Inlägg

Inlägg som sprekkt har skrivit i forumet
Av sprekkt

Inte värt att investera i lite minnen? Kan man sätt in 4 GB extra minne av annan modell i en av de fria slottarna utan problem exempelvis?
Har du förslag på ett grafikkort? Vill ha ett riktigt tungt och har suttit och sneglat en del på Asus GeForce GTX 780 DirectCU II OC HDMI DP 2xDVI 3GB. Men vet inte ens om det går att sätta in?

Har ni något tips på en bra SSD?

Av sprekkt

Jag överklockar den gärna men måste läsa på hur jag gör det och köpa till ordentlig kylning då. Crashandet är inte ett problem så länge jag rebootar, därför jag inte lagt ner tiden på det ännu.

Har inte så mycket användning av en mediadator då jag dels har en laptop från jobbet och en smartTV så löser det mesta en sådan skulle hjälpa mig med. Men tack för tipset. Kan också se mig själv sälja denna för att finansiera en ny

Av sprekkt

Nej jag har inte kört memtest86, ska kolla in det. Processorn är inte överklockad.

Av sprekkt

Uppgradera 5 åring eller köpa ny?

Hej Sweclockers!

Jag har en 4-5 år gammal speldator som det är dags att göra en del uppgraderingar till men jag vet inte hur mycket som behöver bytas ut. Jag har noll koll på hårdvarumarknaden just nu och skulle därför behöva forumets expertis för att få lite tips. Jag har svårt att gör egen research då jag inte vet vad som är bra eller krav längre. Mina nuvarande specifikationer är:

Modekort: Rampage II GENE
Processor: Intel Core i7 920
Minne: 6 GB totalt (DDR3) (PC3 12800 står det på dom, 3 stycken)
Grafikkort: ATI Radeon HD 4890 - byts gärna då det låter som FAN!!
Hårddisk: 2x500GB, Här har jag tänkt att köpa till en SSD då det saknas idag!
Power supply: vet ej tyvärr, ser ingen info på utsidan. Finns det någon mjukvara som kollar det?
Chassit: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=337807
Kör Windows 7 ultimate om det spelar någon roll.

Datorn kommer huvudsakligen att användas till spel, WoW, dota2 och CSGO för att vara exakt. Det är inte jätteviktigt med bra grafik men det ska flyta med hög FPS. Har funderat på att investera i en 120 Hz skärm. Jag bryr mig inte om märken så länge de har bra kvalitet, hellre bra kvalitet än billigare slit och släng prylar.

Jag har försökt att läsa andra trådar men inte sett någon med mitt modekort så vet inte riktigt vad som passar det. Är det kanske bättre att byta det?

Min budget är inte helt satt, utan den är flexibel. Den beror på om det är uppgraderingar som ska göras eller en helt ny dator som ska införskaffas. Men upp till 6 000 för uppgraderingar och upp till 11 000 för en komplett dator känns rimligt.

Extra info: Jag har haft problem med att datorn crashar då den varit i viloläge, undviker detta genom att reboota den innan jag spelar (minnesläcka?). Blåskärmarna har inte gett något. Hoppas att detta löser sig av sig själv med nya grejer.

Är mycket tacksam för all hjälp!
MVH Johan

Av sprekkt

Tack. Dock verkar den inte fungera. Samma sak med en annan jag laddade ner. När man trycker connect så låser sig programmet och "svarar inte".

EDIT: ja, jag har alla inställningar rätt

Av sprekkt

Någon som vet var man kan hitta ett rent ventriloMIX? har använt de tidigare i flera års tid utan att ha problem med det. Någon som har en ZIP-fil kvar eller nåt i den stilen?
Tack på förhand.

Av sprekkt

Tack för all hjälp! beställningen åker iväg i veckan

Av sprekkt

Jo intel i7 hade jag väl mer eller mindre bestämt mig för eftersom jag hört att den skulle vara bättre. Ville bara få det konfirmerat. Prisklassen spelar inte så stor roll men under 15000 är alltid ett plus, men mellan 10-12k är nog det jag siktar på iaf.

Behöver inte ha en asstor HDD btw.

Vill att datorn ska hålla för d3 och sc2 i framtiden.

Av sprekkt

Ny dator och råd

Tjena!

Är ny till det här forumet även om jag har läst lite trådar har jag inte varit medlem tidigare, men nu behöver jag era råd inför köpet av en ny dator.

Jag fick i födelsedagspresent en helt ny dator, jag får välja delar fritt svårt att få det bättre än så. Det jag vill ha är lite råd om vad som är onödigt dyrt o vad man ska ligga på annars. Släng ut er drömdator eller liknande, dock inte det värsta värsta som är 200% dyrare än det näst bästa o bara 5% bättre ;).

Tack på förhand!