Inlägg

Inlägg som Man United har skrivit i forumet
Av Man United

Köpa begagnad tv till min sons ps4

Min son har just nu lånat en 32 tums led-tv (LG 32LK450) som han spelar playstation 4 på. Den har upplösning Full HD (1920x1080). Tyvärr så kan jag inte behålla den utan måste köpa en annan tv till honom som han kan spela på. Jag undrar han skulle få en sämre bild om han spelar på en tv med upplösning 1366x768? Kommer han märka någon skillnad?
Jag vill helst inte lägga mer än 500 kr för en begagnad tv till honom. Han är 10 år och spelar mest Fortnite och Fifa.

Av Man United
Skrivet av Laxpudding:

Enda situationen där en Q80B kan tänkas övermatcha en OLED är ifall man tittar på slalom kl 12 en solig februaridag inuti ett växthus. Och för den situationen finns det betydligt bättre val än en Q80B.

Tack för ditt svar.
Tror det lutar mot en 65 tum Oled A2 för 11990 på NetonNet. Det är ett ganska mörkt rum den ska stå i.

Av Man United

Kollar man här så är det ju klar fördel LG Oled. Hur mycket ska man gå efter såna jämförelser?

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80-q80b-qled...

Av Man United
Skrivet av Mega-Dark:

Kan det vara mjukvara?så har du uppdaterat tvin ?

Tv:n har senaste mjukvaran.

Av Man United
Skrivet av dacieed:

Samsungs är fantastisk, om man inte har testat en Oled från LG innan...

Jag har inte testat Oled innan. Nu har jag en Samsung Qled Q6FN från 2018 som har varit ok. Den verkar dock vara trasig (har startat en ny tråd om detta).
Tycker du bäst om Samsung Qled eller en billig Oled från LG?

Av Man United

Min Samsung Qled Q6FN från 2018 får ingen signal på sina hdmi-portar

Min Samsung Qled Q6FN känner inte längre igen om man kopplar in något på hdmi-portarna. Jag har en Nvidia Shield box kopplat till Hdmi1 där jag har appar och min iptv och på hdmi2 så har jag Playstation 4. Jag har försökt i flera dagar nu och bytt hdmi-portar och även testat med andra hdmi-kablar men det står att det inte finns någon signal. Nvidia Shield boxen har fungerat på hdmi1 i 4 år och Playstation 4 har jag bara haft i några veckor. Problemet började för någon vecka sedan med att jag tappade signalen på alla hdmi-portar under några timmar, men efter ett tag så lyckades jag alltid få tillbaka signalen. Nu är det dock stendött. Jag har även testat att återställa tv:n.
Någon som har nåt tips vad jag kan göra? Tv:n känns ganska värdelös om inga hdmi-portar fungerar. Den är bara 4 år gammal.

Av Man United

Köpråd LG Oled A2 eller Samsung Qled Q80B?

Jag behöver köpa en ny tv och har kommit fram till två tv-apparater som jag tycker verkar prisvärda. Dels LG Oled A2 65 tum för 11990 kr eller Samsung Qled Q83B 65 tum för 12990kr. Min budget för en 65 tum ligger runt 10-15 000 kr. Det absolut viktigaste för mig är en bra och skarp bild med bra färger. Ljudet, appar och hur den är att spela på är inte lika viktigt.
Jag tittar mest på fotboll, naturprogram, serier och filmer i vanlig hd-format.
Vilken skulle ni välja?

Av Man United
Skrivet av bärplockaren:

Det funkar fortfarande, använde den tekniken här om dan.

Funkar det med den nya ikea fjärrkontrollen menar du?

https://www.ikea.com/se/sv/p/styrbar-fjaerrkontroll-vit-30488...

Nu kommer jag även ha två drivers istället för en pga. avståndet mellan väggskåpen, men det borde väl inte göra någon skillnad?

