt skulle det vara trevligt med en i5. skulle förmodligen satsa på matx. får upplåst i5 med passande moderkort plats så är det naturligtvis mycket trevligt annars kanske du kan köra på något låst.

mx100 är en trevlig ssd även om det inte är någon upphetsande unboxing-upplevelse. har själv två stycken.

Av versions
Skrivet av Ratatosk:

Nej det är absolut inte kört, men i vissa spel får du tänka på vilka inställningar som tar mycket minne, AA brukar tex typiskt ta ganska mycket, dra ned på detta.
Witcher 3, är tex ordentligt tungdrivet för GPU:n, men tar inte alls speciellt mycket minne, där är SLI en stor fördel (förutsatt att Nvidia får ordning på sina drivrutiner).

Jag avråder från att skaffa två nya GTX780 för att köra SLI, men att komplettera ett befintligt GTX780 med ytterligare ett, kan vara vettigt.

Man kan säga att det är höst men ännu inte vinter för GTX 780 SLI.

med mitt r9 290x får jag knappt 3gb använt i 2560x1440 ultra (utan hairworks). lär ligga lägre på 780 ti, frågan är bara hur mycket. man klarar sig men det är tyvärr inga jättemarginaler det rör sig om.

Av versions

jag tror att du kommer få problem med vram innan du får problem med brist på gpu-kraft.

Av versions

att skriva ner vad du har för komponenter kan vara smart. haf series är som sagt en serie, inte en modell. svårt att veta vad större innebär när man inte har något att jämföra med.

att byta chassi är det största bytet man kan göra då man helt enkelt får bygga om hela datorn (förutom möjligtivs ram+cpu som man kan lämna kvar på moderkortet).

Av versions

Rekommenderar att du undviker Razers produkter då de inte direkt kan anklagas för att vara pålitliga och hållbara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av versions

tack för att du är så ärlig i annonsen, önskar att alla vore så.

Av versions
Skrivet av Carry Potter:

Ligger något i det du säger. Men har använt kortet ett tag nu från att jag flashade till orginal bios och det verka fungera bra. Du måste oxå förstå att om man pajjar en sak för 3500kr så ser man på möjligheterna att få tillbaka de pengarna.
Det kommer jag göra om jag måste. Jag är 16 år gammal. Så mycket pengar får jag inte ens ihop till på ett år. Men förhoppningsvis så ska kortet fungera nu. Det var ju trots allt bara ostabilt med det bioset, inte sönder. Mjukvara går oftast att fixa till på ett eller annat sätt så länge man inte fördärvar prylen så allvarligt att inte längre kan "kommunicera"

ett tips för framtiden är att undvika riskfyllda saker som byte av vbios om du inte har råd att byta den om oturen skulle vara framme.

Av versions

överklockning av minne ger oftast inte så mycket, det är ökning av kärnans frekvens som gör stor skillnad.

mitt gtx 770 klarade 1270 och mitt gtx 680 klarade 1293 (dock övervoltat) så du kanske kan köra lite högre.

ett tips är att använda något som fire strike när du jämför hur mycket du vinner på din överklockning, ger dig mer exakta nummer än ungefärlig fps.

Av versions

vill bara tillägga att du inte bara kan köra med ett "970-bios", du måste ha rätt bios till ditt grafikkort.

Av versions
Skrivet av Carry Potter:

Kortet startar. Allt fungerar perfekt. Kört stress test i 1 timme utan fel. Men krashar bara helt random ibland i Chrome...

KAN NÅGON SNÄLLA SKICKA MIG ETT 970 BIOS?

det är inte så att du har en kass drivrutin? testa ddu och installera en äldre version om du har den nyaste.

techpowerup har en mängd bios.

Av versions

påstår man att gtx 980 är lika kraftfullt som titan x i spel så har man helt enkelt fel.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/9476?key=aee762dd01f4...

rekommenderar nog sli men vill du absolut inte och vill ha så mycket prestanda så mycket så är det helt enkelt titan x som gäller. alternativt väntar du en stund och köper ett 980 ti eller amds motsvarighet.

