Inlägg

Inlägg som SteelSide har skrivit i forumet
Av SteelSide

Köar på unifi-paketet om det inte blir av.

Av SteelSide

600kr + frakt för UAP AC LR. Antar att allt finns med i kartongen Inkl. POE-injektor & fastsättningsplattorna?

Av SteelSide

Börjar med ett bud på 800 + hämtar då!
Vet du hur den beter sig om man matar den med fullHD? Går det att stänga av interpolering så att den helt enkelt mappar 1 -> 4 pixlar i det fallet?

Av SteelSide

Provar med 400kr + hämtar Topre tangentbordet.
Hur är skicket? ISO/svensk layout?

Av SteelSide
Skrivet av puck:

Jag provade med kemiskt ren bensin och det fungerar inte heller
Ska iväg till biltema idag och köpa en label off och prova. Vad använder ni för verktyg för att arbeta in lösningsmedlet med?
Papper? Disksvamp? Stålull?

Jag körde både vanliga bomullstops och sen hushållspapper, beroende på hur stor yta det var. Det dunstar ju rätt snabbt, men arbetade utifrån och in mot fläcken med lugnt gnuggande (dvs inte ta bort klistret med mekanisk kraft utan låta kemin verka). Om det funkar så borde det märkas rätt snabbt på att någonting flyttas från ytan till det som är täckt i bensin. Typ att det blir grått från skit som fastnat i limmet.

Annars kan du ju prova med ett sånt där verktyg som är i princip ett heavy-duty rakblad och en hållare för det, minns tyvärr inte namnet. Om du är försiktig med den så kan du kanske få bort lim utan att skada lacken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide
Skrivet av NidoKing:

Kemiskt ren bensin, finns på Ica. Det finns inget annat som slår det.
Har tvättat mitt lackade furubord med detta och det fungerade perfekt.

+1
Behövde få bort massa tejprester från målade metall, gick väldigt bra med kemiskt ren bensin.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Här finns en till tråd som behandlar samma sak, om du vill ha ännu fler åsikter:
#18002542

Av SteelSide
Skrivet av Ackaman:

Moberg Stekpanna gjutjärn 28cm
https://www.matsmart.se/stekpanna-gjutjarn-28cm
Pris: 299kr

Ser ut att vara en schysst panna!

Skickades från m.sweclockers.com

Återkom gärna med en recension när du/ni fått pannan, då det inte verkar finnas på nätet!

Av SteelSide

Är allt (mus, tangentbord, numpad, tangentbords-höjaren, ev. Mer?) kvar till Microsoft sculpt? Jag har lite svårt att hitta någon lista på exakt vad som ska ingå eller om det fanns flera versioner.
Bjuder isf 250+frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

@hjälpsam: Det har gått sådär. Har inte inhandlat någonting på den här fronten, då annat dök upp. Men det jag skall skanna är mer kontorspapper, storleksordning mindre än 1 flyttkartong - så jag har inga speciella krav för foton eller hög upplösning.
Just nu väntar jag mer på att andra saker ska bli färdigt så kan jag senare eventuellt återväcka det här projektet.

För din gamla HP scanner kan du ju alltid prova att koppla den mot en linuxburk, det är ytterst sällan som hårdvara faller ur drivrutinsstödet.

Av SteelSide

@Ferrat: bra inlägg! Jag var på väg att skriva någonting liknande, fast du fick ner det mycket bättre.
För mig var det egentligen först motiverat att skaffa en laptop under mastern, då det först under mastern var tillräckligt många praktiska labbar och rapportskrivning för att man skulle tröttna på datorsalarna. Fram tills dess gick det utmärkt med enbart döda-träd-material och datorsalarna när något behövdes göras på plats i skolan, eller skriva på stationära hemma. Så att vänta med laptopköp, om du nu inte måste ha en nu-nu, gör att du har en fräschare när du väl vill ha den, med bättre batteritid och allt annat som kommer med det.
Plus att du slipper bli distraherad.

Däremot kan kanske iPaden vara bra för diverse uppgifts-papper. För kurslitteratur passar, mig personligen, fortfarande pappersböcker bäst pga hur snabbt man kan bläddra fram och tillbaka när man letar efter något och behöver jämföra information från flera sidor samtidigt. Har ännu inte hittat något praktiskt sätt att göra detta på varken dator, tablett eller Kindle.

Och jag ger också medhåll till att man minns bättre med penna & papper.
Ett till icke-dator tips är att det på Coursera finns en (gratis) kurs som heter learning how to learn. Den kan vara mycket väl värd tidsinvesteringen på ca 13h, (om du inte redan är ett studieproffs). Som ger mycket mer tillbaka än vilken dator som helst. De flesta studerar på ett extremt ineffektivt sätt, mest för att man egentligen aldrig får någon handledning i hur man bäst lär sig. Så i min åsikt skulle de flesta göra sig själva en större tjänst inför terminsstart att ge sig själv de bästa inlärnings-möjligheterna, snarare än de bästa tekniska. Det och kanske en grym penna.