Av Man United

Annars så funderar jag även på Philips Hue och ha två av deras led-lister under bänkskåpen. Kan man använda två av deras fjärrströmbrytare och tända och släcka från två ställen?

Av Man United

Två Ikea Styrbar fjärrkontroll till samma lampor?

Jag ska välja köksbänksbelysning i mitt nya kök och tycker Ikeas fjärrkontroller med uppladdningsbara batterier verkar smidiga.
https://www.ikea.com/se/sv/p/styrbar-fjaerrkontroll-vit-30488...
Min önskan är att kunna tända och släcka bänkbelysningen från två ställen (typ trappkoppling) och undrar då om det funkar att använda två fjärrkontroller till detta? Jag hittade en instruktion här där det verkar gå, men vet inte om det gäller i mitt fall?
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1550474-ikea-tradfri-m...
Eftersom jag har mina överskåp en bit ifrån varandra så har jag två drivers
https://www.ikea.com/se/sv/p/tradfri-driver-foer-tradloes-sty... som jag ska koppla till Irsta bänkbelysning.
Frågan är om jag kan använda två fjärrkontroller att tända och släcka dem på olika ställen? Hos Ikea så har jag fått lite olika svar.

Av Man United

Wifi-lampor

Jag tycker detta med lampor som man kan tända och släcka med hjälp av wifi är klart intressant. Jag vill programmera att de tänds vid solnedgång och släcks nån timme innan soluppgång. Min fråga är vad som händer med schemat om nån råkar tända eller släcka med strömbrytaren istället? Fungerar det ändå i fortsättningen eller måste man in i appen och ställa in schemat igen?
Jag funderar på Biltemas smarta lampor och appen Tuyasmart.

Av Man United

Bluetooth eller Wifi multiroom högtalare?

Jag funderar på att köpa mig 3 högtalare för att (om jag vill) kunna spela upp samma musik på 3 olika ställen i huset. Kravet är att de ska vara vattentåliga eftersom en av högtalarna ska vara vid spabadet ute på altanen.
Först så tänkte jag någon vattensäker bluetooth-högtalare som JBL Charge 4 eller sony srs xb33. Men sen när jag tänker efter så undrar jag hur räckvidden är för bluetooth-högtalare? Om jag spelar upp musik från min telefon som befinner sig ute på altanen så kanske inte räckvidden räcker till högtalaren står inne i köket? Eller räcker det att den har kontakt med den högtalaren som är närmast för att det ska bli musik på alla 3 högtalarna?
Annars så kanske det är bäst att leta reda på någon som kan kopplas upp via wifi?

Av Man United

Jag köpte en Nvidia Shield främst för att installera IPTV och Svt Play, men även för att grabben skulle få spela lite spel. Jag hade läst att en del spel var gratis och köpte därför också en spelkontroll. Det är dock sällan man lyckas få igång någon gratisspel och känner mig väldigt besviken över detta. Det står att vissa av spelen är gratis men det är ofta inloggningar med lösenord och koder man ska knappa in på telefon/dator och sen vänta 5-10 minuter och sen går det ibland inte att trycka vidare på vare sig fjärrkontroll eller spelkontroll.
Sonic racerspel lyckades vi få igång och det tyckte han var kul, men nu verkar spelet vara borta.
Bowling kan vi också spela men det tröttnar man på fort och det var liksom inte därför jag köpte en dyr spelkontroll.

Av Man United

Priset spelar förstås in. WD Gold 4TB är ju dubbelt så dyr som WD Red 4TB. Är det för att den ska hålla längre eller är det andra skillnader?

Tror jag inte vill gå högre än ca 1200 kr per hårddisk.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3564679

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2167793

Av Man United

Köpråd: Hållbar hårddisk till Synology NAS

Jag ska köpa mig en ny nas i julklapp och behöver två hårddiskar till den (4-6 TB). Mitt absoluta krav nummer ett är att de ska hålla länge. Att de är tysta är inte lika viktigt eftersom nasen står där den inte hörs så mycket.
Att den är snabb och priset är också viktigt förstås.
Finns det några märken/modeller som man kan säga håller längre än andra?

