Inlägg

Inlägg som MickeV har skrivit i forumet
Av MickeV
Skrivet av InluZion:

Om du inte fick igång det med ett nVIDIA kort som PhysX så vette fan vad du gjorde, en polare kör ju det utan problem, men vette fan om den nu så kallade "AVANCERAD PHYSX" kör så mkt, när jag provade det förut så gjorde det typ lika med noll.

Sen att det ska gå och blanda på alla kort!? det skulle jag gärna villa ha en säkrare källa än ditt ord på, men ett ATi som huvudkort och ett nVIDIA som PhysX ska inte vara några problem, det hänger ju mer på att få tag på rätt drivare till nVIDIA kortet, sen om man vill få det att funka bra med blandade kort så är det ju fortfarande ett moderkort med ett LUCIDA HYDRA CHIP som gäller...

Sen vad då snackar en massa skit!? Har du ens läst om CROSSHAIR IV Formula!? otroligt många som har haft mer problem än strunlade grafik på dom!

så jag snacka inge SKIT men det verkade ju du tro? Jag sa helt enkelt som det var och du tror att du är någon slags jävla gud för det!? nej alltså detta är inte det gammla hederliga Swec.

Du yrar bara massa...

På ASUS M4A89GTD PRO och USB3 versionen fungerar det inte att ha ATI+Nvida eller två Nvidia, det är endast grafikkortet som sätts i den primära PCI-E platsen som ens kommer synas i Windows. Detta beror på Asus som har klantat till det och det borde gå att lösa med en biosuppdatering, men de har de inte gjort än. Det är inte bara jag som hade/har problem med detta gå, till asus forum och kolla själv så ser du.

Något Lucia chip behövs inte för att varken köra SLI, crossfire eller ATI+Nvida för PhysX, det hjälper så vitt jag vet bara för att ha rendera grafik med ATI+Nvidia.

För mig fungerar det utmärkt med ett 4890 för grafik och ett 8800GTS för PhysX på mitt nya moderkort.

Av MickeV

Angående CPU-kylaren så köpte jag en Noctua NH-U12P och tyvärr gick den bara att montera åt ett håll, så den "ligger ner" och fläktarna pekar uppåt istället för åt sidan och då kom den lite i vägen för minnesplatserna, man sätter minnena i varannan plats för att man ska få dubbla kanaler så mina minnen fick sitta näst längst in och längst bort från CPUn. Jag vet inte hur stor Ninja 2 är så det är för mig svårt att säga om den kommer vara i vägen.

Av MickeV
Skrivet av InluZion:

ja alltså det är ju verkligen inte kontsigt då det är ett kort för Crossfire och inte SLI samt att det inte har ett HYDRA chip som göra att du kan blanda nVIDIA och ATi, så att du ska säljna det just för det handlar nog mest om att du inte kollade upp kortet eller inte viste vad du vill ha!

Ska du ha ett kort för Crossfire så är det ett bra kort....

Jo det är konstigt då det ska fungera att blanda ATI+Nvidia eller Nvidia+Nvidia på alla moderkort som har två eller flera PCI-E 16x platser. Det finns till och med mjukvaruhack för att få SLI att fungera på de flesta moderkort som inte har någon certifiering för det, det är bara det som egentligen fattas. Jag sa heller aldrig att jag skulle köra någon SLI.

Jag har nu uppgraderat till ett Asus Crosshair IV formula och det på detta moderkort fungerar det att ha ATI+Nvidia, så nu kan jag köra med avancerad physx i spel och annat.

Ni borde kolla upp hur det fungerar innan ni börjar snacka massa skit.

Av MickeV

Menar du i5 750?
"HD5000" säger inte så mycket, skulle kunna vara ett HD5450 och med det kan du glömma att spela de flesta spelen.

Av MickeV
Skrivet av DeathAdder89:

Aha okej sådana tänkte jag köpa till det först men sen hittade jag dom här Corsair XMS3 DHX 4GB (2 x 2GB) 1333MHz DDR III - Alina System AB dom ska funka bra dom med va ? mvh.

