Inlägg

Inlägg som Drefan har skrivit i forumet
Av Drefan

Tack så mycket för svaren

Av Drefan

Fråga angående Blue Mikrofon och ljudkort

Hej!

Tänkte bara kolla ifall det är värt att köpa en Blue Mikrofon trots att jag inte har ett ljudkort.
http://www.inet.se/produkt/6606949/blue-microphones-snowball-...

Har ett par hörlurar med externt ljudkort så har inte varit aktuellt att köpa ett ljudkort. Tanken blir att köpa ett ljudkort samt studiohörlurar när headsetet ger upp helt, men just nu är det bara mikrofonen som verkar vilja dö.

Av Drefan

rOtK är sjukt bra, hoppas det håller för dem i LB nu.

Av Drefan

Man märker att dom på Blizzard har förstått att WoW kommer dö ut ifall man inte får till en lyckad expansion och kör därför lite "all in" nu med allt smått å gott de har sparat sedan innan.
Om jag gillar detta vet jag inte..

Det jag tror är det största hoppet för denna expansionen är nog att det kommer bli lättare för dem att balansera PvE och PvP, vilket ger mig hopp för spelet utanför PvEn.
Att PvP dessutom nte ska vara så geardependent och med ett prestige system kanske man ger alla pvperna lite hopp om ett mer balanserat och roligare pvpande.

Demonhunter classen känns dock mest som ett stort subscriber bait. Visst är det en SJUKT cool klass men vad ger den egentligen spelet? En korsning mellan Rogue och Warlock. Men så kände man inför DKs med så vet inte riktigt, hoppas dom gör det bra så det inte blir en jack of all trades, master of none.

Återstår bara att se lite närmare release vad som faktiskt kommer med i spelet, hoppas att dom gör det bra för WoW när de tär värt att spel är så sjukt roligt

Av Drefan

ASUS ROG Swift PG278Q och GTX 690

Hej!
Efter ett besök hos en kompis som sitter på denna monsterskärm vart jag helt förälskad och har gått i tankar ifall man ska slå till på en likadan skärm själv. Det enda jag undrar är ifall jag kommer att kasta pengar i sjön då mitt grafikkort är GTX 690 och har några år på nacken.

Jag spelar ju mestadels Dota 2, CS:GO och WoW. Kommer jag att kunna utnyttja skärmen helt i dessa spel? eller kommer det att flaskhalsa? Då pratar vi ultra inställningar eller så nära som möjligt.

Vad jag har förstått så är 690 inget att hänga i julgranen när vi lämnar 1920x1080 så tänkte bara kolla ifall det är ett klokt köp eller om det är pengar i sjön.

Mvh
Simon

Av Drefan

Precis börjat spela Bloodborne igen efter vad som blev en pause när jag klarade ut spelet. Är fortfarande imponerad av hur välgjord miljön och fighterna är, man blir verkligen fångad i världen när man spelar.

Av Drefan

Hej Mionix, kul att se er på forumet och att ni har ett intresse av era konsumenters åsikter!

Jag har nu ägt tre stycken Mionix möss och alla har tyvärr lidit av samma problem. Mushjuls knappen har en förmåga att börja glappa väldigt fort. Det brukar ta ca 6månader innan jag känner att knappen har börjat glappa ordentligt. Jag tycker detta är väldigt tråkigt då jag använder just mushjulsknappen för min push to talk i program som te.x Ventrilo, Mumble och Teamspeak. Detta är dock det enda problemet jag har stött på när jag har använt mig av era möss.

En annan synpunkt på era möss är att jag tycker sidoknapparna alltså musknapp 5 och 6(?) som man ska nå med tummen ligger lite dåligt. Den första knappen är lätt att nå medans den knappen som sitter längre fram behöver jag ändra min position med handen för att kunna nå. Nu har jag inte väldigt små händer utan skulle nog anse mig själv som normal / lite större än vanligt.

Annars är det en toppen produkt!

Mvh
Simon.

Av Drefan
Skrivet av Marinlik:

Jo det är helt klart billigare att bara fortsätta med PC. Men har ändå alla nya konsoler för de exklusiva spelen. Så det blir inte så mycket dyrare att köpa tredjepartsspel till konsol också om det är något spel jag bara vill lira i soffan.