Med det sagt så lycka till och kom ihåg att ha kul även när du lär dig

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Köper gärna Chromecast gen 2, plus frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Jag skulle gärna köpa nr 17! Och ev. Nr 1 om ovanstående inte är intresserad. Finns det något (gren)uttag som kör 433Mhz så är jag ev. Intresserad av det med. Helst med frakt till Stockholm, men kan ev. lösa avhämtning i Linköping.
Och kan gärna plocka SteelSeries XL musmattan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Jo det går ju rätt bra där när man bara kollar på skannrar, då är duplex rätt förståeligt. Men för multifunktionsenheter så verkar de inte vara lika tydliga och jag antar att duplex oftast handlar om utskriften och ej scanning..
Men tack för svar, den där listan var bättre än de jag tidigare lyckats få!

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Duplex skanner/skrivare

Hej!
Jag är på jakt efter en skanner som kan skanna båda sidorna av ett papper på en gång (alternativt att den själv vänder på pappret, i vilket fall att ingen manuell handläggning krävs för att få med andra sidan också), något som jag tycker borde heta "duplex scanning", men som inte verkar vara entydigt.

Vad skall jag söka på för att uteslutande hitta dessa skannrar? Det får gärna vara del av en multifunktionsskrivare, men söker jag på "duplex scanning" så får jag rätt ofta att det är duplex utskrift men inte faktiskt duplex-scanning.

Behöver detta främst då jag vill arkivera en mängd papper digitalt, och att då behöva skanna dokumenten en-och-en för att vända pappret och säga till skrivaren/efterbearbetning att båda sidorna hör till samma PDF blir lite väl tjatigt.

Alternativt om ni har någon maskin att rekommendera

Av SteelSide
Skrivet av TKD_1337:

Jag är helnöjd med min Philips 276E8VJSB, nästan så att jag har lust att köpa en till och ha två bredvid varandra.

https://www.komplett.se/product/1100399/datorutrustning/bilds...

Hur hanterar denna 1080p inputs? Försöker den interpolerar upp den, eller mappar den helt enkelt 1 pixel till 4?
Försökte fråga Phillips men de kunde inte besvara frågan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide
Skrivet av Mr_Lazy:

Nu har jag packat upp och startat igång RoboRocken.

Den fungerar väldigt bra och var enkle att få igång. Den hittar snabbt tillbaka till laddstationen, dock fick den lite problem när jag flyttade stationen till en annan plats än den första. Det tog säkert 10 min för den att irra runt som en ledsen hundvalp i sökandet
Den fungerade inte bra inne i biorummet där jag har en 10-15 mm hög lurvig matta på hela golvet. Den klarade nätt och jämt att ta sig fram, skulle den börja snurra runt och trixa så fastnade den. Detta hade jag dock ändå inte några förhoppningar på så det gjorde inget. "No-Go" zonerna får jag inte att fungera öht. Det spelar ingen roll hur lite/stor yta jag ritar och var så gnäller den över att zonen är för nära laddstationen. Jag är heller inte helt förtjust i att den måste ha uppkoppling till Internet. Till ett WiFi är okej då det är helt lokalt men att den alltid laddar upp massa saker till en server i Kina känns sådär. Ska kolla lite närmare på vad som inte fungerar om man blockerar Roborocken i brandväggen.
Den är bra på att vara systematisk och lägger upp olika rum på ett smart vis. Jag ska stoppa in den i en OpenHAB-installation också så kan man ha förprogrammerade aktiviteter (typ städa köket eller städa hallen) och slipper på så vis gå in i appen.
Provade precis moppnings-funktionen. Trasan vart lite svart trotts att den bara körde en sväng i köket så någon nytta gjorde den säkert. Dock så kan man inte av praktiska skäl ha på mopp-kassetten hela tiden för då kan den inte städa "vanligt" eller i ett rum med mattor så det är lite mer handpåläggning när det skall moppas.
Appen är snabb och hyfsat enkel. Man kan byta det språk som roboten pratar, dock inte till svenska.

nu kommer jag inte på mer

Edit: Jag kom på att den är lite större eller snarare högre än min gamla dammsugare vilket gör att den nu inte kommer under vår trappa pga av det där lasertornet som sitter högst upp.

Har det blivit något experimenterande med brandvägg och ev. Andra begränsningar upp mot internet? Jag går i samma funderingar men är än så länge utan robot.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Crucial mx500 500gb SSD för ca 64€ ~ 670kr.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0784SLQM6/

Närmaste stora återförsäljare är komplett med 840kr.
https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4644068

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

Bjuder 300kr + frakt för spel och handkontroller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av SteelSide

@Grilljohan: De är skickade till Koontra.