Det kan bli problem i och med att de är ganska höga med sina kylflänsar så det är möjligt att processorkylaren blir i vägen. Dessutom har de lägre spec än dom jag länkade till, 1333MHz vs 1600MHz.

Av MickeV

Jag köpte dom här: Komplett.se - Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9
Då jag köpte mina minnen(för lite över en månad sedan) så kostade dom ca 1150kr och andra minnen var ännu dyrare så det går nog att hitta några liknande fast med cas 8 för bra pris idag.

Av MickeV
Skrivet av DeathAdder89:

Hejsan! okej för jag hade tänkt å köra med 2 st xfx radeon hd 5850 black edition med det. Men det kommer funka bra då alltså ? Mvh.

Ja det borde det. Jag testade att sätta i ett 4870 och ett 4890 och det fungerade, jag testade aldrig att köra Crossfire men det borde inte vara några problem. Problemet med andra konfigurationer var att ett av korten inte ens syns i Windows enhetshanterare osv.

Av MickeV

Jag ska sälja mitt kort.
Allt fungerar bra förutom att det i dagsläget är omöjligt att få två grafikkort från olika serier/tillverkare att fungera med varandra. Det går t.ex inte att ha två Nvidia kort eller ett ATI och ett Nvidia kort tillsammans. Endast det kort som sätts i den primära PCI-E(blå, nedre) platsen kommer att hittas i Windows. Detta gäller inte bara på mitt exemplar utan alla moderkort av typen M4A89GDT PRO och USB3 modellen som jag har. Två ATI grafikkort av samma serier fungerar däremot bra.

Av MickeV

Du skulle klara dig med ett Radeon HD4350 för 1080p videouppspelning men om du vill få ut DTS-HD eller liknande via HDMI bör du titta på HD5450 eller något annat kort i 5000-serien.

Av MickeV
Skrivet av skruvis:

kontentan är att placera er router/modem luftigt samt rikta gärna en fläkt av något slag mot den/dem

Men vid ett element är det väl ganska luftigt, det borde ju vara rikligt med luftströmmar runt om där...

Av MickeV

Någon som vet om det går att ha flera Nvidia kort eller blanda Ati+Nvidia på detta moderkort?

Jag har nämligen ett Asus M4A89GDT PRO/USB3 och på detta moderkort är det helt omöjligt att få någon av dom kombinationerna(2xNvidia eller ATI+Nvidia) att fungera. Hur man än gör så fungerar endast det kort som sätts i den primära PCI-E platsen och detta gäller för alla moderkort av samma modell.

Av MickeV
Skrivet av krilleoh:

I spel skulle en snabbare Quad klara av det hela mycket snabbare. För som sagt, spel & och annat går ju snabbare ju snabbare processorn är ( om det är mycket cpu krävande, i spel kan det vara grafikkortet. Men nu handlade det här om processor.)
Darför, ta en snabb quad och skräm upp den en aning. Den klår amd X6 utan problem.

Som klk sa så är det bättre med 6 kärnor i vissa spel, t.ex BF:BC2.

Här är ett exempel:

http://www.brightsideofnews.com/Data/2010_4_26/AMD-launches-the-...

Av MickeV
Skrivet av Ala_95:

En ny produkt jag vill ha:
- Utseende ungefär som Define R2 (stilrent, borstad aluminium, dörr)
- Så tyst som det bara går (ljuddämpningsmatta, smarta lösningar för hårddisk)
- Pris till slutkund 1500-2000kr
- Inte inkludera så många fläktar, max 2st. Användaren ska få välja själv.
- Midi-tower eller litet full-tower
- Inga fläktar i taket
- Bra kabeldragningsmöjligheter
- Absolut inget plexiglas eller diod-fläktar
- Ej inbyggd fläktkontroller, användaren får välja själv
- Gärna intag för nätagg i botten
- Lätt borttagbara fläktfilter vid varje fläktplats
- Lucka i moderkortsplåt för förenklat kylarbyte
- Gärna uppdelat i två sektioner såsom Lian-Li PC-A71FB/Antec P183

Jag tycker i alla fall att det du beskriver passar bra in på Define XL.
http://www.sweclockers.com/nyhet/12361-forsta-bilderna-pa-fra...