Jo fixade min playstation för Destiny och Bloodborn, får hoppas att Bloodborn blir bättre än Destiny.

Av Drefan

Lugn grabb på 23 år som pluggar till lärare.
Min MMR ligger mellan 4.8 - 5K

Så länge folk kan ta kritik och inte bli så defensiva om man föreslår något så är det bara att adda
Ni får ju också ge mig kritik, two-way street

Streamnamn: Drefan

http://www.dotabuff.com/players/153101999

Av Drefan
Skrivet av Marinlik:

Läs mina andra inlägg i tråden så beskriver jag varför konsol är smdiigare. Men det kan sammanfattas till att jag alltid fått mer problem med PC när man kör med en andra skärm, en andra ljudkälla, samt hankontroll. Och även att man med PC inte kan lita på att man kan sätta sig i soffan med handkontroll och klara sig utan att ha M+TB tillgängligt.

Okej, har inte läst alla dina inlägg utan kollade endast på det jag kommenterade. Tänkte bara allmänt att ha en konsol för konsol känslan går ju ändå att fixa med en dator samt lite extra kablar så slipper man lägga ut 4-5.000 för spela dem på konsol

Av Drefan
Skrivet av Marinlik:

Jag köper deras spel för att de gör riktigt bra spel. Jag köper dem oftast till konsol dock. Det ända Ubisoft spel jag lär köpa på PC den närmsta tiden är Far Cry 4. De andra passar bäst med handkontroll, och om jag vet att jag bara kommer lira ett spel med handkontroll så köps det på konsol för smidighetens skull.

Inte för att vara den men smidigt? Har du en bra dator är det ju bara att koppla in en Xbox / PS dosa och köra på
Vill du ha tv känslan kan det lösas med en sladd

Jag har själv ps4 och kan säga att det var härligt i sådär 2 månader men nu sitter jag ändå mest framför datorn, tvspelet dammas ju endast av när polare är förbi.

Av Drefan
Skrivet av Friterad:

Har mängder med vänner som sitter på 3k som är bättre än en del som jag spelar med/mot som är 4k och över men dom lyckas inte höja sig, lite synd. Det finns visserligen folk som köper konton som bra spelare har skapat och skaffat en hög ranking på.

Det största problemet med att klättra i MMR stegen är att man konstant måste ha betydligt högre win % och ha turen att när man väl förlorar så är det inte 45 raiting. Visst finns säkert ett flertal 3k spelare som är bättre än 4k finns alltid undantag. Men generellt så är du oftast en bättre spelare när du har en högre raiting. Nu pratar jag inte om en skillnad på 200-300 raiting utan 1k +.

Av Drefan
Skrivet av Friterad:

Runt 4k, men har inte kört solo på länge kör mest party (oftast 2-3 i partyt) och dåliga spelare märker man att det finns i andra laget med. Det jag inte fattar är hur det finns dåliga spelare överhuvudtaget i dessa rankings som sagt

4k är inte så högt så att "noobsen" har filtrerats ut, nog på 5.6k + det oftast är bra spelare.
Spelade dock med en puck här om dagen som hade 5.9k raiting och kunde inte initiatea med en blink...

Av Drefan
Skrivet av Friterad:

Körde för ett tag sedan med en Antimage i mitt lag, han hade freefarm i lane och egentligen hela matchen eftersom jag solo carryade early-midgame som Silencer, han farmade i över 40min och ändå hade han skit dålig farm, tittade hur han gjorde på replay och så, han stog väldigt ofta stilla eller bara gick runt, använde inte blink för att hoppa mellan jungle camps osv. Förlorade inte men det var nära.

Väldigt störande med när folk blir aggressiva för att man ger förslag till vad för items man borde skaffa eller vad man ska göra. Kunskap är också väldigt låg hos en del, man kan inte veta allting men en del saker är ju sånt alla borde kunna i alla fall i högre rank.