Av Man United

Kan man flytta en router till annan lägenhet och koppla in direkt?

Jag har köpt en ny router och farsan fick min gamla (Asus rt-66u). Jag har inte nollställt den utan nätverksnamnet och lösenordet är samma som jag hade. Jag kopplade in den hos farsan i lördags, men oturligt nog så var bredbandsswitchen trasig hos honom så jag kunde inte testa om det fungerade. Han har aldrig haft något internet förut så jag har beställt en leverantör som har aktiverat ett abonnemang hos honom.
Nu har de lagat bredbandsswitchen hos honom så internet ska vara inkopplat. Min fråga är om det borde fungera utan att jag måste göra några inställningar i routern? Räcker det att skriva in mitt gamla lösenord när mobilen frågar efter lösenord för att internet ska fungera?

Farsan kan jag inte fråga för han är otäckt okunnig. Jag har installerat internet mest för att barnbarnen ska ha något att göra när de är där.

Av Man United
Skrivet av KeWm90:

Köper du en Ac86u /AC2900 samma modell, olika namn köp en som är tillverkad 2019 eller senare då 2018 modellen har problem.

Ang Merlin, så har utvecklaren tagit en paus pga Asus ändrat kodningen 8m jag inte missminner mig.

Jag blir lite nyfiken på det du säger om att man bör köpa en som är tillverkad 2019 eller senare då 2018 modellen har problem. Är det något du vet med säkerhet?
Jag har ju läst att många har problem med Ac86u /AC2900 och funderar på att kanske köpa en AC68U istället. Nu skiljer det ju bara drygt 300 kr mellan AC86U och AC68U så om AC86U är stabil numera så kanske den är ett bättre köp?

Av Man United

Den jag har nu är AC66U. Den ska nog farsan få. Då kan jag alltså inte installera Marlin på den.
Jag tänkte köpa mig en RT-AC86U.
Kommer räckvidden av mitt wifi att påverkas av att jag installerar Marlin?
Som sagt några inställningar i mjukvaran har jag inte kunskap om att ändra.

Av Man United

Merlin till Asus router eller ej?

Jag undrar om räckvidden och/eller hastigheten förbättras om jag installerar Merlin mjukvara in min router istället för Asus egna? När man läser i olika forumtrådar så verkar det nästan så.
Nu kan jag nästan inget om nätverk utan vill bara ha en snabb, tillförlitlig uppkoppling med lång räckvidd. Övriga inställningar törs jag inte ge mig på. Tycker ni jag bör byta till Merlin?
Just nu har jag en RT-AC66U men funderar att byta upp mig till en RT-AC86U.

Hur gör jag för att installera i så fall?

Av Man United
Skrivet av Akerhage:

Jag kontaktade deras kundsupport för att få en länk där jag slapp vänta i kön. Jag poängterade att detta borde stått i boxen istället, men de har nyligen tagit bort instruktioner för hur shield-köpare skall få GeForce Now utan att köa. Dock gäller det fortfarande, men var som sagt väldigt svårt att hitta information om hur man skulle gå till väga.

Kan också tycka att det är krångligt att hitta någon manual för något. Kom inget med boxen och Nvidias forum är bra rörigt att leta i.

Hade väldiga problem med HDMI-CEC med min Samsung Soundbar och TV. Som jag löste med att återställa och dra ut kontakter på allt. Får hoppas det inte är ett återkommande problem.

Har köpt ett nytt grafikkort (Nvidia) så kommer förhoppningsvis få testa GeForce Now under helgen lite.

Vafasen, kunde man få tillgång utan att köa när man köpt boxen? Här har man väntat i en månad förgäves då. Dåligt att inte den infon stått nånstans. Dock så verkar det ju bara vara ett fåtal spel som är gratis så man har ju inte gått miste om så mycket.