Av MickeV
Skrivet av Fractal Design:

Är lite osäker på vad du menar, men den övre hårddiskburen går att plocka ur helt och hållet, de undre hårddiskburarna är fasta, men de enskilda hårddiskvaggorna går att plocka ur.

Jo jag undrade om det gick att ta bort hela hållaren. De undre sitter fast med nitar alltså? Kanske går att borra bort om man nu vill det.

Ser iaf väldigt bra ut. Jag är trött på mitt gamla p180 utan några som helst kabeldragningshål mm, så det är mycket möjligt att det blir ett köp av detta chassi.
Släpps den tidigt i september?

Av MickeV

Är det möjligt att ta bort hårddiskhållarna likt Antec p18x/p19x?

Av MickeV
Skrivet av Dinoman:

REA:n varade väl under fotbolls-VM?

Vad jag har för mig så slutade den 11 juli, samtidigt som fotbolls-VM.

Nä, 24 juni till 4 juli var det. Det var en sommar rea inte en fotbolls-VM rea.

Av MickeV
Skrivet av ant:

Allt jag kan säga är att ditt 8800GTS (512Mb) är ett grymt kort så det krävs nog mer än 1600kr för att få någon uppgradering. Du kan ju kolla i tråden jag startade här förra veckan. http://www.sweclockers.com/forum/4-grafikkort/938511-kopte-et...

Jag köpte ett GTX 465 för att få en uppgradering från mitt gamla Sparkel 8800 GTS 512Mb. Dock så var jag egentligen ute efter fler skärmutgångar men lite prestanda ökning är ju aldrig fel tänkte jag. Nu har jag en oklockad Q6600 2,4GHz, men med den riggen så märker inte jag någon _större_ skillnad mellan korten. GTX 465 ligger vad jag kan se idag på priser mellan 2300-3000kr. Så beroende på vad du har för hårdvara i övrigt kan det vara värt att lägga pengarna på annat än just grafikkort?

8800GTS 512MB finns inte med här men GTS250 1GB finns och det kortet borde vara lite snabbare.
HD4890 är alltså ca 30% bättre än GTS250, det är ungefär samma skillnad som mellan HD4890 och GTX470 (32%).
Jag säger inte att att uppgradera från ett 8800GTS 512MB till ett HD4890 för 1600Kr i dagsläget är det rätta men att det inte blir någon skillnad är helt fel. Jag gjorde en liknande uppgradering, från ett 8800GTS 512MB till ett HD4870 512MB och sen till ett HD4890 1GB och det var märkbar skillnad mellan dom. Varför inte du märker någon skillnad kanske beror på att du spelar med 1024x768 eller nått.

http://tpucdn.com/reviews/MSI/GeForce_GTX_460_Cyclone_OC_768_MB/...

Av MickeV
Skrivet av Hundbert:

4890 är snabbare än 5770 men som esseboy säger så är ju 5770 nyare. Det är ändå inget man märker av i spel. Det kommer inte flyta på bra i metro 2033 oavsett vilket av dom två korten du har och i andra spel är det marginell skillnad.
5770 går också svalare än 4890 så det har större överklockningspotential.

Det beror väl på vilka inställningar man har. Jag kör på 1080p och high med mitt 4890 och det brukar ligga runt 50fps.

Av MickeV
Skrivet av nino:

Skulle vilja se test på battlefield bad company 2 med denna.

http://www.brightsideofnews.com/Data/2010_4_26/AMD-launches-the-...

AMD launches the Phenom II X6 Sexa Core CPU, We take it for a spin - Bright Side Of News*

Av MickeV
Skrivet av Sasha:

Åh, jag har för mig att de inte släppte så ofta..

De har ju bara gjort det de senaste 7 åren eller nått... men du kanske har missat det.