Inlägg

Inlägg som Manolo Sanchez har skrivit i forumet
Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SID 6.7
Jag har nyligen spelat igenom kampanjen med tre arbetskamrater och det var ruggigt skoj.

Körde du på PC? Hur funkar det isf? Får en av er hosta då och så kör man bara? Eller kör man via officiella servrar på nåt vis?

Av Manolo Sanchez

Jag har kollat runt en del i trådar och på anrop.nu verkar det också hända en del sånt? Måste skaffa mig Arma II snart och börja lira seriöst

Hur lång tid tar vanligtvis en sån där seriös match i Arma II med massa folk?

För övrigt, nån som provat att lira OPF: DR online?

Av Manolo Sanchez

Jag är också sugen på Arma II för seriöst onlinelir, men det betyder ju inte att OPF: DR är kass för det, väldigt underhållande än så länge iaf, dessutom känns det väldigt realistiskt jämfört med andra spel jag spelat, framförallt vapenljuden som jag nämnde innan, väldigt nice!

Av Manolo Sanchez

Jag fick spelet i julklapp, och har nu spelat det lite grann, och måste säga att jag är förvånad över alla negativa kommentarer här på forumet. Jag tycker spelet är riktigt underhållande, ordermenyerna som folk spytt galla över tycker jag funkar riktigt bra. Enda gången det inte går något vidare är väl om man ska ge order samtidigt som man skjuter på någon annan, och det gör man ju ändå aldrig, orderna tar ju max en sekund att utdela också så jag tycker det är en petitess faktiskt.

Dessutom känns det ganska realistiskt, särskilt vapenljuden! Iaf M4an, kändes som att skjuta på riktigt

Av Manolo Sanchez

Enligt developers forum håller dom på med en större patch för spelet? Tydligen har det redan släppts en mindre patch också? Någon som har koll/kommentarer till detta?

Av Manolo Sanchez

Nu kom jag på det. Hade letat i alla menyer efter att kunna aktivera "Use all cores" eller liknande, men fanns ingenstans. Efter lite googlande lurade jag ut att man får sätta renderingen i ett särskilt läge som heter "Powertracer" istället för "Raytracer"... inte direkt jätteintuitivt, men nu går det undan iaf!!

Av Manolo Sanchez

Utnyttja processorn till 100%?

Jag har ett Core i5-system som jag kör Win7 x64 på, är väldigt nöjd, förutom en sak som jag stötte på igår kväll. Jag läser en 3d-modelleringskurs i skolan, och skulle rendera en animation, vilket som säkert alla vet är en ganska krävande process.

Drog igång renderingen, och när jag kollar på performancefliken i aktivitetshanteraren ser jag till min förvåning att CPUn endast ligger på ca 25% aktivitet, i princip konstant, trots att renderingen är långt ifrån klar (tog flera timmar). Vad beror detta på, och hur kan jag utnyttja mer av CPUn till renderingen? Jag provade att högerklicka på processen och sätta en högre priority, men gjorde ingen skillnad....

Nåt jag noterade var att det verkade som att CPUn utnyttjades mer av renderingen (eller av nåt iaf) precis innan jag startade aktivitetshanteraren, för när jag startade den (gjorde det två ggr) så så jag på grafen hur aktiviteten droppade kraftigt (mer än halverades) direkt när jag startade aktivitetshanteraren... lurigt..

Någon som har några tips? Vore tacksam, för minimerar gärna mina renderingstider så mkt som möjligt

(Programvaran jag använder är Alias AutoStudio 2010, 64-bitars)

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murer
Jag uppfattade det som att citatet:

låter lite konspirationstekniskt. Konspirationstekniker brukar även kallas för foliehattar.

Har du uppfattat korrekt rätt?

Sorry för OT. Jag ska inte skriva mer i den här tråden då vi redan har lämpliga ställen för foliehattar att skriva på och bemötas av mer pålästa människor.

Eller just det, människor som bemöter är ignoranta som inte kollat upp sin fakta på rätt ställen. Man ska ju kolla upp "den där" skumma nyhetssidan som antagligen är väldigt källkritisk och kontrollerad av oberoende parter.

OnT:

Kan man i princip ta ett annats företag teknologi, utveckla den och modifiera den tillräckligt mycket för att kunna hävda att det är en annan teknologi för att sedan ta nytt patent på den?

Jag vet inte hur jag ställer mig till patent, de hämmar viss positiv utveckling. Men utan dem skulle kanske företag inte vara lika motiverade att utveckla sig då de inte kan tjäna lika mycket pengar på det.

När man tar patent så försöker man ofta göra det så brett som möjligt just för att inte folk skall kunna modifiera någon småsak och sen ta patent på det eller sälja en snarlik produkt. Därför finns det speciella patentjurister som tar saftigt betalt men ser till att patentet blir så brett som möjligt för att undvika att folk snålåker på ens egna patent genom att ändra småsaker och sen ändå sälja i princip samma produkt. Detta gör även att man söker många patent, vilket gör att nvidia trots sin ganska nischade verksamhet har ganska många patent.