Häromdagen så var det ju 2 spelare i mitt lag som tjatade på våran Sniper att han skulle skaffa MKB mot Faceless Voids backtrack, som du säkert vet då funkar inte True Strike mot backtrack, och det sa jag till dom men då var man helt plötsligt efterbliven, sämsta spelaren i "EU" och borde spela mot bottar. Dom höll ju käften efter att jag refererade till gamepedias dota 2 sida om saken dock

Nu vet jag inte vilken rating du sitter på men oftast är det svårt att få riktigt dåliga spelar i sitt lag ju högre rating du kommer upp i.
Men det finns helt klart undantag, men oftast är det en jämn nivå i lagen.

Av Drefan
Skrivet av Release:

Jo, men jag menar, det finns en poäng i att spela igenom ng+ eftersom det skiljer sig från ng, men vidare, ng+2 ng+3 etc, det är ingen skillnad i innehåll gentemot ng+1, eller? Det var frågeställningen.

Jag har tre SL 150+ savefiles och några lägre där jag testar olika challengeruns på NG just nu, spelet har mycket kvar att ge, funderade bara på om det var värt att spela flera omgångar + istället för att börja om.

Jag tycker inte det är någon skillnad men endast spelat till NG4

Av Drefan
Skrivet av Friterad:

Spelar ofta med laget (inte alltid alla är med) i party och då är vi 4k+ och så får man någon korkad individ som förstör och spelar inte dåligt utan extremt dåligt. Även spelat med folk i strax under 5k och även där kan man hitta dåliga spelare. Hur hamnar dom där? Det fattar jag inte, sedan räcker det att titta på streams på folk i 6k+ som hamnar med 5-7k spelare så fattar man att idioter finns i alla rankningar, men det blir färre och färre ju högre du kommer

Det jag svarade på var ifall man kunde spela "troll" builds med hjältar hela tiden och på det menade jag nej, det blir svårare och svårare ju högre rating du spelar på.

Jag sitter själv och pendlar runt 5K snåret och jag kan hålla med om att det finns ruskigt dåligt folk på alla rating nivåer. Men det man inte får glömma är att man dömer dem oftast på ett game samt att de oftast ändå kan spelet hyfsat bra om du jämför med en spelar från 3 - 4k.

Väldigt sällan jag har spelare i mitt lag som inte kan farma, de som inte kan farma blir jag alltid lika förvånad över.
Det största problemet med de dåliga spelarna jag stöter på är att dom aldrig är synkad med sitt egna lag, tar alltid fel beslut i teamfights, ganks osv.

Av Drefan
Skrivet av Friterad:

Kan man i vilken rank som helst om man är bra. Finns dåliga spelare även i hög rank (hur dom lyckas nå dit förstår jag inte riktigt).

Visst du kan alltid spela trolligt i vilken rank som helst, brukar inte funka på högra rank då oftast folk kan spela och kan punisha dessa troll builds.

Av Drefan
Skrivet av Release:

Inga "gravelorded"-fiender alltså? Och bossarna är på samma ställen? Skumt, jag kom på en annan grej: jag har själv inte dragit igenom hela spelet på ng+ än, finns det någon poäng med att spela NG++ och uppåt? Den markanta skillnaden mellan NG och NG+ är ju gravelorded-npc:erna som är utplacerade här och var och att bossarna ibland dyker upp på andra platser än väntat, varierar det mellan de olika nivåerna av ng+/++/+++ etc?

Duke lords Freja är den enda jag kan komma på. Även mer röda NPC phantoms ute i värden och vissa bossar har nu adds.

Finns väl ingen större poäng ifall du inte vill levla upp din gubbe genom storyn samt samla de bästa ringarna etc.
Annars är det ju bara att göra en ny gubbe med andra förutsättningar och se hur det förändrar din playthrough.

Av Drefan
Skrivet av Release:

Det stämmer, om du inte startar en ny gubbe och spelar ikapp. Jag körde igång crown of the sunken king på ng och upplever det som ganska svårt i relation till resterande spelet, men å andra sidan upplever jag inte speciellt stor skillnade mellan NG och NG+. Det går säkert bra ändå.

Det är ingen större skillnad mellan NG och NG+ när det kommer till DLC:erna, dom gör bara mer DMG och har mer HP
Endast det normala spelet verkar bli annorlunda med mer adds på vissa fighter osv.

Av Drefan

I studenläggan är det fiber, men hemma på landet har det varit ADSL sedan 2002 med 2mbt som funkade tills min kära syster hittade youtube