Av versions
Skrivet av bjuhr:

Tack för att hjälp, ser ut att bli en ROG Swift för min del nu

jag skulle rekommendera att du läser runt lite på forumet (och andra platser) innan du köper den då det har varit en stor mängd problem.

dessutom ifrågasätter jag om det verkligen är värt det att byta ner sig till en tn-panel för att få en matt ram och lite lägre responstid.
http://www.tftcentral.co.uk/images/acer_xb270hu/response_5.pn...

Av versions
Skrivet av Rydisen:

Måste bara säga en sak till alla som "hatar" på 960...
Det finns mer saker här i världen än ren prestanda!!!
Att sitta och spela CS och mindre krävande spel med ett kort som inte ens har fläktarna igång är helt underbart! Att det i princip inte är hörbart med fläktarna igång heller gör inte saken sämre.

Inser också att det inte är jättebra prestanda/krona för ~2300-2400, men gigabytes ligger just nu på 1.999:-, där börjar det närma sig bra prestanda/krona. Tar man då i beaktning det otroligt låga effektuttaget är det ett bra kort.

stämmer bra. dyrt grafikkort med ganska dålig pris/prestanda och endast 2gb vram men om man inte bryr sig så mycket om att ha hög prestanda eller att det ska vara prisvärt och däremot bryr sig väldigt mycket om ljudnivå, i synnerhet i mindre chassin, så är det rätt grafikkort. dock så är många mer törstiga grafikkort också väldigt tysta så det gäller egentligen bara för de allra kräsnaste.

Av versions

du gör inte direkt prisvärda val av ram och moderkort men det antar jag att du är medveten om.

du har en pump men ingen topp till den. köp ordentlig primochill-slang. du har bara koncentrat av vätska. en ensam tunn 280mm är absolut inte tillräckligt till det du ska kyla. fyll chassit med så många radiatorer som får plats men du kan hoppa 120 och 140 om du vill. du har inga fläktar.

tänk innan du köper. man kan inte bara höfta till det när det gäller vatten, var ska du sätta allt? var ska pumpen monteras? hur ska slang dras? var ska du montera reservoar? hur ska du fylla och tömma? 250 är för övrigt ganska stor, så här ser den ut i ett enthoo primo.

Av versions

läs en guide för överklockning av intel haswell, det finns mängder.

Av versions
Skrivet av joehow:

Är lite på jakt efter samma som TS. Vad för graffikkort krävs egentligen för att driva detta? Är det framförallt minneskapaciteten på kortet som utgör flaskhalsen?

gpu-kraften räcker helt enkelt inte. vram varierar kraftigt från spel till spel men gtx 780 ti ligger på samma nivå som r9 290x i 1440p trots mindre vram så i sweclockers testsvit så klarar man sig åtminstone. 3gb är dock absolut på gränsen i 1440p och inte direkt framtidssäkert.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/9476?key=aee762dd01f4...

vill du driva 1440p 144hz på vettigt sätt så bör du ha minst två stycken högpresterande grafikkort, då menar jag r9 290/gtx 970 och uppåt. det räcker oftast inte för ultra 144 fps men det kan räcka till high 120 fps. varierar naturligtvis från spel till spel.

tar vi det senaste så är witcher 3 oerhört tungdrivet.

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/9881?key=5ee3a41662a9...

siffror med sli/cfx i diverse spel:

Av versions

eftersom att det bara finns två skärmar som fyller dina krav varav en har haft mängder av problem och den andra har en ips-panel så blir det svårt att säga något annat än acer xb270hu. det enda den inte uppfyller är den matta ramen.

http://www.sweclockers.com/recension/20186-acer-xb270hu-preda...
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xb270hu.htm

ett gtx 780 ti är duktigt underdimensionerat för 1440p 144hz om du vill spela tyngre spel på höga inställningar.

Av versions

har lite svårt att se poängen med att göra stora laptops tunna. i en mindre formfaktor så underlättar det när man tar med sig den men 17" är i mina ögon på tok för stort för att ta med sig till föreläsningar eller liknande.