Visst kan patent tyckas lite hämmande i vissa avseenden, men drivkraften i världen för forskning och utveckling är i princip uteslutande bestående av att det ska gå att tjäna pengar på det som upptäcks och utvecklas. Tar man bort drivkraften och jag är övertygad om att vi inte kommer få se lika mycket innovationer.

Vem vill lägga flera miljarder för att utveckla någon medicin som sen vem som helst kan börja tillverka billiga kopior på och sälja lagligt överallt? I en perfekt värld skulle någon göra det av kärlek till medmänniskorna, men tills att den perfekta världen kommer måste vi nog leva med patent.

Av Manolo Sanchez

Kollade precis en film och det funkade hur bra som helst! Det var inte ens någon reklam över huvud taget!

Av Manolo Sanchez

Jag trodde allt att det skulle klå GTX 295 med mycket mer än det gjorde. Detta är ju knappast någon revolution direkt.

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Slutgiltligen hoppas jag att Fermi kommer i början av nästa år. Synd för Nvidia att missa julhandeln, vilket AMD kan komma ikapp tack vare.

Med tanke på tidigare notis på Sweclockers om hur stor marknadsandel nVIDIA har jämfört med AMD så lär det inte vara en chans i världen att AMD kommer ikapp nVIDIA bara för att de är någon månad eller två före nVIDIA med nästa generation grafikkort. Särskilt inte som AMD knappt får ut kort i butikerna.

Av Manolo Sanchez

Men jag i mitt fall, som har en spänning på 1,5 V, men får bluescreen om jag då kör minnena i 1333 MHz, skall jag då höja spänningen för att få minnena stabila i den hastigheten? Och om jag gör det, hur mycket bör jag då höja? Nu går minnena i 1066 MHz och det är stabilt.

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sennebring
Den ska ju inte sitta på samma sätt som täckarna. Så testa igen och se om den passar

Jaså? Jag som är n00b då Hur ska den sitta typ då?

Av Manolo Sanchez

Jag kan ju även påpeka att min fläktkontroller passar inte ens i "slotsen" där bak... den vita plattan är för lång :/

Av Manolo Sanchez

Vad är en "bra" temp?

Jag har sökt runt lite men inte hittat någon bra info om vad som är en "bra" temp för ett grafikkort. Jag antar att det varierar lite från dator till dator, gpu till gpu osv, men har precis byggt ihop en dator själv och jag undrar om mina temps är bra eller om jag bör oroa mig. Jag kör helt oklockat, i5-system med GTX 275, idle temp ligger på runt 50, när det pressas hårt går det uppemot 80-90 grader... Vid vilka temperaturer börjar det bli "farligt"?

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rawet
det kan vara så att ditt moderkort inte stödjer 1333MHz.

kolla upp det först..

vad har du för moderkort?

Jag har ett MSI P55M-GD45, det ska stödja 1333MHz enligt MSIs hemsida...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Spänning (Volt) har ingenting med hastighet på datorn att göra, bara att dessa elektroniska prylar skall funka som det är tänkt, så du höjer inte någon hastighet med voltökningar, hoppas du förstår?

Ok, tackar för infon Men volten behöver alltså kanske höjas för att mina minnen skall bli stabila i 1333MHz, eller vad är problemet här tror du/ni?

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Du skall inte höja volten för att öka hastigheten, det du skall ändra på är hastigheten. Dock kan det krävas att du ökar lite på spänningen (volten) för att 1333MHz skall gå stabilt.

Jag ändrade från "Auto" till "5" i BIOS (valen var "3","4" eller "5"), och då blev hastigheten 1333 MHz... (var det rätt att göra så?)

dock fick jag Bluescreen när jag körde 3dMark06 då, så det du menar att jag behöver göra för att det ska bli stabilt med den hastigheten är att höja volten lite? Hur mycket? Och om jag gör det, klockar jag processorn samtidigt då?

Av Manolo Sanchez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Jag tycker han ska slänga kylaren och skaffa en bättre

Varför skulle jag göra det när jag inte tänker klocka?

Av Manolo Sanchez

En av mina mattor hade lossnat (högersidan) när jag fick mitt chassi nu i veckan, men jag tryckte bara dit den igen, och nu sitter den som berget!

Edit: Känner dock en del av lukten som alla talar om, men inte är det jättefarligt, dock helt klart kännbart. Men min har avtagit för varje dag känns det som, får se hur det blir när jag kommer hem ikväll (varit bortrest i helgen)

Av Manolo Sanchez

Tackar så mycket för hjälpen Byggde ihop datorn och allt funkade finfint!